kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Голубці. Приготування лінивих голубців. Соус для голубців.

Голубці.

  Голубці - це блюдо з фаршу, зтушене в обгортці в капустяних листках. Старовинне значення слова «голубці» відносилося до блюда з голубів (або іншій дрібній дичині) смажених в обгортці зі скибочок сала і виноградного або капустяного листя, яке сьогодні називається крепинет.
  Для класичних голубців краще узяти молоду, ніжну і рихлу білокачанну капусту. Вона соковитіша, легше розбирається на листя, швидше готується. Підійде також савойська або китайська капуста. Ще фарш завертають в листя салату «Айсберг», шпинату або виноградне листя.
  Найсмачніший фарш - свино говяжий. Свинина додає начинці соковитість. Її можна замінити бараниною або взагалі обійтися однією яловичиною, але тоді у фарш слід додати 1 ст. л, рослинної олії.
  Дуже хороший вегетаріанський варіант - овочева начинка, або суміш з вареного рису і обсмаженої цибулі і моркви, або просто рис з великою кількістю зелені. Рис для голубців бажано використовувати грубозерний. З сирів підійдуть моццарелла, сулугуни, єдамський або голландський.


Голубці по-Корейськи.

  Інгредієнти: Капуста 1 кг, свинина (яловичина) 200 г, молодий червоний перець 50 г, соєвий соус 10 г, зелена цибуля 20 г, сіль 10 г, рослина олія 10 г, часник 10 г.
  Приготування: Акуратно відокремити листки капусти від кочережки, розрізати їх навпіл і просолити в 3% розчині солі протягом 30 хвилин. М'ясо ретельне подрібнити, цибулю нашаткувати, молодий червоний перець і часник подрібнити. У свинину додати соєвий соус, сіль, рослину олію, цибулю, молодий червоний перець і часник, все перемішати, начинка для голубців готова. Несильно засолену капусту добре промити, струсити воду. На листя покласти начинку і загорнути. Тушкувати 15 хвилин (до готовності м'яса). Перед подачею на стіл кожен голубець розрізати упоперек на декілька частин завтовшки 4-5 см.


Голубці, фаршировані вареним м'ясом.

  Інгредієнти: 600 г капусти, 400 г вареного або тушкованого м'яса, 160 г цибулі, 80 г свинячого сала, 80 г пшеничного хліба, 120 г рису, перець червоний і чорний, сіль.
  Приготування: Опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини листя, зняте з грубого качана капусти. Вийняти з окропу, обсушити. Розкласти листя на столі і посипати сіллю і червоним перцем. Для приготування фаршу пропустити через м'ясорубку варене або тушковане м'ясо (баранину, яловичину). Спасировати на свинячому салі подрібнену цибулю, намочити в холодному бульйоні і віджати мякуш білого хліба, відварити до на пів готовності рис. Додати сіль і чорний мелений перець. Все ретельно перемішати і обробити у вигляді кульок (величиною з яйце). Загорнути начинку в листок капусти, покласти в серветку і обмяти, надавши круглу форму. Покласти в сотейник, залити бульйоном і довести до готовності в жарильній шафі. При подачі полити соком.


Голубці з квашеної капусти, фаршировані м'ясом.

  Інгредієнти: 640 г капусти, 480 г яловичини, 80 г шпика, 140 г рису, 80 г цибулі, 40 г молока, 200 г бульйону, 50 г соусу, перець, сіль.
  Приготування: Качани квашеної капусти розібрати на окреме листя, потовщення стебла листя зрізати або розбити. Якщо капуста на смак понад міру кисла, то листя треба залити гарячою водою і варити їх протягом декількох хвилин. У підготовлене в такий спосіб листя загорнути м'ясний фарш так само, як в листя свіжої капусти. Дно сотейника покрити тонкими ломтиками свинячого шпика або такими ж скибочками свинячої шкірки, зрізаної зі шпика, кладучи її зовнішньою стороною вгору. Потім в посуду на шар шпика укласти в два - три ряди сформовані голубці, залити їх м'ясним бульйоном і тушкувати в закритому посуді одну годину Потім злити з голубців бульйон, змішати його з готовим сметанним соусом з томатом і цибулею, заправити соус за смаком сіллю і перцем, можна додати в нього трохи цукру. Залити цим соусом голубці і знову тушкувати при слабкому кипінні протягом 15-20 хвилин. Шпика і свинячу шкірку після тушкування дрібно нарізати і покласти в соус. Для приготування фаршу: яловичину пропустити через м'ясорубку, додати в неї трохи води або молоко (не більше 10 % до ваги м'яса), дрібно нарізаний свинячий шпик і так же нарізану ріпчасту цибулю, прокип'ячений з маслом сирий промитий у воді рис, сіль і перець. Все добре перемішати. Подати голубці разом з соусом, в якому вони тушкувалися, посипати зеленню.


Голубці, фаршировані свининою.

  Інгредієнти: 640 г капусти або 200 г виноградного листя, 300 г свинини, по 80 г моркви і цибулі, 40 г петрушки, 200 г бульйону, 60 г сала, 400 г соусу, 600 г гарніру, перець, сіль, зелень.
  Приготування: М'якуш свинини пропустити через м'ясорубку, посолити, добавити перець, дрібно нарізані і спасеровані моркву, петрушку і цибулю, все добре перемішати. Обробити цей фарш у формі м'ясних сардельок і загорнути в ошпарене листя свіжої білокачанної капусти або у виноградне листя. Замість листя свіжої капусти можна використовувати також листя квашеної капусти, а також квашене виноградне листя. Сформовані голубці укласти в глибокий сотейник або коробин, залити бульйоном, закрити посуд кришкою і тушкувати при слабому кипінні на плиті або в жарильній шафі одну годину. По закінчені тушкування залити голубці соусом зі сметани з томатом і цибулею і кип'ятити протягом 8-10 хвилин. Подати, поливши соусом і посипавши зеленню, з розсипчастою рисовою, пшеничною або ячною кашею.



«Ледачі» голубці.

  Інгредієнти: 1 качан свіжої капусти (або 1 кг квашеної), 500 г м'яса, 1 морква, 2 цибулини, 1 ст. бульйону або окропу, 1/2 ст. рису, 1 ст. л, томату, лавровий листок, перець, сіль.
  Приготування: Качан капусти обдати кілька разів водою і дрібно нашаткувати. На дно каструлі покласти масло або маргарин і половину капусти. Нарізане шматочками м'ясо, терту моркву, томат обсмажити. У каструлю з капустою покласти спочатку м'ясо, потім моркву, на неї - сирий рис, капусту, що залишилася. Додати лавровий листок, перець, трохи бульйону і тушкувати до готовності.


Голубці з бобами і шинкою.

  Інгредієнти: 640 г капусти, 160 г бобів (квасоля, чіпа або нут), 80 г вітчини або грудинки, 80 г молочного соусу, 20 г яйця, 20 г цибулі, 60 г свинячого топленого сала, 200 г бульйону або 120 г сметани, 400 г томатного соусу або сметанного з томатом і цибулею, 20 г муки, сіль, зелень.
  Приготування: Капусту підготувати так само, як описано вище (див. "Голубці, фаршировані овочами"). На підготовлене листя капусти розкласти фарш по 40-50 г, загорнути його в листок у вигляді сардельки, укласти рядами в глибокий сотейник, залити міцним м'ясним бульйоном або сметаною і тушкувати, поки капуста не стане м'якою. Подати голубці в гарячому вигляді, политими томатним (м'ясним) або сметанним соусом з томатом і цибулею. Посипати зеленню петрушки або кропом. Для приготування фаршу: копчену шинку або свинячу копчену грудинку нарізати кубиками (5-6 мм), злегка підсмажити з рубленою цибулею, додати зварену квасолю, чину або нут (на кожних 250 г шинки 1 кг варених бобів) і перемішати, заправити густим молочним соусом з додаванням яєчних жовтків і нарізаної зелені петрушки.


Голубці у фользі.

  Інгредієнти: Капуста - 500 г, м'ясо - 300 г, цибуля - 1 цибулина, морква - 1 шт., рис - 1/2 стакана, перець, сіль - за смаком.
  Приготування: Відібрати качан капусти невеликого розміру, але обов'язково з цілісним здоровим листям. Зняти з качана листя і опустити їх в киплячу воду на 3-4 хвилини, щоби вони злегка ошпарилися. Після цього вийняти листя з окропу, дати воді стекти і остудити. Центральну жилку на кожному листку відбити, не пошкодивши при цьому листок. Листя розкласти на столі і посипати сіллю і червоним перцем. Для фаршу необхідно пропустити через м'ясорубку сире м'ясо, обсмажити його на рослинній олії. У м'ясо можна за смаком добавити дрібно натерту моркву і обсмажені півкільця цибулі. Відваріть до на пів готовності рис. Додати сіль і чорний мелений перець. Все ретельно перемішати. На кожний капустяний листок положити по 1-2 ст. л, фаршу (залежно від розміру листки). Завернути начинку в листя капусти. Укласти голубці в жароміцну форму, залити повністю бульйоном, за смаком додати натерту на терці моркву і довести до готовності в духовці (приблизно 20-30 хвилин). Форму краще накрить фольгою.


Голубці з м'ясом і сметаною.

  Інгредієнти: 150 г м'яса, 50 г вареного рису, 20 г вершкового або рослинної олії, 50 г цибулі, 5-6 капустяного листя, кріп, сіль, мелений перець. Соус: 130 г сметани, томат - паста, мука, м'ясний бульйон, зелень, сіль.
  Приготування: До м'ясного фаршу з одного або декількох видів м'яса додати холодний рис, пасеровану цибулю, сіль і мелений перець. Капустяне листя обдати окропом, вирізати товсті стебла і розложити листя на обробній дошці. На кожен листок покласти фарш, загорнути. Обсмажити голубці і помістити в каструлю. Залити соусом і запекти в духовці. Соус приготувати зі сметани: розмішати її з томат - пастою і мукою, розвести водою або бульйоном, посолити і прокип'ятити. При подачі посипати голубці дрібно нарізаним кропом.


Голубці з м'ясом і яблуками.

  Інгредієнти: 1 не дуже щільний качан капусти, 2 великих цибулини, 300-400 г яловичини, 4 середніх яблука, скориночку житнього хліба, небагато солі, перець і спеції за смаком, масло для жаріння.
  Приготування: Приготуйте для голубців капустяне листя. Для цього з кочана капусти виріжте кочережку, опустіть його в каструлю з підсоленим окропом (потовщеною частиною листя вниз) і перевірте, щоб листя стало м'яким. Вийміть качан з каструлі, дайте стекти залишкам води, розберіть на листя. Потовщені частини зріжте, можна злегка відбити листя ножем. Для приготування начинки очищену цибулину дрібно наріжте. Яблука, видаливши з них серцевину і зрізавши шкірку, нарізуйте дрібними скибочками і змішайте з цибулею. М'ясо нарізуйте шматочками, відбийте кожен з них, а потім нарізуйте дрібною соломкою, посоліть і обсмажте разом з цибулею і яблуками. Приготовану начинку кладіть на капустяне листя і зверніть в конвертик. Обв'яжіть голубці нитками. У глибоку вогнетривку каструлю покладете шар дрібно нарубленої цибулі змішану з часточками яблука, і на нього укладете голубці. У сковороду, де смажилося м'ясо, налийте гарячої води, доведіть до кипіння, а потім додайте солі і спецій, залийте цим соусом голубці і тушкуйте півгодини. Злийте соус, розітріть в нім скибочку житнього хліба або медовий пряник, знову залийте голубці і тушкуйте до готовності ще біля півгодини. Готові голубці подавайте з соусом або сметаною.


Голубці з буряком і яблуками.

  Інгредієнти: М'ясо (суміш свинини і яловичини) - 1 кг, буряк середній - 1 шт, помідори або паста, цибуля - 1-2 шт, морква - 2 шт, яблука антонівка - 2-З шт, капуста - 1шт, перець, сіль, цукор, лимонна кислота.
  Приготування: Капусту ошпарити. У листя вкласти фарш з овочів і кусочків м'яса. Всі овочі натерти на грубій терці, перемішати і добавити перець, сіль, цукор, лимонну кислоту. М'ясо порізати дрібненькими шматочками. На дно каструлі покласти овочевий фарш, кісточку жирну і шматочки м'яса жирного, лавровий листок і ряд голубців. Посипати овочами і знову ряд голубців і так далі верхній шар овочі і помідори або паста. Воду лити не треба. залишити варити. Узяти скибочку чорного хліба без скориночки полити його соусом з каструлі та зробити кашку. Додати небагато солі в цю кашку, перець, лимонну кислоту і 2 ст. ложки вишневого варення 1 ст. ложка меду. Додати цю суміш в голубці після 1 години тушкування. Всього тушкувати приблизно 3 години.


Голубці з родзинками.

  Інгредієнти: 500 г яловичого фаршу, 8 великих капустяних листів, 100 г відвареного рису, 50 г цибулі, 100 г томатного соусу, 50 г родзинок, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка перцю, 240 г томатної пасти, 50 г тертого імбиру, 100 г ароматизованого оцту.
  Приготування: Покласти капустяне листя в скляну каструлю. Закрити і помістити в мікрохвильову піч на 4-6 хвилин при 100%, тушкувати до м'якості. З'єднати м'ясо, рис, подрібнену цибулю, томатний соус, родзинки, сіль, перець. Добре перемішати. Нафарширувати отриманою сумішшю капустяні листки, скрутити їх на кшталт сигарет. Закріпити шов. Покласти швом вниз в каструлю. З'єднати останні продукти, перемішати і вилити на голубці. Помістити в мікрохвильову піч на 15-18 хвилин при 50%. Капустяні листки не повинні розвалитися. Датив відстоятися 5 хвилин.


Голубці з квашеної капусти з м'ясом.

  Інгредієнти: Капуста квашена - 1 качан, фарш свинячий або яловичий - 1 кг, цибуля ріпчаста - 100 г, цибуля - 100 г, морква - 200 г, петрушка (зелень) - 100 г, пшоно - 100 г, перець чорний (горошок) - за смаком.
  Приготування: Овочі очистити, дрібно нашаткувати, спасерувати на свинячому жирі, змішати з м'ясним фаршем і добре промитим пшоном, добавити перець і сіль. Загорнути фарш в листя капусти, туго звернути листя. Покласти голубці в глибоку сковороду або каструлю з товстим дном. Додати лавровий листок, залити голубці крутим окропом і тушкувати до готовності. При подачі до столу заправити голубці обсмаженою до золотистого кольору цибулею (300-400 г). До голубців можна подати житній хліб або житні коржики домашнього приготування.


Голубці з ковбасою.

  Інгредієнти: 200 г пшеничного хліба, 1 качан капусти, 200 г вареної ковбаси, 2 яйця, 2 ст. л. маргарину, 2 ст. л. гірчиці, 4 яблука, сіль.
  Приготування: Замочений і віджатий хліб, ковбасу пропустити через м'ясорубку, додайте яйця, гірчицю, сіль. Перемішайте. Відокремте від капустяного качана велике листя. Щоби зробити їх гнучкими, еластичними обшпарте водою підкисленою оцтом. Приготований фарш покладете на листя, скрутіть конвертом. Обсмажте голубці на смальці або маргарині. Додайте в сковороду трохи гарячої води, голубці обкладете нарізаними яблуками і тушкуйте, закривши кришкою.


Голубці з савойської капусти.

  Інгредієнти: Савойська капуста - 1 качан, м'ясо (свинина або яловичина) - 1 кг, селера коренева - 200 г, морква - 100 г, цибуля ріпчаста - 200 г, петрушка (зелень) - 200 г, перець чорний (горошок) - 1/2 ч. ложки.
  Приготування: М'ясо пропустити через м'ясорубку, овочі очистити, дрібно на шинкувати, спасерувати на свинячому або яловичому салі. Зелень петрушки дрібно нарізати, змішати з м'ясом і овочами, загорнути в капустяне листя. Капустяне листя заздалегідь залити крутим окропом. Голубці укласти в глибоку каструлю з товстим дном, залити сметаною, томатним соком або сумішшю томатного соку із сметаною. Поставити на вогонь і тушкувати до тих пір, поки капуста не стане м'якою. При подачі до столу посипати свіжою зеленню. До голубців подавати свіжий домашній хліб, з кмином.


Голубці з червонокачанної капусти.

  Інгредієнти: 1 качан червонокачанної капусти, 350 г філе свинини, 125 г вареного окосту, 1 яйце, 1 жовток, по 1 ст, ложці топленого масла, сметани і маринованого червоного перцю, по 2 ст, ложки паніровки і сухого хереса, перець, 3/2 ст, ложки вершкового масла, по 250 мл червоного вина і вершків, 125 мл бульйону.
  Приготування: Бланшувати листя капусти 3 хв. в підсоленій воді. Відкинути на друшляк і обдати холодною водою. М'ясо обсмажити в топленому маслі і дрібно нарізати. Нарізати окіст кубиками і перемішати з філе, яйцем, жовтком, паніровкою, сметаною і хересом. Приправити. Скласти в на хльост по 2 листки капусти, викласти фарш, скачати і обсмажити у вершковому маслі. Влити вино, бульйон і тушкувати 45 хв. Вийняти голубці. Додати до рідини сіль, приварити і приправити. Посипати голубці перцем і подавати з соусом.


1 2 3 4 5

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)