kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Голубці.

Голубці.

  Голубці - це блюдо з фаршу, зтушене в обгортці в капустяних листках. Старовинне значення слова «голубці» відносилося до блюда з голубів (або іншій дрібній дичині) смажених в обгортці зі скибочок сала і виноградного або капустяного листя, яке сьогодні називається крепинет.
  Для класичних голубців краще узяти молоду, ніжну і рихлу білокачанну капусту. Вона соковитіша, легше розбирається на листя, швидше готується. Підійде також савойська або китайська капуста. Ще фарш завертають в листя салату «Айсберг», шпинату або виноградне листя.
  Найсмачніший фарш - свино говяжий. Свинина додає начинці соковитість. Її можна замінити бараниною або взагалі обійтися однією яловичиною, але тоді у фарш слід додати 1 ст. л, рослинної олії.
  Дуже хороший вегетаріанський варіант - овочева начинка, або суміш з вареного рису та обсмаженої цибулі та моркви, або просто рис з великою кількістю зелені. Рис для голубців бажано використовувати грубозерний. З сирів підійдуть моццарелла, сулугуни, едамский або голландський.


Голубці на листі квашеної капусти з начинкою з пшона, цибулі, моркви.

  Інгредієнти: Пшоно - 300 г, цибуля ріпчаста - 200 г, морква - 200 г, олія рослина - 100 г, сметана - 200 г, сіль - за смаком.
  Приготування: Пшоно промити, пожарити на сухій сковороді, залити кип'ятком (на 1 стакан крупи - 2 стакани окропу), додати 1 ст. ложку рослинної олії та довести до кипіння. Потім, закривши кришкою, залишити для охолодження. Цибулю та моркву почистити, дрібно нарізати та пасерувати на рослинній олії. Змішати підготовленні овочі та розпарене пшоно, посолити. Укладаючи отриманий фарш на листя, зняте з качана цілком заквашеної капусти, сформувати голубці, помістити їх в каструлю, залити зверху сметаною і тушкувати під кришкою на повільному вогні до готовності.


Голубці по-індійськи з горіхами та паніром.

  Інгредієнти: 2 ст. л, топленого масла, 1 паличка кориці дв. 5 см, 5 гвоздик, 1 ч. л. меленого кухва, 1/4 ч. л. асафетиди, 900 г помідорів, бланшированних, очищених від шкірки і розім'ятих, 4 ст. л, родзинок, 1 ст. л, лимонного соку, 1 ч. л. куркуми, 3 1/2 ч. л. солі, 1 чашка (100 г) нутової муки (або муки із звичайного гороху), щіпочка меленого чорного перцю, 1 маленький качан молодої капусти, 2 ст. л, топленого масла, 1/3 чашки (50 г) мигдалю або горіхів кеш'ю, подрібнених, 1 ч. л. натертого свіжого імбиру, 1-2 стручки сушеного гострого перцю, розкришеного 350 г паніру, віджатого і дрібно нарізаного, 3 ст. л, дрібно нарізаного листя свіжого коріандру або 1 ч. л. меленого коріандру, 1/2 ч. л. молотого солодкого червоного перцю (паприки).
  Приготування: У невеликій каструльці нагрівайте гі, помішуючи, підсмажте в ній корицю, гвоздику, мелений кухв і асафетиду (30-45 сік). Добавте томатне пюре і варіть на слабкому вогні 30 хв, щоб получився однорідний соус. Потім всипте родзинки і додайте лимонний сік, куркуму і 2 ч. л. солі. Вийміть корицю і гвоздику і зніміть каструлю з вогню. Змішайте в мисці нутову муку з щіпкою солі і щіпкою перцю. Додайте таку кількість води, щоб вийшло рідке тісто, як для млинців. Накрийте миску полотенцем і відставте. Видаліть кочережку, не розрізаючи качана капусти, і зніміть пошкоджене зовнішнє листя. Вимийте качан і приваріть його в киплячій підсоленій воді. Через 8-10 хв. обережно вийміть качан і промийте холодною водою. Підріжте його біля основи і зніміть 6-8 листків, прагнучи не пошкодити їх. Візьміть невеликий ніж і з кожного листки зріжте потовщені частини, прагнучи не прорізати листок наскрізь. Це зробить листя гнучкішим. Осушіть їх паперовою серветкою і відкладіть. Нагрівайте гі в маленькій каструлі і підсмажте подрібнені горіхи, натертий імбир і стручковий перець. Покладіть туди ж панір і нарізане листя коріандру, паприку і залишок солі. Тримаєте на середньому вогні, постійно помішуючи, поки всі компоненти як слід не перемішаються. Потім розкладіть листя капусти і помістите столову ложку цієї начинки в центр кожного листка. Складете краї листка і скачайте його на кшталт рулету. Занурте рулети в приготоване тісто і обсмажуйте їх 4-5 хв. в гарячому топленому маслі або рослинній олії до золотисто-коричневого кольору. Покладете фаршироване капустяне листя на блюдо і полийте підігрітим томатним соусом. Замість обсмажування їх можна запекти. Тоді тісто не знадобиться. Покладете рулети в каструлю швами вниз. Полийте їх томатним соусом, поставте каструлю в духовку і запікайте при 150 °C 15-20 хв.


Голубці з китайської капусти з тофу.

  Інгредієнти: 2 сушених гриба тонгу, 250 г тофу, 2 ст. л, соєвого соусу, 2 жовтки, сіль, перець, 8 великого листя китайської капусти, 100 г вареної шинки, 2 стебла цибулі - порей, 1 зубчик часнику, рослина олія для смажіння, 1 ст. л, рисового вина або сухого шеррі, 200 мл бульйону, 1 лимон.
  Приготування: Гриби розм'якшити в гарячій воді, вичавити, видалити жорсткі ніжки, капелюшки нарізати смужками. Тофу розкришити, змішати з соєвим соусом і жовтком, посолити і поперчити. Дати настоятись не менше півгодини. За цей час капустяне листя поварити 3 хвилини в солоній воді, вийняти і охолодити. Шинку дрібно нарізати. Цибулю і часник теж дрібно нарізати. Масло розігріти у воке або в сковороді, затушкувати в нім цибулю і часник, додати шинку і гриби і злегка підсмажити. Шинку, цибулю, часник, гриби і рисове вино змішати з тофу. Покласти по два капустяні листочки поруч так, щоб один злегка перекривався іншим. Викласти в чашку листя приготовлену масу і загорнути, підігнувши краї. Закріпити дерев'яними паличками або ниткою. Скласти у форму для духовки, залити бульйоном, зверху покласти скибочки лимона і при температурі 200 °C тушкувати 40 хвилин.


Голубці по-Іракськи.

  Інгредієнти: 200 г квасолі, 400 г цибулі, 160 г моркви, 80 г селери, 160 г рису, 1 кг квашеної капусти, 80 г рослинної олії, перець червоний мелений, перець чорний мелений, сіль.
  Приготування: Квасолю відварюють у воді до готовності разом з грубо нарізаною ріпчастою цибулею, морквою, коренем селери. Готову фасолю, відкидають на друшляк, а потім з'єднують з дрібно нарізаною цибулею, спасерованою на оливковій олії, відварним рисом, меленим червоним і чорним перцем, сіллю. Масу ретельно перемішують. Качан квашеної капусти розбирають на листки, кожен листок з покладеним на нього фаршем згортають у вигляді сардельки. На дно сотейника укладають шар нашаткованої квашеної капусти, зверху - голубці, накривають їх цілим капустяним листям, вливають капустяний розсіл і частину відвару, в якому варилася квасоля, і тушкують на слабкому вогні. Подають голубці в холодному вигляді, прикрасивши їх червоним солодким перцем і поливши червоною пасировкою (рослина олія, спассированна з червоним перцем).



Голубці з квасолею.

  Інгредієнти: 300 г квасолі, 300-400 г капусти, 100 г цибулі, 80 г томат-пасти, 80-100 г рослинної олії, зелень, сіль, перець.
  Приготування: Квасолю перебрати і розтовкти в ступці (можна скористатися кофемолкою). Висипати квасолю в глибоку каструлю, залити кип'ятком, щільно закрити кришкою і витримати протягом півгодини, щоби набубнявіла. Потім зварити. Обсмажити цибулю в рослинній олії, посолити, добавити мелений червоний перець і зняти з вогню. Готову квасолю відкинути на сито, з'єднати з підсмаженою цибулею, додати зелень і перемішати. Загорнути начинку в капустяне листя і викласти в сотейник або каструлю, поклавши між голубцями стручки солодкого перцю, заздалегідь замочені в гарячій воді. Голубці залити соусом, приготованим з розведеною водою томатної пасти з сіллю, перцем і цукром, і тушкувати на слабкому вогні до готовності.


Голубці з картоплею і сиром.

  Інгредієнти: 5 картоплин, 2 цибулини, 4 ст. л. рослинної олії, 1/4 ст. молока, 1 качан капусти, 1/2 ст. сметани, 1 ч. л. муки, 100 г сиру, сіль, перець.
  Приготування: Очищену картоплю відварити на пару і гарячою протерти крізь сито. Цибулю нарізати соломкою і прогріти на рослинній олії. У гаряче картопляне пюре покласти сіль, цибулю, влити гаряче молоко. Добре збити. В качана капусти видалити кочережку. Качан промити, проварити в киплячій солоній воді 5-6 хв, вийняти з води, розібрати на листя. Відбити потовщені частини, на середину укласти фарш, надати голубцям форму циліндра. Виложити голубці у форму, залити сметанним соусом, посипати натертим сиром і запекти в духовці. При подачі полити соусом, в якому вони тушкувалися.


Голубці з рисом і айвою.

  Інгредієнти: 400 г капустяного листя, 200 г рису, 80 г цибулі, 80 г моркви, 120 г айви, 40 г кропу, 120 г топленого масла або рослинної олії, 800 г кислого молока, 40 г цукрової пудри, кориця, сіль.
  Приготування: Перебраний і промитий рис відварити в підсоленій воді (10 г солі на 1 л води) до на пів готовності, відкинути на друшляк і дати воді стекти. Свіжу айву, очищену від шкірки і насіння, нарізати дрібними кубиками, зварити у воді і відкинути на друшлаг. Відвар зберегти. Моркву і цибулю нарізати, так само як і айву, кубиками і спасерувати. Родзинки перебрати, відокремити гілочки і промити в теплій воді. Білокачанну капусту підготувати, як описано вище (див. "Голубці, фаршировані овочами"). Замість капустяного листя можна узяти виноградні, свіжі або солоні, які слід попередньо залити окропом на 2-3 хвилини. Підготовлені рис, айву, моркву з цибулею, родзинки і дрібно нарізаний кріп змішати, розкласти цю суміш купками по 25-30 г на капустяне або виноградне листя і загорнути її в них, додаючи виробам круглу, злегка плескату форму (битки). Голубці укласти щільно один до іншого в змащений маслом коробин або сотейник у два-три ряди, поливаючи кожен ряд маслом. Після цього залити голубці відваром з-під айви, закрити посуд кришкою і тушкувати їх при слабкому кипінні на плиті або в жарильній шафі протягом приблизно 30 хвилин. Айву для цього блюда можна замінити грушами, свіжими або сушеними яблуками. Готові голубці (5-6 шт. на порцію) покласти на блюдо або тарілку і залити збитим кислим молоком. Цукрову пудру, змішану з порошком кориці, подати окремо на розетці.


Голубці з сиром.

  Інгредієнти: 600 г капусти, 400 г сиру, 120 г рису, 40 г яєць, 80 г вершкового масла або маргарину, 160 г сметани, перець, сіль, зелень.
  Приготування: Розсипчасту рисову кашу охолодити до 40-45° і змішати з сирими яйцями і протертим сиром, заздалегідь заправленим сіллю і перцем. Начинку (по 60 г) загорнути в капустяне листя, підготовлене, як для голубців, фаршированих овочами (див. "Голубці, фаршировані овочами"). Голубці обсмажити на олії, укласти в сотейник або на противень, залити сметаною і тушкувати в жарильній шафі. При подачі полити голубці сметаною, в якій вони тушкувалися, посипати кропом або зеленню петрушки.


Голубці з фруктовою начинкою.

  Інгредієнти: Курага - 200 г, цибуля ріпчаста - 200 г, морква - 200 г, капуста -200 г, рис - 200 г, родзинки - 50 г, олія рослина - 100 г, сіль.
  Приготування: Від капустяного качана відрізати нижню частину (приблизно 1/3), дрібно нашаткувати і пасерувати на рослинній олії. Цибулю ріпчасту очистити і дрібно нарізати. Моркву вимити, очистити, натерти на грубій терці і пасерувати разом з цибулею. Рис промити і відварити у воді до на пів готовності. Курагу промити, відварити в невеликій кількості води, дрібно нарізати. Змішати пасеровані овочі, з курагою і відвареним рисом, додати промиті родзинки і посолити все за смаком. Верхню частину качана залити окропом і витримати до охолодження, потім розібрати на листя. Укласти на кожен листок 1-2 ст. ложки начинки. Обгортаючи начинку капустяним листком, сформувати голубці у вигляді об'ємних конвертиків, укласти їх на деко, полити сметаною і запекти в духовці.


Голубці (старовинний рецепт).

  Інгредієнти: 360 г яловичини як для котлет, 6 цибулин, перець, сіль, 1/2 качана свіжої капусти, 2-3 стакани м'ясного бульйону, 2 стакана сметани, 180 г рису.
  Приготування: Яловичину і цибулю пропускають через м'ясорубку, солять і перчать, потім сюди ж додають відварений рис, добре все змішують і кладуть на листки капусти, згортають у вигляді невеликих ковбас, обв'язують нитками і кладуть в каструлю, куди додають м'ясний бульйон, щоби голубці ледве покрилися, закривають кришкою і тушкують на слабкому вогні, коли зарум'яняться, влити сметану і знову тушкувати 1/2 години.


Дулма грецька (старовинний рецепт).

  Інгредієнти: 360 г яловичини як для котлет, 1 пучок зелені сельдерея, перець, сіль, 1 качан свіжої капусти, 3-4 стакани м'ясного бульйону, 90 г рису, 90 г родзинок.
  Приготування: Яловичину і цибулю пропускають через м'ясорубку, солять і перчать, змішують з відвареним рисом і додають дрібних родзинок. Окремо беруть не тугий качан капусти, виймають з нього кочережку, щоб качан не розвалився і занурюють його в гарячу воду хвилини на 5, щоб капуста зробилась м'якою, після чого качан ставлять вертикально, листя по черзі один за іншим піднімають, але від качана не відділяють і між ними кладуть фарш. Коли таким чином весь качан буде нафарширований, його туго зв'язують нитками, поміщають в каструлю, куди кладуть пучок сельдерея, заливають м'ясним бульйоном, щоби качан ним покрився, посипають сіллю і варять до готовності капусти, після чого викладають на блюдо, знімають нитки і обливають власним соком.


Голубці з м'ясним фаршем.

  Інгредієнти: М'ясо - 500 г, морква - 200 г, цибуля ріпчаста - 100 г, перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки, рис - 100 г, сіль - за смаком.
  Приготування: Для голубців можна брати будь-яке м'ясо - яловичину, свинину, баранину. Смачніше виходять ті, в яких використовується яловичина і свинина, узяті в рівних кількостях. Для приготування фаршу м'ясо промити, нарізати шматочками і пропустити через м'ясорубку. Рис промити і вимочити у воді протягом 1-2 годин. Цибулю, моркву очистити, промити, дрібно нашаткувати і пасерувати на жирі. з'єднати пасеровані овочі, з фаршем, рисом, додати сіль і перець, ретельно перемішати. Укласти голубці в каструлю, залити крутим окропом додати перець горошком, лавровий листок, сіль і тушкувати на повільному вогні до готовності рису. Подавати з будь-яким овочевим соусом.


Голубці з м'ясом.

  Інгредієнти: 1 кг білокачанної капусти, 1/2 ст. муки, 50 г вершкового масла, 2 ст. сметанного соусу. Для фаршу: 400 г м'ясного фаршу, 1 ст. відвареного розсипчастого рису, 1-2 цибулини, 2 крутих яйця, 100 г вершкового масла, сіль.
  Приготування: Капусту звільнити від верхнього листя і кочережки, опустити в каструлю з гарячою водою і проварити 15-20 хв. Вийняти качан з каструлі, опустити в холодну воду, відкинути на друшляк і дати стекти воді. Готову капусту розібрати на окреме листя, обрізувати у них закінчення товстих стержнів. Цибулю подрібнити і обжарити на олії, змішати з фаршем, рисом і нарізаними яйцями, додати трохи бульйону або воду для соковитості, розтопленне вершкове масло. Покласти на кожен капустяний листок фарш, загорнути листя в щільні «конверти», обв'язати ниткою, щоб «конверт» не розвертався, обваляти в муці і обсмажити з обох боків на олії. Скласти обсмажені голубці в каструлю, залити сметанним соусом, додати (за бажанням) томат-пюре і тушкувати під кришкою 25-30 хв. Готові голубці розкласти в тарілки по два на порцію, залити гарячим сметанним соусом, в якому вони тушкувалися, посипати зеленню. Для того, щоб скласти голубець конвертом, поступають так: фарш кладуть ближче до основи капустяного листки, беруть листок за бокові сторони і завертають їх до середини. Потім, починаючи з того місця, де лежить фарш, скручують листок валиком. Середину валика перев'язують ниткою.


Дрезденські голубці.

  Інгредієнти: 1 качан білокачанної капусти вагою 1 кг, 1 ст. ложка молотого кмину, 150 г скибочок бекону, 1 яйце, 2 цибулини, 60 г топленого масла, 500 г м'ясного фаршу, 180 г панірувальних сухарів, 50 мл вершків, сіль, перець, 250 мл овочевого бульйону з кубиків, 100 г сметани.
  Приготування: Бланшувати 12 капустяних листків по 2 хв. Викласти в переклад по 3 листки. Посипати кмином і покрити 3-4 скибочками бекона. Цибулю нарізати і затушкувати. Змішати з фаршем, яйцем, сухарями і вершками. Посолити, поперчити і викласти на капусту. Загнути капустяне листя по краях, загорнути голубці і перев'язати ниткою. Обсмажити в топленому маслі, що залишилося. Дрібно нарізати 5-6 капустяних листків і викласти на сковороду. Долити бульйон і тушкувати близько 30 хв. Вийняти голубці, заправити соус сметаною, посолити і поперчити. На гарнір подати картопляне пюре.


Голубці по-Литовськи.

  Інгредієнти: 0,5 кг капустяного листя, 300 г нежирного фаршу, 200 г сала, 1 цибулина, 3-4 морквини, стакан рису, пів стакана сметани, 3 столові ложки томатного пюре, 5 столових ложок рослинної олії, 2 столових ложки оцту, чорний перець, кріп, сіль.
  Приготування: Рис пасеруємо з двома столовими ложками масла, вливаємо 2 стакана підсоленої води або бульйону, ставимо на слабкий вогонь і варимо, поки рис не розбухне, а рідина не випарується. Окремо в олії, що залишилася, добре обсмажуємо м'ясний фарш з нарізаною цибулею, змішуємо з рисом, посипаємо чорним перцем, нарізаною зеленню кропу і солимо за смаком. Фарш готовий. Капустяне листя заливаємо киплячою підсоленою водою з оцтом і так залишаємо на 10-15 хв. Кладемо на кожний начинку, завертаємо листя. На дні глибокої каструлі розкладаємо скибочки сала, на них - моркву, нарізану тонкими кружечками. Зверху - голубці, посипаємо перцем, заливаємо сумішшю томат-пасти і сметани, посоленої за смаком, накриваємо кришкою і тушкуємо в духовці при помірній температурі, час від часу доливаючи по 1-2 столових ложки гарячої води. Подаємо на блюді, як гарнір використовуємо тушковану моркву.


1 2 3 4 5

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)