kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Шашлик.

Шашлик.

  У багатьох людей, не знайомих з історією, склалася уява, ніби шашлик - якесь особливе блюдо народів Кавказу, властиве лише ним. Це досконало невірно. Такий самий шашлик можна зустріти у багатьох народів світу. До речі, саме слово "шашлик" зовсім не кавказького походження воно є спотворенням кримськотатарського слова "дулі" - "вертів", "шишлик" - "щось на вертеліі". Шашлик був відомий і до XVIII століття, але називався "верчене" - м'ясо, що перевертається на вертелі. Шукати країну, де вперше з'явився шашлик безглуздо.
  Ще древні люди, навчившись добувати вогонь, куштували м'ясо, приготоване на вогнищі. Сотні століть опісля на шомполах від мушкетів і пищалей смажили за старих часів м'ясо мисливці і солдати. У Вірменії шашлик називають "хоровац", а в Азербайджані -"кебаб", у Туреччині - "шиш-кебаб". У країнах Середземномор'я кебаб є котлетною масою з великою кількістю м'яти, нанизану на дерев'яні палички і запечену у вугіллі. На Заході і в Америці "верчені" блюда перетворилися на "перевертаних", там готують м'ясо на решітках в жаровнях, що іменуються "барбекю".
  Зараз шашликом називають практично будь-яке м'ясо, приготоване на вугіллі. Адже шашлик - це не просто смажене м'ясо, це цілий ритуал зі своїми правилами і заборонами. Шашлик супроводиться лише свіжими томатами, приготованими на вугіллі овочами, зеленню, сиром, приправами, зеленою цибулею і сухим вином. Ніщо не повинне перебивати смак шашлику, потрібно насолоджуватися їм і лише ним, тому м'яса повинно бути багато, аби кожен мав можливість отримати масу задоволення.


Свинина на вертелі.

  Інгредієнти: 500 г м'яса (свинини, баранини або яловичини), 1 стакан йогурту або кислого молока, 3 цибулини, 1 невеликий буряк, 0,5 стакана масла або маргарину, 1 столова ложка коріандру, 0,5 чайної ложки солі, 1\3 чайної ложки порошку імбиру, 1\3 чайної ложки меленої кориці, 0,5 чайної ложки кардамону, 3 шт. гвоздики, 1\4 чайної ложки приправи каракуми або порошку керрі (можна використовувати також інші прянощі за смаком).
  Приготування: З йогурту або молока, імбиру і солі приготувати маринад. М'ясо порізати на кубики величиною 2-3 см і покласти в цей маринад на декілька годин. Потім розпустити половину масла, додати м'ясо і дрібно нарізану цибулю, посипати коріандром і влити 0,5 стакана води. Поставити варити на слабкий вогонь, щоб випарувалася частина рідини, потім перемішати з останніми прянощами. Каструлю добре струсити кілька разів і залишити ще на 5 хвилин на слабкому вогні. Яйця відварити круто і очистити. Цибулю очистити і відварити протягом 15 хвилин, після чого нарізати тонкими скибочками. Буряк очистити, нарізати теж тонкими скибочками і відварити протягом 15 хвилин. Узяти кубики м'яса, яйця, цибулю і скибочки буряка, насадити по черзі на шампур посипати порошком керрі. Готувати над вугіллям або на сковороді, періодично поливаючи жиром.


Шашлик по-італійськи з часником.

  Інгредієнти: 500 г баранини або свинини, скибочки цибулі, сіль, перець. Для часникового соусу: 5 часточок часнику, 10 зерняток мигдалю, 2 столових ложки м'яких хлібних крихт, 0,5 стакана рослинної олії, 1 жовток, 0,5 лимона, сіль.
  Приготування: М'ясо порізати на невеликі шматочки, насадити, на шампур упереміж з колечками цибулі, сильно посолити, поперчити і обсмажити над розжареним вугіллям. До готового шашлику подавати часникову пасту-соус. Соус: Часник і мигдаль натерти, потім розтовкти разом з хлібними крихтами, додати жовток і, постійно помішуючи, вливати соняшникову олію. Соус приправити соком лимона і посолити, після чого на деякий час поставити на холод.


Шашлик з риби.

  Інгредієнти: 200 р. риби (осетрина, севрюга, лосось), 1 столова ложка сметани, сік лимона, 80 г цибулі, сіль, зелень петрушки.
  Приготування: Оброблену рибу з шкірою розділити на шматки (з розрахунку 1-2 шматки на порцію), надіти на шампур, посолити, змастити сметаною і обсмажити над деревним вугіллям. На гарнір до шашлику подати цибулю або лимон.


Шашлик з риби. (2)

  Інгредієнти: 400 г філе риби (капітан, нототенія), 1 головка цибулі, вершкове масло. Для маринаду: 1 головка цибулі, 20 г оцту, перець, сіль.
  Приготування: Філе нарізати шматочками і залити маринадом на 15-20 хвилин. Потім шматки риби наколоти на шампур або гладку дерев'яну паличку упереміж з кільцями цибулі. Смажити у вершковому маслі до утворення рум'яної скориночки, після чого поставити шашлик в духовку і довести до готовності. До готового шашлику можна подати гострий томатний соус.



Шашлик з осетрини.

  Інгредієнти: 600-800 г риби, 2 столових ложки муки, 2,5 столових ложок вершкового масла, 1\4 лимона, сіль, чорний мелений перець.
  Приготування: Підготовлену рибу без шкіри і кісток нарізати порційними шматками, ошпарити, промити, обсушити, а потім посолити, поперчити, обваляти в муці. Шматки осетрини насадити на шампури і смажити над гарячим вугіллям, час від часу поливаючи розтопленим вершковим маслом. Готові шматки риби викласти на блюдо, полити маслом, прикрасити скибочками лимона і гілочками петрушки.


Шашлик з лососини.

  Інгредієнти: 1,2 кг лососини, 3 столових ложки соняшникової олії, 5-6 щіпок чорного перцю, 2 великі головки цибулі, сіль, мука або сухарі для паніровки.
  Приготування: Лососину вимити, очистити від шкіри і кісток, нарізати шматочками, посолити, поперчити і насадити на шампури або покласти на решітки над вугіллям. Цибулю дрібно порізати, загорнути в марлю і вичавити сік на всі шматки лососини, після чого обсипати їх мукою і смажити до готовності, час від часу збризкуючи олією.


Риба, жарена на вертелі, по-італійськи.

  Інгредієнти: 2,65 фунт риби (осетрина, севрюга або лосось), 1 столова ложка сметани, 1 лимон або 250 г гранатового соку, 7 головок цибулі, 60 г зелені петрушки, сіль.
  Приготування: Рибу очистити, випатрати, нарізати на порційні шматки, насадити на шампури, посолити, змастити сметаною і смажити над гарячим вугіллям. Готову рибу викласти на тарілку і гарнірувати лимоном або гранатовим соком і нарізаною зеленню.


Вугор на вертелі.

  Інгредієнти: 500-750 г вугра, 1-2 свіжих огірка, 2 столових ложки дрібно нарізаної зелені кропу і петрушки, 1-2 столових ложки вершкового масла, сіль, перець, жир для смажіння, мука.
  Приготування: Вугра очистити, зняти з нього шкірку, розрізати на шматки завдовжки по 2 см. Огірки очистити, розрізати навпіл, звільнити від насіння, розділити на шматочки завдовжки 2 см і залити гарячим бульйоном. По черзі насадити на шампури шматочки вугра і огірка, посолити, поперчити, обваляти в муці і зажарити над гарячим вугіллям, періодично рясно поливаючи сильно розігрітим жиром. Подавати з маслом, розтертим разом із зеленню.


Риба жарена на вертелі.

  Інгредієнти: 370 г риби (осетрина, севрюга або лосось), 10 г сметани, 40 г лимона або 100 г гранатового соку, 160 г цибулі, 20 г зелені петрушки.
  Приготування: Оброблену рибу з шкірою (2-4 шматки на порцію) надіти на вертел, посипати сіллю, змастити сметаною і смажити над деревним вугіллям. На гарнір подати нарізану кільцями цибулю, часточки лимона або гранатовий сік.


Форель на вертелі.

  Інгредієнти: 370 г дрібної форелі, 40 г соку граната, 10 г вершкового масла, 15 г зелені петрушки, сіль, перець.
  Приготування: Рибу випатрати з боку голови не розрізаючи черевця, потім промити, посипати сіллю, перцем, надіти на вертел і смажити над розжареним вугіллям, періодично змащуючи рибу маслом. При подачі на стіл полити соком граната. На гарнір подати зелень і овочі.


Камбала, жарена на решітці.

  Інгредієнти: 1 кг риби, 2 столових ложки топленого масла або рослинної олії, 1,5 столової ложки муки або сухарів, 1\4 лимона, сіль.
  Приготування: Підготовлену рибу випатрати, велику – розрізати навпіл, дрібну використовувати цілком (шкіру з темного боку зняти). Промити і обсушити в чистій тканині, потім змастити маслом, посолити і обваляти в муці або сухарях. Обсмажити з обох боків на змащеній жиром решітці до готовності. Готову рибу викласти на блюдо і прикрасити скибочками лимона. На гарнір добре подати салат зі свіжих овочів.


Риба на решітці з горіховим соусом.

  Інгредієнти: 800-1000 г риби, 150 г рослинної олії, 50 г муки або сухарів, часник, 150 г волоських горіхів, 2-3 яйця, чорний мелений перець, сіль, оцет, зелень петрушки.
  Приготування: Рибу обробити, видалити голову і плавники, нарізати на шматки (якщо риба велика), посолити, змастити рослиною олією, обваляти в муці або сухарях і обсмажити на змащеній жиром решітці з обох боків. Шматки готової риби покласти на блюдо у вигляді круга, залишивши в середині місце для соусу. Соус; Часник розтовкти, додати товчені горіхи, рослину олію, оцет і води стільки, скільки знадобиться, щоб вийшов густий соус. Отриманий соус викласти на середину тарілки з рибою. Яйця зварити в круту, очистити, нарізати кружечками і покласти по краю тарілки. Зверху яйця посолити, по перчити і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки.


Короп або сазан смажений, із сметаною.

  Інгредієнти: 1 кг риби, 2 яйця, 3-4 столових ложки мелених сухарів, 2 столових ложки топленого масла або рослинної олії, 0,5 стакана сметани, сіль.
  Приготування: Підготовлену рибу нарізати порційними шматками без кісток. Посолити, витримати в прохолодному місці 15 хвилин, обтерти чистою тканиною, змочити в яйці і обваляти в сухарях. Обсмажити на розжареній решітці, змащеній жиром, з обох боків. Готову рибу викласти на блюдо, залити сметаною і посипати подрібненою зеленню.


Кефаль, жарена на решітці, з лимонним соком.

  Інгредієнти: 1,2 кг риби, 3 столових ложки муки або сухарів, 50 г рослинної олії, сік 1 лимона або 0,5 чайної ложки лимонної кислоти, 50 г вершкового масла.
  Приготування: Рибу помити, почистити, розпатрати, посолити за смаком, змастити рослиною олією, обваляти в сухарях і обсмажити з обох боків на змащеній жиром решітці. Готову рибу покласти на блюдо, посипати нарізаною зеленню петрушки, полити соком лимона або розведеною лимонною кислотою, полити розтопленим вершковим маслом.


Кликач, жарений на грилі.

  Інгредієнти: 800 г кликача, 1 столова ложка рослинної олії, 0,5 лимона або 2-3 щіпки лимонної кислоти, 1 столова ложка дрібно нарізаної зелені петрушки, чорний мелений перець, сіль за смаком.
  Приготування: Підготовлену рибу нарізати на шматки, посипати сіллю, перцем, додати зелень петрушки, масло, сік лимона або розчин лимонної кислоти, перемішати і поставити на 30 хвилин в холодильник для маринування. Підготовлені шматки риби смажити на відкритому вогні. Для цього над розжареним деревним вугіллям покласти на виступи для смажіння шашликів металеві решітки, прогріти її і намазати свинячим шпиком, після чого покласти на неї мариновані шматки риби і посмажити з обох боків до готовності. На поверхні смаженого шматка риби повинні з'явитися смуги від решітки. При подачі на стіл готову рибу викласти на тарілку, полити розтопленим вершковим маслом. Окремо в соус-піке подати томатний соус або холодний майонез з корнішонами.


1 2 3 4 5

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)