kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Борщ. Мясний борщ. Приготування борщу.

Борщ.

  Борщів буває багато. Відомо, що скільки хазяйок – стільки борщів. Але, крім того, є ще не менше 25 офіційно визнаних рецептів. Є борщ чернігівський, гетьманський, полтавський, львівський, волинський. Є борщі зелені. Холодні. Є на м'ясному бульйоні і на грибному. Є з чорносливом і з квасолею. Їсти борщ можна від світанку до заходу (хоча багато хто вважає за краще якраз навпаки). Я, до речі, по навченню однією київською хазяйки оцет при тушкуванні буряка не кладу – для збереження кольору сповна вистачає кислоти томату-пасти.


Борщ з чорносливом.

  Інгредієнти: 1 буряк, 200 г білокачанної капусти, 200 г чорносливу, по 1 кореню петрушки і селери, 1 ст. л томату-пюре, 1 цибулина, 1 ст. л оцту, 4 ст. л рослинної олії, лавровий листок, перець, сіль, вода.
  Приготування: Овочі і коріння нашаткувати і покласти в каструлю, додати масло, трохи води, томат-пюре і тушкувати на слабкому вогні до м'якості. Тушковані овочі залити холодною водою, додати сіль, перець, лавровий листок, оцет, перемішати і довести до кипіння. Чорнослив промити, влити воду і варити 15-20 хвилин. Відвар влити в борщ, а чорнослив покласти в тарілки з борщем при подачі.


Борщ з грибами.

  Інгредієнти: 50 г сухих грибів, 1,8 л бульйону з кубиків, 2 буряки, 0,5 качана білокачанної капусти, 2 моркви, 2 цибулини, 30 г петрушки, 4 ст. л томатної пасти, 2 помідори, 3 ст. л топленого масла, 1 ст. л муки, лавровий листок, перець горошком, сіль.
  Приготування: Моркву очистите і нарізуйте дрібною соломкою. Очищену картоплю і помідори нарізуйте кубиками. Цибулю очистите і нарізуйте тонкими півкільцями. Капусту і очищені, вимиті гриби подрібните. Буряк очистите і відварите в підсоленій воді до готовності, потім вийміть з води, остудіть і нарізуйте брусками, як моркву. На окремій сковороді обсмажите варений буряк, моркву, цибулю, томатну пасту, помідори і петрушку. Бульйон доведіть до кипіння, заправте спеціями і додайте капусту. Коли капуста буде майже готова, добавте картоплю, овочі і обсмажені на окремій сковороді гриби.


Борщ в святвечір.

  Інгредієнти: 300 г столового буряка, 1 пучок зелені (цибуля, петрушка, селера, бадилля моркви), 50 г сушених грибів, 1 цибулина, 6 стаканів води, 1 стакан бурякового квасу, сіль, цукор, чорний перець горошком, 2 лаврових листочка.
  Приготування: Гриби замочити, зварити. Декілька грибів дрібно порізати, з останніх приготувати фарш з цибулею для маленьких пельменів – вушок. Буряк, цибулю, зелень ретельно промити, очистити, нарізувати, скласти в каструлю, залити трьома стаканами води. Додати лавровий листок, нарізані гриби і варити до готовності. Додати грибний відвар і, помішуючи, закип'ятити. Влити буряковий квас, додати за смаком сіль, цукор, перець. Подавати з вушками (тісто для них готується, як для пельменів).


Борщ Український.

  Інгредієнти: 400 г столового буряка, 1 пучок зелені (цибулю, петрушку, селеру, бадилля моркви), 6 стаканів води, чверть головки савойської капусти (приблизно, 150 г), 100 г білої дрібної квасолі, 150 г картоплі, 400 г свіжих помідорів, 1-2 ст. л муки, пів стакана бурякового квасу, пів стакана сметани, 1 зубчик часнику, сіль, цукор.
  Приготування: Квасолю промити, залити трьома стаканами води на 12 годин. Зварити в цій же воді. Помідори зварити в невеликій кількості води і протерти. Овочі промити, очистити, обполоснути і натерти на тертці або нарізувати тонкими смужками (картоплю – кубиками, капусту нашаткувати, зелень нарізати). Зелень і буряк зварити, в кінці варива додати капусту і картоплю, поварити ще 25 хвилин, потім покласти квасолю і помідори. Заправити мукою, розведеною з однією четвертою стакана холодного відвару, перемішати, закип'ятити. Додати буряковий квас і сметану. Приправити борщ товченим часником, перемішати з сіллю і цукром.



Борщ Український зелений.

  Інгредієнти: 300 г столового середовища, 100 г моркви, 500 г картоплі, 100 г цибулі, 200 г щавлю, 200 г шпинату, 5 стаканів води, 1 стакан бурякового квасу, третина стакана сметани, 2 ст. л муки, 2 ст. л маргарину, сіль, цукор, 1 зубчик часнику, 1 пучок кропу.
  Приготування: Овочі промити, очистити, обполоснути, натерти на тертці. Покласти в каструлю, додати нарізану кубиками картоплю, залити підсоленою кип'яченою водою і зварити. Щавель і шпинат перебрати, промити, зварити в невеликій кількості води, протерти і додати в борщ. З маргарину і муки зробити заправку, влити в суп, розмішати і закип'ятити. Додати буряковий квас, сметану, товчений з сіллю і цукром часник, і нарізаний кріп.


Борщ на кислому молоці.

  Інгредієнти: 2-3 буряка з бадиллям, 1 морква, корінь петрушки і селери, 1 стакан кислого молока, зелень, сіль.
  Приготування: Бурякове бадилля промити, листя нарізувати соломкою, а черешки дрібними кубиками. Моркву, буряк, селеру, петрушку нарізувати соломкою. Підготовлені овочі (окрім листя буряка) стушкувати з невеликою кількістю води до м'якості, потім додати листя і тушкувати ще 5 хвилин. Після цього посолити, охолодити і залити заздалегідь збитою сумішшю кислого молока і холодної кип'яченої води. Подавати борщ охолодженим, посипавши зеленню


Борщ з квасом.

  Інгредієнти: 3 невеликі буряка, по 1 пучку зелені петрушки, кропу і цибулі, 1 стакан квасу, сіль, чорний мелений перець, сметана для заправки.
  Приготування: Буряк вимити, очистити, розрізати на половинки, зварити до готовності в невеликій кількості води, остудити. Зелену цибулю, петрушку і кріп нашаткувати. Буряк нарізувати тонкою соломкою. Підготовлені компоненти залити рівною кількістю квасу і бурякового відвару, посолити, поперчити, розлити по тарілках, заправити сметаною і подати до столу.


Борщок.

  Інгредієнти: 3 л води, 2 великі буряки, 5 картоплин, 2 цибулини, 2 ст. л томату-пюре, 2 ст. л 3%-ного оцту, 1 морква, 1 корінь петрушки, 2 ст. л соняшникової олії, 1-2 ч. л цукру, 6 горошин чорного перцю, 2 лаврових листочка, 1 пучок петрушки, пів стакана сметани.
  Приготування: Буряк відварити до напів готовності, вийняти, нарізувати соломкою і тушкувати з томат-пюре 20-30 хвилин на соняшниковій олії. Моркву, цибулю і корінь петрушки пасерувати окремо. У відвар покласти картоплю, потім буряк і останнє коріння, прянощі і цукор. У майже готовий борщ додати оцет.


1 2 3 4

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)