kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Мясо. Другі страви. Картопля з мясом.

Гарнір зі мяса.

 


Куряча грудинка, запечена з баклажанами і помідорами.

  Інгредієнти: Куряча грудинка (філе) - 1 шт, баклажани - 2-3 шт, помідори - 2-3 шт, сир - 150-200 г, сметана або майонез, часник - 1 зубчик, зелень петрушки, рослина олія для піджарювання і змазування форми, сіль, свіжо мелений перець.
  Приготування: Баклажани вимити, зрізати хвостики, ще раз промити і обсушити. Нарізати баклажани поздовж, тонкими смужками. Смужки баклажан покласти в миску, посолити і залишити на 20-30 хвилин. З баклажан злити сік, що утворився. Курячу грудинку вимити, добре обсушити і розрізати кожну половинку грудинки упоперек на 2-3 частини. Шматочки курки покласти в пакет (або між двома шарами харчової плівки) і злегка відбити. Відбивні посолити і поперчити. Помідори вимити, обсушити, вирізати плодоніжку і нарізати кільцями. Часник очистити і дрібно нарізати. Зелень вимити, обсушити і нарізати. Сир натерти на тертці. У сковороді розігріти трохи рослинної олії, викласти смужки баклажанів і обсмажити по 2-3 хвилини з кожного боку. Баклажани перекласти на паперову серветку, щоб позбавитися від надлишків жиру. Форму для запікання змастити маслом і викласти шар баклажанів трохи вперемішку один на одного. Зверху укласти відбите куряче філе. На філе знову викласти шар баклажанів. Потім укласти помідори. Помідори посолити, поперчити і посипати нарізаним часником і зеленню. Змастити шар помідорів сметаною або майонезом і посипати сиром. Поставити форму в нагріту до ~180 °C духовку і запікати ~20-25 хвилин. Вийняти форму зі запіканкою з духовки, дати постояти ~10 хвилин і подавати на стіл, посипавши нарізаною зеленню.


М'ясні рулетики з беконом.

  Інгредієнти: Яловичина або пісна свинина - 400 г, копчений бекон - 200 г, часник - 1-2 зубчики, рослина олія для піджарювання, сіль, свіжо мелений перець.
  Приготування: М'ясо вимити, обсушити і нарізати скибочками. Скибочки м'яса добре відбити, поклавши, між двома шарами харчової плівки. Бекон нарізати тонкими скибочками або смужками. Часник дрібно нарізати або пропустити через часникодавку. Відбиті скибочки м'яса посолити, поперчити і посипати нарізаним часником. Зверху покласти скибочку бекону і скрутити м'ясо з беконом рулетиком так, щоб бекон виявився усередині. М'ясні рулетики сколоти зубочистками або обв'язати ниткою, аби вони не розверталися під час варива. На розігрітій з невеликою кількістю масла сковороді обсмажити рулетики з 2 сторін до золотистої скориночки, до напів готовності. Обсмажені рулетики перекласти у форму для запікання і довести до готовності в духовці ще ~10 хвилин при температурі ~180 °C.


Рулетики з шинки з сиром і часником.

  Інгредієнти: Шинка (краще в нарізці) - 300 г, плавлені сирки - 2 шт (~200 г) або твердий сир, яйця (зварені круто) - 3 шт, часник - 2 зубчики, зелень, майонез.
  Приготування: Шинку (якщо вона не в нарізці) нарізати тонкими скибочками за допомогою терки "Бернера". У варених яєць жовтки відокремити від білків. Білки натерти на грубій тертці. Жовтки натерти на дрібній тертці в іншу миску. Плавлені сирки натерти на грубій тертці. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Часник почистити і пропустити через часникодавку або дрібно нарізати. З'єднати терті сирки, яєчні білки, зелень і часник. Додати майонез і добре перемішати начинку. На край скибочки шинки покласти ~1 десертну або столову ложку начинки і скрутити рулетиком. Кожен рулетик умочити в майонез, з обох кінців, і обваляти в тертих жовтках. Розкласти рулетики на блюді, застеленому листям салату і прикрасити зеленню


Курячі крильця в соєво-імбирному маринаді.

  Інгредієнти: Курячі крильця - 1 кг (~8 шт), соєвий соус - 3 столових ложки, імбир мелений - 1 чайна ложка, (або невеликий шматочок тертого на тертці свіжого імбиру), мед рідкий - 1 столова ложка, рослина олія - 2 столових ложки, часник - 1-2 зубчики, свіжо мелений перець.
  Приготування: Курячі крильця вимити і добре обсушити. Приготувати маринад. У мисці змішати соєвий соус, мед, рослину олію, імбир, нарізаний часник, свіжо мелений перець - все добре перемішайте, щоб мед повністю розчинився. Крильця добре натріть маринадом, складіть "трикутниками", покладіть в миску і залийте маринадом, що залишився. Поставте крильця в холодильник на 2-3 години (краще на ніч) і зрідка перевертайте їх в маринаді. Сковороду добре розігрійте з невеликою кількістю рослиної олії і викладіть крильця. Об смажте їх з двох сторін до золотистої скориночки. Потім залийте маринадом, що залишився, і поставте ~ на 8-10 хвилин в нагріту до ~180 °C духовку. Готові крильця вийміть з духовки, дайте постояти ~5-7 хвилин і подавайте, посипавши зеленню.



Курка з каррі і ананасами.

  Інгредієнти: Філе курячих грудинок - 300-400 г, свіжі або консервовані ананаси - 150 г, цибуля ріпчаста - 1-2 шт, часник - 2-3 зубчики, помідори - 3 шт, корінь імбиру завдовжки 3 см або сухий мелений імбир - 0,5-1 чайна ложка (за смаком), каррі - 1-2 чайних ложки (за смаком), перець чилі - 1/4 шт. або 1/4-1/3 чайної ложки сушеного меленого гострого перцю (за смаком), соєвий соус (типа KIKKOMAN) - 2-4 столових ложки (за смаком), крохмаль - 2-3 столових ложки, рослина олія для жаріння, зелень петрушки, сіль за смаком.
  Приготування: Куряче філе вимийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. З ананасів злийте рідину, обсушіть і наріжте маленькими шматочками. Цибулю очистіть і дрібно поріжте (цибулю можна не використовувати в даному рецепті). Часник очистіть і наріжте. Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці. Помідор вимийте, видаліть шкірку і наріжте невеликими кубиками або подрібніть в блендері в однорідну масу. Перець чилі очистіть, ретельно видаліть все насіння і наріжте маленькими кубиками. Головне - дуже добре вичищати все насіння і внутрішні перегородки, оскільки саме в насінні міститься найбільша кількість речовини, що додає перцю чилі характерну пекучість. Будьте обережні при обробці перцю чилі і після оброблення ретельно вимийте руки, аби ефірні масла, що містяться в перці не викликали роздратування шкіри! Особливо чутливі місця - очі, ніс і рот. Шматочки курки обваляйте в крохмалі, надлишки крохмалю струсіть. На розігрітій з рослиною олією сковороді невеликими партіями об смажте шматочки курки майже до готовності ~5 хвилин. Перекладіть курку зі сковороди в миску і відставте убік. У ту ж сковороду, де смажилася курка, Вилийте ще трохи рослиної олії, покладіть цибулю, часник і об смажте ~3 хвилини (цибулю можна не використовувати в рецепті, а об смажте лише часник). Покладіть шматочки перцю чилі і смажте ще ~1-2 хвилини. Додайте м'якуш помідорів, перемішайте і тушкуйте, помішуючи ~3-4 хвилини або доки соус трохи не загусне. У сковороду вилийте соєвий соус (за смаком), Додайте каррі, імбир (також за смаком) і шматочки ананаса. Перемішайте і готуйте ~1-2 хвилини. Додайте в сковороду шматочки курки, можна влити трохи соку від консервованих ананасів, води або курячого бульйону (~1/4 стакана) і готуйте, постійно помішуючи ~7 хвилин. За смаком додайте, якщо потрібно, ще трохи спецій або соєвий соус, і при необхідності, злегка посоліть. Все добре перемішайте, зніміть сковороду з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятись ~10 хвилин. Подавайте курку з відвареним рисом, посипавши нарізаною зеленню.


Цвітна капуста, запечена з м'ясом.

  Інгредієнти: 1 середній качан цвітної капусти, сметана або майонез - 3-4 столових ложки, вершкового масла або рослинної олії для піджарювання і змазування форми, сир твердий - 50-70 г, паприка мелена для фаршу, фарш (свинина + яловичина) - 500-600 г, яйце - 1 шт, часник - 1 зубчик, цибуля ріпчаста - 1 шт, бекон копчений (за бажанням) - 30-50 г, сіль, свіжо мелений перець, паприка мелена.
  Приготування: Цвітну капусту вимийте, покладіть у велику каструлю з підсоленою холодною водою і залиште на ~15 хвилин або доки з качана не виповзуть всі комахи. Капусту перекладіть в киплячу, підсолену воду і як тільки вода знову закипить, зменшіть вогонь і варіть капусту ~5-7 хвилин, щоб капуста стала м'якою, але не розварилася. Вийміть качан з води і остудіть. З качана акуратно зріжте качанчики, прагнучи зрізати їх як можна ближче до кочережки (кочережку викинути). Приготуйте фарш. Цибулю очистіть і дрібно поріжте. Часник очистіть і наріжте. Бекон наріжте маленькими кубиками. У сковороді розігрійте трохи рослинної олії (або суміш вершкового масла з рослиною олією) і об смажте бекон до легкого зарум'янюваня. Додайте до бекону цибулю, щіпку солі, і смажте, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою. Додайте до цибулі маленьку щіпку цукру і смажте, поки цибуля не почне рум'янитися. Покладіть до цибулі з беконом подрібнений зубчик часнику, перемішайте, і потримайте на вогні ще ~30-40 секунд. Зніміть сковороду з вогню і трохи остудіть. У мисці змішайте м'ясний фарш, цибулю з беконом, яйце, Додайте сіль, поперчіть свіжо меленим перцем і паприкою. Фарш добре перемішайте і кілька разів відбийте, кидаючи в миску. З фаршу сформуйте кулю і укладіть її в змащену вершковим маслом форму для запікання. Суцвіття цвітної капусти акуратно вставляйте у фарш, імітуючи, цілий качан капусти. Зверху, змастіть капусту трохи підсоленою сметаною (або майонезом) і трохи посипте сушеною паприкою. Запікайте ~40-50 хвилин при температурі ~180 °C. За 3-5 хвилин до готовності, посипте капусту тертим сиром і поставте в духовку, щоб сир розплавився. Готове блюдо вийміть з духовки, дайте постояти ~10-15 хвилин, злийте рідину (якщо утворилася), і наріжте на порції. Блюдо можна подавати в холодному або гарячому вигляді. До капусти можна подати сирний соус. Для соусу 30-50 мл нежирних вершків потрібно підігріти, Додайте солі, 200 г плавленого сиру, типа "Президент" (можна узяти звичайні плавлені сирки) і добре перемішайте.


Рулет з качки.

  Інгредієнти: Качка - 1 шт. мускатний горіх, імбир, перець чорний мелений, сіль.
  Приготування: Качку обробіть, промийте, покладіть грудинкою вниз на обробну дошку, надріжте шкіру з боку спинки і зніміть її з частиною м'якуші. М'якуш, що залишилася, відокремите від кісток, наріжте широкими пластинами і відбийте. Шкіру розкладіть на дошці, рівномірно закрийте м'якоттю і посипте спеціями, потім скрутіть щільним рулетом і перев'яжіть шпагатом. Підготовлений рулет покладіть на змащене жиром деко і запікайте при 270 °C до утворення скориночки, потім температуру зменшіть до 170 °C і доведіть до готовності. Готовність визначите, проколюючи рулет вилкою, вона повинна вільно входити в м'якуш. Готовий рулет охолодіть, наріжте упоперек скибочками, укладіть на блюдо, гарніруйте маринованими або консервованими овочами, оформіть гілочками зелені.


Рулет курячий з апельсинами.

  Інгредієнти: Курка – філе з шкірою - 400 гр. апельсини - 1 шт. сир твердий - 60 гр. журавлина - 10 гр. масло вершкове - 3 ст. ложки, зелень кропу і петрушки, сіль і перець за смаком.
  Приготування: Зачищене куряче філе з шкірою укладіть на деко шкірою вниз, зверху покладіть шматочки сиру, потім шматочки апельсина, посоліть, поперчіть, загорніть рулетом і запечіть в духовці до готовності. Готовий рулет покладіть під прес і охолодіть. Рулет оформіть журавлиною і зеленню, на поверхню нанесіть малюнок вершковим маслом з корнетика.


Рулети з філе індички.

  Інгредієнти: Філе індички - 3 шт. хліб пшеничний без кірок - 100 гр. вершки густі - 1\2 стакана, вершкове масло - 30 гр. кабачки - 250 гр. солодкий перець червоний - 1 шт. яйце - 1 шт. біле вино - 1 стакан, часник - 1 зубчик, рослина олія - 4 ст. ложки, паста з солодкого перцю - 2 ст. ложки, чебрець сушений - 1 ч. ложка.
  Приготування: Хліб наріжте кубиками. Вершки доведіть до кипіння з вершковим маслом, додайте хліб. Солодкий перець і кабачки наріжте кубиками, часник дрібно наріжте. Овочі об смажте на частині рослинної олії, посоліть, поперчіть і відкиньте на сито. Змішайте з вершками, яйцем і чебрецем, посоліть, поперчіть. Філе індички злегка відбийте, посоліть, поперчіть. З внутрішньої сторони зробіть хрестоподібні надрізи, аби краще трималася начинка. Змастіть філе пастою з солодкого перцю, зверху покладіть овочеву начинку. Скрутіть рулети і перев'яжіть їх нитками. Об смажте рулети на рослиній олії, що залишилася, до золотистого кольору. Вилийте вино, накрийте кришкою і тушкуйте 40 хвилин в розігрітій духовці. Час від часу поливайте рулети соком, що утворився при тушкуванні. Готові рулети вийміть з духовки, видаліть нитки. При подачі рулети розріжте і оформіть зеленню петрушки.


Угорський паприкаш з курки.

  Інгредієнти: Курка - 1 шт. цибуля ріпчаста - 1 головка, часник - 2 зубчики, гриби - 100 гр. помідори - 3-4 шт. рослина олія - 2 ст. ложки, біле вино сухе або вода - 1 стакан, паприка мелена - 2 ст. ложки, сметана - 2 ст. ложки, перець чорний мелений, сіль.
  Приготування: Курку розрубайте на порційні шматки і об смажте на олії. Для соусу цибулю і часник дрібно наріжте, злегка об смажте, додайте гриби, очищені від шкірки і дрібно нарізані помідори, залийте вином або водою. Покладіть в соус курку і тушкуйте до готовності. В кінці приготування додайте сметану, паприку, посоліть і поперчіть. При подачі викладіть паприкаш на блюдо, оформіть зеленню.


Плакия з курчати.

  Інгредієнти: Курча - 800 гр, зелень петрушки, сіль. Для соусу: рослина олія - 4 ст. ложки, цибуля - 2 шт. морква - 1 шт. помідори консервовані - 3 шт. лимон - 1\2 шт. мука - 2 ч. ложки, часник - 2 зубчики.
  Приготування: Для соусу цибулю і моркву наріжте соломкою, спасеруйте на частині масла. Додайте очищені і подрібнені помідори, муку, розтертий з сіллю часник, прокип’ятіть. Курча об смажте на олії, що залишилася, до утворення золотистої скориночки, залийте соусом і запечіть до готовності. При подачі оформіть скибочками лимона і зеленню. Гарніруйте салатом з помідорів і огірків.


Курячі стегенця з апельсинами.

  Інгредієнти: Стегенця курячі - 6 шт. апельсини - 3 шт. помідори - 10 шт. цибуля ріпчаста - 2 шт. цукор - 1 ст. ложка, бульйон курячий - 100 гр. сік апельсиновий - 3 ст. ложки, рослина олія - 50 гр. зелень петрушки нарізана - 1 ст. ложка, перець чорний мелений, сіль.
  Приготування: Помідори надріжте навхрест, опустіть на декілька хвилин в киплячу воду, потім відкиньте на друшляк, обдайте холодною водою і, очистивши від шкірки, розріжте на чотири частини. Апельсини очистіть, розділіть на часточки, видаліть мембрани. Цибулю дрібно наріжте. Стегенця розріжте навпіл, посоліть, поперчіть і об смажте на олії до золотистого кольору. Стегенця приберіть і об смажте на цій ж олії цибулю без зміни кольору. Посипте цибулю цукром і прогрівайте на слабкому вогні 2 хвилини, щоб цукор розплавився. Вилийте апельсиновий сік і бульйон, покладіть стегенця, 2\3 апельсинових часточки і помідори. Посоліть, поперчіть і запікайте 20 хвилин при 180 °C. Посипте стегенця зеленню петрушки, оформіть часточками апельсинів, що залишилися, і помідорами і прогрівайте в духовці ще 10 хвилин.


Тушкована качка по-угорськи.

  Інгредієнти: Качка - 1 шт. цибуля ріпчаста - 1 шт. морква - 1 шт. червоне вино - 1\2 стакана, бульйон м'ясний - 2 стакани, рослина олія - 4 ст. ложки, мука пшенична - 2 ст. ложки, чебрець - 1 ч. ложка, зелень кропу нарізана - 1 ст. ложка, перець рожевий мелений, сіль.
  Приготування: Цибулю і моркву наріжте соломкою. Качку розріжте на порції, посоліть, поперчіть, обваляйте в муці і об смажте на олії до утворення золотистої скориночки. Шматки качки приберіть і об смажте на олії цибулю і моркву. Знов покладіть шматки качки, Вилийте вино, бульйон і тушкуйте до готовності. В кінці приготування покладіть чебрець, зелень кропу, посоліть і поперчіть. При подачі полийте качку отриманим соусом, гарніруйте відвареними овочами. Оформіть зеленню кропу.


Рулети з кролика з ананасним соусом.

  Інгредієнти: Ніжки кролика - 800 гр. солодкий перець різного кольору - 3 шт. огірки солоні - 2 шт. сир - 150 гр. оцет яблучний - 3 ст. ложки, оливкове масло - 1 ст. ложка, сік апельсиновий - 1\2 стакана, мед - 1 ст. ложка, чебрець - 1 ч. ложка Для соусу: ананас - 100 гр. вершкове масло - 2 ст. ложки, часник - 2 зубчики, перець червоний мелений.
  Приготування: Ніжки кролика розріжте, видаліть кістки. м'якуш відбийте, посипте чебрецем, посоліть, поперчіть. Солодкий перець очистіть від насіння і перегородок і наріжте соломкою. Огірки і сир наріжте кубиками і перемішайте. Підготовлену м'якуш кролика, поклавши на неї шарами солодкий перець і сир з огірками, скрутіть рулетом, перев'яжіть ниткою, з бризніть яблучним оцтом і оливковим маслом. У рукав для запікання вкладіть рулети, Вилийте апельсиновий сік, змішаний з медом і чорним перцем. Запікайте рулети 50 хвилин. Для соусу ананас дрібно наріжте, об смажте на олії. Додайте нарізаний часник, 1\2 стакана води, посоліть, поперчіть, збийте блендером і прогрійте. При подачі полийте рулети приготованим соусом.


Зрази з курки з омлетом і овочами.

  Інгредієнти: Фарш курячий - 450 гр. хліб пшеничний - 100 гр. молоко - 1\2 стакана, панірувальні сухарі - 60 гр. рослина олія - 2 ст. ложки, вершкове масло - 1 ст. ложка, перець чорний мелений, сіль. Для фаршу: морква - 1 шт. кабачок - 1\4 шт. яйце - 1 шт. молоко - 1 ст. ложка, рослина олія - 1 ст. ложка, сіль.
  Приготування: Курячий фарш з’єднайте зі заздалегідь замоченим в молоці і віджатим хлібом, посоліть, поперчіть, ще раз пропустіть через м'ясорубку і добре відбийте. Для фаршу моркву і кабачок дрібно нашаткуйте, спасеруйте на олії, залийте яйцем, змішаним з молоком, і доведіть до готовності. Наріжте омлет з овочами дрібними скибочками. З котлетної маси сформуйте коржика товщиною 1 см, розкладіть на них фарш. Краї коржиків з’єднайте, надайте виробам овальну форму, за паніруйте їх в сухарях і смажте на рослиній олії до готовності. При подачі гарніруйте запеченими овочами.


1 2 3 4 5 6

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)