kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
ПЛОВ. Рис для плову. Казан для плову.

Плов.

  У XV столітті плов вважався одним з найпочесніших блюд. Його подавали лише на весіллях і великих святах. Зате зараз, виключаючи сніданок, плов можна і потрібно вживати у будь-який час дня, навіть по декілька разів, якщо дуже хочеться!
  Рецептів плову існує безліч. А основних видів плову всього два - узбецький, коли рис готують разом з м'ясом, і азербайджанський, коли рис готують окремо від м'ясної частини плову.
   Зазвичай плов складається з м'яса і зерна. У класичному варіанті найчастіше зерновою частиною є рис, але це не означає, що він не може бути і з інших видів зерна (ячменю, гречки, пшениці, гороху, квасолі, кукурудзи), причому як цілком, так і частково, разом з рисом. Так само і м'ясна частина, на сході що зазвичай готується з баранини, може бути з чого завгодно - м'ясного фаршу, курки, свинини, яловичини, індички, фазанів, куріпок, перепелів, осетрини, севрюги, шинки, ковбаси і навіть мідій і восьминогів. Як приємне доповнення до плову можуть служити практично будь-які сушені (курага, родзинки, чорнослив) і свіжі (банан, черешня, айва, фініки, журавлина, диня і т. п.) фрукти. Використання різних фруктів надає плову свіжого, яскравого смаку і пікантності.


«Блюз».

  Інгредієнти: 100 г рису, 200 г товчених волоських горіхів, зелень.
  Приготування: Рис відваріть. Товчені горіхи додайте в рис, посипте сіллю, перцем і розмішайте. Можна подавати в гарячому або холодному вигляді, посипавши нарізаною зеленню.


«Солодке диво».

  Інгредієнти: 120 г рису, фініки, родзинки, інжир, мигдаль, волоські горіхи, курага, чорнослив, 50 г меду.
  Приготування: Візьміть краще індійський рис, добре промийте під холодною водою і варіть до готовності. Дрібно наріжте фініки, родзинки, інжир, мигдаль, курагу, чорнослив, волоські горіхи з товчіть і все гарненько перемішайте. Додайте все це в рис, знову змішайте і полийте блюдо рідким медом. Це блюдо сподобається як дітям, так і дорослим. Зверху можна прикрасити шматочками банана, ківі і апельсина.


«Цариця Тамара».

  Інгредієнти: 300 г рису, чорнослив, курага, родзинки, 50 г масла вершкового, сіль.
  Приготування: Замочіть рис в окропі на 1 г, після чого дайте воді стекти. Сухофрукти переберіть і залийте холодною водою для набрякання. Вершкове масло розтопіть, налийте в каструлю з чавунним дном, викладіть рівним шаром 100 г набряклого рису, на нього покладіть частину фруктів, зверху покладіть другу частину рису, знову покладіть зверху фрукти, потім покладіть частину рису і зверху фрукти, що залишилася. Залийте все підсоленою водою. Вода має бути вище за рівень рису. Накрийте каструлю кришкою і варіть плов на слабкому вогні протягом години.


«Ласун».

  Інгредієнти: 150 г рису, 100 г масла, 100 г ізюму, 60 г мигдалю.
  Приготування: Ретельно переберіть рис і поставте варити. За 15 хв. до готовності додайте в нього родзинки. Масло нагрійте на невеликій сковорідці і всипте в нього мигдаль. Коли рис буде готовий, додайте в нього масло з мигдалем і дайте блюду 5 хв. постояти.



«Ласощі для гарему».

  Інгредієнти: Кальмари - 400 гр, цибуля ріпчаста - 1 головка, морква - 40 гр, рис - 150 гр, зелень петрушки, зелень кропу, перець, сіль, олія рослина - 30 гр.
  Приготування: Натріть яблука на грубій терці і змішайте їх із заздалегідь вареним рисом. Добавте апельсиновий сік, а для солодкості - мед. Посипте салат товченими горіхами.


«Краса».

  Інгредієнти: 200 г рису, 300 г курячого бульйону, 50 г масла, 75 г родзинок.
  Приготування: У невеликій каструлі поставте варити рис на курячому бульйоні. Коли він буде майже готовий, додайте в нього родзинки і масло і тушкуйте до готовності. Перед подачею на стіл дайте блюду постояти 3 хв.


Яєчний плов з м'ятою і перцем.

  Інгредієнти: 500 г цибулі, 250 г зеленої цибулі, 150-200 г кизилу, 6-8 яєць, 50 г рослинної олії, 1 ч. л. чорного перцю, 1 ст. л. свіжої м'яти (або 2 ч. л. сухої), 1 ст. л. свіжого чебрецю або естрагону, 500 г рису, 150 г вершкового масла.
  Приготування: Відваріть рис, просочіть його маслом і поставте грітися. Відокремте білки від жовтки, збийте білки, а жовтки залиште цілими, не порушуючи оболонки. У каструлі або глибокій сковороді розігрійте рослину олію і 1-2 ст. л. вершкового масла, засипте все дрібно нарізаною цибулею, обсмажуйте все протягом 10 хв, добавте заздалегідь замоченого і протертого кизилу, перемішайте його з цибулею, обсмажте ще 5-7 хв. до готовності, зменшіть вогонь, просочіть всю масу кілька разів збитим білком, намазуючи його на поверхню цибулі, починаючи від країв до центру. Зробіть лунки в масі і влийте в них жовтки, посипте їх і все блюдо попередньо підготовленою сумішшю подрібнених прянощів, дайте жовткам злегка запектися (не більше 1-2 хв.). Готовий рис викладіть рівним шаром на широке кругле блюдо і на нього обережно, не розмазуючи, положіть цілком приготовану масу.


Плов з фаршем і яйцями.

  Інгредієнти: 500 г м'яса, 5-6 яєць, 6-7 цибулин, 2-3 головки часнику, 1/2 ч. л. червоного перцю, 2 1/2 стакана води, 1 морква, 50 г рослинної олії, сіль.
  Приготування: Спасеруйте 2 дрібно нарізані цибулини і нарізану кубиками моркву в рослинній олії. Потім відваріть рис. Приготуйте фарш з м'яса, цибулі, часнику (сильно подрібненого і розтертого з сіллю) і 1 сирого яйця. Ретельно розітріть фарш, посоліть. Останні яйця зваріть круто. Зробіть з фаршу коржики і загорніть в них круті яйця (цілі або половинки), потім обваляйте їх в муці, краще всього рисовій, і обсмажте в окремому посуді в розігрітій олії до на пів готовності, тобто 2-3 хв. до утворення золотистої скориночки. Підготовлені таким чином яйця закладіть в овочі, засипте рис і далі продовжуйте приготування плову за звичайною технологією.


Плов зі збитими яйцями.

  Інгредієнти: Рис довгий - 1 стакан, курага - 100 гр, цибуля ріпчаста - 2 головки, часник - 1 зубчик, олія оливкова - 2 ст. ложки, бульйон м'ясний - 3 стакани, родзинки без кісточок - 4 ст. ложки, горішки кедрові очищені - 1 ст. ложка, шафран мелений - 1\4 ч. ложки, сіль - за смаком.
  Приготування: Курагу залийте гарячою водою і витримайте до набрякання, промийте і наріжте соломкою. Цибулю і часник наріжте дрібними кубиками і обсмажте на олії, додайте м'ясний бульйон, подрібнену курагу, посоліть і тушкуйте 10 хвилин. Потім добавте рис і тушкуйте без помішування 15 хвилин, додайте розпарені родзинки і кедрові горішки, шафран і тушкуйте ще 5 хвилин.


Плов з горохом на баранячому салі.

  Інгредієнти: 110 г баранини, 90 г рису, 100 г моркви, 15 г гороху, 30 г цибулі, 100 г баранячого сала, спеції, сіль.
  Приготування: Рис заздалегідь (за 2 г) замочіть в підсоленій воді. Горох замочіть приблизно за 3-4 г до приготування блюда. Баранину наріжте шматочками і обсмажте на розігрітому жирі до утворення рум'яної скориночки. Добавте цибулю, нарізану дрібними кубиками моркву і продовжуйте смажити ще 10-15 хв. Потім додайте воду, покладіть замочений горох, спеції і тушкуйте до готовності 20-25 хв. Коли м'ясо буде готове, посоліть його і закладіть рис рівним шаром по всій поверхні посуду. Потім знову налийте воду в кількості, рівній масі набряклого рису. Посуд щільно закрийте кришкою, коли рис вбере воду, і доведіть плов до готовності на слабкому вогні 30-40 хв.


Плов з локшиною і яйцем.

  Інгредієнти: 2 1/2 стакана пшеничної муки, 1 яйце, 2 ст. л. води, 250 г баранини, 2 яблука, 1 морква, 70 г масла, прянощі, сіль.
  Приготування: Замісіть круте тісто і накрийте його на півгодини вологим рушником, потім розкатайте в тонкий пласт товщиною 1 мм, скрутіть його в рулет, наріжте тонку локшину завтовшки 2 мм. Дайте їй злегка підсохнути і потім подрібніть в однорідну крупу величиною з рисове зерно. Спасеруйте баранину і овочі з прянощами. Крупу злегка обсмажте в окремому посуді в нагрітій олії і перекладіть в посуд з тушкованими овочами і м'ясом лише після того, як до них додасте воду і вони закиплять. У такому плові повинно бути достатньо олії (дещо вище за звичайну норму), через те, що до нього не можна додавати воду - крупа розпадеться. Тому крупу доварюють лише на рідині, що виділяється тушкованими овочами з м'ясом.


Плов з пшеницею і прянощами.

  Інгредієнти: 500 г пшениці, 250 г м'яса, 250 г моркви, 200 г жиру, 3 цибулини, 1-3/2 ст. л. пряних сумішей, сіль.
  Приготування: Плов з пшеницею готується так само, як з рисом, лише відрізняється попередньою обробкою пшениці. Пшеницю потовчіть в дерев'яній ступці, змочуючи водою, Щоб відокремилося лушпиння, промийте, очистіть від шелухи і замочіть в 3 частинах теплої води, після чого засипте в овочеву і м'ясну спасеровану суміш, замість рису.


Плов з горохом і квасолею.

  Інгредієнти: 500 г рису, 250 г м'яса, 50 г гороху, 50 г квасолі, 150 г жиру, 200 г моркви, 2 яблука, 1 1/2 ч. л. пряній суміші, 1 ч. л. чебрецю.
  Приготування: Горох і квасолю замочіть в холодній воді не менше чим на 12 г, а краще на добу. Рис промийте 4-5 разів в холодній підсоленій воді і замочіть в гарячій воді на 30-40 хв. Моркву наріжте дрібними кубиками, додайте дрібно нарізану цибулю, нарізане маленькими шматочками м'ясо і тушкуйте на повільному вогні. Суміш залийте водою, додайте замочені горох і фасолю, прянощі і варіть не менше 2- 5 хв. після закипання. Злегка посоліть і засипте рис, і налийте шаром води трохи менш як 1 см, оскільки рис вже заздалегідь намокнув. Варіть рис на сильному вогні. Після випару води закрийте плов тарілкою на 25 хв. для настоювання.


«Болгарське диво».

  Інгредієнти: 1 стакан рису, 1 болгарський перець, 2 помідори, курячі кубики, 1 огірок, меліса, розмарин, базилік, листя салату, петрушка, кріп і сіль.
  Приготування: Дрібно поріжте всі овочі і обсмажте на вершковому маслі. У кип'ячену воду положіть курячі кубики і рис. Довівши рис майже до готовності, додайте в нього овочі і дрібно порізану зелень. Подайте блюдо дуже гарячим.


«Хочу до Мадрида».

  Інгредієнти: 300 г індійського рису, 1 невелика цибулина, 1 болгарський перець, 50 г вершкового масла, 3 великих помідори, сіль, червоний перець.
  Приготування: Дрібно наріжте помідори, цибулю і болгарський перець поріжте кружечками. Обжарте цибулю і перець на вершковому маслі, лише не пережарте. Перекладіть овочі в невелику каструлю, додайте туди ж помідори, рис, сіль і червоний перець. Залийте плов водою і тушкуйте на повільному вогні, поки рис не стане м'яким, перемішавши один раз. Перед подачею на стіл дайте блюду постояти під кришкою 7 хв.


1 2 3 4 5 6

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)