kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Борщ. Рецепти борща. Зелений борщ.

Борщ.

  Борщів буває багато. Відомо, що скільки хазяйок – стільки борщів. Але, крім того, є ще не менше 25 офіційно визнаних рецептів. Є борщ чернігівський, гетьманський, полтавський, львівський, волинський. Є борщі зелені. Холодні. Є на м'ясному бульйоні і на грибному. Є з чорносливом і з квасолею. Їсти борщ можна від світанку до заходу (хоча багато хто вважає за краще якраз навпаки). Я, до речі, по навченню однією київською хазяйки оцет при тушкуванні буряка не кладу – для збереження кольору сповна вистачає кислоти томату-пасти.


Борщ літній з грибами.

  Інгредієнти: 500 г свіжих грибів, 2 морква, 2 буряки з бадиллям, 5 помідорів, 200 г картоплі, 3 цибулини, 2 корені селери або петрушки, 2 ст. ложки сметани, зелену цибулю, перець, сіль за смаком.
  Приготування: Нашаткувати гриби, проварити 15 хвилин, додати нарізанні буряк і моркву, бадилля буряка і прокип'ятити ще 15 хвилин. Потім покласти очищені помідори, цибулю, картоплю, зелену цибулю, селеру або петрушку, сіль, перець і варити до готовності. Перед подачею на стіл добавити сметану.


Борщ з грибами і кільками в томаті.

  Інгредієнти: 100 г сушених грибів, 2 стакани квасолі, 400 г картоплі, 400 г капусти, 200 г буряка, 3/2-2 ст. ложки томатного пюре, 2 ст. ложки соняшникової олії, 1 корінь петрушки, 1 цибулина, 1 морква, 1 ст. ложка муки, 1 банка кільок в томаті, сіль, перець, зелень, сметана за смаком.
  Приготування: Замочити в холодній воді квасолю і білі сушені гриби. Через 2-3 години викласти їх в каструлю з водою і зварити до напів готовності. Стушкувати буряк, корінь петрушки і моркву, порізати кубиками і разом з нарізаною цибулею злегка підсмажити в соняшниковій олії, змішати з тушкованим буряком, підсмаженою пшеничною мукою, додати 1-1.5 столової ложки томатного пюре, розвести бульйоном і прокип'ятити. Додати нарізану кубиками картоплю, нашинковану капусту, викласти кільки, посолити, поперчити і дати закипіти. Подавати зі сметаною і зеленню.


Борщ з грибами і чорносливом.

  Інгредієнти: 300 г грибів, 200 г чорносливу, 2 буряки, 1 морква, 1 корінь петрушки, 2 цибулини, 2 ст. ложки томату-пюре, зелень, лавровий листок, перець і сіль за смаком.
  Приготування: Чорнослив промити, залити грибним бульйоном і варити 25-30 хвилин. Окремо стушкувати нарізані соломкою буряк, моркву, петрушку і цибулю, додати томат-пюре. Влити приправу в бульйон, заправити його лавровим листком і перцем, посолити і варити до готовності. Перед подачею на стіл додати сметану і зелень.


Борщ пісний з грибами і квашеною капустою.

  Інгредієнти: 120 г буряка, 60 г квашеної капусти, 15 г білих сушених грибів, 30 г цибулі ріпчастої, 15 г моркви, 5 г муки, 25 г олії рослинної, 25 г томат-пасти, перець горошком, лавровий листок, сіль, зелень петрушки за смаком.
  Приготування: Добре промиті сушені гриби відварити до м'якості. Нашатковані соломкою квашену капусту, моркву, цибулю, буряк спасерувати, в кінці пасерування додати муку. Готові овочі залити грибним бульйоном, додати томат-пасту, перець горошком і лавровий листок. Гриби порізати, обсмажити в рослинній олії, покласти в борщ і варити все разом 30 хвилин. Перед подачею підфарбувати борщ тертим вареним буряком і довести до кипіння. При подачі посипати зеленню петрушки.



Борщ рибний зі скумбрією.

  Інгредієнти: 400 г скумбрії, 4 картоплини, 2 морква, 1 буряк, 1 цибулина, 3 ст. ложки томату-пюре, сметана, сіль, зелена цибуля.
  Приготування: Скумбрію обробити. З кісток і голови приготувати бульйон, процідити його. Сирий буряк і моркву натерти на великій тертці, спасерувати. Цибулю дрібно нарізувати і теж спасерувати з додаванням томату-пюре. Філе риби, приготовлені овочі і нарізану брусками картоплю опустити в киплячий бульйон, варити до готовності. При подачі в кожну тарілку покласти шматочок відвареної скумбрії, зелену цибулю і сметану.


Борщ літній з буряковим бадиллям.

  Інгредієнти: 100 г буряка з бадиллям, 80 г картоплі, 20 г моркви, 10 г кореня петрушки, 20 г цибулі або цибулі-порей, 50 г кабачків, 40 г помідорів або 15 г томату-пюре, 10 г топленого масла, 5мл 3% -го оцту, 10 г сметани, лавровий листок, перець чорний мелений, сіль, зелень кропу за смаком.
  Приготування: Коріння і цибулю нарізувати скибочками, стебла буряка кусочками по 2-3 см і всі разом спасерувати на топленому маслі. Бурякове листя промити і подрібнити. Кабачки і картоплю очистити від шкірки і нарізувати скибочками. У киплячий овочевий відвар або воду покласти спасеровані овочі, довести до кипіння, додати листя буряка, картоплю і варити 15-20 хвилин. За 7-10 хвилин до кінця варива покласти кабачки, помідори, сіль, лавровий листок, чорний мелений перець і заправити борщ оцтом. При подачі на стіл в тарілку з борщем покласти сметану і посипати зеленню.


Борщ з шпинатом і щавлем.

  Інгредієнти: 100 г буряка, 25 г щавлю, 50 г шпинату, 120 г картоплі, 10 г кореня петрушки, 20 г моркви, 20 г цибулі, 5 г муки, 5 мл 3%-го оцту, 15 г сметани, 10 г топленого масла, 2 яйця, зелень петрушки, духмяний перець горошком, сметана, сіль і цукор за смаком.
  Приготування: Буряк нарізувати соломкою, збризнути оцтом, посолити, додати бульйон і тушкувати, поки він не стане м'якою. Ріпчасту цибулю, моркву, петрушку очистити, нарізувати соломкою, злегка обсмажити, додати підсушену муку, з'єднати з буряком і тушкувати ще 8-10 хвилин. Картоплю очистити, нарізувати великими кубиками, положити в киплячий бульйон або воду, варити 10-12 хвилин, додати тушкований буряк з корінням, цибулю і муку, шпинат і щавель, сіль, цукор, духмяний перець і варити до готовності. При подачі покласти в борщ сметану, варені яйця і посипати зеленню петрушки.


Борщ холодний буряковий.

  Інгредієнти: 150 г буряка, 120 г картоплі, 50 г свіжих огірків, 1 яйце, 15 г сметани, 5 г цукру, 5 г зеленої цибулі, 2 г укропу, 150 мл бурякового відвару, 150 мл картопляного відвару, оцет, сіль за смаком.
  Приготування: Половину буряка випекти в духовій шафі, а другу половину очистити і відварити у воді, що підкислена оцтом. Печений буряк очистити від шкірки і разом з вареним нарізати соломкою, з'єднати з нарізаною часточками картоплею, залити змішаним відваром буряка і картоплею і поставити в холодне місце. Після охолоджування додати в борщ нарізану зелену цибулю, варене яйце, нарізані скибочками свіжі огірки, сіль, цукор і все добре перемішати. При подачі на стіл в тарілку покласти сметану і посипати зеленню кропу.


Борщ холодний м'ясний.

  Інгредієнти: 80 г яловичини, 350 мл бурякового відвару, 100 г буряка, 20 г моркви, 25 г зеленої цибулі, 50 г огірків, 40 г сметани, 1 яйце, 5 г цукру, 5-8 мл 3%-го оцту, зелень, сіль за смаком.
  Приготування: Яловичину зварити, бульйон охолодити, зняти жир і процідити. У цьому ж бульйоні зварити буряк, процідити і охолодити. Далі готувати борщ так само, як і борщ холодний буряковий, додавши в тарілку нарізані кубиками варені м'ясо і моркву.


Борщ холодний з щавлем.

  Інгредієнти: 150 г буряка, 100 г щавлю, 300 г огірків, 1/2 стакана сметани, 0,5 л кислого молока, 2 яйця, 300 г редису, 4 ст. ложки нарізаної зеленої цибулі, кріп, сіль, цукор за смаком.
  Приготування: Щавель перебрати, промити, нарізувати, покласти в окріп, зварити і охолодити. Буряк зварити в шкірці, очистити і нарізати соломкою. У каструлю покласти підготовлений щавель і буряк, очищені і нарізані тонкими скибочками свіжі огірки, влити кисле молоко, додати промитий, дрібно нарізаний редис, зелену цибулю, кріп, сметану і заправити сіллю і цукром. При подачі на стіл в тарілку покласти половину звареного круто яйця, що розрізаний навпіл, і залити холодним борщем. До борщу подати варену картоплю.


Борщ "Курортний".

  Інгредієнти: Гриби варені - 100 гр, картопля - 2 шт, капуста білокачанна свіжа - 300 гр, буряк - 2 шт, квасоля біла - 1\2 стакана, оливки - 12 шт. цибуля ріпчаста - 1 головка, морква - 1 шт, олія рослинна - 2 ст. ложки, печінка - 2 ст. ложки, оцет 3%-й - 1 ст. ложка, бульйон грибний - 1,5 л, перець чорний - 1\4 ч. ложки, сіль - 1\2 ч. ложки, розсіл від оливок - 4 ст. ложки, сметана - 4 ст. ложки, зелень нарізана - 2 ст. ложки.
  Приготування: Приготуйте грибний бульйон. Великі гриби нарізуйте соломкою, дрібні залиште цілими. Квасолю відварите. Буряк нарізуйте соломкою, обсмажте з 1 столовою ложкою олії, додайте томат-пюре, оцет, 2 столових ложки бульйону і тушкуйте 20 хвилин під кришкою. Моркву і цибулю дрібно нашаткуйте, спасеруйте в олії, що залишилося. Картоплю нарізуйте брусками, капусту нашаткуйте соломкою. У киплячий бульйон опустите капусту, доведіть до кипіння, покладете картоплю, варите 10-15 хвилин, потім додайте квасолю і спасеровані овочі, ще через 5 хвилин - тушкований буряк, оливки і гриби. Влийте розсіл від оливок, посоліть, поперчіть, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, дайте настоятись 15 хвилин. При подачі покладете сметану, посипте нарізаною зеленню.


Болгарський борщ.

  Інгредієнти: Капуста білокачанна - 150 гр, картопля - 2-3 шт, буряк, баклажан, помідор, перець солодкий - по 1 шт, морква, корінь петрушки - по 1\2 шт, цибуля - 1 шт, оцет 3% - 1 ч. ложка, цукор - 1\2 ч. ложки, мука - 1 ч. ложка, масло топлене - 2 ст. ложки, бульйон - 5 стаканів, сметана - 4 ст. ложки, зелень кропу, сіль.
  Приготування: Буряк нарізувати соломкою, тушкувати на частині масла з томатом-пюре і оцтом. Моркву, корінь петрушки і цибулю нарізувати соломкою і пасерувати на олії. Картоплю і баклажан нарізувати скибочками, залити киплячим бульйоном, довести до кипіння. Додати нашатковану капусту, знов довести до кипіння, покласти тушкований буряк, спасероване коріння і цибулю, нарізані скибочками перець і помідор і варити 5-7 хвилин. В кінці варива додати розведенну частиною бульйону спасеровану муку, цукор, сіль. Подати із сметаною, посипавши нарізаною зеленню.


Борщ літній з бадиллям.

  Інгредієнти: 500 г молодого буряка з бадиллям, картопля 4 шт, морква 1 шт, корінь петрушки 1 шт, 100 г цибуля-порей, 1 цибулина, 300 г кабачків, 2 помідори або 3 ст. л томату-пюре, 2 ст. л рослинної олії, 2 ч. л оцту, 1,4 л води, сіль, спеції.
  Приготування: Коріння, кабачки і цибулю нарізувати скибочками, картоплю - великими кубиками або брусками, листя і черешки бадилля розрізати на частини. Черешки бадилля і квасолю заздалегідь відварити, моркву і цибулю спасерувати на олії. У киплячу воду покласти спасеровану моркву, і цибулю, листя бадилля, картоплю і варити до готовності. За 5-10 хвилин до закінчення варива додати підготовлені черешки бадилля, нарізані часточками помідори, кабачки, варений буряк, сіль, спеції, оцет. Борщ можна приготувати з квасолею.


Борщ грибний.

  Інгредієнти: 3 буряка, 50 г сушених грибів, по 1 кореню петрушки і селери, 1 цибулина, 1 морква, 100 г білокачанної капусти, 1 стакан міцного хлібного квасу, 2 помідори, 1 ст. л рослинної олії, чверть стакана соку зі свіжого буряка, сіль, зелень, вода.
  Приготування: З сушених грибів, з коріння і цибулі зварити бульйон і процідити його. Буряк і капусту нарізувати соломкою, помідори - часточками, покласти їх в бульйон, влити хлібний квас і варити до готовності. Додати нарізані соломкою і підсмажені гриби, сік сирого буряка, сіль і довести до кипіння. При подачі посипати борщ нарізаною зеленню кропу.


Борщ з картоплею.

  Інгредієнти: 400 г буряка, 500 г картоплі, 1 морква, половина кореня петрушки, 1 цибулина, 2 ст. л томату-пюре, 2 ст. л рослинної олії, 1/2 ст. л цукру, 2 ст. л оцту, 1,4 л води, сіль, спеції.
  Приготування: Очищений буряк зварити цілком з додаванням оцту (можна зварити неочищену, без оцту, а потім очистити її) і нарізувати соломкою. Моркву, цибулю і корінь петрушки нашаткувати і спасерувати на олії. Картоплю нарізувати брусками, покласти в киплячу воду і варити 10-15 хвилин, потім додати підготовлений буряк, спасеровані овочі, томат-пюре і варити до готовності. За 5-10 хвилин до закінчення варива покласти в борщ сіль, цукор і спеції. Борщ можна приготувати з квасолею (зварену квасолю додати в борщ за 5-10 хвилин до закінчення варива разом з розтертим з сіллю часником).


1 2 3 4

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)