kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
ПЛОВ із говядини. Плов із свинини. Рецепт приготування плову.

Плов.

  У XV столітті плов вважався одним з найпочесніших блюд. Його подавали лише на весіллях і великих святах. Зате зараз, виключаючи сніданок, плов можна і потрібно вживати у будь-який час дня, навіть по декілька разів, якщо дуже хочеться!
  Рецептів плову існує безліч. А основних видів плову всього два - узбецький, коли рис готують разом з м'ясом, і азербайджанський, коли рис готують окремо від м'ясної частини плову.
   Зазвичай плов складається з м'яса і зерна. У класичному варіанті найчастіше зерновою частиною є рис, але це не означає, що він не може бути і з інших видів зерна (ячменю, гречки, пшениці, гороху, квасолі, кукурудзи), причому як цілком, так і частково, разом з рисом. Так само і м'ясна частина, на сході що зазвичай готується з баранини, може бути з чого завгодно - м'ясного фаршу, курки, свинини, яловичини, індички, фазанів, куріпок, перепелів, осетрини, севрюги, шинки, ковбаси і навіть мідій і восьминогів. Як приємне доповнення до плову можуть служити практично будь-які сушені (курага, родзинки, чорнослив) і свіжі (банан, черешня, айва, фініки, журавлина, диня і т. п.) фрукти. Використання різних фруктів надає плову свіжого, яскравого смаку і пікантності.


Плов з коржиками з фаршу.

  Інгредієнти: 300 г відвареної баранини, 100 г білого хліба, 60 г цибулі, 2 стакани молока, 60 г вершкового масла, 1 яйце, сіль, перець, 1 1/2 стакана рису, 1 головка цибулі, 1 велика морква.
  Приготування: Баранину і копчене сало пропустіть через м'ясорубку, додайте цибулю, обжарений на вершковому маслі хліб, замочений в гарячому молоці, або муку, перемішану з молоком, дрібно нарізану зелень петрушки, сире яйце, сіль і перець. Все ретельно перемішайте. Відваріть рис в підсоленій воді до на пів готовності. Спасеруйте цибулю, моркву і змішайте з рисом. Потім в інший посуд викладіть половину плову, зверху положіть фарш, зліплений у вигляді коржика, і засипте його рисом, що залишився. Поставте плов в духовку і запікайте до повної готовності.


Плов зі смаженим і вареним м'ясом з урюком і червоним перцем.

  Інгредієнти: 750 г баранини, 4 цибулини, 3-4 моркви, 1 1/2 стакана рису, 3/4 стакана кунжутного масла, 1 ч. л. червоного перцю, 2 ч. л. насіння кропу, 1 1/2 стакана урюку, 2 щіпки шафрану, 2 ст. л. зеленої петрушки, 2 ст. л. зелені кропу, 1 л окропу.
  Приготування: Обсмажте баранину в перекаленій олії шматками по 50-60 г, додайте дрібно нарізану цибулю, натерту соломкою моркву, як в звичайний плов. Через 20-25 хв. вийміть м'ясо з овочів, переложіть його в окріп і відварюйте до готовності. Потім покладіть його в окремий посуд, а навар влийте в каструлю з овочами, засипте рис, урюк, прянощі - перець, шафран. Варіть рис спочатку з відкритою кришкою до випару води, а потім 10-15 хв. на слабкому вогні для просушування. За 3-5 хв. до готовності на рис зверху покладіть м'ясо, обсипте його зеленню петрушки і кропу, дайте протушкуватися декілька хвилин.


Плов з бараниною і зернами гранату.

  Інгредієнти: 1 1/2 стакана рису, 500 г баранини, 2 головки цибулі, 2 гранати середньої величини, 1/2 стакана топленого масла.
  Приготування: Баранину розрубайте на невеликі шматки, посипте сіллю і перцем, обсмажте на олії або салі разом з дрібно нарізаною цибулею. Як тільки цибуля і баранина підсмажаться, залийте їх водою так, щоб лише покрити водою баранину. Додайте зерна гранату, каструлю закрийте і тушкуйте м'ясо до м'якості. Перед подачею до столу на тарілки або блюдо положіть шматки баранини разом з соком, в якому вони тушились, і засипте їх гарячим пловом, звареним за першим способом.


Плов з морквою і цибулею.

  Інгредієнти: 110 г баранини, 100 г рису, 50 г баранячого жиру, 100 г моркви, 40 г ріпчастої цибулі, спеції, сіль.
  Приготування: М'ясо наріжте скибочками і обсмажте на розжареному баранячому жирі до утворення рум'яної скориночки, покладіть цибулю, нарізану кільцями, і продовжуйте смажити. Потім покладіть моркву, нарізану, соломкою, і залийте водою. Заправте спеціями і варіть на повільному вогні до розм'якшення моркви. Після цього додайте сіль, засипте промитий рис, залийте водою і варіть. Після того, як рідина випарується, розрівняйте верхній рисовий шар, закрийте кришкою і залиште його на 10-15 хв. При подачі до столу рис не перемішуйте. Укладіть його на блюдо горою: спочатку рисовий шар, а зверху м'ясо з морквою. Окремо подайте салат з помідорів, огірків і оцет з недозрілого винограду.



Плов «Особливий» з прянощами.

  Інгредієнти: 500 г рису, 1/2 стакана води, 400 г м'яса, 400 г моркви, 200 г жиру, 1 1/2 ч. л. пряної суміші, 4 цибулини.
  Приготування: У розжарений жир положіть 1/4 м'яса, нарізаного дрібними шматочками, цибулю, нарізану кубиками, 1/4 моркви, нарізаною соломкою. Через 20-30 хв. додайте прянощі. Потім посоліть і залийте водою. Розрівняйте суміш, засипте рівним шаром рис, злегка примніть його. Останнє м'ясо і моркву цілком відваріть на слабкому вогні в невеликій кількості окропу протягом 2 1/2 г. Потім наріжте невеликими шматочками і перемішайте з пряною сумішшю. Готовий рис і м'ясо з морквою з'єднайте перед подачею до столу.


Плов «Роздільний» з морквою і спеціями.

  Інгредієнти: 160 г баранини, 120 г рису, 150 г моркви, 50 г топленого масла, 80 г цибулі, спеції, сіль.
  Приготування: Промитий рис покладіть в каструлю з підсоленою водою (на 1 кг рису - 2 1/2 л води), відваріть і відкиньте. Очищену моркву відваріть цілком разом з м'ясом. Відварене м'ясо наріжте кубиками, моркву - соломкою, додайте сіль, мелений чорний і червоний перець і перемішайте. На сильно розігрітому жирі спасеруйте цибулю і змішайте її з м'ясом і морквою. При подачі до столу в тарілку покладіть спочатку зварений рис, полийте його розігрітим маслом, зверху укладіть м'ясо, моркву, цибулю, полийте маслом, що залишилося.


Плов з гранатовим соком.

  Інгредієнти: 150 г баранини, 30 г рослинної олії, 18 г цибулі, 50 г гранатового соку, 100 г рисової крупи.
  Приготування: Баранину наріжте дрібними шматками, обсмажте, а потім затушкуйте з цибулею і гранатовим соком. Подавайте баранину на блюді, поливши утвореним при її тушковані соком. Окремо на блюді подають накладений плов.


Плов «Святковий» з меленим перцем і імбиром.

  Інгредієнти: 300-400 г баранини, 1 головка цибулі, 40 г масла або маргарину, мелений червоний перець, кмин, товчений імбир, 200 г рису, 30 г тертого сиру.
  Приготування: М'ясо промийте і наріжте невеликими кубиками. У каструлі спасеруйте нарізану цибулю, покладіть в неї м'ясо і обсмажте його зі усіх сторін. Потім залийте бульйоном і покладіть спеції, посоліть і тушкуйте. Коли м'ясо стане м'яким, покладіть в каструлю з м'ясом промитий і обварений окропом рис. Посоліть, підлийте води. Води потрібно підлити стільки, щоб вона на 1 палець перевищувала рівень рису. Потім накрийте кришкою і тушкуйте на плиті або в духовій шафі до повної готовності рису. Готовий плов перекладіть в змазану жиром форму, дайте відстоятися, а потім викладіть на блюдо. Зверху рис посипте тертим сиром, можна - дрібно нарізаною ковбасою. Влітку і зимою в плов кладуть помідори і незрілий червоний перець, нарізаний соломкою.


Плов зі смаженою бараниною і зернами граната.

  Інгредієнти: 150 г баранини, 150 г рису, 40 г топленого масла, 50 г граната, 20 г цибулі.
  Приготування: З рису приготуйте плов. Дрібними шматками наріжте баранину, обжарте, додайте дрібно нарізану цибулю, гранатовий сік і залийте водою так, щоб вона покрила продукти. Закрийте плов кришкою і тушкуйте на слабкому вогні до готовності. Плов подайте на блюді, на інше блюдо викладіть баранину, политу соком, що утворився при тушкуванні.


Баранячі шніцелі з пловом.

  Інгредієнти: 250 г рису різних сортів, по 1 стручку червоного, жовтого і зеленого перців, 2 цибулини, 4 маленьких баранячих шніцелі, перець грубого помелу, 4 ст. л. маргарину, сіль, 150 г сметани, 1 ст. л. нарізаної зелені, 1/2 пучка петрушки.
  Приготування: Відваріть рис і затушкуйте з дрібно нарізаною цибулиною. Почистіть перець, помийте його і наріжте смужками, почистіть другу цибулю і наріжте кільцями. Поперчіть шніцелі. Окремо обсмажте м'ясо і перець в 2 ст. л. маргарину. Посоліть. Додайте до перцю кільця цибулі. Заправте овочі сіллю і перцем. Перемішайте зі сметаною і зеленню. Ще раз все швидко підігрійте. Покладіть в тарілки плов, а зверху шніцелі і овочі. Прикрасьте невеликою кількістю петрушки.


Плов з курки з гарбузом і родзинками.

  Інгредієнти: 500 г філе курки, 2 ст. л. соєвого соусу, 2 стебла цибулі - порей, 50 г родзинок, 3 ст. л. рослинної олії, 250 г рису, 500 мл курячого бульйону, 1 банка консервованого гарбуза (200 г), мелений чорний перець, молотий коріандр, 1 ст. л. лимонного соку, сіль.
  Приготування: М'ясо курки вимийте під струменем холодної води і витріть досуха паперовою серветкою або рушником. Наріжте вузькими смужками і ненадовго замаринуйте в соєвому соусі. Цибулю почистіть, вимийте, обсушіть і наріжте тонкими кільцями. Потім замочіть родзинки. У великій сковороді розігрійте рослину олію. Постійно помішуючи, злегка обсмажте на ній нарізане м'ясо і цибулю. Всипте в сковорідку рис, заздалегідь відварений першим способом (див. вище), залийте гарячим бульйоном. Протягом 5 хв. дайте рису гарненько набубнявіти. Злийте рідину з родзинок і консервованого гарбуза і додайте їх до суміші рису і м'яса. Заправте за смаком сіллю, меленим чорним перцем і коріандром. За бажанням можна додати ще декілька капель соєвого соусу.


Плов з тушкованої качки з часником і червоним перцем.

  Інгредієнти: 1 качка, 1 1/2 стакана рису, 3/4 стакана рослинної олії, 1 1/2 стакана кип'ятку, 1 щіпочка шафрану, 4 цибулини, 1 1/2 стакана урюку, 2 ст. л. родзинок, 1 ст. л. лимонного соку, 1/2 головки часнику, 1 ч. л. червоного перцю, 1/2-1 ч. л. солі, 1 ч. л. червоного перцю, 1 ст. л. насіння кропу.
  Приготування: Птицю очистіть, обпаліть, обмийте, витріть досуха і злегка натріть зсередини сіллю. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте в 2-3 ст. л. рослинної олії, додайте урюк, родзинки, трохи посоліть, протушкуйтеся 10-15 хв. до золотистого кольору, вийміть із сковороди, остудіть, додайте перець, дрібно нарізаний часник, сіль, перемішайте і дайте постояти 5-7 хв. У підготовлену птицю туго набийте начинку, опустіть тушку в нагріту рослину олію, добре обсмажте з усіх боків до утворення темно-золотистої скориночки, затушкуйте 15-20 хв, потім залийте приблизно 1/2 стакана окропу в каструлю і продовжуйте тушити птицю на повільному вогні, додайте в утворений соус потрохи тих же прянощів, що і в начинку, і поливайте цим соусом птицю. Коли вода майже випариться, а птиця буде готова, перекладіть тушку в інший посуд. У ту, що залишилася в каструлі після тушкування птиці олії і наварі покладіть залишки начинки, залийте окропом, посоліть, додайте шафран і засипте заздалегідь промитий в холодній воді і замочений на 30-40 хв. в гарячій воді рис, після чого варіть на повільному вогні до готовності рису і повного випаровування води, не розмішуючи. Коли рис буде готовий, розсуньте його і покладіть на дно посуду тушку птиці, Щоб вона знову обсмажилася в олії, зарийте її в рис і дайте постояти ще 5-10 хв. без вогню із закритою кришкою. При подачі до столу птицю розрізайте на шматки, начинку і рис гарніруйте окремо.


Плов з курчати з часником, корицею і мигдалевими горішками.

  Інгредієнти: 1 курча, 1 стакан аличі, 2 стакани каштанів, 10-15 мигдалевих горішків, 1/2 стакана гранатового соку, 3 цибулини, 1 головка часнику із зеленню, 1 ч. л. кориці, 1/2 ч. л. чорного або червоного перцю, 1/2 ч. л. солі, 1 1/2 стакана рису, 100 г вершкового масла, шафран.
  Приготування: Відваріть рис і залийте його маслом з шафраном. Відваріть каштани, злегка обсмажте їх на олії з цибулею, аличею, нарізаним мигдалем, злегка підсоліть, додайте подрібнений часник. Курча натріть зсередини сумішшю солі, кориці і перцю, потім туго начиніть його аличево-каштановою сумішшю, зашийте і обсмажте на вертелі, поливаючи гранатовим соком. Готове курча розділіть на порції, начинку виложіть окремо, полийте все гранатовим соком, Окремо подайте рис. До плову подайте пряні трави: цибулю, молоду зелень часнику, крес-салат, естрагон, м'яту. Інший варіант: курку можна обсмажувати кусочками, з тим же складом продуктів, або ж додавши в кінці приготування суміш збитого яйця і соку лимона або граната.


«Пустун».

  Інгредієнти: 100 г рису, 1 банка шпротів, 1 головка цибулі, 2 моркви, кінза, сельдерей, 2 помідори.
  Приготування: Відваріть рис в злегка підсоленій воді. Цибулю дрібно наріжте, моркву нашаткуйте, а помідори поріжте кружечками. Об смажте всі овочі на рослинній олії, додайте трохи води і тушкуйте ще 5 хв. Викладіть рис на красиве блюдо, покладіть зверху шпроти, а на них овочі. Прикрасьте зеленню.


«Ось воно - щастя».

  Інгредієнти: 100 г рису, 1 банку кільки в томатному соусі, зелень петрушки і кропу.
  Приготування: Рис відваріть в маленькій каструлі. Викладіть його в неглибоку скляну салатницю, змішайте з кількою і прикрасьте зеленню. Приготування цього блюда не займе у вас багато часу.


1 2 3 4 5 6

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)