kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Кисіль. Приготування киселя. Домашній кисіль.

Кисіль.


Молочний кисіль.

  Інгредієнти: 4 стакани молока 1\2 стакану цукру, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
  Приготування: У каструлю влити 3 стакани молока, довести до кипіння і додати цукор. Кукурудзяний або картопляний крохмаль розвести в 1 стакані холодного молока або кип'яченої води, влити в кипляче молоко і постійно помішуючи, варити кисіль протягом 5 хвилин на слабкому вогні. Для аромату в кисіль, поки він гарячий, можна додати ванілін, 4 - 5 крапель мигдалевої есенції або цедру лимону (апельсину) і добре перемішати. Налити гарячий кисіль в чашки і охолодити. Перед подачею до столу кисіль можна викласти з чашок на невеликі тарілки. Кисіль з соєвого або солодкого молока готується таким же способом (можна використовувати і сухе молоко). В цьому випадку стакан сухого молока розвести 2 стаканами холодної води і поставити на 30 хвилин для набрякання. Додати 2 стакани води, розмішати і довести до кипіння. У кипляче молоко насипати цукор, влити крохмаль, розведений в стакані води, і довести до кипіння.


Кисіль з ревеню.

  Інгредієнти: 250 г ревеню, 100-120 г цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю.
  Приготування: Черешки ревеню почистити, промити холодною водою і нарізати дрібними шматочками. Скип'ятити воду з цукром і проварити в ній ревінь (5-7 хвилин), потім процідити. У проціджений відвар влити розведений картопляний крохмаль і розмішуючи, довести до кипіння.


Кисіль з вишневого сиропу.

  Інгредієнти: 1 стакан вишневого сиропу, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю.
  Приготування: В каструлю влити 2 стакани гарячої води, вишневий сироп, додати цукор і маленький кристал лимонної кислоти, розведений в невеликій кількості води. Перемішати, закип'ятити, влити розведений в 1 стакані води картопляний крохмаль і довести до кипіння. Киселі з сиропів інших ягід варяться таким же способом.


Гарбузовий кисіль.

  Інгредієнти: 500 г гарбуза, 1\2 стакана води, 2 ст. масла, 100 г цукру, 1 л молока, щіпочка ваніліну або кориці, 4 ст. л. картопляного крохмалю.
  Приготування: Гарбуз очистити, розрізати на шматочки, в невеликій кількості води і жиру тушкувати під кришкою до розм'якшення. Масу протерти через сито, додати цукор, спеції і 3 стакани молока, довести до кипіння і влити в неї, помішуючи, розведений в 1 стакані молока крохмаль. Дати закипіти. Готовий кисіль налити в плоске блюдо, посипати цукром і насіннячками гарбуза. Подавати охолодженим з ягідним соком.



Журавлинний кисіль.

  Інгредієнти: 1 л води, 1 стакан журавлини, 3\4 стакана цукрового піску, 3 ст. л. крохмалю.
  Приготування: Журавлину перебрати, промити, вичавити з неї сік і поставити в закритому посуді в холодильник. Вичавки залити гарячою водою, відварити, потім процідити. Додати у відвар цукор, довести до кипіння і добавити розведений холодною водою крохмаль. Знову довести до кипіння, зняти каструлю з вогню, додати свіжий журавлинний сік. Кисіль розмішати і вилити в дрібне блюдо. Посипати цукром, щоб не утворилася плівка, і дати остигнути. Подавати з молоком або вершками.


Кисіль з журавлини або смородини.

  Інгредієнти: 1 стакан журавлини або смородини, стакана цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю.
  Приготування: Ягоди перебрати, промити гарячою водою і добре розім'яти товкачем або ложкою, додати 1\2 стакана холодної кип'яченої води, протерти ягоди через сито або віджати через марлю. Вичавки ягід залити 2 стаканами води, поставити на вогонь і кип'ятити протягом 5 хв, після чого процідити. У проціджений відвар покласти цукор, закип'ятити, влити розведений картопляний крохмаль і, розмішуючи, дати закипіти ще раз. У готовий кисіль влити віджатий сік і добре розмішати.


Кисіль з полуниці, суниці і інших ягід.

  Інгредієнти: 1 стакан полуниці, 3/4 стакана цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю.
  Приготування: Полуницю перебрати, очистити, промити і протерти через сито. У каструлю влити 2,5 стакана гарячої води, покласти цукор і розмішати. Отриманий сироп закип'ятити, заварити розведеним картопляним крохмалем і дати ще раз закипіти. У гарячий кисіль покласти ягідне пюре і добре розмішати. Так само готують киселі з малини, чорниці.


Вишневий кисіль.

  Інгредієнти: 1 стакан вишень, 3\4 стакана цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю.
  Приготування: Вишні промити в холодній воді, очистити від кісточок, пересипати цукром і поставити на 30 хвилин. Протягом цього часу слідує кілька разів перемішати ягоди, щоб утворилося більше соку, який треба злити і потім додати в готовий кисіль. Кісточки ягід подробити, залити 2,5 стаканами гарячої води, скип'ятити і процідити. Отриманим відваром залити ягоди і ще раз закип'ятити. У киплячий відвар з ягодами влити розведений картопляний крохмаль, знову довести до кипіння, зняти з вогню, влити ягідний сік і перемішати.


Яблучний кисіль.

  Інгредієнти: 500 г яблук, 1\2 стакана цукру, 1,5 ст. л. картопляного крохмалю.
  Приготування: Добре промиті яблука нарізати тонкими скибочками, покласти в каструлю, залити 2 стаканами води і поставити на вогонь. Коли яблука розваряться, відкинути їх на волосяне сито, покладене на каструлю. Отримане пюре протерти і змішати з відваром. Потім всипати цукор, закип'ятити і заварити розведеним картопляним крохмалем.


Кисіль з сушених яблук або кураги.

  Інгредієнти: 100 г сушених яблук, 1\4 стакана цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю.
  Приготування: Перебрані і промиті сушені яблука покласти в каструлю, залити 3,5 стаканами гарячої води і поставити на 2-3 години. Потім в цій же каструлі яблука поставити на вогонь і на слабкому вогні варити 30 мінут. Відвар процідити через сито в іншу каструлю, а яблука протерти, покласти у відвар, додати цукор, перемішати і закип'ятити. Отриманий яблучний сироп заварити розведеним картопляним крохмалем. Таким же способом готується кисіль з кураги, але цукор в цьому випадку потрібно узяти лише 1\2 стакана.


Кисіль з сушеної чорниці або сухих ягід шипшини.

  Інгредієнти: 50 г сушеної чорниці або сухих ягід 3\4 шипшини, стакана цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю.
  Приготування: Промиту в гарячій воді сушену чорницю (або сухі ягоди шипшини) залити 2 стаканами холодної води і варити протягом 15-20 хвилин. Коли чорниця стане м'якою, відвар процідити, а ягоди добре розім'яти дерев'яним товкачем або ложкою, знов залити 1 стаканом води, довести до кипіння і, віджимаючи, процідити в каструлю з відваром. Потім додати цукор, прокип'ятити і влити розведений картопляний крохмаль.


Кисіль з какао.

  Інгредієнти: 1 л молока, 3 ст. л. картопляного крохмалю, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао, щіпочка ваніліну.
  Приготування: Порошок какао змішати з цукром, розбавити стаканом киплячого молока. У стакані холодного молока розвести крохмаль. Довести до кипіння молоко що залишилось і какао, додати ванілін, розведений картопляний крохмаль, розмішати, прогріти і зняти з вогню. Кисіль вилити в порційний посуд, посипати цукром. Подавати з вершками або ванільним соусом.


Кисіль грушевий.

  Інгредієнти: 3 груші, 1 л води, 100 г цукру, 3 ст. л. картопляного крохмалю, щіпочка ваніліну, кориця або гвоздика, лимонна кислота.
  Приготування: Груші вимити, очистити, скропити розчином лимонної кислоти. Шкірку залити водою, проварити. У відвар додати цукор, спеції і груші, нарізанні часточками. Прокип'ятити, не допускаючи розварювання груш. Якщо кислоти мало, додати кислий сік або лимонну кислоту. Влити крохмаль, розведений холодною водою, до кипіння, зняти з вогню, посипати цукром. Захололий кисіль подавати з молоком або ванільним соусом.


Лимонний кисіль.

  Інгредієнти: 1 л води, 2 лимони, 150 г цукру, 3 ст. л. крохмалю.
  Приготування: 3 стакани води закип'ятити, додати терту цедру 1 лимона і цукор. Картопляний крохмаль розвести в стакані холодної води, влити в каструлю, помішуючи, дати закипіти, додати вичавлений сік 1 лимона і перемішати. Кисіль налити в порційний посуд, положити нарізаний скибочками лимон, заздалегідь посипаний цукровою пудрою. Якщо кисіль не придбав колір, то під час варива додати ложку паленого цукру.


Молочний кисіль з моркви.

  Інгредієнти: 500 г моркви, 0,75 л молока, цукор, щіпочка ваніліну, 3 ст. л. крохмалю.
  Приготування: Очищену моркву натерти, положити в каструлю і тушкувати в невеликій кількості води до готовності. Потім додати цукор, ванілін, розведений в холодному молоці крохмаль. Проварити, вилити в неглибокий посуд, посипати цукром. Захололий кисіль подавати з ягідним соусом.


1 2

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)