kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Квас. Рецепт приготування квасу. Домашній квас.

Квас.


Квас з чорної смородини.

  Інгредієнти: 4 л води. 400-500 г цукру, 1 кг ягід чорної смородини, щіпочка родзинок.
  Приготування: Вимиті очищені ягоди розім'яти, покласти в емальований посуд і залити теплим цукровим сиропом з розрахунку 4 л сиропу на 1 кг ягід (для приготування 1 л цукрового сиропу узяти 100-150 г цукру). Отриману суміш ретельно розмішати, накрити марлею, витримати 1 добу при 18-28 °C, профільтрувати, розлити в пляшки, додавши в кожну по 4-5 ізюминок. Пляшки наповнити до шийки, закоркувати пробками, перев'язавши їх шпагатом або м'яким дротом. Квас готовий через 7-15 днів.


Квас з ягід.

  Інгредієнти: 4 л води, 400-500 г цукру, 1 кг ягід, щіпочка родзинок.
  Приготування: Ягоди очистити від плодоніжок, чашолистків, помити, дати воді стекти, розім'яти, покласти в емальований посуд і залити теплим цукровим сиропом з розрахунку 4 л на 1 кг ягід (на 1 л цукрового сиропу потрібний 100-150 г цукру). Отриману суміш ретельно розмішати, накрити марлею, витримати протягом доби при 18-20 °C, профільтрувати, налити в підготовлені пляшки і добавити по 4-6 родзинок. (Закорковування пробок див. в попередньому рецепті.) Квас витримати в холодному місці 1-2 тижні. Ягідний квас також можна приготувати з консервованих ягід. Для цього банку потрібно розкрити, залити кип'яченим, охолодженим до 60 °C цукровим сиропом (з розрахунку 200 г цукру на 1 л води), після чого ретельно розмішати і настояти протягом доби. Потім розчин профільтрувати через марлю, розлити по пляшках, поклавши в кожну по 4-6 родзинок, і закоркувати.



Український квас.

  Інгредієнти: 1 кг житнього хліба, 4-8 г товченої кориці, 400 г цукру, 20 г дріжджів, 6 л води.
  Приготування: Нарізаний хліб і товчену корицю залити окропом. Коли суміш остигне до 25-30 °C, добавити в неї розведені в теплій воді дріжджі. Вміст ретельно перемішати, накрити покривалом і поставити на 5 днів для настоювання і бродіння. Після цього в суміш добавити розведений у воді цукор, налити 2 л кип'яченої води і поставити на 4 дні в прохолодне місце. Заброджене квасне сусло процідити і кип'ятити 20 хвилин. Потім охолодити квас до температури 25-30 °C. Розлити в пляшки, закоркувати пробками, поставити на добу в тепле місце і на добу - в холодне.


Старовинний російський квас.

  Інгредієнти: 1 кг яблук, 100 г цукру, 200 г меду, 30 г дріжджів, 1 ч. л. меленої кориці, 4 л води, 1 кг патоки.
  Приготування: Замісити з солоду, муки і 3 л гарячої води тісто без грудок, накрити посуд чистою серветкою і поставити на 1 годину (для зцукрення). Витримане тісто перекласти у вогнетривкий посуд, накрити кришкою і поставити в гарячу духовку для упарювання. Упарене тісто ретельно перемішати, від скоблити від стінок посуду і долити окріп. Через добу викласти тісто в чан настою, залити 16 л гарячої води, насипати подрібнені сухарі і хліб. Масу, що утворилася, добре перемішати і поставити на 6-10 годин для настоювання і освітлення. Коли гущавина осяде, а сусло почне бродити, обережно злити його в пропарений і промитий чистий бочонок. У гущавину, що залишилася, повторно влити 15 л гарячої води. Через 2-3 години сусло злити в бочонок, змішати з настоєм м'яти і поставити для зброджування на добу. Потім бочонок перенести в холодне місце. Коли бродіння стане менш інтенсивним, додати в квас патоку (1 кг на 30 л квасу), бочонок закоркувати дерев'яною втулкою. Через 3-4 дні квас готовий до вживання.


Квас з шипшини.

  Інгредієнти: 3,5 л води, 5 стаканів свіжої шипшини або стакан сушеної, 1 стакан цукру, 1 ч. л. дріжджів, 2-3 г лимонної кислоти.
  Приготування: Шипшину промити теплою водою, засипати в скляну банку. Прокип'ятити воду з цукром протягом 5-10 хвилин. Напій буде свіжим і приємним на смак, якщо в сироп додати трохи лимонної кислоти. Після охолодження сиропу залити ним плоди шипшини, додати дріжджі, розведенні невеликою кількістю сиропу, і витримати при кімнатній температурі протягом декількох днів. Коли квас почне «шипіти», а на поверхні утворюється піна, його потрібно процідити і розлити по пляшках, поклавши в кожну з них чайну ложку цукру. Пляшки закоркувати, обв'язати шпагатом і поставити в холодне місце. При бродінні цукру в добре закоркованих пляшках вуглекислий газ, що виділяється, природним чином газує напій, що надає йому приємному шиплячому смаку.


1 2

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)