kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
ПЛОВ. Другі страви. Плов з куркою.

Плов.

  У XV столітті плов вважався одним з найпочесніших блюд. Його подавали лише на весіллях і великих святах. Зате зараз, виключаючи сніданок, плов можна і потрібно вживати у будь-який час дня, навіть по декілька разів, якщо дуже хочеться!
  Рецептів плову існує безліч. А основних видів плову всього два — узбецький, коли рис готують разом з м'ясом, і азербайджанський, коли рис готують окремо від м'ясної частини плову.
   Зазвичай плов складається з м'яса і зерна. У класичному варіанті найчастіше зерновою частиною є рис, але це не означає, що вона не може бути і з інших видів зерна (ячменю, гречки, пшениці, гороху, квасолі, кукурудзи), причому як цілком, так і частково, разом з рисом. Так само і м'ясна частина, на сході що зазвичай готується з баранини, може бути з чого завгодно — м'ясного фаршу, курки, свинини, яловичини, індички, фазанів, куріпок, перепелів, осетрини, севрюги, шинки, ковбаси і навіть мідій і восьминогів. Як приємне доповнення до плову можуть служити практично будь-які сушені (курага, родзинки, чорнослив) і свіжі (банан, черешня, айва, фініки, журавлина, диня і т. п.) фрукти. Використання різних фруктів надає плову свіжого, яскравого смаку і пікантності.


Плов з куркою і овочами.

  Інгредієнти: Рис - 500 гр, філе куряче - 300 гр, цибуля ріпчаста - 2 головки, гливи - 100 г, помідори - 4 шт, бульйон курячий - 3 стакани, олія оливкова - 1 ст. ложка, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Цибулю наріжте півкільцями, помідори і гриби - скибочками. Філе наріжте кубиками, посоліть, поперчіть і обсмажте на олії до утворення золотистої скориночки. Додайте підготовлені овочі, злегка їх обсмажте. Потім покладіть рис, влийте бульйон і тушкуйте до готовності. Готовий плов перемішайте. При подачі оформіть зеленню.


Плов з кальмарів.

  Інгредієнти: Кальмари - 400 гр, цибуля ріпчаста - 1 голівка, морква - 40 гр, рис - 150 гр, зелень петрушки, зелень кропу, перець, сіль, олія рослина - 30 гр.
  Приготування: Оброблені кальмари наріжте шматочками. Обсмажте цибулю і моркву нарізані соломкою, і змішайте з відвареним до на пів готовності рисом. З'єднайте рис з овочами, кальмарами, додайте сіль, перець, воду і тушкуйте в духовці до готовності рису. Подавайте, оформивши зеленню.


Вегетаріанський плов.

  Інгредієнти: Рис довгий - 1 стакан, курага - 100 гр, цибуля ріпчаста - 2 головки, часник - 1 зубчик, олія оливкова - 2 ст. ложки, бульйон м'ясний - 3 стакани, родзинки без кісточок - 4 ст. ложки, горішки кедрові очищені - 1 ст. ложка, шафран мелений - 1\4 ч. ложки, сіль - за смаком.
  Приготування: Курагу залийте гарячою водою і витримайте до набрякання, промийте і наріжте соломкою. Цибулю і часник наріжте дрібними кубиками і обсмажте на олії, додайте м'ясний бульйон, подрібнену курагу, посоліть і тушкуйте 10 хвилин. Потім добавте рис і тушкуйте без помішування 15 хвилин, додайте розпарені родзинки і кедрові горішки, шафран і тушкуйте ще 5 хвилин.


«Схід - справа тонка».

  Інгредієнти: 500 г рису, 2 ч. л. солі, 150 г телячих нирок, 80 г баранячої або телячої печінки, 300 г баранини, 150 г вершкового масла, 1 велика цибулина, 4 ст. л, оливкової олії, щіпочка солі, щіпочка чорного перцю, 1 ч. л. цукру, 2 середнього розміру помідора, часточка лимона, 700 мл гарячого м'ясного бульйону.
  Приготування: Заздалегідь вимочіть у воді нирки протягом 30 хв. Рис покладіть в підсолену воду, відкиньте в сито і дайте стекти воді. Дрібно поріжте нирки, печінку і баранину, пожарте їх протягом 5 хв. на розтопленому вершковому маслі. Дрібно нарізану цибулю обсмажте на оливковій олії до прозорості. Через 5 хв. додайте туди баранину і підрум'яньте на сильному вогні. Додайте рис і піджарте його до прозорого кольору при безперервному помішуванні. Додайте м'ясний бульйон, помідори, спеції, цукор і варіть, поки не випарується вся рідина. Додайте до м'яса з рисом печінку і нирки разом з укропом і м'ясним соком, покладіть туди ж часточку лимона. І ще 20 хв. на повільному вогні доводьте плов до готовності. Перед подачею на стіл густо посипте зеленню.



«Свято живота».

  Інгредієнти: Кальмари - 400 гр, цибуля ріпчаста - 1 головка, морква - 40 гр, рис - 150 гр, зелень петрушки, зелень кропу, перець, сіль, олія рослина - 30 гр.
  Приготування: Оброблені кальмари наріжте шматочками. Обсмажте цибулю і моркву нарізані соломкою, і змішайте з відвареним до на пів готовності рисом. З'єднайте рис з овочами, кальмарами, додайте сіль, перець, воду і тушкуйте в духовці до готовності рису. Подавайте, оформивши зеленню.


«Пальчики оближеш».

  Інгредієнти: 300-400 г м'яса (яловичини або свинини), 250 г рису, велика головку цибулі, 2 ст. л, рослинної олії, 2 моркви, сіль, чорний перець і червоний перець за смаком.
  Приготування: Рис заздалегідь замочіть в підсоленій воді. Поріжте цибулю кружечками і обжарте на сильно розігрітій олії в глибокому посуді до золотистого кольору. М'ясо наріжте дрібними шматочками, змішайте з обсмаженою цибулею і смажте до появи рум'яної скориночки. Нашаткуйте дрібно моркву і додайте в м'ясо. Посоліть і поперчіть за смаком. Коли м'ясо майже готове, добавте до нього рис разом з цією водою. Не перемішуючи, доведіть до готовності протягом 15-20 хв. Подайте на стіл гарячим, зелень бажано споживати вприкуску. Рекомендується базилік, петрушка і кінза.


«Сніданок царя звірів».

  Інгредієнти: 500 г м'яса кролика, 100 г жирної свинини, 50 г шпика, 1 морква, 1 цибулина, 1 ст. л, свинячого жиру, 2 ст. рису, 1 лавровій листок, декілька горошин чорного перцю, мелений перець, сіль і багато зелені.
  Приготування: Дрібно наріжте шпик і обжарте його. Поріжте свинину великими шматками, м'ясо кролика - дуже дрібними шматочками і додайте їх до шпика, ретельно все перемішайте. Покладіть туди також нарізані цибулю, моркву, спеції і тушкуйте до готовності. Розтопіть свинячий жир в глибокій каструлі і переложіть туди приготоване м'ясо, залийте все 700 мл м'ясного бульйону, не забувши додати рис. Тушкуйте в духовці 20 хв. і подайте до столу із зеленню петрушки, базиліка, шавлією і тертим хріном.


«Легка розминка».

  Інгредієнти: 1/2 курки, 1 стакан рису, 1 цибулина, 2 моркви, спеції і сіль, часник.
  Приготування: Відваріть курку разом з цибулею, Щоб додати бульйону приємний аромат. Додайте рис і дрібно нашатковану моркву. Посоліть за смаком, додайте спеції і часник. Не перемішуйте і готуйте на повільному вогні 20-30 хв. Готовий плов прикрасьте зеленню петрушки і кропу.


«Привіт з Уральська».

  Інгредієнти: 1 молода курка, 1 1/2 стакана рису, 1 велика цибулина, 2 головки часнику, 1 болгарський перець, 2 помідори, спеції, сіль, зелень.
  Приготування: Відваріть курку і зберіть жир з неї в окремий посуд. Готову курку розділіть на дрібні частини, відібравши при цьому кістки. спасеруйте дрібно нарізану цибулю і часник в курячому жирі. Покладіть шматочки курки разом з цибулею і часником назад в бульйон, додавши при цьому рис. Поріжте кружечками болгарський перець і помідори, і обсмажте їх на вершковому маслі, додайте за 15 хв. до готовності. Готове блюдо густо посипте зеленню.


«Чудасія».

  Інгредієнти: 250 г рису, 300 г білого м'яса, 100 г вершкового масла, 1 морква, чорнослив, сіль, спеції.
  Приготування: Добре промийте рис холодною водою. М'ясо затушкуйте на вершковому маслі протягом 15-20 хв. Додайте при цьому нашатковану моркву і чорнослив. У приготоване м'ясо покладіть рис і залийте курячим або м'ясним бульйоном. В кінці процесу все перемішайте і подайте до столу на окремому блюді, прикрашеному листочками зелені.


«Іринкіни чудасії».

  Інгредієнти: 500 г рису, 500 г ніжної говядини, 2 великих цибулини, 2 моркви, 100 мл рослинної олії, чорний перець на кінчику ножа, сіль, зелень.
  Приготування: У каструлю з товстим дном налийте рослинної олії і доведіть до кипіння. Рис всипте в гарячу воду і залиште на годину Дрібно поріжте м'ясо і покладіть в кипляче масло. Обсмажте м'ясо до утворення рум'яної скориночки і додайте туди нарізану кружечками цибулю. Усипте зверху на шинкованою морквою. Покладіть туди рис разом з водою (води повинно бути на 2 пальці вище за рівень рису). Посоліть, поперчіть за смаком, але не перемішуйте. Коли рис буде майже готовий, перемішайте блюдо так, щоб м'ясо було вгорі, а рис внизу, і варіть блюдо до готовності. Плов викладіть на велику тарілку і прикрасьте зеленню.


«Розум від'їси».

  Інгредієнти: 500 г м'яса індички, 250 г індійського рису, 2 ст. л, топленого масла, 50 г сметани, 1 морква, 1 цибулина, небагато червоного перцю, сіль, тиміан, екстрагін, кріп.
  Приготування: Добре промийте рис в холодною воді і залиште протягом години в гарячій воді. Дрібно поріжте м'ясо індички і обсмажте в топленому маслі в чугунці. Приготуйте цибулю і моркву, порізані кубиками, і змішайте їх з індичкою. Посипте м'ясо сіллю і спеціями, а потім, через 10 хв, можете додати туди сметану. М'ясо повинне тушкуватись на повільному вогні 15 хв. Потім змішайте його з рисом і водою і поставте в заздалегідь нагріту духовку на 30 хв. Обов'язково подайте на підігрітому круглому блюді і посипте зеленню.


«Зоряна година».

  Інгредієнти: 400 г баранини, 200 г рису, 2 цибулина, 3 великих зубчика часнику, 2 ст. л, свиного жиру, 3 помідори, щіпочка чорного перцю, трохи м'ясного бульйону, сіль, кріп і петрушка.
  Приготування: Залиште рис на 20 хв. в гарячій підсоленій воді. Цибулю наріжте кружечками, а часник часточками. Обжарте нарізане великими шматками м'ясо на сковороді. Помідори пропустіть через м'ясорубку і додайте сіль, часник і чорний перець. Викладіть в м'ясо отриману суміш і цибулю і варіть до на пів готовності. Засипте все рисом і залийте бульйоном. Варіть на слабкому вогні під кришкою, поки рис не вбере в себе всю рідину. Подайте готове блюдо в красивому посуді і засипте зеленню.


«Райська насолода».

  Інгредієнти: 1 невелика качечка, 2 стакани краснодарського рису, 1 лимон, 2 зубчики часнику, 2 помідори, спеції, сіль.
  Приготування: Качечку поріжте на невеликі шматочки і обсмажте в качатнику в її ж власному жиру. Тим часом наріжте кружечками лимон, помідори. Через 45 хв. прикрасьте ними вашу качечку, не забувши при цьому посолити і поперчити. Через 10 хв. додайте туди рис, залийте все це диво водою і поставте тушкуватись в духовку до готовності. Подавайте дуже гарячим, можна додати зелений горошок.


«На стіл до президента».

  Інгредієнти: 1 гусак, 2 кг яблук, 500 г рису, 100 г чорносливу, 2 ст. л, сметани, трохи курячого бульйону, цибулю, чорний перець на кінчику ножа, 50 г зеленого горошку, сіль.
  Приготування: Ретельно промийте і замочіть рис в холодній воді. Яблука дуже акуратно поріжте часточками, а цибулю - кружечками. Підготовлену тушку гусака поріжте невеликими шматками, бажано відокремивши м'ясо від кісток. Натріть кусочки гусака сіллю і перцем, і залиште просочитися на 15 хв. Обсмажте їх у власному жиру і не забудьте потім полити сметаною. Добре розігрійте духовку, доложіть в м'ясо яблука, цибулю і чорнослив, і смажте, на слабкому вогні, майже годину. Перевіривши готовність гусака, засипте його рисом і залийте бульйоном. Тушкуйте в духовці до готовності. Це блюдо подають на свято і рясно посипають зеленим горошком і зеленню.


1 2 3 4 5 6

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)