kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Борщ. Приготування борщів. Приправи для борща.

Борщ.

  Борщів буває багато. Відомо, що скільки хазяйок – стільки борщів. Але, крім того, є ще не менше 25 офіційно визнаних рецептів. Є борщ чернігівський, гетьманський, полтавський, львівський, волинський. Є борщі зелені. Холодні. Є на м'ясному бульйоні і на грибному. Є з чорносливом і з квасолею. Їсти борщ можна від світанку до заходу (хоча багато хто вважає за краще якраз навпаки). Я, до речі, по навченню однією київською хазяйки оцет при тушкуванні буряка не кладу – для збереження кольору сповна вистачає кислоти томату-пасти.


Борщ Ялтинський.

  Інгредієнти: 2 буряка, 1 ріпа, 2 стебла цибулю-порей, 1 корінь селери, 1 корінь петрушки, 1 цибулина, 6 картоплин, 1 невеликий щільний качан капусти, 2 л води, 4 ч. ложки муки, 6 ст. ложок вершкового масла, 1 стакан томату-пюре, 1 стакан сметани, зелень петрушки і кропу, сіль.
  Приготування: Овочі очистіть. Картоплю і всі овочі, окрім капусти, нарізувати і відварити в підсоленій воді. Качан капусти розрізати на 12 частин, відварити в підсоленому окропі і додати до відварених овочів. Додати спасеровану муку на олії (2 ст. ложки), довести до кипіння, покласти масло, що залишилося, томат-пюре, сметану і знову довести до кипіння. Подати до столу, посипавши нарізаною зеленню.


Борщ з цибулею.

  Інгредієнти: 40 г свинини, 60 г буряка, 80 г свіжої капусти, 60 г картоплі, 20 г квасолі, 15 г цибулі антонівської, 10 г моркви, 5 г кореня петрушки, 15 г цибулі ріпчастої, 10 г сала-шпик, 10 г свинячого топленого сала, 15г томату-пюре, 50 мл квасу бурякового, 15 мл сметани, 5 г зелені петрушки і кропу, перець духмяний горошком, лавровий листок, сіль за смаком.
  Приготування: Буряк нарізувати соломкою і тушкувати з томатом-пюре і буряковим квасом. У киплячий бульйон зі свинини, покласти нашатковану соломкою капусту, нарізану кубиками картоплю і варити до напів готовності. Потім додати тушкований буряк, спасеровані коріння і цибулю, заздалегідь замочену і відварену квасолю і варити до готовності. В самому кінці варки додати в борщ нарізані кубиками цибулю, лавровий листок, духмяний перець горошком і заправити салом, товченим із зеленню петрушки. При подачі покласти в тарілку свинину, сметану, посипати зеленню, окремо подати 2-3 пампушки.


Борщ Московський.

  Інгредієнти: 100 г яловичини, 50 г шинки, 50 г сосисок, 150 г м'ясних кісток, 50 г кісток від шинки, 20 г топленого масла, 200 г буряка, 100 г свіжої капусти, 50 г моркви, 1 невеликий корінь петрушки, 1 цибулину, 30 г томату-пюре, 5 г цукру, 15 г оцту, 20 г сметани, сіль.
  Приготування: Зварити бульйон. Капусту нарізувати локшиною, моркву, буряк, петрушку-соломкою, цибулю нашаткувати. Моркву і цибулю пасерувати, буряк з петрушкою тушкувати в суміші томату-пюре, оцту, жиру і невеликої кількості води або бульйону. У киплячий кістковий бульйон покласти нашинковану капусту, довести до кипіння і варити до напів готовності, потім додати буряк, спасероване коріння, цибулю. Проваріть 10-15 хвилин, заправте борщ цукром, посоліть, якщо потрібно додайте оцет, і доведіть до кипіння. Варене м'ясо і шинку, нарізані шматками, сосиски, порізані упоперек, залити бульйоном і довести до кипіння. М'ясні продукти покласти в тарілки при подачі.


Борщ Сибірський.

  Інгредієнти: 200 г м'ясних фрикадельок, 150 г буряка, 100 г свіжої або квашеної капусти, 2 ст. ложки квасолі, 3 цибулини, 2 моркви, 1 корінь петрушки, 3-4 зубки часнику, 3 ст. ложки томату-пюре, 1 ст. ложка столового маргарину або топленого свинячого сала, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка 3%-го оцту, 2 ст. ложки сметани, зелень, спеції, сіль за смаком.
  Приготування: Капусту нарізувати локшиною, моркву, буряк, петрушку — соломкою, цибулю нашаткувати. Окремо відварити квасолю. Моркву і цибулю стушкувати, буряк з петрушкою стушкувати в суміші томату-пюре, оцту, жиру і невеликої кількості води або бульйону. У киплячу воду покласти капусту, довести до кипіння і варити до напів готовності, потім додати буряк, спасероване коріння, цибулю. Проварити 10-15 хв, заправити борщ цукром, посолити, якщо потрібно додати - оцет і довести до кипіння. За 5-10 хвилин до кінця варива положити відварену квасолю, спеції і часник. Потім в бульйоні відварити фрикадельки і покласти їх в борщ. При подачі заправити сметаною.



Борщ Білоруський.

  Інгредієнти: 2л води, 100 г яловичини, 200 г кісток від шинки, 80 г сосисок, 1 -2 морква, 1 невеликий корінь петрушки, 1 цибулина, 2 ст. ложки томату-пюре, 3 буряки, 4 картоплини, 1/2 ст. ложки муки, 2 ст. ложки вершкового масла, 1/2 ст. ложки оцту, перець, лавровий листок, сіль, цукор, сметана.
  Приготування: Овочі очистіть. З м'яса і кісток шинки зварити бульйон. Моркву, петрушку, цибулю нарізувати і тушкувати на жирі, додати томат-пюре, муку і продовжувати пасерувати ще хвилин 10. Буряк відварити до готовності, очистити і нарізувати соломкою. Картоплю очистити, нарізувати часточками, покласти в киплячий бульйон і варити 5 хвилин. Потім додати варений буряк, спасероване коріння, і цибулю і варити 10 хвилин. Борщ заправити сіллю, цукром, оцтом, перцем, лавровим листком і дати прокипіти. Сосиски відварити. При подачі до столу в тарілку покласти шматок м'яса, нарізанні сосиски, сметану і масло.


Борщ Угорський.

  Інгредієнти: 2 л води, 500 г яловичини з кістками, 4 буряки, 1 цибулина, 1 ч. ложка муки, 3 ст. ложки вершкового масла, 1/2 стакана сметани.
  Приготування: Овочі очистіть. Відварити кістки і м'ясо до напів готовності. Половину буряка помити, очистити, нарізувати соломкою, так само нарізувати цибулю, стушкувати з вершковим маслом (2 ст. ложки). Муку стушкувати в олії, що залишилося, розвести бульйоном. Останній сирий буряк натерти на тертці, залити бульйоном, закрити каструлю кришкою і дати настоятись. М'ясо нарізувати соломкою, покласти в бульйон разом з тушкованим буряком, цибулею, спасерованою мукою, і довести борщ до готовності. При подачі заправити сметаною і процідженим соком тертого буряка.


Борщ Болгарський.

  Інгредієнти: 2 л бульйону, з 0,5 кг кісток і 300 г м'яса, 5-6 картоплин, 1 морква, 1 корінь петрушки, 1 цибулина, 1 буряк, 1 баклажан, 1/3 качана капусти, 4 стручки болгарського перцю, 1-2 стручки червоного гіркого перцю, 3 ст. ложки оцту, 1 ч. ложка цукру, 3 ст. ложки жиру, 1 ст. ложка муки, 2 помідори, 2 ст. ложки сметани, сіль, лавровий листок, перець чорний мелений за смаком, зелень.
  Приготування: Буряк, цибулю, моркву, петрушку нарізувати у вигляді локшини, стушкувати в жирі. Картоплю і баклажан очистити, помити, нарізувати часточками, покласти в бульйон, закип'ятити. Додати дрібно нашатковану капусту, тушковані овочі, солодкий і гіркий перець, свіжі помідори, нарізані шматочками, дати покипіти 10 хвилин. Муку підсмажити і розвести бульйоном що залишився, влити в борщ, заправити за смаком, посолити, додати лавровий листок, цукор, оцет. На смак борщ має бути кисло-солодким. Подавати на стіл зі сметаною і зеленню петрушки і кропу.


Борщ Чеський.

  Інгредієнти: 2 л води, 250 г яловичини, 250 г свинини, 2 моркви, 1 корінь петрушки, 2 корені селери, 3 буряки, 1/3 білокачанної капуста, 1 ст. ложка масла, 4 ст. ложки сметани, 1 ч. ложка муки, сіль.
  Приготування: М'ясо нарізувати кубиками, відварити в підсоленій воді. Буряк помити, очистити, нарізувати скибочками, покласти в бульйон, відварити до готовності. Муку пасерувати на вершковому маслі і розвести бульйоном, додати нарізану кубиками моркву, петрушку, селеру, капусту, трохи притушкувати і покласти в каструлю з м'ясом. Варити протягом 15-20 хвилин. Подати зі сметаною.


Борщ Польський.

  Інгредієнти: 4 сушених білих гриба, 2 л води, 1 цибулина, 1 морква, 1/2 брукви, 2 стебла цибулі-порей, 3 картоплини, 8 шт. буряка, 6 ст. ложок масла, 1/2 стакана соку буряка, 1 стакан сметани, лавровий листок, зелень петрушки і кропу, сіль.
  Приготування: Гриби вимити, замочити на дві години в холодній воді, настій процідити і відварити в нім гриби до готовності, нашинкувати їх. Овочі (за винятком буряка) відварити і протерти. Буряк спекти або відварити, нашаткувати, з'єднати з відваром грибів і овочів, покласти лавровий листок і прокип'ятити. Додати нарізану зелень, сік буряка, масло, сметану, сіль і довести до кипіння. До столу подати зі сметаною.


Борщ зі свинячої грудинки з буряком.

  Інгредієнти: 100 г свинячої грудинки, 150 г буряка, 20 г цибулі, 10 г топленого масла, 5 г муки, 200 мл бурякового квасу, 200 мл води, лавровий листок, перець чорний гіркий, сіль, зелень за смаком.
  Приготування: Буряк нарізувати соломкою, посолити, збризнути буряковим квасом і перемішати. Свинячу грудинку нарізувати шматочками по 15-20 г і обсмажити на добре розігрітому топленому маслі на сковороді або в сотейнику разом з нашаткованою цибулею і буряком, потім змішати з підсмаженою мукою, перекласти в каструлю, залити буряковим квасом і водою і варити 1,5 години. В кінці варива додати лавровий листок, чорний гіркий перець і сіль. При подачі на стіл борщ посипати зеленню петрушки.


Борщ з квасолею.

  Інгредієнти: 80 г буряка, 40 г свіжої капусти, 30 г картоплі, 25 г фасолі, 20 г моркви, 5 г кореня петрушки, 20 г цибулі, 15 г томату-пюре, 5 г муки, 10 г топленого масла, 5 г цукру, 5 г 3%-го оцту, 10 г сметани, лавровий листок, перець червоний мелений, зелень, сіль за смаком.
  Приготування: Квасолю і буряк зварити окремо до готовності. Коріння нарізувати скибочками, цибулю нашаткувати і все разом піджарити з жиром і томатом-пюре. У киплячий бульйон покласти нарізану капусту, довести до кипіння, додати нарізану картоплю, буряк, спасероване коріння і варити до готовності. За 5 хвилин до закінчення варива покласти в борщ квасолю разом з відваром, лавровий листок, червоний молотий перець і заправити сіллю, цукром і оцтом. При подачі в тарілку покласти сметану і посипати зеленню.


Борщ з консервованою квасолею і салом.

  Інгредієнти: 50 г консервованої квасолі, 100 г буряка, 50 г свіжої або 40 г квашеної капусти, 60 г картоплі, 20 г моркви, 20 г цибулі, 10 г кореня петрушки, 15 г томат-пюре, 10 свинячого топленого сала, 15 г сметани, 5 г цукру, 5 мл 3%-го оцту, часник, перець чорний мелений, сіль, зелень кропу за смаком.
  Приготування: Капусту нарізувати шашками, картоплю - кубиками, корінь і буряк - соломкою і варити борщ звичайним способом. За 10 хвилин до закінчення варива покласти в борщ консервовану квасолю і заправити часником, розтертим з сіллю.


Борщ з качкою і яловичою грудинкою.

  Інгредієнти: 150 г копченої качки, 100 г грудинки, 100 г буряка, 100 г свіжої капусти, 20 г цибулі-порей, 20 г моркви, 5 г кореня петрушки, 5 г кореня селери, 20 г цибулі, 20 г томату-пюре, 5 г муки, 10 г топленого масла, 5 г цукру, 20 г сметани, 2 г часнику, 30 г сушених білих грибів, лавровий листок, перець, оцет, сіль, зелень за смаком.
  Приготування: Буряк, цибулю, коріння моркви, селери і петрушки нарізувати соломкою, цибулю нашаткувати і все разом спасерувати на топленому маслі разом з мукою. Положити в м'ясний бульйон нарізану соломкою капусту, злегка обсмажену качку, заздалегідь відварену в бульйоні до напів готовності яловичу грудинку, відварені сушені білі гриби і варити до готовності. За 5-7 хвилин до закінчення варива борщ заправити спасерованим на олії томат-пюре, товченим часником, лавровим листком, посолити, перцем, цукром і оцтом. При подачі покласти в борщ кусок птиці, сметану і посипати зеленню.


Борщ з потрухами.

  Інгредієнти: 120 г потрухів, 80 г буряка, 100 г капусти, 80 г картоплі, 20 г моркви, 10 г кореня петрушки, 20 г цибулі, 100 мл хлібного квасу, 15 г томат-пюре, 5 г муки, 10 г топленого масла, 15 г сметани, 5 г зелені петрушки, сіль за смаком.
  Приготування: Очищені і добре промиті потрухи (шийку, крильця, шлунок, серце, печінка) залити водою і варити до готовності з додаванням половини коріння. Бульйон процідити, а потрухи нарізувати невеликими шматочками. Буряк нарізувати соломкою, додати томат-пюре, сіль, 1/4 частина хлібного квасу і тушкувати до готовності. Коріння і цибулю нарізувати соломкою і злегка обсмажити разом з мукою. У бульйон покласти нарізану часточками картоплю і нашатковану капусту, довести до кипіння, додати підготовлений буряк, коріння, хлібний квас, сіль і варити до готовності. При подачі на стіл в тарілку покласти потрухи, сметану, зелень.


Борщ з кефіром.

  Інгредієнти: 200 г яловичої грудинки, 150 г картоплі, 100 г буряка, 2 морква, 3 цибулини, 2 корені селери, 3 зелених перці, 2 ст. ложки пшона, 3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки томату-пюре, 1/2 стакана кефіру, 2 ст. ложки вершкового масла, зелень петрушки, 2 лаврових листки, 3-4 горошини запашного перцю, гіркий чорний і червоний перець, сіль за смаком, цукор.
  Приготування: Яловичу грудинку розрубати на шматки по 40-50 г, залити холодною водою. До закипання знімати піну і зайвий жир. Добре промити пшоно і протушкувати, помішуючи, в сотейнику до збільшення маси в 1/2-2 рази, додати пшоно в бульйон, посолити половиною норми солі, покласти цукор, корінь селери і варити 40-45 хвилин. У окремому посуді спасерувати 2 цибулини, буряк, моркву, корінь селери і частину зелені у вершковому маслі, в кінці додати томат-пюре. Полити овочі гарячим бульйоном і ввести їх в киплячий бульйон. Додати картоплю, зелений солодкий перець і кефір, спеції і лавровий листок, досолити за смаком. При подачі борщ заправити нарізаною ріпчастою цибулею, що залишилась, і сметаною.


1 2 3 4

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)