kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Як приготувати плов. Рис для плову. Рецепт приготування плову.

Плов.

  У XV столітті плов вважався одним з найпочесніших блюд. Його подавали лише на весіллях і великих святах. Зате зараз, виключаючи сніданок, плов можна і потрібно вживати у будь-який час дня, навіть по декілька разів, якщо дуже хочеться!
  Рецептів плову існує безліч. А основних видів плову всього два - узбецький, коли рис готують разом з м'ясом, і азербайджанський, коли рис готують окремо від м'ясної частини плову.
   Зазвичай плов складається з м'яса і зерна. У класичному варіанті найчастіше зерновою частиною є рис, але це не означає, що він не може бути і з інших видів зерна (ячменю, гречки, пшениці, гороху, квасолі, кукурудзи), причому як цілком, так і частково, разом з рисом. Так само і м'ясна частина, на сході що зазвичай готується з баранини, може бути з чого завгодно - м'ясного фаршу, курки, свинини, яловичини, індички, фазанів, куріпок, перепелів, осетрини, севрюги, шинки, ковбаси і навіть мідій і восьминогів. Як приємне доповнення до плову можуть служити практично будь-які сушені (курага, родзинки, чорнослив) і свіжі (банан, черешня, айва, фініки, журавлина, диня і т. п.) фрукти. Використання різних фруктів надає плову свіжого, яскравого смаку і пікантності.


«Радісний погляд».

  Інгредієнти: 1 маленьке курча, 100 г грибів свіжих (можна консервованих), 200 г рису, чорний мелений перець, часник, сіль, 100 г вершкового масла, 200 г сметани, 500 мл курячого бульйону, селера, петрушка, головка цибулі
  Приготування: Підготовлену тушку курча розрубайте на декілька порцій, поперчіть, посоліть їх і обітріть часником. Обсмажте на вершковому маслі до появи рум'яної скориночки. Перекладіть м'ясо в глибокий сотейник, а на олії, що залишилася, обжарте цибулю. Залийте курча курячим бульйоном, добавте цибулю і тушкуйте. У сметані обсмажте свіжі гриби і додайте їх до курчати. Окремо відваріть рис і змішайте його з м'ясним блюдом. Дрібно наріжте селеру і петрушку, посипте плов і можете подавати на стіл.


«Хитрий язик».

  Інгредієнти: 800 г відвареного язика, 100 г рису, часник, свинячий жир, 2 помідори, 1 морква, сіль, кетчуп, хрін, зелень за смаком.
  Приготування: Дуже дрібно поріжте відварений язик. Рис заздалегідь відваріть. На свинячому жирі обжарте помідори, порізані великими шматками. Додайте в них язик, рис і посоліть. Нашатковану моркву змішайте з рисом і язиком через 15 хв. Подайте до столу, обливши плов кетчупом. Хрін і зелень - для аматорів.


«Швидко і просто».

  Інгредієнти: 500 г жирного копченого м'яса, 100 г рису, 2 ст. л. жиру, сіль, чебрець.
  Приготування: М'ясо відваріть в 1 л води. Воду трохи підсоліть. Вийміть м'ясо і в тому ж бульйоні зваріть рис. Поки рис вариться, поріжте м'ясо на дрібні кусочки або скибочки. Змішайте його з майже готовим рисом і додайте щіпку чебрецю. Ще трохи потушкуйте і ваш плов готовий.


«Хвилина розслаблення».

  Інгредієнти: 100 г свіжого або копченого сала, 1 стакан рису, 1 велика цибулина, 2 моркви, 3 помідори, сіль, щіпочка меленого чорного перцю, листя великого салату.
  Приготування: Як можна дрібніше поріжте сало і посмажте його. Додайте нарізану цибулю, нашатковану моркву, помідори, порізані кружечками. Все посоліть і поперчіть Рис добре промийте, відваріть і перемішайте з шкварками і овочами. Подайте до столу, прикрасивши блюдо листям салату і зеленим горошком.



«Парові пальчики».

  Інгредієнти: 400 г сосисок, 50 г рису, 2 ст. л. томатного соусу, 50 г вершкового масла або рослинної олії, сіль, зелень.
  Приготування: Відваріть рис і сосиски окремо. Сосиски поріжте кружечками і обжарте їх на олії. Додайте томатного соусу і все добре перемішайте. Через 5 хв. додайте до них рис, також перемішайте і додайте дрібно порізану зелень.


«Політ на місяць».

  Інгредієнти: 500 г баранини, 200 г рису, 100 г баранячого жиру, 2 гвоздички, небагато чорного перцю, 1 стакан м'ясного бульйону, щіпочка солі, цукру, 2 ст. л. лимонного соку.
  Приготування: Рис добре промийте під струменем холодної води і залийте його на 40 хв. Потім відваріть його до на пів готовності. Дрібно поріжте баранину, посипте її сумішшю товченої гвоздики, солі, перцю, полийте лимонним соком, додайте м'ясного бульйону і тушкуйте на вогні близько години, повільно помішуючи. Коли баранина буде готова, положіть в неї на півготовлений рис і тушкуйте до готовності. Подайте плов до столу дуже гарячим, прикрасивши його дрібно нарізаною зеленню.


«Лісові забави».

  Інгредієнти: Невеликий кролик, шпик свиний, 2 ст. л. рослинної олії, 2 головки ріпчастої цибулі, 200 г рису, 50 г сметани, 1 морква, корінь петрушки, селера, цукор, сіль, чорний перець на кінчику ножа.
  Приготування: Рис промийте, залийте гарячим окропом і залиште на 30 хв. Кролика розріжте на шматки і посипте з усіх боків перцем, сіллю і цукром. Обсмажте шматки на добре розігрітому жирі, добавте окремо обсмажену цибулю, моркву і корінь петрушки. Безперервно помішуйте протягом 7 хв, потім все перекладіть в чавунець і залийте водою, Щоб вона покрила м'ясо. Затушкуйте блюдо до готовності. Тим часом відваріть рис і змішайте його з кроликом, додавши при цьому сметану. Тушкуйте ще 10 хв. Подайте блюдо з овочами, посипавши порізаним сельдереєм.


«Наввипередки».

  Інгредієнти: 1/2 кролика, 150 г рису, 50 г топленого масла, 3 курячих кубиків «Маггі», 2 головки цибулі, 2 моркви, 2 помідори, сіль, перець, зелень за смаком.
  Приготування: Кролика необхідне добре підготувати. Очистіть м'ясо від плів і сухожиль. Наріжте його на невеликі шматки і покладіть в качатницю з добре розігрітим топленим маслом. Обсмажте м'ясо, але не дуже і додайте вже готову дрібно нарізану цибулю, нашатковану моркву, помішуючи, обсмажте до рум'яної скориночки. Очищений рис добре промийте, покладіть його також в качатницю до м'яса і, помішуючи, залийте бульйоном, приготованим з курячих кубиків «Маггі». Варіть при сильному кипінні і додайте при цьому сік з помідорів. Накрийте качатницю кришкою і поставте доходити до готовності в заздалегідь нагріту духовку. Готовий плов розпушіть і посипте зверху зеленню кінзи і базиліка.


«Подвійний делікатес».

  Інгредієнти: 1/2 курки, 1 стакан рису, 250 г свинини, 2 ст. л. топленого масла, 1 ст. л томатної пасти, 2 болгарських перці, сіль, чебрець, паприка, зелень.
  Приготування: Наріжте курку на шматки і обсмажте її на топленому маслі. Нашаткуйте цибулю і перець, змішайте їх з куркою і додайте томатної пасти. Поки готується курочка, дрібно наріжте свинину і обжарте її до появи рум'яної скориночки. У глибоку сковороду перекладіть курку, свинину, рис, залийте все це бульйоном і продовжуйте тушкувати на повільному вогні. За 5 хв. до готовності додайте чебрець і паприку. Блюдо подайте до столу, прикрасивши його зеленню.


«Просте рішення».

  Інгредієнти: 1 кг курки, 200 г рису, 50 г вершкового масла, 4 моркви, головка часнику, сіль.
  Приготування: Добре промиту тушку курки натріть сіллю і часником. Покладіть її на сковорідку і поставте в добре нагріту духовку. Вже готову курку розріжте на порційні шматки і переложіть в глибокий сотейник разом з нарізаною соломкою моркву. Додайте туди ж рис, вершкове масло, залийте водою або бульйоном і тушкуйте, поки рис не стане м'яким. При подачі плов укладіть горою, додайте ще декілька зубчиків часнику, зверху покладіть шматочки курки.


«На дні».

  Інгредієнти: 1 стакан рису, 500 г курячих потрухів, 1 головка цибулі, 2 моркви, 2 помідори, трохи м'ясного або курячого бульйону, 100 г вершкового маргарину, сіль, перець, петрушка і кріп.
  Приготування: Промийте курячі потрухи в теплій воді. Наріжте їх на дрібні шматочки і обсмажте на вершковому маргарині. Цибулю поріжте кружечками, моркву - кубиками, з помідорів вичавіть томатний сік. Додайте овочі і сік з помідорів до курочки, посоліть, поперчіть, влийте туди ж бульйон і тушкуйте 20 хв. на повільному вогні. Коли потрохи будуть майже готові, додайте рис, залийте ще бульйоном і тушкуйте до готовності. Подайте блюдо, прикрасивши його петрушкою і кропом.


«Лісова прогулянка».

  Інгредієнти: 600 г м'яса лося, 2 ст. л. свинячого жиру, 2 стакани рису, сіль, чорний перець горошком, екстрагон, меліса, кріп і петрушка, 500 мл води або будь-якого бульйону.
  Приготування: Приготуйте спершу маринад для лося. Для цього розбавте оцет з водою, покладіть в розчин чорний перець горошком, лавровий листок, петрушку. Прокип'ятіть маринад 10 хв. і охолодіть. Маринуйте м'ясо лося близько 9 г. Після маринування обсмажте м'ясо, а потім тушкуйте до на пів готовності. Добре промийте рис і додайте його до м'яса, заливши повністю бульйоном. Дрібно наріжте зелень. Блюдо подайте гарячим, посипавши його розтертим часником і зеленню.


«Легкий корабель».

  Інгредієнти: Тушка рябчика, 1 стакан рису, 50 г вершкового масла, сіль, мелений чорний перець, 1 лимон, 2 зубчики часнику, кінза, базилік, листя салату.
  Приготування: Заздалегідь нагрійте духовку до 180 °C. Добре промийте і підготуйте тушку рябчика. Обітріть її сіллю, перцем і розтертим часником. Покладіть рябчика на велику сковорідку і обжарте його з усіх боків. Переверніть тушку на спинку і поставте в духовку на 20 хв, періодично поливаючи її жиром. Тим часом добре промийте рис під струменем холодною води і замочіть в окропі на 5 хв. Потім відваріть і покладіть всередину рябчика, коли він буде майже готовий. Добре утрамбуйте рис усередині рябчика і добавте туди ж половинку лимона. Доведіть блюдо до готовності. Дрібно наріжте зелень і прикрасьте блюдо.


«Орел і куріпка».

  Інгредієнти: Тушка куріпки, 1 стакан рису, 2 яблука, сіль, перець, 2 солоних огірки, хрін, зелень.
  Приготування: Рис добре промийте і відваріть до на пів готовності. Підготовлену тушку куріпки обітріть сіллю і перцем. Покладіть її на велике деко і поставте смажити в нагріту духовку на 30 хв. Періодично поливайте жиром, що утворився. Поріжте яблука кубиками і змішайте їх з рисом. Покладіть отриману суміш всередину куріпки і доведіть блюдо до готовності. Подайте до столу з солоними огірками і нарізаною зеленню


«Азарт».

  Інгредієнти: 1 тетерук, 200 г рису, 100 г вершкового масла, сіль, перець, часник, чорнослив, зелень.
  Приготування: Тушку добре підготуйте, посоліть, поперчіть, натріть часником і обсмажте на вершковому маслі до появи рум'яної скориночки. Добре підігрійте духовку, переверніть тушку на деку на спину і поставте в духовку на 40 хв. Не забудьте періодично поливати м'ясо жиром. Заздалегідь замочіть рис в теплій, підсоленій воді на 15 хв. і відваріть до готовності. Коли птиця буде майже готова, чорнослив покладіть до неї всередину. При подачі на стіл густо посипте зеленню.


1 2 3 4 5 6

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)