kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Паска. Рецепти паски. Кулич.

Паска.


Паска «Прозора».

  Інгредієнти: 2,5 ст. муки, 8 жовтки, 50 г дріжджів, 1 ст. молока, 1/2 ст. цукру, 100 г вершкового масла.
  Приготування: Жовтки розтерти, влити тепле молоко з розведеними дріжджами, всипати муку, цукор, добре розмішати, дати піднятися, влити розтоплене масло і заповнити форму на 1/3. Коли тісто підніметься у формі, поставити в духовку і випікати при 180 °C до готовності.


Паска «Чехословацька».

  Інгредієнти: До 1,5 ст. розтопленого вершкового масла додати 2 ст. сметани, 8 жовтки, 40 г дріжджів, 500 г цукру і 1 ч. л. солі.
  Приготування: Збивши добре отриману суміш, додати муку з таким розрахунком, щоб тісто було круте, і дати йому піднятися. Піднявше тісто добре вимісити, додавши 1/2 ст. родзинок і 3/4 ст. очищеного від шкірки і стовченого мигдалю. З готового тіста сформувати 2 колобки, укласти їх на змащене жиром деко на відстані, змастити збитим жовтком і випекти.


Паска «Ярмаркова».

  Інгредієнти: 5 ст. мук, 1,5 ст. 33% вершків, 250 г вершкового масла, 1 ст. цукру, 8 жовтки, 1/2 ст. горіхів, 1/2 ст. родзинок, 1/2 ст. цукатів, 1 ч. л. солі, 100 г дріжджів, ванілін. Глазур: 1 білок, 1 ст. цукрової пудри, 10 крапель лимонного соку.
  Приготування: У підігрітих вершках розвести дріжджі, покласти половину всієї кількості муки і поставити в тепле місце. Розтерти жовтки з цукром і маслом. Коли опара підійде, добавити в неї жовтки з маслом і цукром, родзинки, нарізані цукати, горіхи. Масу добре вимісити, всипати муку, що залишилася, сіль, ванілін. Вимісити і поставити в тепле місце, поки не збільшиться в об'ємі удвічі. Знову вимісити і знову дати підійти. З готового тіста сформувати невеликі булочки і викласти у форми з високими стінками, змащені маслом зсередини. Дно і стінки форми вистилати промасленим папером. Тісто у формі повинно займати третину висоти. Форми поставити для прогрівання в тепле місце на 1 г. Потім випікати в духовці при 220 °C протягом 1 г. Коли верх паски зарум'яниться, накрити його змоченим папером, щоб не підгорів. Поверхню захололої паски змастити тонким шаром глазурі. Для глазурі: білок добре розтерти з цукровою пудрою і лимонним соком до однорідної маси.


Паска «Іранська».

  Приготування: Збити в глибокому посуді 3 ст. л. вершкового масла з 3 ст. л. топленого масла. Додати поодинці 6 жовтків, потім 6 ст. л. сметани, 70 г дріжджів, розведених в невеликій кількості підігрітого молока, 3 ст. муки, 1/2 ст. л. стовченого маку, 1,5 ст. цукру, дрібно нарізану цедру 1 лимона і замісити тісто. Добре вимішене тісто поставити в тепле місце, дати йому піднятися і вимісити ще раз. Готове тісто укласти в змащену вершковим маслом форму, дати піднятися повторно і випекти. Подати паску, посипавши великою кількістю цукрової пудри.



Паска «Пірамідальна».

  Інгредієнти: 1 кг муки, 50 г дріжджів, 2 ст. молока, 5 яєць, 100 г вершкового масла, 1/2 ст. цукру, 1 ст. родзинок без кісточок.
  Приготування: Приготуйте середньої густини опару з 2 ст. муки, дріжджів і невеликої кількості теплого молока. Дайте підійти. Через 1 г. розмішайте, посипте зверху мукою і знову поставте в тепле місце на 1,5 г. Потім поступово додайте жовтки, розтоплене вершкове масло, цукор і муку, що залишилася, - стільки, щоб при вимішуванні вийшло тісто необхідної густини. В кінці з'єднаєте тісто із збитими в стійку піну білками та родзинками. Ще раз добре вимісіть, всипте останню муку, накрийте тісто рушником і дайте йому піднятися. Потім розділіть його на 4 частини: перші 3 розкатайте у вигляді круглих коржиків різної величини, а четверту, найменшу, використовуйте для прикраси верху паски. Найбільший коржик покладіть на змащений маслом аркуш, зверху змастіть яйцем, на неї укладіть коржик поменше, теж змастіть яйцем, укладіть третій маленький коржик, ще раз змастіть яйцем. Прикрасьте залишками тіста. Дайте пасці піднятися, після чого обмажте його яйцем і випікайте в духовці при 180 °C близько 1 г.


Паска «Монастирська».

  Інгредієнти: 1 кг муки, 1,5 ст. теплої води, 3 ст. л. молока, 50 г дріжджів, 2 яйця, 150 г вершкового масла, 1/2 ст. цукру, 3/4 ст. дрібно нарізаних цукатів, кардамон, кориця.
  Приготування: Зі всіх компонентів замісити з вечора досить круте тісто. Накрити серветкою і поставити підніматися до ранку. Вранці викласти тісто на стіл і довго місити. Розділити на дві частини і розкласти в змащені маслом невисокі форми, дати піднятися. Розтерти одне яйце і змішати з молоком, цією сумішшю змастити паску, поставити в духовку і випікати близько 40 хв.


Паска «Столична».

  Інгредієнти: 4,5 ст. муки, 50 г свіжих дріжджів, 1 ст. молока, 5 яєць, 1 ст. цукру, 200 г вершкового масла, 1,5 ст. родзинок, сіль за смаком.
  Приготування: Масло розтопити, влити гаряче молоко, додати цукор, сіль, перемішати і охолодити до температури парного молока. Після цього всипати муку, влити розпущені в невеликій кількості молока і вспінівші дріжджі, ретельно перемішати, закрити рушником, поставити в тепле місце для бродіння. Коли тісто підніметься, додати окремо жовтки і збиті в стійку піну білки, родзинки. Ретельно вимісити тісто, викласти його в змащену розм'якшеним вершковим маслом і підсипану мукою форму, заповнивши її до половини. Коли тісто підніметься в рівень з краями форми, поставити її в духовку, нагріту до 180 °C, і випікати паску до готовності.


Паска «Мазовецька».

  Інгредієнти: 1 ст. цукру, 6 ст. молока, 30 жовтки, 15 білків, 1 ст. мигдалю солодкого, 1/4 ст. гіркого мигдалю, 1 ст. родзинок, 100 г дріжджів, мука по потребі.
  Приготування: Розпустити цукор в 4 ст. молока. Дочиста розтерти жовтки і підігріти їх, змішати з солодким молоком. Всипати в отриману суміш розтертий мигдаль, родзинки, прянощі, дріжджі, муку. Тісто має бути не дуже крутим. Дати тісту піднятися. Заповнити форму до половини. Поставити в духовку і випікати близько півтора години при 160 °C.


Паска «Горіхова».

  Інгредієнти: 3,5 ст. муки, 3 яйця, 1 ст. молока, 1/2 ст. цукру, 150 г вершкового масла, 30 г свіжих дріжджів, ванілін, сіль, лимонна цедра. Начинка: 1,5 ст. товчених горіхів, 2/3 ст. цукру, 1/2 ст. молока, 1/2 ст. родзинок, ванільний цукор.
  Приготування: Муку просіювати в миску, жовтки розтерти з цукром і сіллю дочиста, додати лимонну цедру. Посередині муки зробити поглиблення, влити в нього дріжджі, розведенні в 2 чайних ложках молока і засипані ложкою муки. Коли дріжджі трохи підійдуть, додати жовтки, потім всі останні інгредієнти. Вимісити тісто протягом 1 г., підсипаючи помалу муку, поки воно не стане густим і однорідним. Під кінець додати збиті в піну білки і розтоплене масло. Далі місити тісто на дошці руками, час від часу змащуючи її маслом, аби тісто не приставало. Готове тісто викласти у форму на 1/4 об'єму, далі начинку і потім другу частину тіста. Шар начинки має бути меншого діаметру, чим тісто, щоб верхній пласт ніби "обтікав" її. Верх паски прикрасити половинками волоських горіхів, посипати цукровою пудрою.


«Шоколадна» паска.

  Інгредієнти: 500 г муки, 50 г дріжджів, 15 яєць, 500 г цукру, 3 ст. л. какао-пороша, 1/2 ст. червоного вина, 100 г житніх сухарів, 3/4 ст. апельсинових цукатів, по 1/2 ч. л. меленої кориці, гвоздики, кардамону і бад'яну, сіль за смаком, мука, 2 ст. л. коньяку.
  Приготування: Розчинити дріжджі в невеликій кількості молока, змішати з мукою, поставити в тепле місце. Потім додати жовтки, розтерті з цукром дочиста, какао, коньяк, червоне вино, мелені житні просіяні сухарі, дрібно нарізані цукати і всі прянощі. Перемішати, поставити в тепле місце. Коли тісто підніметься, додати збиті в стійку піну білки, сіль і стільки муки, скільки буде потрібно. Покласти тісто в рясно змащену м'яким маслом, підсипану мукою форму. Коли воно підніметься у формі, випікати паску при 180 °C до готовності.


Італійська паска «Паїепоне».

  Інгредієнти: Опара: 3/4 ст. теплого молока, 20 г свіжих дріжджів, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. муки. Тісто: 100 г розм'якшеного вершкового масла, 2 яйця, 2 жовтки, 1/3 ст. цукру, 3 ст. муки, 1/2 ч. л. солі, 1 ст. родзинок і цукатів, 1 жовток, 1 ст. л. молока, цукрова пудра.
  Приготування: Для опари розчинити дріжджі в теплому молоці. Всипати 1 ст. л. цукру і муки, розмішати. Накрити плівкою і поставити в теплому місці на 30 хв. Для тіста: просіяти всю муку з сіллю. Розтерти масло з цукром, додати яйця, жовтки і опару. Поступово всипаючи муку, замісити м'яке тісто. Воно не має бути дуже крутим, і не прилипати до рук. Вимішувати на столі не менше 10 хв. Покласти в змащений маслом посуд, накрити і поставити підходити в теплому місці 2 г. Тісто, що підійшло, вимісити і додати в нього родзинки і цукати, попередньо обкачані в невеликій кількості муки. Злегка вимісити. Промаслити і застелити дно і стінки форми пергаментним папером, залишаючи "комірець" паперу вище за рівень форми на 10 см. Викласти тісто у форму, накрити і поставити настоюватись 1 г. Розігріти духовку до 190 °C. Змастити верх паски жовтком, змішаним з молоком. Випікати 15 хв, потім зменшити температуру до 165 °C і випікати ще 30 хв, перевіряючи на готовність. Готову паску остудити 10 хв. у формі, а потім на решітці. Присипати цукровою пудрою і подавати.


Паска «Морквяна».

  Інгредієнти: 100 г вершкового масла, 1 ст. цукру, 0,5 л молока, 1-2 моркви, 50 г дріжджів, сіль за смаком, 1 кг (скільки замішається) муки.
  Приготування: Моркву вимити, очистити, нарізати шматочками, укласти в каструлю і залити невеликою кількістю води (до 1/3 об'єму, зайнятого морквою), відварити під кришкою до готовності. Потім протерти крізь сито, додати масло, молоко, муку, розпущені в невеликій кількості теплого молока дріжджі, сіль, цукровий пісок і замісити тісто. Дати йому піднятися і заповнити наполовину підготовлені форми для випічки. Після того, як тісто у формах підніметься і заповнити їх повністю, встановити паски в духовку і випікати при 200 °C до готовності.


Паска «Заварна».

  Інгредієнти: 500 г сиру, 2 жовтки, 1 ст. л. вершкового масла, 1/2 ст. сметани, 1/2 ст. цукру, 1/2 ст. вершків, 1/2 ст. подрібнених цукатів, 1/2 ст. родзинок без кісточок, ванілін, сіль.
  Приготування: Розтерти жовтки, половину порції цукру, ванілін, змішати з гарячими вершками і, помішуючи, варити 15 хв. до загустіння. Змішати з ретельно розтертим сиром і останніми компонентами. Тримати у формі під гнітом в холодильнику 20 г.


Паска «Ніжна».

  Інгредієнти: 700 г сиру, 1 яйце, 1,5 ст. цукру, трохи ванільного цукру, 200 г вершкового масла, 2/3 ст. 30% сметани, 1/2 ст. родзинок.
  Приготування: Зав'язати сир в мішечок з марлі. Укласти його на чисту дошку, дошка повинна лежати на столі в трохи похилому положенні. Зверху накрити іншою чистою дощечкою, а на неї поставити гніт. Під низький край підставити миску, щоб в неї стікала сироватка. Через 12 г. сир протирають через сито дерев'яною ложкою. Яйце змішати з цукром і додати туди ж ванільний цукор, розм'якшене вершкове масло, розтерти. Все це ретельно змішати з сиром. Потім поступово додати сметану, промиті і просушені родзинки і перемішати. Викласти масу на марлю в пасочницю, обов'язково положити масу з верхом. Накрити краями марлі і покласти гніт. Поставити в холодильник на добу. Потім дістати паску з холодильника, відігнути краї марлі і акуратно потягнути за них, саму чуточку, аби паска почала потихеньку відходити з ємкості. Обережно перевернути паску на тарілку і зняти марлю. Прикрасити паску родзинками у вигляді православного хреста, написи "ХВ" і просто викласти родзинки внизу по кругу.


Паска «Курча».

  Інгредієнти: 400 г сиру, 200 г вершкового масла, 1 ст. цукру, 5 варених жовтки, ваніль.
  Приготування: Сир перетріть через сито, окремо змішайте масло, ваніль і цукор. Все змішайте, поступово додаючи жовтки, викладете у форму і поставте в холодильник під гніт на 6 г.


1 2 3 4

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)