kyharka
 
 
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Соуси
  5. Закуски
  6. Салати
  7. Напитки
  8. Випічки
  9. Десерти
  10. Романтичні блюда
GISMETEO: Погода по г.Киев
Рейтинг@Mail.ru
Гарнір із картоплі. Приготування картоплі. Картопля запечена.

Гарнір із картоплі.

Картопляне суфле з грибами.

   Інградієнти: Картопля - 5-6 шт, гриби - 1 кг, яйця - 3 шт, вершкове масло - 4 ст. ложки, молоко - 2 стакани, мука - 1 ст. ложка, сир твердий тертий - 1 ст. ложка, сіль за смаком. Для соусу: бульйон грибний - 2 стакани, сметана густа - 1\2 стакана, мука - 1 ч. ложка, вершкове масло - 1 ст. ложка, мускатний горіх мелений - 1\4 ч. ложки, зелень кропу різана - 1 ч. ложка.
  Приготування: Гриби наріжте дрібними кубиками, обсмажте на частині масла, посоліть. Очищену картоплю відваріть в підсоленій воді, протріть гарячою, додайте 3 столових ложки масла, гаряче молоко, жовтки, гриби, муку, сіль і збиті білки. Перемішайте. Викладіть приготовлену масу в змащену маслом форму, посипте сиром, скропіть розтопленим маслом і запікайте 25 хвилин. Для соусу муку підсушіть, злегка охолодіть і розведіть грибним бульйоном. Покладіть сметану, сіль, мускатний горіх. Проваріть до загустіння і додайте зелень кропу. Подавайте суфле у формі. Окремо подайте соус.


Дерунии зі свининою.

  Інградієнти: Картопля - 200 гр, яйце куряче - 1 шт, часник, сіль, масло рослинне, зелень. Для вершково-коньячного соусу: вирізка свиняча - 100 гр, коньяк - 30 мл, солодкий перець 3-х кольорів, цибуля, свіжі шампіньйони, вершки - 150 мл.
  Приготування: Свинину зачистити від плівок, нарізати п'ятачками. Цибулю нарізати півкільцями, солодкий перець - грубою соломкою, шампіньйони розрізати навпіл. У розігрітий сотейник з маслом додати м'ясо, овочі і гриби. Все обсмажити. Після чого додати коньяк, підпалити і випаровувати до тих пір, поки не згасне полум'я. Потім відразу налити вершки і довести до кипіння, посолити. Готові деруни викласти на тарілку, полити вершково-коньячним соусом.


Картопляні скибочки з гострим соусом.

  Інградієнти: Картопля - 6 шт, перець солодкий червоний - 2 шт, коньяк - 1 ч. ложка, соєвий соус - 2 ст. ложки, оцет 3 %-й - 1 ч. ложка, масло рослинне - 2 ст. ложки, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Картоплю наріжте тонкими скибочками, відваріть на парі. Для соусу солодкий перець наріжте смужками і обсмажте на маслі. Влийте коньяк, соєвий соус, оцет, посоліть, поперчіть, тушкуйте 5 хвилин. При подачі картоплю викладіть на блюдо, полийте приготовленим соусом і оформіть зеленню.


Картопляні рулетики.

   Інградієнти: Картопля - 250 гр. яйце - 1 шт. гриби свіжі - 45 гр. цибуля ріпчаста для соусу - 200 гр. крабові палички - 70 гр. маргарин столовий - 25 гр. сухарі - 40 гр. вода - 300 гр. мука пшенична - 10 гр. масло вершкове - 10 гр. бульйон грибний - 1 кубик масло рослинне - 30 гр.
  Приготування: Обробіть гриби і наріжте кубиками, частину залиште для соусу. Очищену цибулю наріжте і спассеруйте, додайте нарізані гриби і пасеруйте все разом. Додайте нарізані крабові палички, заправте сіллю і перцем. Очищену картоплю залийте гарячою водою, посоліть і зваріть до готовності. Воду злийте, картоплю обсушіть і протріть гарячою, додайте яйце, розмішайте і сформуйте коржики (по два на порцію). На середину укладіть приготований фарш, краї з'єднайте і надайте форму рулетика, запаніруйте в сухарях. Обсмажте на маслі до рум'яної скориночки. При подачі рулетики оформіть зеленню. Збоку підлийте соус. Для соусу наріжте цибулю і спассеруйте, додайте гриби і обсмажуйте ще 5 хвилин. Муку підсушіть при помішуванні, охолодіть і розведіть бульйоном. Варіть 10 хвилин, з'єднайте з цибулею і грибами, проваріть ще 15 хвилин і заправте маслом.


Картопляна мусака.

  Інградієнти: Картопля обсмажена - 800 гр. цуккині - 600 гр. цибуля - 1 шт. часник - 2 зубчики, морква - 2 шт. помідори - 2 шт. рослинна олія - 1 ст. ложка, бринза - 100 гр. мука пшенична - 2 ст. ложки, вершкове масло - 2 ст. ложки, молоко - 2 стакани, мускатний горіх тертий, сіль за смаком.
  Приготування: Цибулю, часник і моркву наріжте соломкою і обсмажте на 1 ст. ложці рослинної олії. Помідори обшпарте, очистіть від шкірки, наріжте часточками, з'єднайте з цибулею і морквою і тушкуйте 20 хвилин. Посоліть. Картоплю, овочі, нарізану скибочками цуккіні, половину норми нарізаної кубиками бринзи укладіть шарами у форму, посоліть, додайте мускатний горіх. Для соусу муку спассеруйте на вершковому маслі. Додайте молоко, бринзу, що залишилася, нарізану кубиками, посоліть, додайте мускатний горіх. Полийте мусаку соусом і запікайте. При подачі посипте зеленню.


Картопля, запечена з м'ятою.

  Інградієнти: Картопля - 4 шт. сметана - 1\2 стакана, м'ята нарізана - 3 ст. ложки, сухарі панірувальні - 2 ст. ложки, масло оливкове - 1 ст. ложка, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Картоплю наріжте кубиками, укладіть у форму змащену маслом. Сметану з’єднайте з м'ятою, посоліть, поперчіть і залийте отриманою сумішшю картоплю. Посипте його панірувальними сухарями і збризніть маслом. Запікайте 25-30 хвилин при 200 С. При подачі викладіть запіканку на блюдо і оформіть зеленню.


Рулетики картопляні.

   Інградієнти: Картопля - 2 шт. яєчний жовток - 1 шт. гриби - 20 гр. цибуля ріпчаста - 1 головка, крабові палички - 50 гр. маргарин - 1 ст. ложка, сухарі панірувальні - 20 гр. мука пшенична - 1\2 ч. ложки, масло вершкове - 1\2 ч. ложки, бульйон грибний - 1\2 стакана, масло рослинне - 1 ст. ложка, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Гриби і цибулю наріжте кубиками і обсмажте все разом на вершковому маслі. Частину грибів і цибулі змішайте з нарізаними кубиками крабовими паличками, посоліть, поперчіть. Очищену картоплю відваріть, воду злийте, картоплю обсушіть, протріть гарячою, додайте яйце, розмішайте і сформуйте коржики. На середину кожного коржика укладіть приготований фарш, скрутіть рулетиками, запаніруйте в сухарях, обсмажте на маслі. Для соусу муку підсушіть на сковороді при помішуванні, охолодіть і розведіть бульйоном. Варіть соус 10 хвилин, з’єднайте із смаженими цибулею і грибами, проваріть ще 15 хвилин і заправте маслом. При подачі рулетики оформіть зеленню. Збоку підлийте соус.


Картопля по-Французьки.

  Інградієнти: Картопля - 8 шт. цибуля ріпчаста - 2 головки, молоко - 1 стакан, сіль, сир твердий тертий - 2 ст. ложки,перец чорний мелений.
  Приготування: Картоплю очистіть і наріжте кружечками завтовшки 0,5 см. Цибулю наріжте кубиками. У форму для запікання викладіть картоплю і цибулю шарами (верхній шар - картопля), посипаючи кожен сіллю і перцем за смаком. Залити молоком і посипати сиром. Запікати 40 хвилин при 180 С.


Картопляні "личаки".

  Інградієнти: Картопля невелика - 8 шт. філе сьомги - 300 гр. масло вершкове - 2 ст. ложки, цибуля ріпчаста - 2 головки, зелень нарізана - 2 ст. ложки, сіль за смаком.
  Приготування: З бульб картоплі сформуйте "личаки", посоліть і зваріть на пару до напівготовності. Для начинки цибулю дрібно наріжте, злегка обсмажте на маслі, додайте подрібнене філе сьомги, зелень, сіль і перемішайте. Нафаршируйте "личаки" начинкою, змастіть їх яйцем і запікайте 20-25 хвилин при 220 С. Прі подачі оформіть зеленню.


Картопляна каурма.

   Інградієнти: Картопля - 1 кг, цибуля ріпчаста - 5-6 головок, яйце - 3-4 шт. масло топлене - 4 ст. ложки, кінза, базилік, сіль, перець мелений
  Приготування: Підготовлену цибулю спассеруйте на маслі, додайте нарізану часточками картоплю і затушкуйте з додаванням води. За 15 хвилин до готовності додайте нарізану кінзу, тушкуйте ще 10 хвилин, потім додайте спеції, збиті яйця і доведіть до кипіння. При подачі посипте нарізаною зеленню.


Картопля з рисом.

  Інградієнти: Картопля - 4-5 шт. рис - 100 гр. морква - 2 шт. корінь петрушки - 1 шт. корінь пастернаку - 1 шт. цибуля ріпчаста - 1 головка, вода - 1 л, масло вершкове - 50 гр. масло рослинне - 2 ст. ложки.
  Приготування: Картоплю відваріть "в мундирі", очистіть і наріжте тонкими скибочками. Коріння і цибулю приваріть до готовності. Рис злегка прогрійте, додавши рослинну олію, посоліть, залийте водою і варіть до готовності. У форму, змащену маслом, укладіть шарами, чергуючи, картопля і рис, перекладаючи кожен шар корінням, цибулею і шматочками вершкового масла. Останнім має бути шар картоплі. Запікайте в духовці 30 хвилин при 180 С. Прі подачі оформіть кетчупом.


Запечена картопля по-селянски.

  Інградієнти: Картопля - 8-10 шт. масло топлене або рослинне - 2 ст. ложки, морква - 1 шт. цибуля ріпчаста - 1 головка, молоко - 1\2 - 1 стакан, сметана або майонез - 1\2 стакана, сир твердий - 100 гр. приправа для картоплі, сіль.
  Приготування: Моркву натріть на грубій терці, цибулю дрібно наріжте і обсмажте на половині масла. Форму для запікання змастіть маслом, що залишилося, на дно укладіть моркву з цибулею, зверху - нарізану кружечками картоплю, посоліть, посипте за смаком приправою. Влийте молоко, залежно від розміру форми, змастіть картоплю сметаною або майонезом і запікайте в духовці майже до готовності. Посипте картоплю тертим сиром і поставте в духовку ще на 15 хвилин.


Паланчинки з картоплею.

   Інградієнти: Картопля - 3-4 шт. сир - 200 гр. сметана - 4 ст. ложки, сир - 50 гр. яйце - 1 шт. вершкове масло - 2 ст. ложки, зелень петрушки, сіль. Для млинчиків: мука пшенична - 1 стакан, молоко - 1 стакан, яйце - 1 шт. рослинна олія - 2 ст. ложки, вершкове масло - 1 ст. ложка, сіль.
  Приготування: Яйце збийте з молоком, рослинною олією, сіллю і мукою. Випечіть млинці і змастіть їх вершковим маслом. Для начинки картоплю відваріть, охолодіть, натріть на терці і змішайте з сиром. Додайте нарізану зелень, яйце, 1\2 норми розтопленого масла, посоліть, перемішайте. Начинку розкладіть на млинці і скрутіть їх рулетиками. Укладіть млинці в змащену маслом, що залишилося, форму, полийте сметаною, посипте тертим сиром і запікайте 8-10 хвилин при 200 С.


Цвітна капуста, запечена з картоплею.

  Інградієнти: Капуста цвітна - 250 гр. картопля варена - 3 шт. цибуля ріпчаста фіолетова - 1 головка, шпик - 80 гр. яйця - 2 шт. мука пшенична - 1 ст. ложка, сіль за смаком.
  Приготування: Капусту розберіть на суцвіття, зваріть в підсоленій воді, потім відкиньте на друшляк. Картоплю наріжте скибочками. Цибулю і шпика нашаткуйте соломкою, обсмажте до золотистого кольору, перекладіть у форму для запікання. Зверху укладіть капусту, потім картоплю, залийте яйцем, збитим з мукою і сіллю, запікайте до утворення золотистої скориночки. Перед подачею посипте запіканку нарізаним любистком і материнкою.


Шампіньйони, запечені з картоплею.

  Інградієнти: Шампіньйони - 500 гр. пюре картопляне - 600 гр. вершкове масло - 2 ст. ложки, сік 1 лимона, сметана - 1\2 стакана, сир твердий тертий - 4 ст. ложки, панірувальні сухарі - 2 ст. ложки, рослинна олія - 1 ст. ложка, сіль.
  Приготування: Шампіньйони обсмажте на маслі, збризніть лимонним соком, посоліть. Сметану перемішайте з сиром. У змащену маслом форму викладіть частину картопляного пюре, потім шампіньйони, залийте їх сметаною з сиром. За допомогою кондитерського мішка викладіть картопляне пюре, що залишилося, у вигляді бордюру. Посипте сухарями, збризніть маслом і запікайте до утворення золотистої скориночки. При подачі розрізайте запіканку на порції і оформіть нарізаною зеленню кропу і петрушки.


1 2

| Головна | Про нас|

|Карта сайту |Звязок|

|На початок.|


© 2010-2014 Кухарка. Всі права захищені.