kyharka
 
 
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Соуси
  5. Закуски
  6. Салати
  7. Напитки
  8. Випічки
  9. Десерти
  10. Романтичні блюда
GISMETEO: Погода по г.Киев
Рейтинг@Mail.ru
Рецепти із риби. Другі страви. Жарена риба.

Гарнір із риби.

Кальмари з овочами.

  Інградієнти: Кальмари - 400 гр, чорнила кальмара - 2 краплі, баклажани - 70 гр, цуккіні - 100 гр, перець солодкий червоний - 3 шт, вино біле - 1 стакан, і 2 ст. ложки, сьомга - 120 гр, філе судака - 120 гр, цибуля ріпчаста - 1 головка, часник - 3 зубчики, вершки - 1 стакан, шафран - 1 гр, бульйон рибний - 1 стакан, перець чорний мелений, сіль - за смаком, материнка нарізана - 1 ст. ложка.
  Приготування: Кальмари почистіть і відваріть. Філе наріжте кубиками, обсмажте з 1\2 головки цибулі, додайте 2 ст. ложки вина, часник, 1\4 стакана вершків, шафран, перемішайте, наповніть перець фаршем. Баклажани, цуккіні, 1 солодкий перець обсмажте, додайте материнку, 1\2 стакана вина і отриманою начинкою нафаршируйте кальмарів. Для перцевого соусу 1 солодкий перець запечіть, почистіть, проваріть в 1\2 стакана рибного бульйону і збийте, посоливши і поперчивши. Для рибного соусу 1\2 головки цибулі обсмажте, влийте 1\2 стакана вина, 1\2 стакана рибного бульйону, 1\2 стакана вершків, процідіть, потім додайте чорнило кальмара. Подавайте з соусами, цуккіні і зеленню.


Риба під майонезом.

  Інградієнти: Філе вареної риби(окунь морський) - 400 гр, помідори - 2 шт, огірки солоні - 2 шт, морква варена - 2 шт, горошок зелений консервований - 2-3 ст ложки, майонез - 3\4 стакана, масло рослинне - 4-5 ст. ложок.
  Приготування: Для гарніру помідори наріжте частинками, огірки і моркву - скибочками. Горошок відокремте від заливки. Третину овочів перемішайте, заправте частиною майонезу і укладіть на блюдо. Зверху викладіть рибу. Довкола букетами розмістіть овочі, що залишилися. Рибу полийте майонезом, гарнір - рослинною олією. При подачі оформіть зеленню.


Короп в сірому соусі.

  Інградієнти: Короп вагою 1 кг, овочі (морква, цибуля, корінь селери) - 200 гр, лимон - 1 шт, вино червоне сухе - 125 гр, імбир мелений - 1\3 ч. ложки, перець запашний - 4-5 горошин, лавровий листок - 1-2 шт, пиво темне - 250 гр, масло вершкове - 40 гр, мука пшенична - 30 гр, цукор - 2-3 шматочки, сіль, пряники черстві - 40-50 гр, повидло сливове - 1 ст. ложка, родзинки - 25 гр, мигдаль - 50 гр.
  Приготування: Наріжте овочі, залийте 1 л гарячої води і зваріть. Додайте червоне вино, шматочок лимонної цедри, перець, імбир і сік половини лимона, процідіть. Коропа промийте, зберіть кров в окремий посуд, додайте до неї сік 1\2 лимона. Рибу обробіть, наріжте, посоліть і поставте на 20 хвилин в холодильник. Потім варіть 25 хвилин в гарячому відварі на слабкому вогні. Вийміть рибу, випаріть бульйон до 0,75 л. Для соусу цукор нагрійте до коричневого кольору, охолодіть, влийте 4 столових ложки води і закип'ятіть. Муку підсушіть. Масло розігрійте, додайте муку, перемішайте. Пряники залийте 0,25 л рибного бульйону, проваріть, протріть. Овочі протріть, додайте кров коропа, пряники, пиво, приготовану з цукру карамель, повидло, подрібнений мигдаль, родзинки і масло з мукою. Суміш з'єднайте з бульйоном і проваріть на слабкому вогні 15 хвилин. При подачі залийте рибу гарячим соусом.


Кальмари в соусі.

  Інградієнти: Філе кальмара - 600 гр. сметана - 200 гр. бульйон рибний - 200 гр. мука пшенична - 20 гр. лимон - 1\2 шт.
  Приготування: Кальмари варіть в підсоленій воді 5 хвилин, додавши лимон. Для соусу муку підсушіть без зміни кольору, охолодіть і при безперервному помішуванні влийте рибний бульйон. Додайте сметану, проваріть 7-10 хвилин, посоліть. Варені кальмари наріжте соломкою, залийте соусом, доведіть до кипіння. При подачі гарніруйте кальмари відвареною картоплею, оформіть зеленню і часточками лимона.


Кальмари по-пекинскі.

  Інградієнти: Кальмари - 250 гр. огірки - 15 гр. цибуля ріпчаста - 1 головка, часник - 2 зубчики, крохмаль кукурудзяний - 1 ст. ложка, коньяк - 1 ст. ложка, бульйон курячий - 1\4 стакана, масло рослинне - 2 ст. ложки, сіль - за смаком, зелень.
  Приготування: Кальмари замочіть у воді на 1 годину, промийте і зніміть шкірку. Наріжте шматочками завдовжки 4 см і шириною 2 см. Занурьте на 30 секунд в киплячу воду. Обжарте кальмари в розігрітому до 160 С маслі протягом 1 хвилини. Добавте нарізану соломкою цибулю, подрібнений часник, скибочки огірка, коньяк, розведений невеликою кількістю води крохмаль, бульйон і сіль. Добре перемішайте. Тушкуйте до загустіння соусу. При подачі оформіть зеленню.


Оселедець в сметані.

  Інградієнти: Оселедець - 500 гр. цибуля ріпчаста - 30 гр. яблука - 80 гр. сметана - 125 гр. сік лимонний або оцет, сіль, цукор, корінь петрушки.
  Приготування: Оселедця вимочіть, обробіть на філе і зачистіть від кісток. Розріжте філе на шматочки і покладіть в салатник. Змішайте нарізану цибулю і натерте на грубій терці яблуко із сметаною, додайте за смаком цукор, сіль, лимонний сік або оцет. Отриманим соусом залийте оселедця. Посипте дрібно нарізаною зеленню.


Кальмари тушковані.

  Інградієнти: Кальмари - 300 гр. цибуля ріпчаста - 1 головка, помідори - 4 шт. перець солодкий - 1 шт. оливки без кісточок - 50 гр. базилік нарізаний - 1\2 ч. ложки, масло рослинне - 2 ст. ложки, вершки густі - 1\2 стакана, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Цибулю і кальмари нашаткуйте соломкою. Помідори, знявши шкірку і видаливши насіння, наріжте кубиками, перець також наріжте кубиками. Кальмари обсмажте на маслі. Додайте оливки, розрізані навпіл, підготовлені овочі, базилік, посоліть, поперчіть, влийте вершки і тушкуйте 10 хвилин. При подачі кальмари з овочами і оливками викладіть на блюдо, оформіть зеленню. Гарніруйте відвареними макаронами.


Палтус з грибами.

  Інградієнти: Палтус або камбала - 450 гр. філе, гриби свіжі - 225 гр. яєчний білок - 1 шт. мука пшенична - 1 ст. ложка, масло рослинне, цибуля зелена - 2-3 пера, бульйон рибний - 6 ст. ложок, соєвий соус світлий, херес сухий, корінь петрушки, імбир, цукор, сіль.
  Приготування: Розріжте філе, якщо шматки дуже великі. Запаніруйте в злегка збитому яєчному білку, потім в муці, обсмажте рибу до утворення хрусткої скориночки на маслі. Обсушіть на паперовій серветці. Покладіть в каструлю 2 столових ложки масла, нарізані гриби і зелену цибулю, щіпку тертого імбиру і 1 столову ложку тертого кореня петрушки. Обсмажуйте при помішуванні протягом 30 секунд. Додайте по 1 чайній ложці солі, цукру, по 1 столовій ложці соєвого соусу і хереса, бульйон. Доведіть до кипіння, покладіть рибу і тушкуйте на слабкому вогні 2 хвилини. Додайте 1 чайну ложку масла і подавайте блюдо гарячим.


Тріска по-бенгальски.

  Інградієнти: Тріска - 1 кг, пахта - 2 стакани, карри порошок - 1 ст. ложка, перець червоний мелений - 1 ст. ложка, перець чорний мелений - 1 ч. ложка, куркума мелена - 1 ч. ложка, лимон - 1 шт. оливки - 40 гр. сік лимонний - 1 ст. ложка, масло вершкове - 3-4 ст. ложки, сіль - 1\2 ч. ложки, зелень петрушки.
  Приготування: Рибу випатрайте, промийте, обсушіть, натріть порошком карри, прогрійте в пахті і поставте в тепле місце на 10 хвилин. Підготовлену тріску сбризніть частиною лимонного соку, залийте невеликою кількістю води, посипте червоним і чорним перцем і затушкуйте 10 хвилин. Готову рибу викладіть на блюдо і полийте отриманим при тушкуванні соусом, змішаним з сіллю, лимонним соком, що залишився, куркумою і розтопленим маслом. Посипте дрібно нарізаною зеленню, оформіть скибочками лимона і оливками.


Креветки в хрусткій скориночці.

  Інградієнти: Креветки варено-морожені великі - 48 шт. яйце - 2 шт. молоко - 2 ст. ложки, батон черствий, масло рослинне для фритюру, перець червоний мелений, сіль за смаком, майонез - 2 ст. ложки, сметана - 2 ст. ложки, імбир мелений - 1\2 ч. ложки, кориця мелена - 1 ч. ложка, цукор - 1 щіпка.
  Приготування: Очистіть креветки, залишаючи хвостовий плавник, промийте і обсушіть. Яйця збийте з молоком. З батона зріжте скориночки і натріть його на терці. Креветки посоліть, поперчіть, умочіть в яєчно-молочну суміш, запаніруйте в тертому батоні, потім ще раз повторіть операцію. Смажте креветки в розігрітому маслі до утворення золотистої скориночки. Викладіть на паперовий рушник для видалення надлишків масла. Змішайте інгредієнти соусу. При подачі викладіть креветки на блюдо, оформіть гілочками зелені. Соус подайте окремо.


Риба, притушена з перцем.

  Інградієнти: Риба - 2 великих філе, корінь петрушки - 1 шт. цибуля ріпчаста - 1 головка, вино біле виноградне - 100 гр. перець чорний горошком, сіль, масло для змазування, мука пшенична - 1 ч. ложка, томат-пюре - 50 гр. зелень петрушки або селера - 50 гр. масло вершкове - 1 ст. ложка, перець червоний мелений, естрагон – гілочка, лимон і зелень для оформлення.
  Приготування: Філе риби, заздалегідь знявши шкіру, розріжте уподовж на дві смужки, скрутіть їх рулетом і скріпіть дерев'яною шпагою, укладіть в змащений маслом сотейник, зверху покладіть корінь петрушки, цибулю, растовченні горошини перцю. Влийте вино і додайте воду в такій кількості, аби риба була наполовину закрита, прикрийте кришкою і швидко доведіть до кипіння. Зменшіть нагрів, посоліть і приварюйте при ледве помітному кипінні 20-30 хвилин. Для соусів розігрійте масло, всипте муку і пасеруйте до ясно-жовтого кольору, злегка охолодіть і розведіть 50 гр. бульйону від приваренної риби. Прокип'ятіть до легкого загустіння і поділіть на дві частини. У одну частину додайте томатне пюре, мелений перець і проваріть до загустіння. У соус, що залишився, покладіть зелень селери або петрушки і гілочку естрагону, проваріть до загустіння і процідіть. При подачі викладіть рибу на блюдо, підлийте соуси. Оформіть скибочками лимона і зеленню.


Холодна рибна лазіння.

  Інградієнти: Лазіння смужки - 8 шт. лосось консервований - 450 гр. ікра лососева - 120 гр. сир адигейський і твердий - по 200 гр. майонез - 200 гр. естрагон - 1 ст. ложка, зелень кропу - 1 ст. ложка, зелень петрушки - для оформлення, лосось копчений для оформлення.
  Приготування: Відваріть лазінню у великій кількості підсоленої води, промийте холодною водою. Сир подрібніть, перемішайте, додавши зелень, майонез (частину залишити для оформлення), масу збийте. Лосося розімніть. Форму накрийте плівкою так, щоб 10 см плівки виступало за її краї. У форму укладіть шарами лазінню, сирну суміш, лосося, ікру. Чергувати шари кілька разів, зверху покластіть лазінню. Накрийте плівкою і добре охолодіть. Перед подачею витягніть з форми, зніміть плівку. Прикрасьте сіточкою з майонезу, трояндочками з копченого лосося і зеленню.


Рулет з фореллю.

  Інградієнти: Форель або кета солона - 600 гр. мука пшенична - 400 гр. молоко - 400 гр. яйце - 4 шт. цукор - 20 гр. сіль - 8 гр. масло рослинне - 20 гр. масло вершкове - 300 гр. зелень - 100 гр.
  Приготування: Яйця, сіль, цукор розмішайте, додайте половину норми молока, всипте муку і збийте до однорідної консистенції, поступово додаючи молоко, що залишилося. Випечіть корж в духовці на розігрітому прямокутному листку, змащеному рослинною олією. Готовий корж має бути сухуватим. Форель обробіть на філе, наріжте тонкими скибочками. Охолоджений корж змастіть половиною норми вершкового масла, викладіть скибочки форелі, покрийте маслом, що залишилося, і посипте зеленню. Скрутіть рулетом, охолодіть протягом 2 годин. Наріжте рулет на порції і подавайте.


Риба в овочевому соусі.

  Інградієнти: Риба - 1 кг філе, цибуля ріпчаста - 2 великих головки, перець солодкий - 2 стручки, часник - 3 зубчики, помідори - 500 гр. зелень петрушки - 1 пучок, масло оливкове - 100 гр. томат-пюре - 3 ст. ложки, сіль - 1 ч. ложка, перець чорний мелений, оливки.
  Приготування: Цибулю наріжте кільцями, солодкий перець - соломкою. Часник і петрушку подрібніть. Помідори, знявши шкірку, наріжте скибочками. Розігрійте масло, підсмажте рибу з обох боків, потім вийміть з масла. У цьому ж маслі обсмажте цибулю до золотистого кольору, додайте солодкий перець і затушкуйте до м'якості, потім покладіть часник, помідори, зелень. Томат-пюре розведіть 1 стаканом води, посоліть, поперчіть і влийте в овочі. Проваріть 10 хвилин. У отриманий соус покладіть рибу. Проваріть на слабкому вогні 10-15 хвилин. Рибу з овочами укладіть на блюдо, оформіть оливками. Подавайте в холодному вигляді.


Суфле з сьомги.

  Інградієнти: Сьомга або кета - 300 гр. яєчний білок - 1 шт. сливки густі - 150-200 гр. мускатний горіх мелений - 1 щіпка, ікра кетова або осетрова - 2 ч. ложки, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Філе наріжте кубиками і витримаєте в морозильнику 45 хвилин. Філе збийте міксером разом з білком і продовжуючи збивати, поступово додайте сливки, поки не утвориться пишна маса. Заправте сіллю, перцем і мускатним горіхом. Рибною масою наповніть змащені маслом форми, накрийте їх фольгою і поставте в глибоку форму з киплячою водою. Запікайте при 120 С 45-50 хвилин. Готові суфле викладіть на тарілки, оформіть зеленню і ікрою.


1 2 3 4 5

| Головна | Про нас|

|Карта сайту |Звязок|

|На початок.|


© 2010-2014 Кухарка. Всі права захищені.