kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Голубці смачні. Рецепти голубців. Голубці в духовці.

Голубці.

  Голубці - це блюдо з фаршу, зтушене в обгортці в капустяних листках. Старовинне значення слова «голубці» відносилося до блюда з голубів (або іншій дрібній дичині) смажених в обгортці із скибочок сала і виноградного або капустяного листя, яке сьогодні називається крепинет.
  Для класичних голубців краще узяти молоду, ніжну і рихлу білокачанну капусту. Вона соковитіша, легше розбирається на листя, швидше готується. Підійде також савойська або китайська капуста. Ще фарш завертають в листя салату «Айсберг», шпинату або виноградне листя.
  Найсмачніший фарш - свиноговяжий. Свинина додає начинці соковитість. Її можна замінити бараниною або взагалі обійтися однією яловичиною, але тоді у фарш слід додати 1 ст. л. рослинної олії.
  Дуже хороший вегетаріанський варіант - овочева начинка, або суміш з вареного рису і обсмаженої цибулі і моркви, або просто рис з великою кількістю зелені. Рис для голубців бажано використовувати грубозерний. З сирів підійдуть моццарелла, сулугуни, єдамский або голландський.


Долма.

  Інгредієнти: На 500 г баранини - 1/2 стакана рису, 1 головка цибулі, 400 г виноградного листя, 1 ст. ложку масла.
  Приготування: Баранину (м'якуш) пропустити через м'ясорубку, додати зварений рис, дрібно нарізану цибулю і зелень, а також перець і сіль за смаком. Виноградне листя вимити, видалити стеблову (жорстку) частину, розкласти листя на столі (по 1-2 листки), покласти на них фарш і загорнути його в листя у вигляді звичайних голубців. Посолити їх і укласти в невисоку каструлю щільними рядами, полити маслом, додати стакан бульйону, звареного з баранячих кісток, накрити каструлю кришкою і тушкувати на слабкому вогні близько години. При подачі на стіл долму перекласти на блюдо. Окремо подати кисле молоко з натертим часником і сіллю, а також мелену корицю, змішану з цукровою пудрою.


Долма овочева.

  Інгредієнти: 60 виноградних листків, 2 яйця, 1 стакан рису, 4 цибулини, 1/2 пучка зеленої цибулі, 1 пучок щавлю, 1/2 стакана нарізаного у кропу, 1/4 стакана нарізаної кіндзи і м'яти, 1/3 стакана топленого масла, 1/2 стакана кефіру, 2 часточки часнику, кориця, перець чорний мелений, сіль.
  Приготування: Зелень кропу, кіндзи та щавлю, цибулі зеленої перебрати, промити, дрібно нарізувати. Круто зварені яйця, дрібно нарізати, з'єднати із зеленню. Посолити, поперчити, додати м'яту, корицю, відварений розсипчастий рис, топлене масло. Виноградне листя перебрати, промити, ошпарити окропом, через 5 хвилин воду злити, листя викласти на обробну дошку. На кожен листок покласти приготований із зелені і рису фарш, загорнути голубці. Скласти їх щільно один до одного шарами в сотейник з товстим дном, викладеним виноградним листям. Влити овочевий відвар на 1/2 висоти шару голубців, посолити і проварити 10-15 хвилин, положити зверху смажену цибулю, накрити кришкою і варити ще 5 хвилин. Полити долму тертим часником, розведеним кефіром або сметаною, посипати дрібно нарізаною зеленню.


Голубці з цибулею і лимоном.

  Інгредієнти: 50-60 виноградного листя, 1 чашка рослинної олії, 1,5 чашки дрібно нарізаної ріпчастої цибулі, 1 чашка дрібно нарізанної зеленої цибулі, пів чашки рису, солі, перцю, 1-2 лимони, 1 пучка м'яти.
  Приготування: Очищене і промите виноградне листя обдати окропом і охолодити. Перемішати всі вищезгадані продукти, за виключенням лимонів, завертати отриманий фарш у виноградні листки, надаючи їм довгасту форму. На дні каструлі розложити декілька листків і рядами укладати на них голубці. Зверху накрити їх важкою тарілкою догори дном, придавивши їх, щоби вони не розкривалися під час варива. Потім полити соком лимону і залити водою доверху. Варити на слабкому вогні до повного випару води. Дати їм остигнути і розкласти по тарілках.


Голубці з сардинок.

  Інгредієнти: 50 шт. сардинок, 50 шт. свіжого виноградного листя. Для приправи: сіль, сік 2-х лимонів, 1 чайн. ложка меленого білого перцю, 1 стакан оливкового масла.
  Приготування: Не зрізаючи голову і хвіст риби, обережно витягуйте кісточки. Зніміть луску риби, промийте. Для соусу використовуйте глибоку миску, збийте його. Злийте рибний бульйон, процідіть його, переложіть в зручну місткість і полийте приготованим соусом. Дайте відстоятися. Зріжте стеблинки виноградних пелюсток (якщо пелюстки свіжі, обдайте їх спочатку окропом, потім опустіть в холодну воду). Потім ще раз сполосніть в теплій воді, щоби зняти солоність. Розкладете листя на стіл, помістите рибу (голову і хвіст залишайте) і загорніть. Обмажте масляною щіткою. Обсмажте з двох сторін на жаровні. Як тільки колір виноградного листя зміниться - це означає, що сардини готові. Готову рибу викладете в просторе блюдо і відразу ж подавайте до столу.



Плов з голубцями з виноградного листя.

  Інгредієнти: 200 г рису, 100 г м'яса (50 г на фарш), 75 г цибулі (25 г на фарш), 100 г моркви, 50 г жиру, сіль і спеції - за смаком. Виноградне листя береться з розрахунку 12-15 шт. на порцію.
  Приготування: Баранину, призначену для плову, розділити на дві частини, з однієї зробити фарш, іншу з кістками обсмажити в розжареному жирі разом з цибулею і морквою, залити водою, покласти сіль і спеції і дати закипіти на повільному вогні. Фарш, додавши цибулю, нашинковану дуже тонкими кільцями, сіль, зиру і чорний молотий перець, добре перемішати. Зібрати виноградне листя середньої величини і ніжності (третій-четвертий від верхівки кожної лози), видалити черешки, промити в холодній воді. Поклавши на кожний листок приблизно по одній чайній ложці фаршу, оформити круглі голубці, розкласти їх на дошку вниз швом і злегка придавити долонею. Після закінчення формування кожну пару голубців скласти разом швом один до одного і нанизати на сувору нитку по декілька штук. Нанизані голубці зварити в зирваке або окремо. По готовності засипати підготовлений рис і варити плов.


Голубці з начинкою з сиру і овочів.

  Інгредієнти: Морква - 200 г, цибуля ріпчаста - 200 г, пастернак (коріння) - 200 г, сир - 200 г, сметана - 200 г, рослинна олія - 75 г. моркву і пастернак промити, очистити і натерти на грубій терці.
  Приготування: Цибулю очистити, дрібно нашаткувати. Моркву і пастернак промити, очистити і натерти на грубій терці. Овочі змішати і пасерувати на рослинній олії. Сир протерти через сито, з'єднати з пасерованими овочами посолити і ретельно перемішати. Приготований фарш укласти шаром в (1 см по всій поверхні бурякового листя і, згортаючи їх, сформувати голубці у вигляді трубочок. Розмістити голубці в каструлі з товстим дном, залити сметаною, розбавленою водою в співвідношенні 1:1, посолити і тушкувати під кришкою до готовності.


Голубці з начинкою з м'яса і овочів.

  Інгредієнти: М'ясний фарш - 500 г, морква - 200 г, цибуля ріпчаста - 200 г, олія рослина - 50 г, сметана - 200 г, базилік - 50 г, сіль.
  Приготування: Цибулю очистити, дрібно нарізувати, з'єднати з морквою, вимитою і натертою на грубій терці, пасерувати на рослинній олії. Сирий м'ясний фарш, пасеровані овочі, посолити, ретельно перемішати. Начинку рівномірно укласти на бурякове листя по всій поверхні шаром в 1 см. Згортаючи листя, сформувати голубці у вигляді трубочок, розмістити їх в каструлі, залити сметаною, додати таку ж кількість води, посолити і тушкувати під кришкою до готовності.


Голубці з начинкою з рису і зелені.

  Інгредієнти: Рис - 200 г, мангольд або листя буряка - 300 г, цибуля зелена - 100 г, кріп (зелень) - 50 г, кінза - 100 г, сир - 100 г, сметана - 200 г, олія рослина - 200 г, перець, сіль.
  Приготування: Листя і черешки мангольда промити, черешки дрібно нарізувати. Зелену цибулю і кріп, вимиті і подрібнені, пасерувати на рослинній олії. Рис промити і відварити до напів готовності, відкинути на сито, ще раз промити і з'єднати із пасерованою зеленю, посолити, поперчити, додати тертий сир і перемішати. сформувати голубці, укладаючи по 1 ст. ложці фаршу на листок ближче до основи і завертаючи його у вигляді сигари. Розмістити голубці в посуді для тушкування, залити підсоленим окропом до половини об'єму, займаного голубцями, додати сметану і тушкувати під кришкою 10-15 хв. При подачі полити часниково-сметанним соусом, приготованим зі свіжої сметани і товченої головки часнику.


Голубці з начинкою з рису і овочів.

  Інгредієнти: Ріпа - 200 г, морква - 200 г, цибуля ріпчаста - 200 г, рис - 200 г, сметана - 200 г, олія рослина - 75 г, сіль - за смаком.
  Приготування: Рис промити, залити крутим окропом, накрити кришкою, витримати до охолодження і відкинути на сито. Цибулю очистити і дрібно нарізувати, ріпу і моркву вимити, очистити і натерти на грубій терці. Овочі з'єднати і пасерувати на рослинній олії, добавити рис, посолити і ретельно перемішати. Приготований фарш укласти рівномірним шаром товщиною приблизно 1 см по всій поверхні підготовленого листя (на верхню сторону), скатати кожен листок трубочкою. Сформовані голубці укласти в каструлю, залити сметаною і тушкувати під кришкою до готовності.


Голубці з начинкою зі шпинату і черемші з рисом.

  Інгредієнти: Рис - 200 г, шпинат - 300 г, черемша - 200 г, сметана - 200 г, олія рослина - 100 г, сіль - за смаком.
  Приготування: Листя шпинату і черемші промити в холодній воді, дрібно нарізати і пасерувати на рослинній олії. Рис відварити до напів готовності, змішати із пасерованою зеленню, посолити. Вкладаючи по 1 ст. ложці приготованого фаршу на буряковий листок, сформувати голубці, скрутивши їх у вигляді товстої сигари. Заготовленні голубці розмістити в каструлі з товстим дном, залити кип'ятком, додати сметану і тушкувати під кришкою на повільному вогні 15-20 хв. Подавати на стіл, поливши сметаною.


Голубці з цибулі - порей м'ясні із зеленню.

  Інгредієнти: М'якуш баранини - 500 г, кінза (зелень) - 50 г, петрушка (зелень свіжа) - 50 г, цибуля ріпчаста - 100 г, сіль, перець чорний мелений - за смаком.
  Приготування: Баранину промити і пропустити через м'ясорубку разом з очищеною цибулею. Зелень промити і дрібно нарізувати, змішати з фаршем, додавши сіль і перець за смаком.


Голубці з цибулі - порей і м'яса.

  Інгредієнти: М'ясо - 500 г, рис - 100 г, цибуля-порей - 100 г, морква - 200 г, сіль, перець чорний молотий - за смаком.
  Приготування: Цибулю ріпчасту очистити і дрібно нарізувати. Моркву вимити, очистити, нашаткувати на грубій терці, пасерувати на рослинній олії разом з цибулею. М'ясо промити і пропустити через м'ясорубку. Рис промити, відварити до напів готовності, відкинути на сито. Змішати м'ясний фарш з пасерованими овочами та рисом, посоливши і поперчивши за смаком.


Голубці з цибулі - порей з курячим м'ясом.

  Інгредієнти: М'ясо куряче - 500 г, крупа манна - 1 ст. ложка, сіль або сметана - 100 г, сіль - за смаком.
  Приготування: М'ясо куряче жирне промити, пропустити через м'ясорубку, додати манну крупу, вершки або сметану, сіль. Все перемішати.


Голубці з цибулі - порей з базиліком.

  Інгредієнти:Фарш м'ясний - 500 г, базилік (зелень свіжа) - 50 г, кріп (зелень свіжа) - 50 г, цибуля-порей 100 г, сіль, перець - за смаком.
  Приготування: Цибулю-порей очистити і нашаткувати. Зелень промити і дрібно нарізувати. Перемішати подрібнену цибулю і зелень з м'ясним фаршем, посолити і поперчити за смаком.


Голубці в листі черемші.

  Інгредієнти: Цибуля ріпчаста 100 г, морква - 100 г, фарш м'ясний - 250 г, сметана - 2 ст. ложки, олія рослина - 2 ст. ложки, сіль - за смаком.
  Приготування: Цибулю очистити, тонко нарізувати. Моркву вимити, очистити і дуже дрібно нашаткувати. Подрібнену цибулю і моркву пасерувати на рослинній олії і перемішати з готовим м'ясним сирим фаршем, посолити. Листя черемші ретельно промити. Укладаючи на кожен листок по 1 ч. ложці фаршу з овочами, сформувати з них невеликі голубці у вигляді конвертиків або трубочок. Розмістити їх в каструлі або сотейнику, додати 2 ст. ложки сметани, залити підсоленою водою (не вище за верхній шар голубців) і тушкувати під кришкою на повільному вогні до готовності.


1 2 3 4 5

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)