kyharka
 
 
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Соуси
  5. Закуски
  6. Салати
  7. Напитки
  8. Випічки
  9. Десерти
  10. Романтичні блюда
GISMETEO: Погода по г.Киев
Рейтинг@Mail.ru
Салати. Нові салати. Рецепт овочевого салату з фото.

Салат із овочів.

Салат "Рожевий".

  Інградієнти: Креветки варені очищені - 500 гр. грейфрукт рожевий - 2 шт. манго - 1 шт. сік і цедра 1 лимона, масло рослинне - 1 ст. ложка, мед - 1 ст. ложка, сік манго - 2 ст. ложки, перець гострий червоний - 1\2 шт. сіль - за смаком.
  Приготування: Грейфрукти звільніть від шкірки і розділіть на часточки. Манго звільніть від шкірки, зріжте з кісточки м'якоть і наріжте її скибочками. Збийте масло, лимонний і сік манго, додайте мед, терту цедру, з’єднайте з сіллю, гострим перцем, нарізаним тонкими колечками. Підготовлені інгредієнти салату і креветки викладіть в скляний салатник і полийте приготованою заправкою, оформіть листками зелені.


Салат "Ніжність".

  Інградієнти: Сир твердий - 200 гр. морква - 2 шт. яблуко - 2 шт. курага - 200 гр. чорнослив без кісточок - 200 гр. сметана - 250 гр.
  Приготування: Сухофрукти залийте киплячою водою окремо, залиште на 10 хвилин, потім воду злийте. Підготовлені сухофрукти нашаткуйте соломкою. Моркву і яблука, очищені від шкірки, натріть на дрібній терці, сир - на грубій терці. У салатник укладіть сир, потім чорнослив, яблука, моркву і курагу. Кожен шар злегка змастіть сметаною, сметаною що залишилася, полийте салат. Перед подачею витримайте салат не менше години.


Салат "Червоне і біле".

  Інградієнти: Артишок консервований - 150 гр. спаржа біла консервована - 180 гр. перець солодкий - 1 шт. листя китайської капусти - 8 шт. вишня свіжа або заморожена - 100 гр. сир сулугуни - 80 гр. горіхи кешью очищені - 100 гр. брусниця або барбарис - 80 гр. сметана - 200 гр. листя зеленого салату - 4 шт. корінь хріну тертий - 1 ч. ложка, сіль, перець чорний мелений - за смаком.
  Приготування: Артишоки наріжте тонкою соломкою. Капусту, солодкий перець, сир і спаржу - шматочками, Овочі з’єднайте, додайте нарізані горіхи, вишню без кісточок і перемішайте. Сметану збийте з сіллю, меленим перцем і тертим хріном. Заправте сметанним соусом приготований салат. При подачі оформіть ягодами.


Салат фруктово-овочевий.

  Інградієнти: Гарбуз - 100 гр. капуста кольорова - 150 гр. перець солодкий - 150 гр. айва - 100 гр. масло рослинне - 100 гр. сіль - за смаком, зелень петрушки.
  Приготування: Гарбуз очистіть від шкірки і насіння, наріжть кубиками. Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Перець наріжте соломкою, айву - скибочками. Цвітну капусту і гарбуз паніруйте в муці і обсмажте в частині масла. Охолодіть. Айву і перець обсмажте в маслі, що залишилося, охолодіть, зєднайте з гарбузом і капустою, додайте сіль і перемішайте. При подачі салат оформіть зеленню петрушки.


Салат "Маркіза".

  Інградієнти: Горошок зелений консервований - 400 гр. цибуля ріпчаста- 2 головки, перець солодкий - 1 шт. корінь селери - 1 шт. огірок - 1\2 шт. помідори - 2 шт. зелень петрушки нарізана - 4 ст. ложки, маслини без кісточок - 50 гр. яйця - 3 шт. Для заправки: оцет 3% або сік лимонний - 2 ст. ложки, часник нарізаний - 1 ч. ложка, гірчиця - 1 ч. ложка, масло рослинне - 2 ст. ложки, перець чорний мелений, сіль.
  Приготування: Для заправки з’єднайте вказані інгредієнти, перемішайте. Викладіть горошок на блюдо, полийте його заправкою. Поставте в холодильник на 2 години. Цибулю наріжте кільцями, перець - півкільцями, корінь селери - скибочками, огірок - кубиками, помідори - часточками. З’єднайте підготовлені овочі з петрушкою і горошком. При подачі оформіть салат маслинами, помідорами і яйцями.


Картопляний салат по-італійськи.

  Інградієнти: Картопля - 1 шт. горішки кедрові - 20 гр. помідор - 1 шт. бринза - 20 гр. листя зеленого салату - 20 гр. оцет винний білий - 2 ст. ложки, гірчиця готова - 1 ч. ложка, масло рослинне - 3 ст. ложки, бекон - 20 гр. перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Картоплю відваріть в "мундирі", зваріть і наріжте скибочками. Кедрові горішки обсмажте до золотистого кольору. Помідор і бринзу наріжте кубиками. Листя салату грубо наріжте. Оцет з’єднайте з гірчицею, сіллю і перцем, тонкою цівкою влийте суміш в рослинну олію, збийте. Приготований соус перемішайте з картоплею. Бекон наріжте тонкими скибочками і обсмажте. З’єднайте картоплю з листям салату, бринзою і помідорами. При подачі посипте кедровими горішками і беконом.


Салат з квасолею і овочами.

  Інградієнти: Квасоля стручкова - 200 гр. перець солодкий - 2 шт. картопля варена - 2 шт. огірки солоні - 80 гр. горошок зелений консервований - 100 гр. цибуля ріпчаста- 1 головка, масло рослинне - 4 ст. ложки, гірчиця готова - 2 ст. ложки, майонез - 6 ст. ложок, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Квасолю відваріть, охолодіть, наріжте шматочками. Картоплю і огірки наріжте кубиками, перець і цибулю нашаткуйте. Підготовлені овочі з’єднайте із зеленим горошком, посоліть, поперчіть, заправте майонезом, змішаним з гірчицею і перемішайте. При подачі оформіть салат зеленню.


Салат "Глорія".

  Інградієнти: Помідори - 3 шт. огірки - 1 шт. перець солодкий - 1 шт. цибуля ріпчаста червона - 1 головка, сир фета - 180 гр. сік лимонний - 2 ст. ложки, маслини без кісточок - 80 гр. масло оливкове - 4 ст. ложки, зелень петрушки нарізана - 1 ч. ложка, сіль і перець чорний мелений за смаком.
  Приготування: Помідори і огірки наріжте кубиками. Перець розріжте уподовж, видаліть насіння з плодоніжкою і наріжте півкільцями. Цибулю нашаткуйте соломкою. З’єднайте овочі з лимонним соком і нарізаними маслинами. Посоліть і поперчіть. Викладіть в салатник. Заправте оливковим маслом, посипте тертим сиром і зеленню.


Салат "Бахар".

  Інградієнти: Крес-салат - 300 гр. зелена, цибуля - 2 пучки, огірки свіжі - 2 шт. редис - 10 шт. яйця - 3 шт. сметана - 1 стакан, сіль за смаком.
  Приготування: Перебране і промите листя салату порвіть, а цибулю дрібно наріжте. Огірки і редис наріжте скибочками. Яйця зваріть круто, очистіть і наріжте скибочками. Підготовлені продукти перемішайте, посоліть і заправте сметаною.


Салат з яблуками і мандаринами.

  Інградієнти: Яблука - 2 шт. мандарини - 300 гр. сметана - 1\2 стакана, цукрова пудра - 2 ст. ложки, сік лимонний - 1\2 ч. ложки, горіхи волоські - 2 ст. ложки.
  Приготування: Яблука, очистіть від шкірки і серцевини, наріжте скибочками. Мандарини очистіть і розділіть на часточки. Яблука з’єднайте з мандаринами, посипте цукровою пудрою, збризніть лимонним соком і заправте сметаною. При подачі посипте салат горіхами.


Салат з пророщеною пшеницею.

  Інградієнти: Листя крес-салату - 150 гр. яблука зелені - 2 шт. апельсин - 1 шт. пшениця пророщена - 8 ст. ложок, сир зернистий - 150 гр. оливкове масло - 3 ст. ложки, біле вино - 2 ст. ложки, лісові горіхи нарізані - 30 гр. перець чорний мелений, сіль.
  Приготування: Крес-салат промийте і обсушіть. Яблука наріжте скибочками. Апельсин звільніть від шкірки і мембран, наріжте скибочками. Для соусу масло з’єднайте з вином, сіллю і перцем, перемішайте. Підготовлені крес-салат і фрукти викладіть в салатник, додайте пшеницю і сир, перемішайте. При подачі полийте салат приготованим соусом і посипте горіхами.


Салат з картоплі.

  Інградієнти: Картопля варена розсипчаста - 7 шт. горошок зелений (свіжий або свіжозаморожений) - 1 стакан, масло рослинне - 2 ст. ложки, перець солодкий червоний - 1 великий стручок, сир эмментальский - 300 гр. сметана або густі вершки - 1\2 стакана, майонез - 1\2 стакана, оцет - 1 ст. ложка, вода - 2 ст. ложки, гірчиця - 1- 2 ст. ложки, цибуля зелена - 1 пучок, сіль, перець мелений, цукор.
  Приготування: Очищену картоплю наріжте скибочками і викладіть в салатник. Зелений горошок прогрійте і охолодіть. Перець розріжте на чотири частини, видаліть плодоніжку, серцевину з насінням і промийте. Сир і перець наріжте кубиками і викладіть разом з горошком на картоплю. Збийте віночком густі вершки, майонез, оцет, воду, гірчицю, сіль, мелений перець і цукор. Маринадом, що вийшов, залийте салат. Настійте 1 годину Перед подачею посипте салат подрібненим зеленим яблуком.


Салат з кристалами гаспачо.

  Інградієнти: Манго - 2 шт. кукурудза - 1 качан. Для кристалів гаспачо: хліб зерновий - 1 скибочка, помідор - 1 шт. огірок - 1 шт. перець солодкий - 1 шт. цибуля ріпчаста нарізана - 1 ст. ложка, масло оливкове - 2 ст. ложки, сік лимонний - 1 ст. ложка, сіль - за смаком. Для соусу: масло оливкове - 4 ст. ложки, соєвий соус - 1 ст. ложка, оцет 6%-й - 1\2 ч. ложки.
  Приготування: Інгредієнти для кристалів гаспачо подрібніть в блендері до здобуття однорідної маси. Помістіть масу в морозильну камеру. Манго наріжте кульками або скибочками. Кукурудзу відваріть в підсоленій воді, охолодіть, зерна відокремте. Манго з’єднайте з кукурудзою і викладітьна на блюдо, вистилане листям зеленого салату. Для соусу масло збийте з соєвим соусом і оцтом. Перед подачею гаспачо подрібніть до здобуття кристалів. Посипте салат кристалами і полийте його приготованим соусом.


Салат морквяний.

  Інградієнти: Морква - 4 шт. цибуля ріпчаста- 1 головка, часник - 2 зубчики, перець червоний мелений - 1\2 ч. ложки, коріандр - мелене насіння - 1\2 ч. ложки, кунжут смажений - 1\2 ч. ложки, цукор - 1 ст. ложка, масло рослинне - 3-4 ст. ложки, оцет 9%-й - 2 ст. ложки, сіль - за смаком.
  Приготування: Моркву промийте, зваріть, нашаткуйте соломкою, посоліть і дайте настоятись протягом 30 хвилин. Цибулю наріжте кільцями, обсмажте в маслі до золотистого кольору і остудіть. Часник дрібно поріжте. Заправте моркву сумішшю часнику, перцю, обсмажених цибулі, коріандру, кунжуту, цукру, масла, оцту і солі. Всі продукти перемішайте і дайте настоятись протягом години. Подавайте салат охолодженим.


Салат з соусом рокфор.

  Інградієнти: Зелений салат - 100 гр. помідори черрі - 100 гр. солодкий перець жовтий - 1 шт. картопля варена - 2 шт. квасоля стручкова консервована - 1 стакан, волоські горіхи нарізані - 1 ст. ложка, листя зеленого салату. Для соусу: сир рокфор - 150 гр. сметана - 1\2 стакана, вершки густі - 4 ст. ложки, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Зелений салат розберіть на листя, частину залиште для подачі, останні наріжте соломкою. Помідори наріжте часточками, перець і картоплю - кубиками. Для соусу сметану і вершки збийте з тертим сиром, посоліть, поперчіть. Інгредієнти салату змішайте, заправте соусом. Подавайте на листі салату, посипавши горіхами.


1 2 3

| Головна | Про нас|

|Карта сайту |Звязок|

|На початок.|


© 2010-2014 Кухарка. Всі права захищені.