kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Компот. Рецепт компоту. Напитки алкогольні.

Компот.


Компот зі свіжих яблук і мандаринів.

  Інгредієнти: 250 г яблук, 4 мандарини, 1\2 стакана цукру.
  Приготування: Мандарини почистити, розділити на часточки і покласти на тарілку. Зі шкірки мандарина зрізати білий м'якуш, а цедру дрібно нарізати соломкою і прокип'ятити в стакані води, відкинути на сито. У каструлю насипати цукор, залити його 2 стаканами гарячої води, розмішати, покласти цедру, очищені нарізані яблука і на слабкому вогні варити 10 хвилин, поки яблука не стануть м'якими. Захололі яблука і часточки мандаринів виложити у вази і залити сиропом.


Компот з айви.

  Інгредієнти: 250 г айви, 120 г цукру, 2 ст. л. виноградного вина, цедра 1 лимона, лимонний сік або лимонна кислота за смаком.
  Приготування: Айву очистити від шкірки і насіння, нарізати часточками, залити холодною водою з лимонною кислотою. Поставити на вогонь, довести до кипіння, додати цукор і варити до м'якості. Готову айву зняти з вогню і охолодити. За бажанням цей компот можна ароматизувати лимонною цедрою (лимонним соком) або білим столовим виноградним вином.


Компот з консервованих фруктів.

  Приготування: Перед подачею до столу розкласти яблука, груші, персики, абрикоси, черешню у вази, причому великі фрукти, наприклад яблука або груші, необхідно розрізати на часточки, після чого залити сиропом. Для покращення смаку компоту сироп з консервованих фруктів рекомендується заздалегідь злити в каструлю, добавити за смаком цукор і якщо потрібний, лимонний сік або лимонну кислоту, прокип'ятити і охолодити. У гарячий сироп для аромату можна додати також цедру лимона або апельсина, а в охолоджений - трохи вина (портвейну, мадери, мускату) або лікер. Готові компоти можна так же змішувати, наприклад персики з ренклодами, яблука зі сливами, абрикоси з черешнею і так далі.


Компот з сушених фруктів.

  Інгредієнти: 200 г сушених фруктів (суміш), 1/4 стакана цукру.
  Приготування: Сушені (фрукти 2-3 рази промити теплою водою, відібрати яблука і груші, покласти в каструлю, залити 4 стаканами холодної води і на слабкому вогні варити 25-30 хвилин. Потім в каструлю покласти решту фруктів, насипати цукор і продовжувати варити ще 5 хвилин.



Компот із заморожених фруктових ягід.

  Інгредієнти: 500 г заморожених фруктів і ягід, 1/2 стакана цукру.
  Приготування: Заморожені фрукти і ягоди (слива, вишня, полуниця, малина і ін.) можуть бути використані для приготування компоту так само, як і свіжі; при цьому жодного варива вони не вимагають. Заморожені фрукти треба сполоснути охолодженою кип'яченою водою, положити у вази упереміш з ягодами і залити попередньо звареним і охолодженим сиропом. Для приготування сиропу цукор розвести і дати прокипіти. Для поліпшення смаку в сироп рекомендується додати трохи вина (портвейн, мускат і ін.), лікеру або коньяку.


Компот з чорносливу.

  Інгредієнти: 200 г чорносливу, 1\2 стакана цукру.
 Приготування: Чорнослив 2-3 рази промити теплою водою. У каструлю насипати цукор, залити його 2,5 стаканами гарячої води, розмішати, покласти чорнослив і на слабкому вогні варити 15-20 хвилин. Також варять компот з кураги, але його вистачає довести до кипіння.


Компот з чорносливу і кураги.

  Інгредієнти: 50 г кураги, 100 г чорносливу, 50 г родзинок 1\2 цукру.
  Приготування: Чорнослив, родзинки і курагу промити 2-3 рази теплою водою і викласти на тарілку. У каструлю насипати цукор, залити його 3 стаканами гарячої води, покласти чорнослив і варити 15 хвилин на слабкому вогні. Потім покласти курагу, родзинки і варити ще 5 хвилин. Якщо чорнослив дуже сухий, рекомендується попередньо замочити його в теплій воді.


Компот утомлені сливи.

  Інгредієнти: 500 г слив, 5 ст. л. цукру, 5 ст. л. води, 1 ч. л. сливової настойки, 1 паличка кориці, сік 1 лимона.
  Приготування: Сливи промити, обсушити, розрізати пополам і видалити кісточки. Покласти сливи в каструлю, засипати цукром, додати воду, настойку, лимонний сік, паличку кориці. Довести до кипіння, накрити каструлю кришкою і варити сливи на слабкому вогні 5 хвилин. Потім зняти каструлю з вогню і охолодити компот, не знімаючи кришку.


Компот з червоним вином.

  Інгредієнти: 700 г груш, сік 1 лимона, 125 мл сухого червоного вина, 5 ст л. води 1\2 ч. л. меленої кориці, 3 шт. гвоздики, 1 ст. л. коричневого цукру.
Приготування: Груші очистити від шкірки і насіння, розрізати на шість частин і полити лимонним соком. Вино змішати з водою, прянощами і цукром, довести до кипіння. Додати груші і варити 5 хвилин на слабкому вогні. Потім компот охолодити, не знімаючи кришки.


Компот із моркви.

  Інгредієнти: 400 г моркви, 100 г цукру, 1 л води, 1 лимон, 5 шт. гвоздики, кориця, імбир.
  Приготування: Воду прокип'ятити з цукром і прянощами, покласти в неї очищену, нарізану кружечками або соломкою моркву і варити до готовності. Додати вичавлений сік лимона і терту цедру. Охолоджений компот подати в скляному посуді.


Апельсиновий компот.

  Інгредієнти: 2 апельсини, 0,5 л води, 2 ст л. цукрового піску, 1 ст. л. меду.
  Приготування: З вимитих апельсинів зрізати тонкий шар цедри, нарізувати її смужками і проварити з цукром. У сироп покласти мед, охолодити. Апельсини нарізувати кружечками, розкласти в порційний посуд, залити приготовленим сиропом. Якщо апельсини дуже солодкі, підкисляти сироп лимонним соком або кислотою. Подавати зі збитими сливками.


Компот зі свіжих яблук або груш.

  Інгредієнти: 500 г яблук або груш, 3\4 стакана цукру, цедра 1 лимона або апельсина.
 Приготування: Очищені яблука розрізати на 6-8 частин і видалити серцевину. Щоб яблука не потемніли, їх потрібно до варива покласти в холодну воду з невеликою кількістю лимонної кислоти. У каструлю всипати цукор, влити 2 стакани гарячої води, покласти нарізані яблука і на слабкому вогні варити 10-15 хвилин (у залежності від сорту яблук), поки яблука не стануть м'якими. У готовий компот покласти цедру лимона, апельсина або корицю. Якщо компот вариться зі стиглих антонівських яблук, то кип'ятити їх не потрібно, досить довести до кипіння. Компот зі свіжих груш готується так само, але цукру (в залежності від солодощів груш) можна узяти менше. Готовий компот охолодити.


Компот з абрикос або слив.

  Інгредієнти: 500 г абрикосів або слив, 3\4 стакана цукру.
  Приготування: Абрикоси або сливи промити холодною водою і видалити кісточки. У каструлю всипати цукор, влити 2 стакани гарячої води, розмішати, покласти фрукти і прокип'ятити.


Компот з персиків.

  Інгредієнти: 500 г персиків, 3\4 стакана цукру.
  Приготування: Персики покласти в киплячу воду. Через 2-3 хвилини вийняти з води, зняти шкірку, розрізати плоди навпіл і видалити кісточки. У каструлю всипати цукор, залити його 2 стаканами гарячої води, розмішати, покласти персики і довести до кипіння. Потім зняти каструлю з вогню і додати ванілін.


Компот зі свіжих яблук і вишень.

  Інгредієнти: 300 г яблук, 200 г вишень, 1\2 стакана цукру.
  Приготування: Вишні промити холодною водою, очистити від кісточок і покласти на тарілку. Вишневі кісточки залити 2 стаканами гарячої води, прокип'ятити і через волосяне сито відцідити в каструлю сік. У отриманий сік додати цукор, розмішати, покласти очищенні нарізані яблука і варити на слабкому вогні 10 хвилин, поки яблука не стануть м'якими. Додати вишні і довести компот до кипіння.


1 2

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)