kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
ПЕЛЬМЕНІ. Рецепти пельменів. Уральські пельмені.

Пельмені.


Рецепт приготування тіста.

  Рецептура виготовлення прісного тіста для пельменів і вареників може змінюватися, але основним може вважатися рецепт, який ми взяли з книги рецептів за 1901 рік, і який за останніх 100 років зовсім не змінився.
   Для тіста треба узяти 3 стакани муки, 2 яйця, 1/2 стакана води, сіль. Просіяну муку висипати купкою на стіл, зробити в ній поглиблення, додати злегка теплу кип'ячену воду, яйця, сіль. Вимісити тісто, поки воно не стане однорідним і густим, дати відстоятись 40 хв. Далі, розділивши тісто на декілька частин, кожну розкотити качалкою тонким слоєм, з якого потім стаканом вирізують кружечки діаметром 4-5 см, на які чайною ложкою укласти на кожен по кульці фаршу і обжати тісто, надаючи йому форму півмісяця, кінці якого з'єднують у вигляді підкови. У міру готовності складати пельмені на сито і прикрити рушником, щоб не висохли.
   Для «малої механізації праці» можна використовувати пельменницю. Тісто для пельменів розкотити в пласт завтовшки 1-1,5 мм, половину його положити на пельменницю, в кожне гніздо покласти фарш, покрити іншим пластом тіста, прокатати по пельменниці качалкою до відділення пельменів.


Яблучні пельмені.

  Інгредієнти: Мука пшенична - 400 гр, олія рослина - 2 ст. ложки, яйця - 4 шт, яблука - 4 шт, банани - 2 шт, сік 1 лимона, родзинки без кісточок - 60 гр, кориця мелена за смаком, цукор за смаком, сіль за смаком.
  Приготування: Для тіста муку змішайте з щіпкою солі і маслом, потім розітріть суміш в крихту. Жовтки відокремте від білків. Жовтки з'єднайте з крихтою і вливаючи по столовій ложці теплу воду, замісіть еластичне тісто. Скачайте тісто в кулю, витримайте в холодильнику 1 годину. Яблука наріжте кубиками, з'єднайте з нарізаними скибочками банана, с кріпіть лимонним соком, додайте родзинки, цукор, корицю, перемішайте. Розкатайте тісто в 2 тонких пласти. На один пласт з інтервалом в 6 см покладіть по 2 чайних ложки начинки. Відстань між начинкою змастіть білком, накрийте другим пластом, притисніть тісто пальцями довкола начинки, сполучаючи пласти спеціальним роликом наріжте на окремі пельмені. Опустіть їх в киплячу підсолену воду і варіть 8 хвилин. При подачі викладіть готові пельмені на тарілку, посипте корицею, оформіть мелісою і брусничним або полуничним соусом.


Пельмені з лисичками.

  Інгредієнти: Мука - 1 кг, яйця - 2 шт, вода - 1,4 стакана, оливкова олія - 6 ст. ложок, сіль за смаком, гриби (лисички, білі, грузді) - 1 кг, зелена цибуля - 1 пучок, вершкове масло - 2 ст. ложки, сметана - 4 ст. ложки, перець чорний мелений, сіль за смаком, сир твердий тертий - 1 ст. ложка, зелень петрушки нарізана - 3 ст. ложки.
  Приготування: Для тіста змішайте муку і сіль. Яйця збийте з оливковою олією і водою. Поступово вливаючи яєчну суміш в муку, замісіть пружне, еластичне тісто. Готове тісто накрийте серветкою і залиште на 30 хвилин. Для начинки гриби і цибулю дрібно наріжте, обсмажте на вершковому маслі. Додайте сметану, посоліть, поперчіть і тушкуйте 10 хвилин. Начинка має бути соковитою. Тісто розкачайте в 2 однакових тонких пласти. На один пласт тіста розкладіть по 1 чайній ложці начинки на відстані 3-5 см один від одного. Накрийте другим пластом, щільно притисніть пальцями пласти довкола начинки, потім розріжте їх по лініях притиску на квадрати. Варіть пельмені в киплячій підсоленій воді 5-7 хвилин. Вийміть шумівкою, викладіть на блюдо, заправте маслом, посипте сиром і зеленню. Окремо можна подати кетчуп.



Пельмені Сибірські 1.

  Інгредієнти: 800 г м'яса, 400 г шпика, 200 г шинки, 4 цибулини, 1/2 стакана бульйону, сіль, перець.
  Приготування: Шматочки м'яса можна пропустити через м'ясорубку, але краще нарізати їх разом з цибулею - для того, щоб шари м'яса і цибулі перемішалися без втрат. Потім додати у фарш сіль, цукор, чорний мелений перець, кип'ячене молоко і перемішати. Варити пельмені в підсоленій воді при слабкому кипінні, поки не спливуть. Подавати до столу з розтопленим вершковим маслом і нарізаною зеленню.


Пельмені Сибірські 2.

  Інгредієнти: 900 г м'яса (3 частини яловичини, 2 частини жирної свинини, 1 частина баранини), 2 великі цибулини, 150 мл молока, сіль, перець.
  Приготування: Шматочки м'яса можна пропустити через м'ясорубку, але краще нарізати їх разом з цибулею - для того, щоб шари м'яса і цибулі перемішалися без втрат. Потім додати у фарш сіль, цукор, чорний мелений перець, кип'ячене молоко і перемішати. Варити пельмені в підсоленій воді при слабкому кипінні 10-12 хв. поки не спливуть. Подавати до столу з розтопленим вершковим маслом або сметаною.


Пельмені Сибірські 3.

  Інгредієнти: 200 г яловичини, 100 г баранини, 100 г жирної свинини, 1 цибулина, 1/2 стакана води, сіль, перець.
  Приготування: Сире м'ясо і цибулю і пропустити через м'ясорубку. У отриманий фарш додати трохи води, посолити і поперчити за смаком. Пельмені варити в киплячій підсоленій воді протягом 5-6хв. До пельменів подати соус з гірчиці з оцтом, розтоплене масло або сметану.


Пельмені Уральські.

  Інгредієнти: 2 стакани муки, 1 яйце, 3/4 стакана води, сіль за смаком, по 180 г м'якуші яловичини і свинини, 120 г м'якуші баранини, 50 г вершкового масла, 2 г мускатного горіха, 2-3 ст. ложки вершків, 1-2 цибулини, сіль, перець.
  Приготування: Всі три сорти м'яса 2 рази пропустити через м'ясорубку разом з маслом і мускатним горіхом, посолити, поперчити, перемішати і поступово влити вершки, додати дрібно нашатковану цибулю і ретельно перемішати. Просіяну муку, висипати на стіл купкою, зробити в ній ямку, влити туди воду, додати яйце і сіль і замісити круте тісто. Готове тісто накрити кришкою і дати йому постояти 30 хв. За цей час воно стане еластичним. Підготовлені пельмені змастити яйцем, викласти на противень, посипаний мукою, і залишити на холод. Готувати пельмені на парі 10-15 хв. Подавати, заправивши тертим часником, змішаним з рослиною олією, оцтом, сіллю і перцем.


Пельмені домашні.

  Інгредієнти: 320 г муки, 1 маленьке яйце, 120 мл води, сіль, м'якуші яловичини, 40 г цибулі, 90 мл води, сіль, перець.
  Приготування: Приготувати круте тісто, як описано вище. Яловичину зачистити від плівок і сухожиль, пропустити через м'ясорубку разом з цибулею. Фарш переміщати. Додати сіль, перець, холодну воду і ще раз перемішати. Пельмені варити в підсоленій киплячій воді, в яку додати дрібно нарізану цибулю, лавровий листок, кріп, петрушку. Час варива 8-12 хв.


Пельмені особливі.

  Інгредієнти: 800 г яловичини, 40 г сала-сирцю, 120 г зеленої цибулі, 200 г білокачанної капусти, 60 г вершкового масла або будь-якого жиру, оцет, сіль, перець за смаком, по 40 г зелені кропу і петрушки.
  Приготування: Яловичину, сало-сирець, білокачанну капусту, зелену цибулю пропустити через м'ясорубку, посолити, додати спеції за смаком, ретельно перемішати. Відварювати пельмені в киплячій підсоленій воді 10-12 хвилин (поки не спливуть). При подачі полити маслом, оцтом або лимонним соком, посипати зеленню кропу і петрушки.


Пельмені по-Кисловодськи.

  Інгредієнти: 600 г муки, 3 яйця, 200 мл сироватки, сіль, 500 г свинини, 500 г яловичини, 150 г цибулі, 250 г капусти, сіль і спеції за смаком, 50 г топленого масла.
  Приготування: Просіяну муку, насипати купкою, зробити ямку, влити підсолену сироватку (можна воду) і яйця, замісити круте тісто. Відставити на холод на 30 хв. М'якуш яловичини і свинини пропустити через м'ясорубку разом з білокачанною капустою (але можна і з квашеною) і цибулею. Добавити сіль, перець, все перемішати і збити. Відварити їх в киплячій підсоленій воді до спливання, після чого проварити ще 2-3 хв. і відкинути на друшляк. Подавати зі сметаною, маслом або оцтом.


Пельмені Китайські.

  Інгредієнти: 75 г (3 ст. ложки) муки, 45 г свинини, 20 г креветок, 40 г цибулі, 1 г імбиру, 25 мл води, 1 г солі, чорний мелений перець.
  Приготування: Свинину пропустити через м'ясорубку, додати воду, імбир, цибулю, креветки, сіль, перець і все добре перемішати. Пельмені опустити в окріп, помішуючи, аби не злипалися. Коли вони спливуть на поверхню, підлити трохи холодної води, повторюючи так 3-4 рази, аби фарш добре проварився. Подавати з соєвим соусом, змішаним з кунжутним маслом, оцтом і дрібно нарізаним часником.


Пельмені з яловичою печінкою і грибами.

  Інгредієнти: 200 г яловичої печінки, 4 яєчних жовтків, смалець для жаріння, 10-15 г сушених грибів, перець, сіль.
  Приготування: Гриби заздалегідь, на ніч, замочити в холодній воді. Печінку ретельно промити, звільнити від жил і плівки і теж залишити на ніч в підсоленій воді. На ранок відварити гриби до готовності. Печінку, порізавши на шматочки, підсмажити на смальці, потім затушкувати, поки вона не стане м'якою. І те, і інше разом з крутими яєчними жовтками пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити за смаком, ретельно вимісити фарш, розбавляючи його у міру потреби холодним грибним відваром. Відварювати в киплячій підсоленій воді 10-15 хв. Подавати з грибним соусом.


Пельмені з куркою.

  Інгредієнти: 800 г курячого філе, 1 стакан молока або вершків, сіль, прянощі за смаком.
  Приготування: Куряче м'ясо двічі пропустити через м'ясорубку, посолити, розвести молоком або вершками і ретельно розмішати (фарш не має бути дуже рідким). Розкотити приготоване тісто для пельменів тонким шаром, розділити його на квадрати, покласти в середину кожного квадрата 1 чайну ложку фаршу і ретельно защипнути краї. Відварювати в киплячій підсоленій воді 10-12 хв. подавати до столу з розігрітим маслом.


Пельмені з рибою.

  Інгредієнти: 450 г рибного філе, 75 г цибулі, 50 г вершкового масла, сіль, мелений перець.
  Приготування: Філе будь-якої риби (тріски, щуки і тому подібне) промити і пропустити через м'ясорубку 2 рази разом з цибулею, додати сіль, перець, вершкове масло і добре перемішати. Сформувати пельмені і зварити їх. Подавати з маслом.


Пельмені з рибою Далекосхідні.

  Інгредієнти: 320 г муки, 1 яйце, 120 мл води, сіль, 270 г рибного філе, 250 г смаженої свинини, 50 г ріпчастої цибулі, 1 яйце, 60 мл води, сіль, мелений перець.
  Приготування: Філе горбуші або іншої риби пропустити через м'ясорубку 2 рази разом зі смаженою свининою і сирою цибулею, додати яйця, перець, сіль, воду і добре перемішати. Зробити і зварити пельмені, як вказано вище, потім обсмажити їх на олії. Подавати з маслом і оцтом.


1 2

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)