kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Тісто для піци. Приготування піци.

Піца.

  Піца це дивний пиріг, винайдений в Неаполі, був колись їдою бідняків, а зараз він подається в кращих ресторанах світу і дуже часто є прикрасою святкового столу.
  Історія піци дуже давня, вона налічує декілька століть. До того ж це блюдо не можна вважати виключно італійським, оскільки рецепти дуже схожих блюд є практично у всіх народів. Але лише жителі Апеннінського півострова довели приготування цієї простої страви до досконалості і створили безліч дивних рецептів.
   Справжня, найперша, піца готувалася в дров'яній печі, була дуже тонкою і покривалася томатами, сиром, зеленню і різними морепродуктами. У внутрішніх областях країни в піцу стали класти річкову рибу, різні овочі і гриби. Поступово сформувалися особливості приготування піц для різних областей і виділилися основні класичні рецепти. А коли це просте блюдо зацікавило спроможних громадян, кулінари стали ухитрятися, винайшовши усе більш вишукані і всілякі начинки. Каперси, оливки, все можливі копчені продукти і спеції стали додаватися в начинку для піци. А замість нарізаних кружками помідорів в хід пішли вишукані соуси на основі томату.
   Кажучи про піцу, не можна пройти мимо знаменитї на весь світ оливкової олії, оскільки вона є не лише одним з найважливіших інгредієнтів цього блюда, в ній полягає головний секрет смачної піци.


Піца «Наяда».

  Інгредієнти: 200 г тіста для піци, 100 г сиру «Тильзи-тер», 400 г філе сома, 2 цибулини, 1 помідор, 1 лимон, 2 ст. л. оливкової олії, перець білий мелений, мускатний горіх, сіль, зелень кропу.
  Приготування: Філе сома нарізувати дрібними шматочками, залити лимонним соком, додати сіль, перець, мускатний горіх, перемішати і маринувати 10 хв. Цибулю і помідор очистити і нарізувати пів кільцями та пів кружками відповідно. Сир натерти на грубій терці. Зелень кропу нашаткувати. Тісто змастити оливковою олією, посипати половиною сиру, зверху розкласти шматочки сома, півкільця цибулі і шматочки помідора, посипати сиром, що залишився. Підготовлену піцу викласти на змазане маслом деко, помістити в заздалегідь розігріту до 180 °C духовку і випікати 25 хв. Якщо для приготування піци використовуються сирі продукти тваринного походження, то температура в духовці має бути зменшена, а час випікання збільшено.


Піца «Пармська».

  Інгредієнти: 200 г тіста для піци, 100 г тертого сиру «Тільзітер», 300 г шинки, 1 цибулина, 2 помідори, 2 ст. л. оливкової олії, перець білий мелений, сіль, зелень петрушки.
  Приготування: Шинку нарізувати короткою соломкою. Помідори і цибулю очистити і нарізувати: цибулю - дрібними шматочками, помідори - пів кружками. Тісто змастити оливковою олією, розкласти помідори, залишивши декілька кусочків для прикраси, посолити, поперчити посипати половиною сиру. На помідори викласти шинку і цибулю, розкласти шматочки помідорів, що залишилися, посипати сиром, що залишився, і прикрасити гілочками петрушки. Підготовлену піцу викласти на змащене маслом деко, помістити в попередньо розігріту до 200 °C духовку і випікати 10 хв. Якщо для начинки використовуються не дуже соковиті продукти, то помідори або томатний соус рекомендується поміщати під них, в цьому випадку піца вийде смачніша.


Піца «Тоскана».

  Інгредієнти: 200 г тіста для піци, 100 г тертого сиру «Чеддер», 300 г копченого окосту, 1 цибулина, 1 помідор, 1 ст. л. томатного соусу, 2 ст. л. оливкової олії, зелень петрушки.
  Приготування: Окіст нарізувати невеликими тонкими скибочками, цибулю - кільцями. Помідор очистити від шкірки, розрізати навпіл, видалити серцевину, нарізувати її дрібними шматочками і змішати з томатним соусом. Частину помідора, що залишився, нарізувати соломкою. На змащену маслом основу викласти томатну суміш, зверху розкласти окіст, цибулю, помідори, посипати сиром і прикрасити зеленню петрушки. На помідори викласти шинку і цибулю, розкласти шматочки помідорів, що залишилися, посипати сиром і прикрасити гілочками петрушки. Підготовлену піцу викласти на змащене маслом деко, помістити в заздалегідь розігріту до 200 °C духовку і випікати 10хв.


Піца «Карбонара».

  Інгредієнти: 200 г тіста для піци, 100 г тертого сиру «Чеддер», 300 г копченої ковбаси, 1 цибулина, 2 помідори, 2 ст. л. оливкової олії, мелений часник, сіль, зелень петрушки.
  Приготування: Нарізувати ковбасу тонкими кружками. Цибулю і помідори очистити. Цибулю нарізувати пів кружками, помідори - кружками, а потім кожен кружок розрізати на 4 частини. На змащену маслом основу розкласти кружечки ковбаси, на кожен з них положити шматочок помідора, зверху посипати часником, цибулею і сиром, посолити і прикрасити зеленню петрушки. Підготовлену піцу викласти на змащене маслом деко, помістити в заздалегідь розігріту до 200 °C духовку і випікати 10 хв. Якщо піцу готувати з копченими продуктами, то рекомендується використовувати сир негострих сортів, що гармонує за смаком і ароматом з останніми інгредієнтами.



Піца «Бам6іно».

  Інгредієнти: 200 г тіста для піци, 100 г тертого сиру «Пармезан», 4 сосиски, 1 цибулина, 1 ст. л. томатного соусу, 1 яйце, 2 ст. л. оливкової олії, чорний мелений перець, сіль, зелень петрушки.
  Приготування: Сосиски нарізувати кружками, попередньо вимиту петрушку і очищену цибулю нашаткувати. Змішати томатний соус, яйце, половину сиру, цибулю, петрушку, сіль і перець і збити до однорідної маси. Отриману масу розподілити по змащеній оливковою олією основі. Укласти кружки сосисок на піцу, зверху посипати сиром, що залишився, виложити її на змащене маслом деко, помістити в заздалегідь розігріту до 180 °C духовку і випікати 15 хв. Для приготування цієї піци краще використовувати густий соус типа «Лечо», щоб начинка не розтікалась.


Піца «Марконі».

  Інгредієнти: 200 г тіста для піци, 100 г тертого сиру «Тільзітер», 400 г м'ясного фаршу, 1 цибулина, 1 помідор, 8 консервованих оливок без кісточок, 2 ст. л. оливкової олії, перець чорний мелений, сіль, зелень петрушки і кропу.
  Приготування: Заздалегідь очищену і нарізану цибулю підсмажити на половині оливкової олії, додати фарш, сіль і перець, перемішати і смажити 5 хв. при постійному помішуванні. Помідор очистити, нарізувати кружками, потім кожен розрізати на 4 частини. Велику частину помідора додати в сковороду, перемішати і тушкувати 5 хв. Змащену маслом основу посипати сиром, зверху викласти захололий фарш, розкласти шматочки помідора, нарізані кружками оливки, посипати нашаткованою зеленню і сиром що залишився. Викласти піцу на змащене маслом деко, помістити в заздалегідь розігріту до 180 °C духовку і випікати 15 хв. Часто піца з фаршем робиться з використанням тіста, приготованого по третьому рецепту. В цьому випадку вона відноситься до вигляду товстих піц і випікається з сирим фаршем 30 хв.


Піца «Прімавера».

  Інгредієнти: 200 г тіста для піци, 100 г тертого сиру «Тільзітер», 1 помідор, 1 цибулина, 400 г свіжозаморожених овочів, 4 ст. л. оливкової олії, перець чорний мелений, сіль, зелень петрушки і кропу.
  Приготування: Цибулю і помідор очистити і нарізувати невеликими шматочками. Зелень нашаткувати. Розморожені овочі смажити на сковороді з половиною масла 5 хв, потім добавити цибулю і помідори, посолити, поперчити і смажити ще 5 хв. Начинку трохи остудити, викласти на змащену маслом основу, розрівняти, посипати зверху сирому і зеленню. Викласти піцу на змащене маслом деко, помістити в заздалегідь розігріту до 180 °C духовку і випікати 15 хв.


Піца «Піпероні».

  Інгредієнти: 200 г тіста для піци, 3 солодких перці жовтого, червоного і зеленого кольорів, 1 помідор, 1 цибулина, 2 часточки часнику, 100 г тертого сиру «Пармезан», перець червоний мелений, сіль, зелень петрушки і кропу.
  Приготування: Цибулю, часник і помідор очистити і нарізувати дрібними шматочками. Обсмажити цибулю і часник на половині масла до золотистого кольору, додати сіль, перець, помідор, перемішати та тушкувати 5 хв, потім остудити. перець очистити від насіння, видалити плодоніжку і нарізувати півкільцями. Зелень нашаткувати. На змащену маслом основу викласти томатну масу, розрівняти, посипати половиною сиру, розкласти півкільця перцю, посипати сиром, що залишився, і зеленню. Викласти піцу на змащене маслом деко, помістити в попередньо розігріту до 200 °C духовку і випікати 10 хв. Чим твердіший сир, використовуваний для приготування піци, тим дрібніша має бути терка, на якій його слід натирати, аби він рівномірно плавився при випіканні.


Піца «Італьяно».

  Інгредієнти: 400 г тіста для піци, 100 г тертого сиру «Пармезан», 75 г сиру «Рікотта», 1 помідор, 1/2 зеленого солодкого перцю, 1/2 червоного солодкого перцю, 2 ст. л. оливкової олії, перець чорний мелений, сіль, зелень петрушки і кропу.
  Приготування: Зелень петрушки і кропу нарізати. Солодкий перець і очищений помідор нарізувати шматочками. Сир «Рікотта» нарізати тонкими скибочками. Тісто розкатати в прямокутний пласт, викласти на змащене маслом деко, змастити зверху маслом і посипати сиром «Пармезан». Розкласти зелень, перець, помідор і сир «Рікотта», викладаючи смугами кольорів італійського прапора. Посолити і поперчити овочеві начинки. Помістити деко з піцею в заздалегідь розігріту до 180 °C духовку і випікати 20 хв. Ця піца відноситься до різновидності римських квадратних піц і випікається з листкового тіста, приготовленого по четвертому рецепту.


Піца «Кальцоне» з фаршем і грибами.

  Інгредієнти: 300 г тіста для піци, 250 г м'ясного фаршу, 250 г шампіньйонів, 100 г тертого сиру «Чеддер», 50 г тертого сиру «Гауда», 1 помідор, 1 цибулина, 2 часточки часнику, 1 яйце, 3 ст. л. оливкової олії, перець чорний мелений, сіль, зелень петрушки і кропу.
  Приготування: Шампіньйони, цибулю, помідор і часник очистити і дрібно нарізувати. Зелень кропу і петрушки нашаткувати. На половині масла обсмажити цибулю і часник до золотистого кольору, додати зелень, фарш, гриби, помідори, сіль і перець, перемішати і жарити 10 хв, потім охолодити і змішати з сиром «Гауда». З тіста розкатати 2 тонкі коржики діаметром 25 см, змастити маслом, викласти на половину кожного начинку, накрити вільною половиною, защипнути краї, змазати зверху збитим яйцем і посипати сиром «Чеддер». Викласти піцу на змащене маслом деко, помістити в заздалегідь розігріту до 200 °C духовку і випікати 15 хв.


Піца «Калидоне» з сиром і зеленню.

  Інгредієнти: 300 г тіста для піци, 100 г тертого сиру «Чеддер», 100 г тертого сиру «Гауда», 100 г тертого сиру «Рікотта», 50 г тертого сиру «Пармезан», 1 яйце, 1 ст. л. оливкової олії, перець білий мелений, сіль, зелень петрушки і кропу.
  Приготування: Зелень кропу і петрушки нашаткувати і змішати з тертим сиром всіх видів, крім «Пармезану», залишивши небагато для посипання зверху. Суміш поперчити і посолити. З тіста розкатати 2 тонкі коржики діаметром 25 см, змастити маслом, викласти на половину кожного начинку, накрити вільною половиною, защипнути краї, змазати зверху збитим яйцем і посипати зеленню, що залишилася, і сиром «Пармезан». Викласти піци на змащене маслом деко, помістити в заздалегідь розігріту до 200 °C духовку і випікати 10 хв.


Піца «Прінчипеса».

  Інгредієнти: 200 г тіста для піци, 100 г очищених волоських горіхів, 100 г родзинок, 100 г кураги, 100 г чорносливу без кісточок, 50 г вершкового масла, 150 г плавленого вершкового сиру.
  Приготування: Горіхи натерти на дрібній терці. Курагу, родзинки і чорнослив замочити в теплій воді на 30 хв, потім воду злити, а сухофрукти обсушити і нарізувати смужками (окрім родзинок). Тісто розкатати в круглу тонку лєпьошку, викласти на змащене невеликою кількістю масла деко, змастити зверху маслом, викласти і розрівняти сир, зверху розкласти курагу і чорнослив і посипати родзинками. Загорнути краї піци, покласти на начинку кусочки вершкового масла і посипати горіхами. Помістити деко з піцою в попередньо розігріту до 200 °C духовку і випікати 15 хв.


1 2

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)