kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Шашлик.

Шашлик.

  У багатьох людей, не знайомих з історією, склалася уява, ніби шашлик - якесь особливе блюдо народів Кавказу, властиве лише ним. Це досконало невірно. Такий самий шашлик можна зустріти у багатьох народів світу. До речі, саме слово "шашлик" зовсім не кавказького походження воно є спотворенням кримськотатарського слова "дулі" - "вертів", "шишлик" - "щось на вертеліі". Шашлик був відомий і до XVIII століття, але називався "верчене" - м'ясо, що перевертається на вертелі. Шукати країну, де вперше з'явився шашлик безглуздо.
  Ще древні люди, навчившись добувати вогонь, куштували м'ясо, приготоване на вогнищі. Сотні століть опісля на шомполах від мушкетів і пищалей смажили за старих часів м'ясо мисливці і солдати. У Вірменії шашлик називають "хоровац", а в Азербайджані -"кебаб", у Туреччині - "шиш-кебаб". У країнах Середземномор'я кебаб є котлетною масою з великою кількістю м'яти, нанизану на дерев'яні палички і запечену у вугіллі. На Заході і в Америці "верчені" блюда перетворилися на "перевертаних", там готують м'ясо на решітках в жаровнях, що іменуються "барбекю".
  Зараз шашликом називають практично будь-яке м'ясо, приготоване на вугіллі. Адже шашлик - це не просто смажене м'ясо, це цілий ритуал зі своїми правилами і заборонами. Шашлик супроводиться лише свіжими томатами, приготованими на вугіллі овочами, зеленню, сиром, приправами, зеленою цибулею і сухим вином. Ніщо не повинне перебивати смак шашлику, потрібно насолоджуватися їм і лише ним, тому м'яса повинно бути багато, аби кожен мав можливість отримати масу задоволення.


Шашлики з баранини.

  Інгредієнти: 200 г сала, 1 кг баранини, 2-3 цибулини, 1 чайна ложка солі, 2 чайних ложки коріандру, 1 чайна ложка чорного або червоного меленого перцю, 4 столових ложки оцту.
  Приготування: М'якуш баранини і сало нарізати шматочками вагою приблизно 15-16 г, посолити, поперчити, посипати коріандром, пересипати тонко нашаткованою цибулею, залити виноградним оцтом, все добре перемішати, помістити в емальовану каструлю, придавити зверху вантажем, накрити марлею і поставити на 4 години в прохолодне місце. Підготовлене м'ясо насадити на шампури по 6 шматочків, на кінці - сало. Смажити м'ясо над вугіллям, що горить, спочатку з одного, а потім – з іншого боку до утворення рум'яної скориночки. Якщо від крапель стікаючого жиру з'являється полум'я, його потрібно відразу ж гасити, скропивши водою. При подачі до столу шашлик на шпагах викласти на блюдо, гарнірувати великою кількістю свіжої зеленні, кільцями цибулі, часточками помідорів, салатом зі свіжих овочів.


Шашлики по-кавказськи.

  Інгредієнти: 1 кг молодої баранини (корейки), 3-5 цибулин, сіль, чорний і червоний мелений перець, сік лимона, часник.
  Приготування: Корейку нарізати на шматочки приблизно по 30-35 г, посолити, поперчити, покласти в глиняний посуд перемішати з тертою цибулею, подрібненим часником, скропити соком лимона, поставити в холодне місце на 6-8 годин. Потім шматочки м'яса насадити на шампури і смажити на вугіллі, в електрогрилі або газовій духовці до готовності.


Шашлик по-карськи.

  Інгредієнти: 240 г баранини, 10 г цибулі для маринування, 1 помідор, 1 бараняча нирка, 5 г вершкового масла, по 30 г зеленої і ріпчастої цибулі для гарніру, 0,5 лимона, 30 г соусу ткемалі.
  Приготування: М'якуш баранини нарізати упоперек на шматки по одному на порцію, посолити і замаринувати з цибулею і спеціями, для чого цибулю дрібно порізати, змочити лимонним соком, перемішати з м'ясом, посолити, поперчити і покласти в посуд, що не окислюється, на 4-6 годин. Перед жарінням шматок м'яса надіти на шампур разом із зачищеною від плівки баранячою ниркою з одного кінця і дрібним помідором з іншого. М'ясо змастити вершковим маслом і смажити на решітці над вугіллям або на вертелі. При подачі на стіл смажений шашлик, нирку і помідор зняти з шампура і викласти на блюдо. Блюдо прикрасити зеленню і подавати з соусом ткемалі.


Шашлик по-карські.(2)

  Інгредієнти: 240 г баранини, 50 г курдючного сала 50 г цибулі, 10 г горілки або коньяку, 3 г винного оцту, сіль, червоний мелений перець, зелень.
  Приготування: М'якуш жирної баранини нарізати шматками діаметром від 100 до 150 мм і завтовшки 40 мм, посолити, посипати перцем і дрібно нарізаною зеленною і цибулею, скласти в емальовану каструлю, полити оцтом, коньяком або горілкою, перемішати, поставити вантаж і залишити в холодному місці на 6-7 годин. Перед жарінням шматки маринованої баранини насадити на шампур упереміш з куснями сирого курдючного сала. Шампур з м'ясом встановити перед вогнем вертикально, періодично повертаючи з таким розрахунком, щоб м'ясо смажилося рівномірно по всій поверхні. Як тільки поверхня м'яса прожариться на глибину приблизно 6-8 мм, зрізати його гострим ножем у вигляді тонких скибочок. М'ясо, що залишилося на шампурі, знову смажити, потім знову зрізати і смажити так до тих пір, поки все м'ясо не буде зажарено. При подачі на стіл скибочки м'яса викласти на блюдо і гарнірувати нашаткованою ріпчастою і зеленою цибулею, помідорами, зеленню.



Шашлик по-узбекськи.

  Інгредієнти: 150 г баранини, 20 г курдючного сала, 80 г цибулі, 0,5 столової ложки муки, 1 г анісу, 20 г оцту, зелень, червоний мелений перець, сіль.
  Приготування: М'якуш баранини нарізати шматочками по 15-20 г, скласти в емальовану каструлю, додати нашатковану цибулю, винний оцет, аніс, червоний перець, перемішати все це з бараниною, ущільнити і залишити в холодному місці на 3-4 години. Перед жарінням шматочки баранини насадити на невеликі шампури вперемішку з кружками сирої цибулі, посипати пшеничною мукою, на кінець кожного шампура насадити по шматочку курдючного сала і смажити над розжареним вугіллям. Готові шашлики подавати негайно після жаріння на шампурах, посипавши зеленню.


Шашлик з баранини з рисом.

  Інгредієнти: 320 г баранини, 60 г цибулі, 100 г рису, 40 г топленого масла, 0,5 лимона, зелена цибуля, червоний перець, сіль.
  Приготування: Баранину нарізати на шматочки вагою по 30-40 г і замаринувати. Для цього шматки м'яса посолити, поперчити, посипати дрібно нарізаною цибулею, змочити винним оцтом або лимонним соком, перемішати, покласти ві посуд, що не окислюється, і залишити на 4-6 годин в холодному місці. Перед жарінням м'ясо насадити на шампур вперемішку з кільцями сирої цибулі або без цибулі і смажити на вертелі або решітці.


Шашлик з баранини.

  Інгредієнти: 320 г баранини, 100 г цибулі, 40 г 3%-го уксусу, цукор на кінчику ножа, сіль, перець.
  Приготування: Баранину нарізати шматочками вагою по 15 г, посолити, посипати перцем, змочити оцтом, додати невелику кількість тонко нарізаної цибулі, перемішати і маринувати в глиняному або емальованому посуді протягом 6-8 годин. Потім підготовлене м'ясо надіти на шампур і смажити над деревним вугіллям. При подачі на стіл готовий шашлик посипати цибулею, нарізаною тонкими кільцями і замаринованим в оцті з цукром.


Шашлик по-казахськи.

  Інгредієнти: 220 г баранини (корейка, задня нога), 30 г цибулі, сіль, перець.
  Приготування: М'яку частину баранини посолити і витримати 2-3 години в холодному місці. Потім нарізати шматочками по 15 г і надіти на шампур. Смажити над деревним вугіллям в мангалі до готовності (до утворення рум'яної скориночки), періодично змочуючи м'ясо розчином солі з перцем. При подачі на стіл посипати тонко нарізаною цибулею.


Бастурма по-казахськи.

  Інгредієнти: 240 г баранини, 60 г цибулі, 20 г 3%-го оцту, 5 г топленого баранячого сала, 1 помідор, зелена цибуля, сіль, перець.
  Приготування: Баранину (корейку, задню ногу) нарізати з розрахунку по 2-3 шматочки на порцію, злегка відбити, посолити, посипати перцем, додати нарізану кружечками цибулю, залити оцтом і маринувати 3-4 години в холодному місці. На середину м'яса покласти нарізані часточками свіжі або червоні солоні помідори і цибулю, з якою маринувалося м'ясо. М'ясо загорнути трубочкою у вигляді ковбаски. Надіти на шампур разом з м'ясом цілий помідор і смажити над вугіллям, що горить, час від часу змащуючи м'ясо жиром. Подавати із зеленою цибулею.


Шашлик по-кавказськи.

  Інгредієнти: 240 г баранини, 25 г зеленої або ріпчастої цибулі, спеції, 0,5 лимона або соус ткемалі.
  Приготування: Баранину порізати на шматки вагою по 35-40 г, посолити, насадити на шампур і смажити над деревним вугіллям. На гарнір подати зелену або ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, лимон або ткемалі. Крім того, можна подати жарені на вертелі помідори, баклажани або соління. Баклажани заздалегідь слід нафарширувати курдючним салом з сіллю, перцем і зеленню. При подачі на стіл блюдо прикрасити зеленню петрушки. М'ясо старих тварин для поліпшення смаку слід заздалегідь замаринувати.


Люля-кебаб.

  Інгредієнти: 240 г баранини, 10 г баранячого сала, 15 г цибулі (для фаршу), 40 г зеленої цибулі, зелень, лаваш, 25 г води, сіль, перець, сумахах (сушений барбарис).
  Приготування: Баранину, цибулю і бараняче сало (курдюк) пропустити через м'ясорубку або нарізати, заправити сіллю і перцем. Отриманий фарш сформувати у вигляді сардельок, насадити на шампур і обсмажити над розжареним вугіллям. Сумах подається окремо. Готове блюдо подати з лавашем, цибулею і зеленню.


Шашлик з баранини з курдючним салом.

  Інгредієнти: 320 г баранини, 60 г курдючного сала, 60 г ріпчастої або зеленої цибулі, 100 г помідорів, 0,5 лимона, 30 г соусу, перець.
  Приготування: Баранину без кісток нарізати шматочками вагою по 20-25 г, поперчити, змочити соком лимона, змішаного з натертою цибулею, покласти в глиняний або дерев'яний посуд і витримати на холоді 5-6 годин. Курдючне сало варити шматком протягом півгодини, потім нарізати тонкими шматочками і надіти уперемішку з бараниною на шампур. Смажити шашлик в мангалі, періодично поливаючи баранину розчином солі. На гарнір подати тонко нарізану ріпчасту або зелену цибулю, помідори, гострий холодний соус.


Шашлик вірменський.

  Інгредієнти: 300 г баранини, 20 г курдючного сала, 50 г цибулі, 10 г коньяку або горілки, 2 г 3%-го оцту або 0,2 г лимонної кислоти, сушена зелень (кріп, м'ята, кінза), сіль, червоний перець, свіжа зелень.
  Приготування: М'якуш жирної баранини нарізати на шматки завтовшки 4 см, посипати перцем, вершками, дрібно нарізаною цибулею, додати лимонну кислоту або оцет, коньяк (горілку), сушену зелень і поставити на 6-7 годин в холодне місце для маринування. Підготовлені шматки м'яса нанизувати на шампур так, щоб вони чергувалися з шматками курдючного сала, і смажити на мангалі, періодично повертаючи шампур, розташований вертикально. Після обсмажування зрізати зовнішній шар м'яса і сала на тарілку. При подачі на стіл гарнірувати цибулею, нарізаною кружками. На гарнір можна подати також овочі, жарені на вертелі.


Шашлик з цибулею і часником.

  Інгредієнти: 500 г баранини, 4 цибулини, 2 чайних ложки сухого розмарину, 100 г сала, 0,5 чайної ложки меленого перцю, 1 зубчик часнику, 0,5 чайної ложки солі, 2 столових ложки масла.
  Приготування: М'ясо порізати на шматочки приблизно по 3 см. Кожну цибулину розрізати на 8 частин, сало порізати досить великими кубиками і обваляти в перці. Наколоти баранину, упереміж із скибочками цибулі в розмарині і сала на шампури, скропити маслом, в яке доданий часник, і залишити на 3 години. Підготовлений шашлик обсмажувати на решітці протягом 10-15 хвилин.


Шашлик по-югославськи.

  Інгредієнти: 1 кг баранини, 3 цибулини, 3 стручки солодкого червоного перцю, 4 гострих червоних перці, 4 помідори, 1 чайна ложка солі, 1 чайна ложка білого перцю, 1 столова ложка червоного солодкого перцю, 3 столових ложки масла.
  Приготування: Справжній югославський шашлик готується на вугіллі, але його можна приготувати і в електричному грилі. М'ясо розрізати на шматочки приблизно по 6 см, цибулю нарізати колечками. Розрізати перець на 4 частини, видалити серцевину, потім розрізати кожну скибочку навпіл ще раз. Помідори розрізати на 8 частин. М'ясо посолити, поперчити, обваляти в солодкому перці. Всі компоненти насадити на шампур і полити маслом. Готувати в грилі або на вугіллі приблизно 25 хвилин. Шампур при цьому потрібно рівномірно повертати і збризкувати маслом.


1 2 3 4 5

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)