kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Паска. Рецепти паски. Кулич.

Паска.


Паска Мигдальна.

  Інгредієнти: Сир - 1 кг, сметана жирна - 1 стакан, вершкове масло - 2-3 столові ложки, цукор - 0,5 стакана або за смаком, ванільний цукор - 1-2 чайних ложки, мигдаль без шкірки - 100 г, родзинки - 150 г.
  Приготування: Сир змішати зі сметаною, добре перемішати, покласти в марлю і помістити сир в друшляк. Друшляк поставити в миску для стікання сироватки, сир придавити гнітом і прибрати на ніч в холодильник. Якщо сметана рідка, то її потрібно покласти в марлевий мішечок і повісити стікати окремо. Лише після того, як зі сметани відокремиться сироватка, її можна змішати з сиром. Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром і ванільним цукром. Решту сметани і сир змішати з маслом і цукром, добре перемішати масу. Мигдаль подрібнити на дрібно. По бажанню, в сирну паску можна додати подрібнений фундук. Родзинки промити, розпарити в окропі ~5 хвилин, і обсушити на рушнику. До сирної маси додати мигдаль, родзинки і добре перемішати. Марлю змочити у воді і акуратно вистилити нею дно і боки пасочниці. Викласти сирну масу в пасочницю, добре утрамбувавши. Зверху масу прикрити зібраними краями марлі, і придавити вантажем. Пасху поставити в холодильник на 10-12 годин або на ніч. Готову паску акуратно витягнути з пасочниці і прикрасити цукатами, горіхами і мармеладом.


Паска Солодка.

  Інгредієнти: Для тіста мука - 5-6 стаканів, дріжджі - 40-50 г, вершки - 1,5 стакана, цукор - 1 стакан, ванільний цукор - 1 столова ложка, масло вершкове - 100-150 г, яйця - 5 шт, 1 яйце для змазування поверхні паски, щіпочка солі, курага - 100 г, мармелад - 50 г, зефір - 50 г за бажанням, можна покласти інші сухофрукти або горіхи, і не додавати мармелад і зефір, для глазурі білок - 1 шт, цукрова пудра - 0,5 стакана, сік лимона - 1 столова ложка.
  Приготування: Заварити муку гарячими вершками - вершки (1 стакан) довести до кипіння і інтенсивно розмішуючи, всипати муку (1-3 столових ложки), добре перемішати і охолодити до температури тіла. У 0,5 стакана теплих вершків розчинити дріжджі. Влити дріжджі в захололу заварену муку і добре перемішати. Поставити опару, щоб підійшла, в тепле місце для підйому. Вершкове масло розтопити і остудити до температури тіла. Акуратно відокремити білки від жовтків. Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром. Білки збити в щільну піну, щоби вони не виливалися при нахилі миски (білки збивати в останню чергу, коли потрібно буде додавати їх в тісто). В тісто, що підійшло, добавити розтерті з цукром жовтки, влити масло, всипати сіль і перемішати тісто. У тісто добавити збиті білки і акуратно перемішати зверху вниз. Поступово додаючи муку, вимісити м'яке еластичне тісто. Муку в тісто краще не додавати всю за один прийом. Спочатку потрібно добавити в тісто частину муки, перекласти його на стіл, і вимішувати, постійно підсипаючи стіл і тісто невеликою кількістю муки. Таким чином, тісто вийде добре вимішеним, не вбере в себе зайву кількість муки, і не приставатиме до рук. Готове, добре вимішене тісто, змастити маслом, покласти у велику миску, накрити рушником або серветкою і поставити в тепле місце для підйому. Нарізати кубиками мармелад і зефір. Курагу вимити (якщо потрібно розпарити в окропі ~10 хвилин) і обсушити на рушнику. У тісто, що підійшло, добавити курагу, мармелад, зефір і помішати, щоб додані в тісто інгредієнти рівномірно розподілилися. Знову поставити тісто в тепле місце, накривши серветкою. Підготувати форми для випічки паски: на дно форми покласти промаслений кружок пергаментного паперу, а стінки змастити рослиною олією і обсипати мукою або сухарями. Дати тісту у формах ще раз піднятися і змастити верх паски яйцем Випікати паску ~40-70 хвилин при температурі ~180 °C залежно від розмірів паски.


Паска з сиру.

  Інгредієнти: Склад сир - 500 г, яйця - 2-3 шт, сметана - 200 г, цукрова пудра - 70-100 г, вершкове масло - 100 г, цукати, мигдаль, родзинки.
  Приготування: Сир протерти через сито або двічі пропустити через м'ясорубку. Поставити на маленький вогонь товстостінну каструлю і розтопити в ній вершкове масло. Коли масло стане м'яким, додати сир і розмішувати, поки маса не стане рідшою. Потім додати сметану і також ретельно розмішати. У найостаннішу чергу поодинці додати яйця і розмішати масу до однорідної консистенції. Варити сирну масу на слабкому вогні, постійно помішуючи, аби не пригоріла. Як тільки маса почне закипати, зняти каструлю з вогню і поставити на лід або в холодну воду, і постійно мішати до повного охолодження. Додати в сирну масу цукрову пудру і ванільний цукор. Підготовлену масу викласти в змочену водою і застелену марлею або х/б серветкою пасочницю, краї марлі загнути, придавити паску гнітом і поставити в холодне місце не менше, чим на 12 годин (саму паску поставити в тарілку для стікання сироватки). Готову паску обережно витягнути з пасочниці, відігнути краї серветки і викласти на блюдо. Готову паску прикрасити цукатами, родзинками або мармеладом.


Паска «Пасхальна».

  Інгредієнти: 6 ст. муки, 1,5 ст. молока, 30 г дріжджів, 1 ст. цукру, 4 яйця, 50 г вершкового масла, 3/4 ст. родзинок, 1/2 г. л. солі, запашні приправи.
  Приготування: Розвести опару на молоці, 3 ст. муки і дріжджах. Поставити в тепло. Розтерти 3 жовтки з цукром, вершками і запашними приправами (ванілін, 10 горішків кардамону або 2 краплі трояндової олії). Коли опара підійде, покласти в неї розтерті жовтки, вбити ще 1 яйце, влити ледве розігріте топлене масло, 3 ст. муки, але щоб тісто не було дуже густе. Вибити тісто гарненько на столі, всипати в нього родзинки і дати до ранку підійти. Вранці вимісити ще і дати полежати. Потім покласти тісто у форму, дати піднятися до 3/4 висоти і випікати в духовці при 160 °C до готовності.



Італійська паска «Коломбо».

  Інгредієнти: 4 ст. муки, 20 г сухих дріжджів, 3/4 ст. цукру, 150 г вершкового масла, 1 яйце, 3 жовтки, 1/2 г. л. солі, 2 г. л. ванільного цукру, 3/4 ст. родзинок, 3/4 ст. апельсинових цукатів, вершкове масло для форми.
  Приготування: Муку просіяти. Для опари дріжджі змішати з 1,5 ст. л. муки, додати 3 ст. л. теплої води і поставити на 40 хв. Потім додати ще 1,5 ст. муки, 2 ст. л. теплої води, перемішати і поставити в тепле місце на 2 г. У невеликому сотейнику розтопити цукор з 1 ст. води. Окремо розтопити вершкове масло. Яйце і жовтки збити. У глибоку миску всипати муку, що залишилася, сіль, ванільний цукор, влити збиті яйця, розтоплене масло і цукровий сироп. Перемішати, додати опару і ще раз перемішати - до однорідності. Цукати обваляти в муці, додати до тіста. Форму для випічки кексу змастити маслом і посипати мукою. Обережно викласти у форму готове тісто, накрити рушником і поставити в тепле місце на 8 г. Форма має бути такого розміру, щоб тісто займало не більше 1/3 від її об'єму. Випікати при 180 °C протягом 40 хв. Дати остигнути у формі 15 хв, потім вийняти і дати остигнути повністю.


Паска «Велика».

  Інгредієнти: 2 кг муки, 1/2 ст. густих дріжджів, 4 ст. молока, 20 жовтки, 1 ст, цукру, 2 ст. розтопленого вершкового масла, сіль за смаком.
  Приготування: 1 кг муки, молоко, густі дріжджі, розмішати, дати піднятися. Влити жовтки, розтерті з цукром, додати тепле масло, покласти сіль, всипати останню муку, замісити, дати піднятися, знову вимісити, влити в змащену форму. Коли тісто підніметься втретє, поставити в духовку на 1 г.


Паска «Родзинка».

  Інгредієнти: 1 кг муки, 50 г дріжджів, 1/2 ст. цукру, 3 яйця, 150 г вершкового масла, 3/4 ст. родзинок, 1/2 ст. цукатів, 3 ст. л. молока, товчений кардамон, кориця.
  Приготування: Замісити з вечора досить круте тісто: мука, 1,5 ст. теплої води, дріжджі, 2 яйця, вершкове масло, цукор, промиті родзинки, дрібно нарізані кубиками цукати, товчений кардамон, кориця. Все ретельно вимісити, покрити рушником і поставити до ранку підніматися. Потім викласти тісто на стіл, довго місити, потім розділити на дві частини, посадити в змащені маслом невисокі форми, дати піднятися. Коли паски досить піднімуться, розтерти 1 яйце, змішати з молоком, змастити паски, посадити в духовку і випікати близько 40 хв.


Паска «Солодка».

  Інгредієнти: 1 ст. теплого молока, 30 г свіжих дріжджів, 1,5 ст. муки, 50 г вершкового масла, 200 г сухофруктів: родзинок, бананів і ін., 1/2 ст. цукру, щіпочка солі, 1 ст. л. манної крупи, терта цедра лимона і апельсина. Глазур: 1,25 ст. цукрової пудри, лимонний сік.
  Приготування: У теплому молоці розчинити дріжджі. Вмішати 1 ст. л. муки. Накрити полотенцем і поставити на 10 хв, поки на поверхні опари не з'являться бульбашки. Нарізати масло невеликими шматочками. У великій мисці вмішати масло в муку так, щоб суміш нагадувала хлібні крихти. Підмісити сухофрукти, цукор, сіль, манну крупу, цедру. Зробити в центрі поглиблення і влити туди дріжджову опару. Збивати ложкою 2 хв. Перекласти тісто в підготовлену форму. Накрити рушником і поставити на 1 г. у тепле місце. Випікати 10 хв. при 220 °C, потім знизити температуру до 180 °C і випікати ще 30 хв, поки скориночка не стане золотистою. Коли виріб остигне, покрити його глазур'ю. Для глазурі: насипати цукрову пудру в миску, додати лимонний сік в такій кількості, аби суміш була досить густою і в той же самий час легко розмазувалась. Якщо глазур вийшла дуже густою, додати ще лимонного соку. Якщо ж глазур дуже рідка, додати пудру. Використовуйте глазур відразу ж після приготування, оскільки вона швидко застигає. Наносите глазур тонким шаром на захололу паску.


Паска «Міщанська».

  Інгредієнти: 4 ст. муки, 200 г вершкового масла, 1 ст. молока, 100 г дріжджів, 3 яйця, 1 ст. родзинок.
  Приготування: Змішати муку з маслом, цукром, влити в суміш молоко. Вимісити тісто, влити дріжджі, дати піднятися. Збити білки з невеликою кількістю цукру, потім додати їх і жовтки в тісто. Всипати родзинки, вимісити, покласти у форму, дати піднятися. Після цього випікати при 180 °C до готовності.


Паска «Особлива».

  Інгредієнти: 1 г муки, 50 г дріжджів, 1 ст. молока, 7 яєць, 1 ст. цукру, 250 г розтопленого вершкового масла.
  Приготування: У розтоплене масло влити 1 ст. ледве теплого молока, обережно додати жовтки, збиті з 1/2 ст. цукру, дріжджі, що потім підійшли в 1/2 ст. молока, услід - збиті з цукром білки. Все обережно перемішати і поставити до повного розчинення цукру і дріжджів, не підсипаючи муки. Як тільки почнеться активне бродіння, протягом 1,5 г, поступово всипати муку і вимішувати тісто ложкою, поки воно не відходитиме від руки. Якщо треба, щоб паска була солодшою, додати ще цукор. Можна також всипати ванільний цукор, добавити родзинки, горіхи, цукати. Форми для випічки змастити маслом, на дно покласти пергамент. Заповнити форми тістом наполовину, дати піднятися майже до країв і випікати при 180 °C до готовності.


Паска «Вологодська».

  Інгредієнти: 1 кг муки, 300 г вершкового масла, 1,5 ст. цукру, 1,5 ст. молока, 30 г сухих дріжджів, 3 яйця, родзинки.
  Приготування: З'єднати муку, масло, цукор і 1 ст. гарячого молока, добре вимісити. У молоці, що залишилося, розчинити дріжджі, влити в тісто і дати йому гарненько піднятися. Збити жовтки, потім окремо білки і родзинки. Змішати. Знову дати тісту піднятися, розкласти у форми і випікати в духовці при 180 °C до готовності.


Паска «Від Тамари».

  Інгредієнти: 1 кг муки, 50 г дріжджів, 1,5 ст. молока, 10 жовтки, 3 білки, 1 ст. цукру, 200 г масла вершкового, 3/4 ст. родзинок, 2 ст. л. коньяку, 1/4 ст. цукатів, 3 г. л. лимонної цедри, 1/2 г. л. тертого мускатного горіха, 4 г. л. ванільного цукру, сіль на кінчику ножа.
  Приготування: Поставте опару: 1/2 ст. киплячого молока заваріть з 3/4 ст. муки, швидко помішуючи дерев'яною ложкою до здобуття еластичної маси. Розведіть дріжджі в 1/2 ст. теплого молока і змішайте з 3/4 ст. муки, залиште на 10 хв. З'єднайте обидві суміші, накрийте і поставте на 2 г, аби тісто піднялося. Жовтки, сіль і цукор зітріть в однорідну масу і збийте до біла. Половину жовткової маси влийте в дріжджову суміш, що підійшла, додайте 1,25 ст. муки, добре вимісіть і дайте підійти 1 г. У тісто, що підійшло, влийте другу половину заливки, додайте залишки муки і місіть до тих пір, поки тісто не відходитиме від рук. У готове тісто поступово влийте розтоплене вершкове масло, знову як слід вимісіть. Додайте прянощі і коньяк. Дайте тісту знову підійти, додайте 2/3 всіх родзинок і цукатів заздалегідь обвалявши їх в муці і дайте тісту підійти втретє. Готове тісто перекладіть в заздалегідь підготовлені форми на 1/2 об'єму, засипте родзинки, що залишилися, і цукати зверху і знову дайте піднятися тісту на 2/3 форми. Обмажте поверхню жовтком і поставте в духовку на невеликий вогонь. Лише не забудьте, що духовка має бути добре прогріта. Через 45 хв. паска готова.


Паска «Без капризів».

  Інгредієнти: 1 ст. дрібного цукру, 1,5 ст. молока, 4 яйця, 3/4 ст. розтопленого вершкового масла, 30 г дріжджів, 5 ст. муки, 1/4 ст. дрібних родзинок, якої-небудь душистої настойки.
  Приготування: Цукор розтерти дочиста з жовтками, окремо замісити тісто на 1 ст. молока з 2,5 ст. муки, додати розчинені дріжджі, посолити і додати розтопленого масла і білки, збиті в піну. Все добре перемішати і поставити на ніч. Вранці додати ще 4 ст. муки, настойку, добре вимісити і дати повторно піднятися. Після цього додати все інше: нарізаний мигдаль, родзинки, перекласти у форму, змащену холодним маслом і обсипану сухарями. Коли добре підніметься, поставити випікати в духовку на 45 хв.


Паска «Козацька».

  Приготування: 3 ст. муки заварити з 2 ст. вершків, добре розмішати. Збити 25 жовтків, щоб побіліли в каструлі (каструлю поставити в теплу воду). 100 г дріжджів, розпустити в 3/4 ст. молока і влити в жовтки. Розмішати все це і перелити в опару. Дати тісту підійти. Додати 1 ч. л. солі, 3 ст. муки і місити тісто 30 хв, далі додати 1 ст. теплого вершкового масла, 1 ст. цукру, 3 зерна товченого кардамону, 3 гвоздики, щіпку кориці і знову вимісити. Дати другий раз піднятися. Виложіть тісто у форму трохи менше половини, коли підніметься, змастити яйцем, поставити в розігрітій до 200 °C духовці на 1 г. Готовій пасці дати трохи остигнути, змастити будь-якою глазур'ю або розтопленим шоколадом і посипати різноколірною присипкою.


Паска «найсмачніша».

  Інгредієнти: 1 кг муки, 2 ст. молока, 6 яєць, 50 г дріжджів, 1/2 ч. л.солі, 100 г маргарину, 1/2 пакетика ваніліну, родзинки, горіхи.
  Приготування: Розвести в теплому молоці дріжджі, додати половину муки, все перемішати і поставити в тепле місце. Жовтки розтерти дочиста з цукром і ваніліном. Коли дріжджова суміш збільшиться в 2 рази, додамо розтоплене масло, збиті в піну білки і муку, що залишилася, вимісити тісто, поставити в тепле місце. Коли тісто підніметься, то в нього додати промиті і висушені родзинки, горіхи, цукати. На дно каструлі або форми кладемо шматок промасленого паперу. Заповнимо каструлю тістом на 3/4 (каструля має бути великою). Верх змастити яйцем. Потім поставити в розігріту до 160 °C духовку на 1 г.


1 2 3 4

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)