kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Ліниві голубці. Приготування голубців. Голубці з рисом.

Голубці.

  Голубці - це блюдо з фаршу, зтушене в обгортці в капустяних листках. Старовинне значення слова «голубці» відносилося до блюда з голубів (або іншій дрібній дичині) смажених в обгортці із скибочок сала і виноградного або капустяного листя, яке сьогодні називається крепинет.
  Для класичних голубців краще узяти молоду, ніжну і рихлу білокачанну капусту. Вона соковитіша, легше розбирається на листя, швидше готується. Підійде також савойська або китайська капуста. Ще фарш завертають в листя салату «Айсберг», шпинату або виноградне листя.
  Найсмачніший фарш - свиноговяжий. Свинина додає начинці соковитість. Її можна замінити бараниною або взагалі обійтися однією яловичиною, але тоді у фарш слід додати 1 ст. л, рослинної олії.
  Дуже хороший вегетаріанський варіант - овочева начинка, або суміш з вареного рису і обсмаженої цибулі і моркви, або просто рис з великою кількістю зелені. Рис для голубців бажано використовувати грубозерний. З сирів підійдуть моццарелла, сулугуни, єдамський або голландський.


Голубці з цибулею-порей і рисом.

  Інгредієнти: Капуста - 500 г, цибуля - 200 г, рис - 200 г, петрушка (зелень) - 100 г, сметана - 100 г, олія рослина - 100 г, сіль - за смаком.
  Приготування: Цибулю і зелень петрушки промити, дрібно нарізати і пассеровати на рослинній олії. Капусту нашаткувати (краще нарізати дрібно), залити окропом і витримати під кришкою до охолодження, потім віджати. Рис промити, обдати крутим окропом і витримати в нім до охолодження, потім відкинути на сито. Змішати рис з капустою і спасерованою зеленню, додати сметану, посолити. Сформувати голубці, укласти, в каструлю з товстим дном, залити підсоленим окропом і тушкувати під кришкою на повільному вогні до готовності (приблизно 30 хв.). Можна залити томатним соусом. Подавати на стіл із сметаною або сметанним соусом.


Голубці картопляні.

  Інгредієнти: Картопля - 1 кг, цибуля ріпчаста - 200 г, морква - 200 г, олія рослина - 50 г, сметана - 200 г, перець чорний мелений - 3 г, сіль.
  Приготування: Ці голубці краще фарширувати в листя квашеної капусти. Картоплю вимити, очистити, натерти на дрібній терці. Цибулю і моркву почистити, дрібно нашаткувати і пропассеровати на рослиній олії. Змішати терту картоплю і спасеровані овочі, посолити і поперчити чорним меленим перцем. Укладаючи приготовленний фарш на капустяне листя, сформувати голубці, укласти на деко, полити соусом з дрібно нарізаною смаженою цибулею.


Голубці з начинкою з картопляного пюре.

  Інгредієнти: 2 стаканчика картопляного пюре «Мівіна» (з куркою або грибами), 5-6 невеликих капустяних листки, 1 ст. ложка жиру для жаріння, 0,5 чайної ложки приправи «Мівіна» (з куркою або грибами), 150 г сметани.
  Приготування: Приготувати картопляне пюре «Мівіна» відповідно до рекомендацій на упаковці. Капустяне листя на 5 хвилин залити окропом, потовщені прожилки зрізати. На підготовлене капустяне листя розкласти приготовлене картопляне пюре, загорнути листя конвертом. Обсмажити голубці на сковороді з розігрітим жиром. Переложити обсмажені голубці в жаровню, посипати приправою «Мівіна» і залити сметаною. Закрити жаровню кришкою і поставити в помірно нагріту духовку на 20-25 хвилин.


Голубці вегетаріанські.

  Інгредієнти: 750 г свіжого капустяного листя, 1 стакан рису, півстакана рослинної олії, 3 цибулини, 300 г помідорів (або томатної пасти, пюре), стакан томатного соку, 2 чайні ложки оцту, сіль, зелень петрушки, чорний мелений перець.
  Приготування: Качан розбираємо на окреме листя, зрізуємо грубу частину стебел, заливаємо підсоленим окропом з оцтом і так оставляємо на 10-15 хв. Тим часом на сковороді в розігрітій жирі обжарюємо подрібнену цибулю і промитий рис. Підливаємо 2-3 столові ложки води або томатного соку і ще тримаємо на вогні, поки рис не набубнявіє. Знімаємо з плити, додаємо дрібно нарізані помідори (або пасту) і нарізану зелень петрушки, солимо перчимо за смаком. Цим фаршем начиняємо капустяне листя. Кладемо їх рівними рядами в глибокий посуд, заливаємо до половини томатним соком, розбавленим водою до потрібного об'єму, притискуємо зверху тарілкою, накриваємо посуд кришкою і тушкуємо на повільному вогні до готовності - приблизно 1 годину.



Овочеві голубці з яйцями.

  Інгредієнти: 1 кг капусти, 1 ст. рису, 2-3 цибулини, 2-3 яйця, 1 ст. л. муки, 3-4 ст. л. вершкового масла, 2 ст. л. томат-пюре, 3/4 ст. сметани, пучок кропу, сіль, чорний мелений перець за смаком.
  Приготування: Качан капусти звільнити від верхнього листя, видалити кочережку, опустити в каструлю з гарячою водою і варити 15-20 хвилин до на пів готовності. Потім качан вийняти і опустити в холодну воду, цибулю дрібно нарізати, пасерувати на олії, з'єднати з відвареним рисом, нарізаними яйцями, поперчити, посолити. Фарш щільно загорнути в капустяне листя конвертом, перев'язати їх ниткою. Голубці обсмажити з двох сторін на олії, потім укласти в сотейник (качатник), залити сметанним соусом і тушкувати 25-30 хв. Готові голубці звільнити від ниток, викласти на тарілки, полити сметаною посипати кропом і подавати на стіл.


Пісні голубці.

  Інгредієнти: 1 качан капусти, 5-6 великих морквин, 1 ст. рису, 2 ст. л. паніровочних сухарів, 4-5 ст. л. рослинної олії, 2 цибулини, 1/2 ст. овочевого бульйону, зелень кропу і петрушки, сіль, перець.
  Приготування: Качан капусти обмити, вирізати кочережку, опустити в киплячу підсолену воду і варити 12-15 хв. Потім розібрати його на окреме листя, злегка відбити потовщені місця або зрізати ножем. Рис відварити до на пів готовності. Дрібно нарізану цибулю і натерту на грубій терці моркву злегка підсмажити на олії. Перемішати рис, цибулю і моркву, додати сіль, перець, зелень укропу і петрушки. На підготовлене капустяне листя покласти фарш, скрутити їх рулетиком або у вигляді конвертів, запаніровати в сухарях і обсмажити на олії. Потім голубці укласти в каструлю, залити овочевим бульйоном або водою і тушкувати до готовності.


Голубці «Овочеве асорті».

  Інгредієнти: 800 г капусти, 200 г моркви, 80 г ріпи, 100 г цибулі, 1 яйце, 40 г рису, 60 г вершкового масла або маргарину, 200 г соусу, 20 г муки, сіль, кріп.
  Приготування: Зачистити білокачанну капусту, вирізувати кочережку, качан покласти в киплячу воду і варити 15-20 хвилин. Зварену до на пів готовності капусту вийняти з води і після того, як вода стече, розібрати на листя, черешки якого злегка відбити. На підготовленне листя капусти покласти начинку, приготовану з підсмажених овочів, дрібно нарізаних крутих яєць, вареного рису, і загорнути їх у вигляді рулетиков. Голубці запанірувати в муці, обжарити на деку або сковороді, залити соусом сметанним з томатом і цибулею і запекти в жарильній шафі до готовності капусти. Подати з тим же соусом, посипати зеленню петрушки або кропом.


Голубці гречані.

  Інгредієнти: 1 головка капусти, 300 г гречки (можна узяти рис), 300 г моркви, 4 цибулини, 3 ст. ложки рослинної олії, 500 г помідорів або 2-3 ст. ложки томатної пасти.
  Приготування: Головку капусти розібрати на листя. Капустяне листя обшпарити, товсті прожилки зрізати. Рис (або гречку) відварити, нашаткувати моркву, цибулю дрібно нарізати. Змішати компоненти один з одним, посолити за смаком, поперчити. Загорнути капустяне листя з фаршем конвертиком, обсмажити в олії. Покласти в каструлю на капустяні листя, додати півстакана води. Помідори нарізати скибочками, покласти на голубці, додати підсолену рослинну олію. На повільному вогні довести до готовності.


Голубці з капусти, стахиса і пастернаку.

  Інгредієнти: Капуста - 500 г, стахис - 300 г, цибуля ріпчаста - 100 г, сметана -200 г, пастернак (коріння) - 300 г, олія рослина - 100 г, сіль - за смаком.
  Приготування: Стахис вимити, залити окропом, витримати до охолодження, дуже дрібно нарізати. Коріння пастернаку вимити, очистити і натерти на грубій терці. Цибулю очистити, нашаткувати, змішати з пастернаком і спасерувати на рослинній олії. Капусту нарізати дрібно, залити окропом, витримати під кришкою до охолодження, віджати і змішати з підготовленими овочами, додавши сметану і сіль. Сформувати голубці, укласти в каструлю, залити підсоленим окропом, щоби вони були ледве прикриті водою, і тушкувати під кришкою до готовності на повільному вогні. Подавати до столу з часниковим соусом або із зеленню кропу.


Голубці пісні з грибами і морквою.

  Інгредієнти: Гриби - 500 г, морква - 200 г, цибуля ріпчаста - 200 г, рис - 150 г, олія рослина - 100 г.
  Приготування: Гриби (шампіньйони або будь-які інші) промити, дрібно нарізати і пасерувати на рослинній олії. Моркву вимити, очистити і нашаткувати на грубій терці. Цибулю ріпчасту очистити, подрібнити, пасерувати з морквою на рослинній олії протягом 2 хв. Рис промити і замочити на 2 години, заливши окропом. З'єднати спасеровані гриби, овочі і рис, перемішати, посолити за смаком. Викладаючи приготований фарш на капустяне листя, сформувати голубці. Укласти їх в каструлю, залити підсоленим окропом і тушкувати під кришкою приблизно 30 хв. При подачі на стіл такі голубці можна заправити жареною на рослинній олії цибулею.


Голубці з грибами.

  Інгредієнти: 1 кг капустяного листя, 500 г грибів, 150 г рослинної олії, 200 г цибулі, 150 г рису, сіль, чорний і червоний перець за смаком.
  Приготування: Підготовлені гриби пропустити через м'ясорубку або дрібно нарізати і протушкувати в жирі. Качан капусти розділити на окремі листя, обдати окропом, жорсткі капустяні черешки вирізувати. На розігрітій з жиром сковороді підсмажити дрібно нарізану цибулю і, коли вона зробиться м'якою, додати рис, тушковані гриби, сіль, червоний перець. Суміш перекласти в каструлю, влити 0,5 стакана води і варити, поки рис не вбере в себе всю воду. Після цього зняти каструлю з вогню, додати чорний перець і перемішати. На кожен капустяний листок покласти приготований фарш, загорнути у вигляді ковбаски, укласти рядами в каструлю, Зверху придавити тарілкою, залити грибним відваром і варити на слабкому вогні до готовності.


Голубці з грибами в сметанно-томатному соусі.

  Інгредієнти: 500 г свіжої капусти, 300 г свіжих грибів, 2 цибулини, 3-4 столові ложки рослинної олії, 2 столових ложки маргарину, 2 стакани сметанного соусу з томатом, сіль.
  Приготування: Качан капусти очистити від верхнього листя, вирізувати кочережку, опустити качан в киплячу воду на 3-5 хв, вийняти і розібрати на листя і злегка відбити черешки. Гриби відварити, дрібно нарізати, перемішати з пасерованою цибулею, посолити і обсмажити. Отриманий фарш загорнути в капустяне листя у вигляді конвертів. Голубці обсмажити, помістити в качатник, залити сметанним соусом з томатом, закрити кришкою, тушкувати 30-40 хв.


Голубці з грибами і яйцями.

  Інгредієнти: 500 г капусти, 60 г сушених грибів, 60 г цибулі, 2 яйця, 140 г сметани, 10 г петрушки, сіль, перець.
  Приготування: Нашаткувати цибулю, підсмажити або спассировати її, Додати нашатковані відварені гриби, смажити ще 5-7 хвилин, потім положити зелень кропу і дрібно нарізане, зварене круто яйце. З відвареного капустяного листя і цього фаршу зробити голубці, залити їх сметаною, посипати тертим сиром і запекти в духовці. До голубців можна подати розсипчасту гречану кашу.


Голубці з грибами і капустою кольрабі.

  Інгредієнти: Шампіньйони - 500 г, морква - 200 г, цибуля ріпчаста - 200 г, капуста кольрабі - 500 г, олія рослина - 100 г.
  Приготування: Капусту кольрабі очистити, дрібно нашаткувати і пасерувати. Гриби, цибулю і моркву подрібнити і пасерувати окремо. Підготовленні гриби і овочі з'єднати з капустою кольрабі, ретельно перемішати і посолити за смаком. Завертаючи по 1-2 ст. ложки приготованого фаршу в капустяний листок, сформувати голубці у вигляді конвертиків, укласти в каструлю, залити окропом, посолити і тушкувати під кришкою до готовності. Подавати із сметаною. Можна використовувати і інші гриби, але, на відміну від шампиньонів, перед жарінням їх необхідно відварити.


Голубці пісні з селерою.

  Інгредієнти: Селера коренева - 500 г, цибуля ріпчаста - 200 г, морква - 200 г, олія рослина - 100 г, рис - 200 г.
  Приготування: Селеру і моркву вимити, очистити і нашаткувати на грубій терці. Цибулю ріпчасту очистити і дрібно нарізати. Всі овочі пассеровати на рослинній олії протягом 1-2 хв. Рис промити і замочити на 2 години, заливши окропом, потім з'єднати з пассерованними овочами, посолити і перемішати. Завертаючи приготовлений фарш в капустяне листя, сформувати голубці у вигляді конвертиків, укласти їх в каструлю, залити підсоленим окропом або сметаною і тушкувати під кришкою до готовності близько 30 хв. на повільному вогні.


1 2 3 4 5

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)