kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Шашлик.

Шашлик.

  У багатьох людей, не знайомих з історією, склалася уява, ніби шашлик - якесь особливе блюдо народів Кавказу, властиве лише ним. Це досконало невірно. Такий самий шашлик можна зустріти у багатьох народів світу. До речі, саме слово "шашлик" зовсім не кавказького походження воно є спотворенням кримськотатарського слова "дулі" - "вертів", "шишлик" - "щось на вертеліі". Шашлик був відомий і до XVIII століття, але називався "верчене" - м'ясо, що перевертається на вертелі. Шукати країну, де вперше з'явився шашлик безглуздо.
  Ще древні люди, навчившись добувати вогонь, куштували м'ясо, приготоване на вогнищі. Сотні століть опісля на шомполах від мушкетів і пищалей смажили за старих часів м'ясо мисливці і солдати. У Вірменії шашлик називають "хоровац", а в Азербайджані -"кебаб", у Туреччині - "шиш-кебаб". У країнах Середземномор'я кебаб є котлетною масою з великою кількістю м'яти, нанизану на дерев'яні палички і запечену у вугіллі. На Заході і в Америці "верчені" блюда перетворилися на "перевертаних", там готують м'ясо на решітках в жаровнях, що іменуються "барбекю".
  Зараз шашликом називають практично будь-яке м'ясо, приготоване на вугіллі. Адже шашлик - це не просто смажене м'ясо, це цілий ритуал зі своїми правилами і заборонами. Шашлик супроводиться лише свіжими томатами, приготованими на вугіллі овочами, зеленню, сиром, приправами, зеленою цибулею і сухим вином. Ніщо не повинне перебивати смак шашлику, потрібно насолоджуватися їм і лише ним, тому м'яса повинно бути багато, аби кожен мав можливість отримати масу задоволення.


Грудинка молодого баранчика, жарена на решітці.

  Інгредієнти: 1,2 кг грудинки молодого баранчика, 1 цибулина, 1 корінь селери, 1,5 столових ложок вершкового масла, 60 г паніровочних сухарів, 1 столова ложка муки, 0,6 л томатного соусу, шпинат, чорний мелений перець, сіль.
  Приготування: М'ясо нарізати на порції, залити водою, додати коріння і відварити до м'якості. Потім вийняти з бульйону, обережно відокремити від кісток і покласти під легкий прес. Посипати перцем, вершками, мукою, умочити в розтоплене масло, за панірувати в сухарях і обсмажити на решітці до готовності. Гарнірувати шпинатом. Подавати з томатним соусом.


Битки з баранини, смажені на решітці.

  Інгредієнти: 1,2 кг баранини, 2 цибулини, чорний мелений перець, кмин, рослина олія, сіль.
  Приготування: М'ясо пропустити через м'ясорубку з великою решіткою, потім нарізати ножем на змоченій водою дошці, посолити, перемішати і витримати 6-8 годин в холодильнику. Після цього у фарш додати подрібнену цибулю, перець, кмин і добре вимісити. З отриманої маси сформувати битки і обсмажити їх на решітці над вугіллям.


Чевапчичи.

  Інгредієнти: 800 г баранини, 400 г яловичини, 320 г грудинки варено-копченої, 180 г цибулі ріпчастої, 50 г жиру для мастила решітки. Для гарніру: 200 г ріпчастої цибулі, сіль, перець.
  Приготування: Підготовлену баранину, яловичину, грудинку і пасеровану цибулю, пропустити через м'ясорубку. Масу заправити сіллю, червоним меленим перцем, ретельно перемішати і сформувати ковбаски завдовжки 5 см і завтовшки 2 см. Чевапчичи обсмажувати на змащеній жиром решітці, над розжареним вугіллям. Під час обжарювання їх необхідно весь час перевертати. Готові ковбаски мають бути зовні коричневими, а усередині – соковитими і червонуватими. Як гарнір до блюда подають шинковану цибулю з сіллю і перцем. Примітка: чевапчичи можна також готувати зі свинини і яловичини або з однієї яловичини.


Шашлик в каструлі.

  Інгредієнти: 320 г баранини, 40 г баранячого сала, 60 г гранату, 80 г цибулі, сіль, перець.
  Приготування: Баранину нарізати на шматки по 40 г. Обсмажити до готовності на сковороді, посолити, поперчити і приварити в закритому посуді. При подачі на стіл посипати сирою нарізаною цибулею і полити соком граната.



Вірменський шашлик.

  Інгредієнти: 300 г баранини, 20 г курдючного сала, 50 г цибулі, 10 г коньяку або горілки, 0,2 г лимонної кислоти або 2 г 3%-ого оцту, червоний перець, зелень сушена різна (м'ята, кріп, кінза), 20 г свіжої зелені.
  Приготування: М'якуш жирної баранини нарізати на шматки завтовшки 4 см, посипати сіллю, перцем, дрібно нарізаною цибулею, додати лимонну кислоту і коньяк або горілку, сушену зелень і поставити в холодне місце на 6-7 годин для маринування. Мариновані шматки м'яса нанизувати на шампур так, щоб вони чергувалися з шматками курдючного сала, і смажити на мангалі, періодично повертаючи шампур, розташований вертикально. Після обсмажування зрізати зовнішній шар сала і м'яса на тарілку. При подачі на стіл гарнірувати кружечками цибулі. На гарнір можна подати овочі, жарені на вертелі - помідори, картоплю, баклажани.


Бастурма.

  Інгредієнти: 310 г філе яловичини, 40 г цибулі, 10 г винного оцту, 5 г топленого масла, спеції.
  Приготування: Філе або м'ясо 1-го сорту нарізати кубиками по 30 г, додати нарізану цибулю, сіль, чорний перець, білий винний оцет, лавровий листок, запашний перець, перемішати і маринувати в глиняному посуді 2-3 дні. Потім підготовлене м'ясо насадити на вертіл і смажити над деревним вугіллям до готовності. І періодично змащувати м'ясо топленим маслом.


Бастурма. (маринований шашлик)

  Інгредієнти: 200 г яловичини, 30 г цибулі, 30 г винного оцту, 40 г зеленої цибулі, 0,5 лимона, зелень базиліку, кінза, сіль, перець.
  Приготування: Вирізку нарізати на шматки вагою по 30-40 г, покласти в посуд, посипати сіллю, перцем і нарізаною цибулею, залити оцтом і поставити в холодне місце на 5-6 годин. Шматки м'яса, надіті на шампур, смажити над розжареним вугіллям без полум'я. На гарнір подати цибулю зелену з маринадом, зелень, лимон.


М'ясне філе на решітці або вертелі.

  Інгредієнти: 320 г яловичини (вирізка), 1 столова ложка вершкового масла, 200 г огірків або помідорів, 50 г цибулі, 0,5 лимона, сіль, перець, зелень.
  Приготування: Вирізку нарізати по 1 шматку на порцію. Шматки м'яса змастити розтопленим вершковим маслом і покласти на сильно нагріті решітки. Перед тим, як викладати м'ясо, решітки слід протерти 2-3 рази шматком свинячого шпига. Підсмажити м'ясо з обох боків. Готове м'ясо посипати сіллю і перцем. При жарінні на вертелі м'ясо смажити, обертаючи над вугіллям, що горить. Готове філе покласти на тарілку, гарнірувати помідорами, кільцями цибулі або зеленою цибулею, гілочками петрушки і часточкою лимона. Помідори або свіжі шампіньйони для гарніру можна смажити одночасно з філе на решітці або на вертелі.


Філе смажене цілком на решітці або вертелі.

  Інгредієнти: 320 г яловичини (вирізка), 10 г вершкового масла, 100 г помідорів, 0,5 лимона, по 50 г ріпчастої і зеленої цибулі, зелень, сіль, перець.
  Приготування: Цілу вирізку зачистити, надіти на шампур, обв'язати товстими нитками і смажити на решітці або на вертелі до готовності. Якщо м'ясо нежирне, то перед жарінням вирізку можна нашпигувати свинячим салом, нарізаним тонкими брусками. Готове м'ясо гарнірувати скибочками помідорів, лимону, зеленню, кільцями цибулі.


Котлети з телятини, смажені на решітці.

  Інгредієнти: 280 г телятини, 20 г вершкового масла або оливкової олії, 40 г білого хліба, сіль.
  Приготування: Зачищені котлети (шматки м'яса з кісточкою) посолити, змастити оливковою олією або розтопленим вершковим маслом або, окунув їх в розтоплене вершкове масло, за панірувати в крихтах пшеничного хліба. Підготовлені котлети покласти на добре розігріті над вугіллям решітки і смажити приблизно 15 хвилин, періодично перевертаючи їх з одного боку на інший. Не паніровані котлети під час жаріння необхідно час від часу змащувати маслом.


Шашлик з яловичини з рисом.

  Інгредієнти: 320 г яловичини, 80 г шпигу, 20 г свинячого топленого сала, 30 г вершкового масла, 10 г м'ясного соку, 100 г цибулі, сіль, перець.
  Приготування: М'ясо (вирізку) нарізати на шматки вагою 20-25 г, відбити до товщини 5 мм. Свинячий шпиг нарізати тонкими скибочками (2-3 мм) розміром приблизно 50x45 мм. Скибочки м'яса насадити на шампур упереміш з шпигом так, щоб з обох кінців на шампурі були скибочки м'яса. Шашлик на шампурі порівняти, зрізавши виступаючі кромки шматочків м'яса. Перед жарінням м'ясо посолити, поперчити і підсмажити над вугіллям, періодично поливаючи розтопленим жиром, або на сковороді зі свинячим салом. При подачі на середину блюда покласти горою розсипчасту рисову кашу, зварену на бульйоні, і полити її вершковим маслом і м'ясним соком. На кашу помістити готовий шашлик, звільнивши його від шампура, а на нього кільця підсмаженої цибулі.


Антрекот, жарений на решітці.

  Інгредієнти: 320 г яловичини (край), 10 г вершкового масла, сіль, перець, зелень.
  Приготування: М'ясо нарізати шматками, змастити розтопленим вершковим маслом і покласти на сильно нагріті змащені жиром решітки, встановлені над вугіллям, що горять без диму і полум'я. Підсмажити м'ясо з обох боків і відразу після жаріння посолити його і поперчити. Необхідно враховувати, що чим грубший шматок м'яса, тим далі від вогню повинні знаходитися решітки (інакше м'ясо підгорить). Готовий антрекот подавати, посипавши зеленню.


Лангет в сухарях, жарений на решітці.

  Інгредієнти: 300 г яловичини, 1 яйце, 30 г вершкового масла, 40 г пшеничного хліба, 100 г соусу, сіль, перець, зелень.
  Приготування: М'ясо (вирізку) нарізати по 4 шматки на порцію, злегка відбити, посипати сіллю, перцем, змочити в збитому яйці і за панірувати в крихтах пшеничного хліба. Скропити м'ясо вершковим маслом і підсмажити на решітці над вугіллям або в електрогрилі. При подачі посипати зеленню. Окремо подати гострий соус.


Шашлик зі свинини.

  Інгредієнти: 220 г свинини, 20 г оцту, по 80 г ріпчастої або зеленої цибулі, 20 г свинячого сала, 300 г рисової каші (на гарнір), перець, сіль, зелень.
  Приготування: Шашлик можна готувати з будь-якої частини свинини, але краще всього використовувати м'якуш задньої ноги і лопатки, зрізавши зайвий жир, тобто залишивши його на м'ясі шаром не більше 5-7 мм. М'ясо розрізати на шматки по 30-40 г, посолити, поперчити, покласти в глиняний посуд, перемішати з тертою цибулею, подрібненим часником, скропити соком лимона, поставити в холодне місце на 6-8 годин. Потім шматочки м'яса насадити на шампури і смажити на вугіллі, в електрогрилі або газовій духовці до готовності. Готовий шашлик подавати з розсипчастою рисовою кашею і підсмаженою цибулею або без рису з сирою ріпчастою і зеленою цибулею, помідорами і лимоном.


Шашлик зі свинини з цибулею.

  Інгредієнти: 600 г нежирної свинини, 5-6 цибулин, сіль, чорний і червоний мелений перець.
  Приготування: Свинину нарізати шматочками по 15-20 г, посолити, поперчити, рясно пересипати нарізаною кільцями цибулею, все помістити в емальовану каструлю, зверху покласти вантаж і залишити в холодильнику на 5-6 годин. Потім шматочки свинини насадити на шампур, чергуючи з цибулею, і смажити на вугіллі, в електрогрилі, і духовці або на сковороді з жиром.


1 2 3 4 5

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)