kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Хлібний квас. Приготування квасу. Рецепт домашнього квасу.

Квас.


Руський квас.

  Інгредієнти: 1 кг житнього хліба, 50 г дріжджів, 200-300 г цукру, 50 г родзинок, 6 л води.
  Приготування: Свіжий житній хліб нарізати ломтиками і підсушити в духовці, злегка підрум'янивши. Сухарі поламати на дрібні шматочки, покласти в емальований посуд і залити окропом. Закрити кришкою і поставити на 4-8 годин. Потім рідину процідити, охолодити до 25 °C, влити в неї розведенні теплою кип'яченою водою дріжджі, додати цукор. Посуд прикрити кришкою і поставити в тепле місце на 6-10 годин для бродіння. Квас, що забродив, процідити, розлити по пляшках, заздалегідь поклавши в кожну декілька родзинок, і щільно закоркувати. Пляшки з квасом зберігати горизонтально в холодному приміщенні.


Петровський квас.

  Інгредієнти: 800 г житніх сухарів, 4 л води, 20-25 г дріжджів, 0,5 кг цукру, 100 г хрону, 100 г меду. Рецепт даний з розрахунку на 5 літрів квасу.
  Приготування: Нарізати тонкими скибочками житній хліб і підсушити в духовці або печі до коричневого кольору. 800 г сухарів залити 4 л окропу і поставити відстоятися на 2 години. Потім процідити через сито. Додати дріжджі і цукор. Отриманий квас потрібно щоб бродив приблизно 5-6 годин. У готовий напій додати тертий хрін, змішаний з медом. Приготовлений напій розлити по ємкостям і поставити на холод. Краще всього подавати «Петровський квас» до м'ясних блюд. По бажанню в нього можна додати спеції, трохи сушеної м'яти.


Лимонний квас.

  Інгредієнти: 7 л води, 400 г цукру, 1 ч. л. дріжджів, щіпочка соди, 2 лимони, жменя родзинок.
  Приготування: У велику емальовану каструлю налити воду і закип'ятити її з цукром, дати остигнути, накривши серветкою. Лимони нарізати шматочками і разом з родзинками покласти в каструлю з окропом. Поставити ємкість в тепле місце і закрити кришкою. Поки відвар остигає, розвести у воді дріжджі і соду (на кінчику ножа), змішати із захололою рідиною в каструлі. Поставити бродити на 12 годин. Потім квас процідити і розлити в пляшки, положивши в кожну по дві родзинки, закоркувати пробками ( пляшки, і пробки краще простерилізувати), дати постояти ще 2 години в теплі. Зберігати в темному прохолодному приміщенні.


Брусничний квас.

  Інгредієнти: 2 стакани брусниці, 3 л води, 200 г цукру, 3 ст. л. пшеничної муки, 1/2 ч. л. дріжджів.
  Приготування: Ягоди розім'яти і через тканину видавити сік. Вичавки залити холодною водою, прокип'ятити, процідити, додати цукор і сік, охолодити. У брусничну настойку покласти муку, перемішати і додати квасні дріжджі. Поставити бродити. Коли квас заграє і покриється піною, процідити його через тканину, перелити у велику місткість, щільно закупорити і поставити на 3-5 днів в прохолодне місце.



Буряковий квас.

  Інгредієнти: 1 кг буряка, 3 л води, шматок житнього хліба.
  Приготування: Буряк вимити, очистити, натерти на грубій терці і покласти в емальований посуд. Залити теплою кип'яченою водою і додати шматок житнього хліба. Поставити при кімнатній температурі на 2-3 дні, періодично помішуючи. Коли сік придбає приємний колір і смак, злити його, процідити і розлити в пляшки. Закупорити і зберігати в холодному місці. Перед вживанням квас заправляють за смаком цукром і сіллю. Цей квас додають в борщ або холодник.


Яблучний квас.

  Інгредієнти: 3 л води, 0,5 кг яблучної шкірки, 300 г цукру, 25 г дріжджів, цедра 1 лимона або апельсина.
  Приготування: Свіжу або сушену яблучну кожуру залити водою, додати цедру, прокип'ятити, дати настоятися. Через декілька годин рідину процідити, додати цукор і розведені дріжджі, посуд накрити кришкою і поставити в тепле місце для бродіння. Перед подачею до столу квас охолодити. Приготований квас зберігати в прохолодному місці в добре закритих пляшках.


Квас із сухарів.

  Інгредієнти: 1 кг житніх сухарів, 600-700 г цукру, 50 г м'яти, 40-60 мл рідких дріжджів, родзинки.
  Приготування: Добре підсмажені, але не горілі житні сухарі залити окропом (15 л) і настояти. Освітлене сусло акуратно злити з осаду, охолодити і змішати з цукром і настоєм м'яти. Додавши рідкі дріжджі, дати суслу бродити 3-4 години, потім розлити в пляшки з декількома родзинками в кожній і, не закупорюючи, витримати при кімнатній температурі до тих пір, поки не з'являться бульбашки вуглекислого газу. Потім пляшки закоркувати, обв'язавши шийку дротом, і поставити в холодне місце на 2 дні. Зберігати пляшки з квасом горизонтально.


Квас класичний.

  Інгредієнти: 1 кг житнього хліба, 25 г дріжджів, 200 г цукру, 1 ст. л. м'яти, 2 ст. л. родзинок, 6 л кип'яченої води.
  Приготування: Скориночки житнього хліба з м'якушем підсушити в духовці, щоб вони злегка потемніли, опустити в каструлю з киплячою водою на 6 годин. Потім в емальовану каструлю процідити через сито або марлю рідину, влити розведені в кип'яченій воді дріжджі, додати цукор, м'яту, родзинки і поставити бродити на 6 годин. Якщо з'явилася піна, квас знову потрібно освітлити, процідив через тканину, розлити в пляшки з родзинками, щільно закоркувати розпареними пробками і покласти горизонтально в темне приміщення на 3 дні.


Квас з ревеню.

  Інгредієнти: 2 л води, 300 г ревеню, 200 г цукру, лимонна або апельсинова цедра, пагони чорної смородини, 25 г дріжджів.
  Приготування: Ревінь промити, нарізати і зварити разом зі спеціями, потім дати настоятись. Відвар процідити, додати в нього цукор. У захололий до 35 °C відвар додати дріжджі, посуд накрити і поставити в тепле місце для бродіння. Перед подачею до столу охолодити. Цей напій можна приготувати також з відвару шкірки ревеню.


Квас молочний.

  Інгредієнти: 1 л молока, 2 ст. л. цукру, 10 г дріжджів.
  Приготування: Дріжджі змішати з цукром, додати підігріте молоко, поставити в тепле місце для бродіння. Перед подачею до столу охолодити.


Грушевий квас.

  Інгредієнти: 1 кг груш, 1 ч. л. дріжджів, 2 ст. л. муки, 6-7 л води.
  Приготування: Стиглі груші залити водою, додати дріжджі, розведені в стакані води, жменю пшеничної муки. Поставити в тепле місце на 3 доби для бродіння.


Квас горобиновий.

  Інгредієнти: 1 кг горобини, 2 стакани цукру, 4 л води, 10 г дріжджів.
  Приготування: Горобину бланшировану, розім'яти, залити водою і варити 10 хвилин. Відвар процідити, додати цукор, охолодити. Влити розведені дріжджі, добре перемішати, розлити в пляшки, закоркувати і поставити на 3 дні в прохолодне місце.


Квас хлібний з хроном.

  Інгредієнти: 2 пляшки готового квасу, 1/2 стакана меду, 3 ст. л. тертого хрону.
  Приготування: Квас вилити в посуд, додати мед, тертий хрін, поставити на добу в холодильник, потім процідити. Подавати холодним.


Полуничний квас.

  Інгредієнти: 1,4 л води, 500 г полуниці, 1 ст. л. меду, 4 ч. л. цукру, 1 г лимонної кислоти, щіпочка родзинок.
  Приготування: Зрілу дрібноплідну полуницю промити, дати воді стекти, покласти в емальований посуд, залити водою, довести до кипіння, потім зняти з вогню і витримати 10 хвилин. Після цього профільтрувати, додати мед, цукор, лимонну кислоту, розмішати, ще раз профільтрувати і налити в пляшки. У кожну пляшку положити по 2-3 родзинки. Закупорити пробкою, закріпивши її м'яким дротом або шпагатом. Поставити квас в холодне місце для витримки та дозрівання на 7-10 днів. Для прискорення процесу дозрівання квас після розливу та закупорки витримати два дні при температурі 25-27 °C, а на третій день винести в холодне місце. В цьому випадку квас готовий на четвертий день. Квас можна приготувати та з консервованої полуниці.


М'ятний квас.

  Інгредієнти: 800 г житнього хліба, 6 л води, 1 стакан цукру, 1 стакан дріжджової закваски, 2 ст. л. подрібненого листя м'яти перцевої.
  Приготування: Чорний сушений хліб залити окропом і дати настоятись протягом доби. Настій, що утворився, процідити. Для приготування дріжджової закваски 2 стакани процідженого сусла довести до кипіння, додати м'яту, прокип'ятити і всипати цукор. Коли сусло остигне майже до кімнатної температури, влити дріжджову закваску, проціджений через марлю настій м'яти, перемішати і поставити в тепле місце до появи піни. Квас процідити через подвійну марлю, розлити по пляшках, закупорити і поставити на 12 годин в холодне місце.


1 2

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)