kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Плов із говядини. Як готовити плов. Приправи для плову.

Плов.

  У XV столітті плов вважався одним з найпочесніших блюд. Його подавали лише на весіллях і великих святах. Зате зараз, виключаючи сніданок, плов можна і потрібно вживати у будь-який час дня, навіть по декілька разів, якщо дуже хочеться!
  Рецептів плову існує безліч. А основних видів плову всього два - узбецький, коли рис готують разом з м'ясом, і азербайджанський, коли рис готують окремо від м'ясної частини плову.
  Зазвичай плов складається з м'яса і зерна. У класичному варіанті найчастіше зерновою частиною є рис, але це не означає, що він не може бути і з інших видів зерна (ячменю, гречки, пшениці, гороху, квасолі, кукурудзи), причому як цілком, так і частково, разом з рисом. Так само і м'ясна частина, на сході що зазвичай готується з баранини, може бути з чого завгодно - м'ясного фаршу, курки, свинини, яловичини, індички, фазанів, куріпок, перепелів, осетрини, севрюги, шинки, ковбаси і навіть мідій і восьминогів. Як приємне доповнення до плову можуть служити практично будь-які сушені (курага, родзинки, чорнослив) і свіжі (банан, черешня, айва, фініки, журавлина, диня і т. п.) фрукти. Використання різних фруктів надає плову свіжого, яскравого смаку і пікантності.


«Дядечко Сем».

  Інгредієнти: 250 г рису, 400 г сома, 2 помідори, 1 цибуля, 1 морква, 2 ст. л. рослинної олії, 2 ст. л. муки, листя салату.
  Приготування: Промийте рис під струменем холодної води і поставте варити до готовності. Рибу добре очистіть від слизу, помийте і наріжте на невеликі шматочки. Кожен шматочок посоліть, поперчіть, обваляйте в муці і обсмажте на рослинній олії. Моркву натріть на тертці, цибулю і помідори поріжте кружечками і додайте до риби. Закрийте кришкою і тушкуйте до готовності. Подайте блюдо до столу, поклавши шматочки риби на рис і прикрасивши листям салату.


«Щука по-єврейски».

  Інгредієнти: 200 г рису, 500 г щуки, 2 головки цибулі, 2 зубчики часнику, 1 невеликий буряк, лушпиння від цибулі, сіль, чорний перець горошком, зелень петрушки.
  Приготування: Відваріть рис в підсоленій воді. Обробіть рибу, відокремте м'ясо від кісток, перекрутіть фарш, додавши в нього цибулю і часник. Розбийте у фарш яйце, посоліть, поперчіть і добре перемішайте, зробивши кульки. Візьміть невелику каструлю і на вершковому маслі обсмажте м'ясні кульки з обох боків. Положіть туди ж порізаний кружечками буряк, лушпиння від цибулі, чорний перець горошком, залийте все водою, щільно закрийте кришкою і варіть 2 г, поки всі дрібні кісточки риби не стануть м'якими. Подайте рис окремо, рибу - окремо, рясно посипав її зеленню петрушки.


«Попащекували».

  Інгредієнти: 200 г рису, 1 невеликий судачок, 50 г рослинної олії, 1 цибулина, 1 яйце, 2 ст. л. муки, трохи молока, сіль, прянощі, лимонний сік, зелень.
  Приготування: Рис відваріть до готовності. Зробіть кляр для риби, змішавши муку, яйце і молоко, отримавши обволікаюче на пів рідке тісто. Для зручності обробіть судака на маленькі шматочки і обсмажте їх на рослинній олії, вмочив заздалегідь в кляр. За бажанням можете скропити рибу лимонним соком. Подайте блюдо гарячим, поклавши шматочки риби на рис і посипавши їх зеленню.


«Лише до свята».

  Інгредієнти: 500 г рису, 500 г миня, 2 моркви, 2 свіжих огірки, 3 помідори, лавровий листок, сіль, зелень.
  Приготування: Це блюдо можна приготовити для святкового столу. Підготуйте рибу, наріжте її на невеликі шматки, посоліть, поперчіть і поставте варити до готовності, додавши сіль і лавровий листок. Моркву, огірки, помідори наріжте тонкими скибочками і затушкуйте. Рис відваріть і викладіть на блюдо, щоб він остигнув. Коли риба буде готова, викладіть її на красивий піднос і зверху покладіть овочі. Можна прикрасити ломтиками лимона, гілочками зелені.



«Світле лице».

  Інгредієнти: 200 г рису, 500 г коропа, сіль, декілька горошин чорного перцю, 1 лимон, 1 помідор, 100 г вершкового масла.
  Приготування: Відваріть рис в підсоленій воді до на пів готовності. Рибу добре очистіть і розріжте на шматочки. Зарані підготуйте фольгу. Покладіть на фольгу шматочок риби, посоліть, покладіть 2-3 горошинки чорного перцю, 1 скибочка лимона, 1 кружечок помідора. Добре защепніть краї фольги. Розігрійте духовку до 200 °C, змастіть велику сковороду вершковим маслом і положіть шматочки риби у фользі. Коли риба буде майже готова, укладіть на сковороді рис і продовжуйте запікати блюдо до готовності. При подачі на стіл рис посипте зеленню.


Плов з рулетиками з форелі і савойської капусти.

  Інгредієнти: 160 г рису, 1 невеликий качан савойської капусти, 8 шматочків філе форелі (по 150 г), перець, сіль, 2 цибулини, 1 ст. л. вершкового масла, 3 помідори, 2 ст. л. жирної сметани, 1 пучок петрушки.
  Приготування: Відваріть рис, злегка зтушкуйте його з дрібно нарізаною цибулиною. Відокремте 4 великих листки капусти і бланшуйте їх 4-6 хв. Філе форелі приправте. На кожен листок викладіть по два шматки філе. Заверніть рулетом і скріпіть. Цибулину, що залишилася, наріжте кубиками. Потім спасеруйте цибулю у вершковому маслі. Викладіть в сковороду рулет і тушкуйте 5 хв. під кришкою. Потім переверніть їх і тушкуйте ще 5 хв. Помідори обшпарте окропом і зніміть шкірку. М'якоть наріжте і додайте до рису. Після цього вийміть рулетики зі сковороди. У соусі, що залишився, розмішайте сметану і заправте спеціями. Додайте нарізану петрушку. Подайте рулети з соусом і пловом


Плов з копченої риби з квасолею.

  Інгредієнти: 230 г копченого кутума або жереха, 1-2 яйця, 50 г молока, 100 г рису, 40 г вершкового масла, 30 г квасолі.
  Приготування: Відваріть копчений кутум або жерех і відокремте кістки і шкіру. Змастіть жиром деко і покладіть відварену рибу, залийте збитими з молоком яйцями і запечіть в духовці. В цей час відваріть рис до на пів готовності і змішайте з відвареною квасолею, полийте маслом і доведіть до готовності. Плов подайте зі шматком риби. Замість кутума і жереха ви можете використовувати свіжу форель.


Плов з рибою у фритюрі.

  Інгредієнти: 600 г рибного філе, лимонний сік, 2 ст. л. винного оцту, 1/2 ч. л. суміші приправ, паста з прянощів, 5 ст. л. соєвого соусу, 100 г кукурудзяного крохмалю, жир, 250 г рису, 1 цибулина.
  Приготування: Полийте лимонним соком рибне філе і наріжте смужками. Зробіть маринад з оцту, суміші, пасти з прянощів і соєвого соусу. Покладіть в нього рибні смужки приблизно на 30 хв. Обваляйте філе в кукурудзяному крохмалі та обсмажте в гарячому жирі. Після цього поставте в тепле місце. Відваріть рис і злегка затушкуйте його з дрібно нарізаною цибулею. Рис розкладіть по тарілках разом з рибою у фритюрі.


«Трубадурочка».

  Інгредієнти: 250 г рису, 500 г кальмара, 1 головка цибулі, 2 ст. л. вершкового маргарину.
  Приготування: Розрізайте свіжого кальмара на маленькі шматочки, посоліть, поперчіть і обсмажте на вершковому маргарині протягом 5 хв. Окремо обжарте дрібно нарізану цибулю і додайте її до кальмара. Зарані відваріть рис до скло видного стану і змішайте його з кальмаром. Подайте до столу в гарячому вигляді з консервованим зеленим горошком. Окремо можна подати гірчицю.


«Смак моря».

  Інгредієнти: 250 г мідій, 50 г рису, 1 ст. л. лимонного соку, 1 яйце, сіль, зелень.
  Приготування: Візьміть консервовані мідії, поріжте їх і з бризніть лимонним соком. Відваріть яйце круто і змішайте його з мідіями. Рис добре промийте і поставте варити до готовності. Добре перемішайте мідії, яйця, рис і подайте до столу, усипавши зеленню.


«Маленькі трагедії».

  Інгредієнти: 200 г рису, 500 г минтаю, 2 моркви, 1 лимон, 1 головка цибулі, 25 г вершкового масла, селера, 1 лавровий листок, сіль.
  Приготування: Добре промийте і відваріть рис. Підготуйте і наріжте рибу на порційні шматки. Покладіть їх в глибоку каструлю, додайте вершкового масла, порізану моркву кубиками, цибулю кружечками, подрібнену селеру. Посоліть, поперчіть, додайте часточку лимона і залийте водою так, щоб вона покривала рибу. Потім накрийте кришкою і варіть до готовності. Красиво укладіть на підносі шматки риби і накрийте їх рисом. Посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки.


«Дари моря».

  Інгредієнти: Поставте варити рис до готовності. З риби видаліть шкіру і обробіть на філе. Посоліть, поперчіть, посипте дрібно порізаним кропом, акуратно укладіть в невелику каструлю, залийте підсоленою водою і варіть на повільному вогні 20 хв. Посипте філе рисом, довкола укладіть овочі - нарізанні помідори, зелений горошок. Густо посипте зеленню.
  Приготування: Поставте варити рис до готовності. З риби видаліть шкіру і обробіть на філе. Посоліть, поперчіть, посипте дрібно порізаним кропом, акуратно укладіть в невелику каструлю, залийте підсоленою водою і варіть на повільному вогні 20 хв. Посипте філе рисом, довкола укладіть овочі - нарізанні помідори, зелений горошок. Густо посипте зеленню.


«Свято Нептуна».

  Інгредієнти: 100 г крабових паличок, 100 г рису, 2 яйця, 100 г вареної кукурудзи, сіль, у кріп.
  Приготування: Добре промийте рис в холодній воді і відваріть його. Дрібно наріжте крабові палички, відваріть круто яйця. Змішайте з готовим рисом крабові палички, дрібно порізані яйця, кукурудзу і нарізаний кріп. Подайте до столу з майонезом.


«Лезо бритви».

  Інгредієнти: 400 г креветок, 1 яйце, 70 г рису, хрін, гірчиця, 2 зубчики часнику, листя салату.
  Приготування: Відваріть рис до скло видного стану. Яйця відваріть круто і поріжте кубиками. Якщо креветки живі, то відваріть в киплячій підсоленій воді без спецій, морожені креветки - з лавровим листком, горошками чорного перцю і сіллю. Готові креветки очистіть від шкірки і дрібно наріжте. Змішайте креветки, рис і яйця. Подайте до столу з хроном або гірчицею, посипавши нарізаним часником і листям салату.


«Щупальця».

  Інгредієнти: 200 г свіжоморожених кальмарів, 100 г рису, 2 помідори, 1 головку ріпчастої цибулі, сіль, спеції, зелень.
  Приготування: Поставте варити кальмари на 3 хв. Швидко зніміть шкірку і дрібно поріжте. Промитий рис варіть до готовності. Поріжте цибулю і помідори кружечками і обсмажте на вершковому маслі. Додайте до них кальмарів і добре перемішайте. У вже готовий рис покладіть кальмари і овочі і все змішайте. Викладіть в невелику кришталеву вазочку і прикрасьте зеленню.


1 2 3 4 5 6

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)