kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Плов рецепти. Узбецький плов. Приготування плову.

Плов.

  У XV столітті плов вважався одним з найпочесніших блюд. Його подавали лише на весіллях і великих святах. Зате зараз, виключаючи сніданок, плов можна і потрібно вживати у будь-який час дня, навіть по декілька разів, якщо дуже хочеться!
  Рецептів плову існує безліч. А основних видів плову всього два - узбецький, коли рис готують разом з м'ясом, і азербайджанський, коли рис готують окремо від м'ясної частини плову.
   Зазвичай плов складається з м'яса і зерна. У класичному варіанті найчастіше зерновою частиною є рис, але це не означає, що він не може бути і з інших видів зерна (ячменю, гречки, пшениці, гороху, квасолі, кукурудзи), причому як цілком, так і частково, разом з рисом. Так само і м'ясна частина, на сході що зазвичай готується з баранини, може бути з чого завгодно - м'ясного фаршу, курки, свинини, яловичини, індички, фазанів, куріпок, перепелів, осетрини, севрюги, шинки, ковбаси і навіть мідій і восьминогів. Як приємне доповнення до плову можуть служити практично будь-які сушені (курага, родзинки, чорнослив) і свіжі (банан, черешня, айва, фініки, журавлина, диня і т. п.) фрукти. Використання різних фруктів надає плову свіжого, яскравого смаку і пікантності.


«А нумо відніми».

  Інгредієнти: 1 1/2 кг кролика, 400 г рису, 1 лимон, 2 ст. л. оливкової олії, 100 г кураги, цибуля, меліса, сіль, спеції за смаком.
  Приготування: Заздалегідь відваріть рис. Тушку кролика натріть сіллю і спеціями, наріжте на дрібні шматочки і обсмажте на оливковій олії до появлення рум'яної скориночки. Додайте туди дрібно нарізану цибулю. Вичавіть з лимона сік, а скориночки, що залишилися, дрібно наріжте. Змішайте сік з шматочками кураги і залиште на 10 хв. Якщо кролик вже готовий, влийте в нього отриману суміш з кураги і лимонного соку, киньте шкірки лимона і все змішайте з вже готовим рисом. Через 10 хв. ваше блюдо готове. Подавайте на стіл з тертим хроном і листям салату.


«Дитячі забави».

  Інгредієнти: 300 г рису, 2 ст. л. вершкового масла або рослинної олії, 700 мл води, 1 гвоздичка, 400 г шинки, петрушка.
  Приготування: Обсмажте рис на рослинній олії або вершковому маслі. Залийте його підсоленою водою. Дрібно нарізану цибулю змішайте з гвоздикою, добавте в рис і на помірному вогні тушкуйте близько 20 хв. Наріжте шинку кубиками, наріжте петрушку і все це перемішайте з рисом. При необхідності можете ще додати масла. При подачі на стіл блюдо можна прикрасити дрібно нарізаними солоними огірками і листям овочевого салату.


«Блюдо службовця».

  Інгредієнти: 250 г вареного м'яса яловичини, 1 стакан рису, 30 г топленого масла, 2 курячих кубики, 1 цибулина, 1 морква, щіпочка червоного перцю, сіль, кріп.
  Приготування: Рис відваріть в підсоленій воді і додайте туди за 15 хв. до готовності курячі кубики. Цибулю і моркву поріжте соломкою. М'ясо наріжте дрібними шматочками і змішайте його з цибулею і морквиною. Сильно нагрійте масло на сковорідці з товстим дном і обсмажте до утворення рум'яної скориночки. Змішайте його з рисом, щільно накрийте кришкою і тушкуйте ще 5 хв. Ваше блюдо вже готове. При подачі посипте плов червоним перцем і прикрасьте гілочками кропу.


«Гусячі лапки».

  Інгредієнти: 300 г рису, 1 цибулина, 50 г сала, трохи курячого бульйону, сіль, 400 г гусячої печінки, декілька горошин чорного перцю, кінза і петрушка.
  Приготування: Промийте рис холодною водою і обсмажте його разом з порізаною цибулею на салі. Додайте туди курячий бульйон, посоліть і продовжуйте тушкувати, при цьому не забувши закрити кришкою. Підготуйте гусячу печінку, поріжте соломкою і теж обсмажте в салі. У міру готовності змішайте її з рисом і додайте туди чорний перець. Прикрасьте блюдо дрібно нарізаною кінзою і петрушкою.



«Ненав'язлива пропозиція».

  Інгредієнти: 2 цибулини, 50 г шпика, 300 г вареної ковбаси, 200 г рису, 2 ст. л. томатної пасти, 3 кубики яловичого бульйону, сіль, паприка або перець.
  Приготування: Дрібно поріжте шпик і обжарте на нім нарізану цибулю. Нарізану кубиками ковбасу додайте туди і залиште тушкувати на деякий час. Під струменем холодної води добре промийте рис, перемішайте його з ковбасою, додайте туди ж томатну пасту і залийте отриману масу бульйоном так, щоб рис був нижче на 2 пальці. Посипте прянощами і тушкуйте близько 20 хв, закривши все кришкою.


«Сюрприз для повних».

  Інгредієнти: 500 г печінки, 250 г індійського рису, 1 ст. л. муки, 50 г соняшникової олії, перець чорний, сіль, головку часнику.
  Приготування: Замочіть рис в гарячій підсоленій воді. Печінка буде смачніша, якщо її 2 г потримати в молоці. Печінку добре промийте і наріжте соломкою. Доведіть олію до киплячого стану і обсмажте печінку, посипану перцем, сіллю і за паніруйте в муці. Стежте за тим, щоб не пережарити, інакше вона буде жорсткою. Коли доведете печінку майже до готовності, змішайте її з рисом разом з його водою. Вода повинна покривати рис. Коли блюдо буде майже готове, додайте в рис декілька зубчиків часнику.


«Зимова варіація».

  Інгредієнти: 300 г молодої яловичини, 100 г рису, 2 солоних огірки, помідори, часник, сіль, декілька чорних горошин, 2 ст. л. рослинної олії.
  Приготування: Поріжте яловичину невеликими шматочками і обсмажте на рослинній олії. Помідори обшпарте окропом і зніміть шкірку. Поріжте їх кружечками, огірки - кубиками. Добавте овочі в м'ясо і добре перемішайте. Посоліть, поперчіть і на повільному вогні доведіть до готовності. Додайте рис в м'ясо і налийте достатню кількість води. За 10 хв. до готовності покладіть в блюдо декілька зубчиків часнику. Подайте блюдо гарячим і прикрасьте зверху зеленим горошком.


«Радість для ледачих».

  Інгредієнти: 200 г легені, 100 г краснодарського рису, 2 ст. л. рослинної олії, 1 невелика цибулина, сіль, чорний перець на кінчику ножа, пучок зеленої цибулі, петрушка.
  Приготування: Поріжте легені великими шматками. Відваріть його, при цьому добре посоліть і поперчіть. Готові шматки легені перекрутіть через м'ясорубку. Отриманий фарш обсмажте на рослинній олії, змішавши при цьому з дрібно порізаною цибулею. Відваріть рис і додайте його в отриману масу. Злегка притушкуйте блюдо, накривши заздалегідь його кришкою. Не завадило б додати до цього блюда нарізану зелень цибулі і петрушку.


«Скромні посиденьки».

  Інгредієнти: 300 г серця, 150 г рису, 1 цибулина, 2 помідори, 2 зубчики часнику, кінза, сіль, спеції, топлене масло.
  Приготування: Поставте варити серце до готовності. Перекрутіть його разом з цибулею через м'ясорубку. Заздалегідь відваріть рис. Затушкуйте грубо нарізані помідори на топленому маслі, додайте в них фарш з серця і тушкуйте ще 15 хв. Рис змішайте з отриманою масою і додайте зубчики часнику для гостроти. Подайте блюдо дуже гарячим, зверху посипавши кінзою.


«Курячі перегони».

  Інгредієнти: 1 або 2 курячих стегенця, 200 г рису, 2 помідори, 1 головка цибулі, сало топлене, часник, кріп, петрушка.
  Приготування: Курячі стегенця добре відбийте і наріжте на дрібні шматочки. Обсмажте на киплячому салі до утворення рум'яної скориночки. Додайте нашатковану цибулю і моркву, натерту на грубій терці, і смажте все разом 5-10 хв. В самому кінці смажіння додайте нарізані кружечками помідори, залийте все водою і тушкуйте протягом 15 хв. Рис заздалегідь замочіть і залиште на 20 хв. Коли курка буде фактично готова, покладіть туди рис, залийте водою і варіть. Коли рідина випарується, закрийте каструлю кришкою і доведіть до готовності на повільному вогні. Перед подачею на стіл плов укладіть горою на велику тарілку, зверху покладіть шматки стегенець і посипте нарізаною зеленню і подрібненим часником. Окремо можете подати салати зі свіжих овочів.


«Гюльчитай».

  Інгредієнти: 300 г м'яса, 400 г рису, 4 ст. л. баранячого жиру, 3 моркви, головку цибулі, 3 ст. л. томатного соусу «Краснодарський», 2 стакани води або м'ясного бульйону, сіль, перець, базилік, листя салату.
  Приготування: Рис добре промийте кип'ятком. М'ясо наріжте невеликими шматками і обсмажте на баранячому жиру, посипавши при цьому сіллю і перцем. Перекладіть м'ясо в каструлю, додайте томатний соус, м'ясний бульйон і дайте закипіти. Цибулю і моркву обсмажте на жирі і додайте в м'ясо рис разом з піджаркою. Продовжуйте все варити, поки не загусне. Заздалегідь розігрійте духовку і поставте плов на 50хв. Подайте плов на окремому блюді, усипавши його зеленню.


«Їжачок в тумані».

  Інгредієнти: 300 г яловичого фаршу, 100 г рису, 2 головки цибулі, 1 ст. л. томатної пасти, сіль, щіпочка чорного перцю, зелень кропу.
  Приготування: Рис промийте і на годину замочіть в підсоленій гарячій воді. Готовий фарш перемішайте з дрібно нарізаною цибулею, посоліть, поперчіть і добре все перемішайте. Нагрійте добре сковорідку, додайте в неї рослину олію і обсмажте на ній фарш протягом 3 хв. Покладіть готовий фарш в глибоку каструлю і добавте з підсоленою водою в рис. Вода повинна накривати рис. Тушкуйте плов майже до готовності і додайте в нього трохи томатної пасти. Притушіть на повільному вогні до готовності рису. При подачі посипте подрібненою зеленню.


«Кактус в пустелі».

  Інгредієнти: 250 г свинячого фаршу, 1 стакан рису, 1 цибуля, 2 зубчики часнику, червоний перець, сіль, селера і кріп.
  Приготування: Фарш, бажано домашнього приготування, змішайте з дрібно нарізаною цибулею, перцем і сіллю. Обсмажте його на топленому маслі. Відваріть заздалегідь рис і змішайте його з фаршем, добавив при цьому трохи води. Поставте в духовку і тушкуйте до готовності. Дрібно наріжте селеру і кріп, часник і посипте готове блюдо при подачі на стіл.


«Останній шанс».

  Інгредієнти: 500 г курячої печінки, 200 г рису, 2 ст. л. рослинної або вершкової олії, 1 велика цибулина, 2 моркви, сіль, спеції.
  Приготування: Добре обсмажте курячу печінку на вершковому маслі, додайте в неї порізану кружечками цибулю і нашатковану моркву. Налийте трохи води або курячого бульйону і тушкуйте до готовності. Окремо відваріть рис і змішайте його з печінкою, при цьому не забудьте посолити і поперчити блюдо. Зверху можете покласти зелений горошок.


«Таємниця курячого серця».

  Інгредієнти: 400 г курячих сердечок, 100 г рису, 1 цибуля, 1 морква, 2 помідори, рослина олія, сіль, червоний перець, зелень за смаком.
  Приготування: Добре промийте рис холодною водою і відкиньте його в сито. Курячі сердечка обсмажте на рослинній олії, посоліть, поперчіть. Наріжте моркву соломкою, помідори - кружечками і змішайте всі овочі з сердечками. У майже готове блюдо насипте рис і залийте його водою. Через 20 хв. ваш шедевр готовий. Додайте в нього червоний перець і прикрасьте зеленню.


1 2 3 4 5 6

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)