kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Шашлик.

Шашлик.

  У багатьох людей, не знайомих з історією, склалася уява, ніби шашлик - якесь особливе блюдо народів Кавказу, властиве лише ним. Це досконало невірно. Такий самий шашлик можна зустріти у багатьох народів світу. До речі, саме слово "шашлик" зовсім не кавказького походження воно є спотворенням кримськотатарського слова "дулі" - "вертів", "шишлик" - "щось на вертеліі". Шашлик був відомий і до XVIII століття, але називався "верчене" - м'ясо, що перевертається на вертелі. Шукати країну, де вперше з'явився шашлик безглуздо.
  Ще древні люди, навчившись добувати вогонь, куштували м'ясо, приготоване на вогнищі. Сотні століть опісля на шомполах від мушкетів і пищалей смажили за старих часів м'ясо мисливці і солдати. У Вірменії шашлик називають "хоровац", а в Азербайджані -"кебаб", у Туреччині - "шиш-кебаб". У країнах Середземномор'я кебаб є котлетною масою з великою кількістю м'яти, нанизану на дерев'яні палички і запечену у вугіллі. На Заході і в Америці "верчені" блюда перетворилися на "перевертаних", там готують м'ясо на решітках в жаровнях, що іменуються "барбекю".
  Зараз шашликом називають практично будь-яке м'ясо, приготоване на вугіллі. Адже шашлик - це не просто смажене м'ясо, це цілий ритуал зі своїми правилами і заборонами. Шашлик супроводиться лише свіжими томатами, приготованими на вугіллі овочами, зеленню, сиром, приправами, зеленою цибулею і сухим вином. Ніщо не повинне перебивати смак шашлику, потрібно насолоджуватися їм і лише ним, тому м'яса повинно бути багато, аби кожен мав можливість отримати масу задоволення.


Корюшка або салака, жарена на решітці.

  Інгредієнти: 600 г риби, 1,5 столової ложки рослинної олії, 1 столова ложка вершкового масла, сіль за смаком.
  Приготування: Підготовлену рибу промити, обсушити в чистій тканині, посолити, добре змастити рослиною олією і викласти на решітки. Смажити над розжареним вугіллям з двох сторін до готовності. Готову рибу викласти на блюдо і залити розтопленим вершковим маслом. На гарнір можна подати салат зі свіжих овочів.


Шашлик з печінки.

  Інгредієнти: 220 г яловичої печінки, 120 г курдючного сала, зелень, сіль.
  Приготування: Печінку нарізати на прямокутні шматки завтовшки 1,5-2 см вагою по 15-20 г, а курдючне сало – квадратиками або кружечками. Сало надіти на шампур упереміж з шматочками печінки і смажити над розжареним вугіллям в мангалі, періодично поливаючи розчином солі (з розрахунку 100 г солі на 1 л води). Готовий шашлик подавати на шампурі по 3-4 шт. на порцію, посипавши зеленню.


Печінка птиці на шампурі.

  Інгредієнти: 200 г печінки (гусака, індички), 30 г свинячої копченої грудинки, 40 г шампіньйонів або білих грибів, 10 г вершкового масла, сіль, перець, гострий соус.
  Приготування: Обробити печінку і розрізати на шматочки, потім занурити в окріп на 1 хвилину, відкинути на друшляк, промити холодною водою, обсушити і насадити на шампур упереміж з тонкими скибочками свинячої копченої грудинки приблизно такого ж розміру, заздалегідь ошпареними, і скибочками злегка підсмажених шампіньйонів або білих грибів. Все це посипати сіллю, перцем і обсмажити на решітці над вугіллям, заздалегідь змастивши решітки маслом. Подавати з гострим соусом.


Шашлик з печінки.

  Інгредієнти: 150 г печінки (баранячої, телячої або свинячої), 30 г грудинки, 60 г цибулі, 10 г свинячого або баранячого топленого сала, 300 г рисової каші, соус.
  Приготування: Печінку нарізати квадратними скибочками завтовшки приблизно 15 мм. Насадити їх на шампур упереміж із скибочками баранячого курдючного сала і грудинки, нарізаними також, як печінка, але удвічі тонше. Смажити шашлик над деревним вугіллям, що горить без диму і полум'я або в електрогрилі, і за 2-3 хвилини до закінчення жаріння полити міцним розчином солі (10 г солі на 100 г води). Шашлик можна також посипати сіллю і перцем перед жарінням і смажити на решітці, вертелі або на сковороді з топленим салом. Подавати шашлик з розсипчастою рисовою кашею і смаженою цибулею або з сирою ріпчастою і зеленою цибулею, огірком і помідорами. Окремо подати соус.



Філе на вертелі.

  Інгредієнти: 240 г м'ясного філе, вершкове масло, 25 г цибулі, гарнір (лимон або ткемалі), сіль, зелень.
  Приготування: Хвостову частину вирізки або цілу вирізку зачистити, надіти на вертель, посолити і смажити над деревним вугіллям до готовності. У міру жаріння змащувати вершковим маслом. На гарнір подати зелену або ріпчасту цибулю нарізану кільцями, лимон або ткемалі. Крім того, подати жарені на вертелі помідори, баклажани або соління. Баклажани заздалегідь слід нафарширувати курдючним салом з сіллю, перцем і зеленню.


Гарнір до шашликів.

  Інгредієнти: 170 г помідорів, 150 г баклажанів, 20 г сала, солодкий перець, 40 г цибулі, 50 г зеленої цибулі, зелень петрушки і кропу, сіль.
  Приготування: Помідори, солодкий перець, цибулю очистити. Цибулю нарізати кільцями, зелену цибулю – на шматки по 4-5 см, лимон - часточками. Баклажани з шкірою надрізати уподовж, покласти всередину шматки курдючного сала і смажити разом з цілими стручками перцю, помідорами, надітими на шампур, над розжареним вугіллям. Після цього з овочів зняти шкірку, посипати зеленню і подати до шашлику.


Шашлик з м'яса лані, лосося, оленя або дикої кози.

  Інгредієнти: 400 г м'яса, 10 г вершкового масла або оливкової олії (для жаріння), по 40 г зеленої і ріпчастої цибулі, 150 г огірків, помідорів або солінь. Для маринаду: 20 г винного оцту, 4-5 горошин чорного перцю, 20 г цибулі, 1-2 часточки часнику, цукор на кінчику ножа, сіль, лавровий листок.
  Приготування: М'ясо (м'якуш) нарізати шматками по 30-40 г, покласти в посуд, що не окислюється, залити маринадом і витримати в холодному місці 10-12 годин. За 10 хвилин до подачі мариноване м'ясо насадити на шампури і смажити, періодично змащуючи м'ясо оливковою олією або розтопленим вершковим маслом або топленим свинячим салом. Подавати шашлик з сирою ріпчастою і зеленою цибулею, помідорами, огірками, сливами, виноградом. Окремо до шашлику подати гострий соус – ткемалі або будь-який інший. Маринад: Виноградний оцет розвести рівною кількістю кип'яченої холодної води, додати натерту на терці або пропущену через м'ясорубку цибулю, розтертий з сіллю часник, цукор, грубо товчений чорний перець і розламаний на дрібні шматочки лавровий листок.


Нирки телячі, жарені на решітці.

  Інгредієнти: 5 телячих нирок, 50 г вершкового масла, 400 г помідорів, 1 лимон, зелень, сіль.
  Приготування: З телячих нирок, якщо вони дуже жирні, зрізати жир, залишивши його шаром не більше 10 мм. Надрізати нирки по довжині так, щоб обидві її половинки утворили один плоский шматок. Потім обидві половинки нирки проткнути навхрест двома короткими шпагами, посолити, змастити розтопленим вершковим маслом і смажити на решітці над вугіллям або в електрогрилі. При подачі вийняти шампури, покласти нирки на блюдо, поруч покласти свіжі або підсмажені на решітці помідори і часточки лимона. Прикрасити гілочками зелені.


Індичка смажена на вертелі.

  Інгредієнти: 1,2 кг індички (частина філе), 120 г сала - шпика, 5 ст. л, вершкового масла, 1 лимон, родзинки, чорний мелений перець, сіль.
  Приготування: Частину філе тушки птиці покрити тонкими скибочками сала - шпик, обв'язати ниткою, посолити, поперчити і смажити на вертелі над гарячим вугіллям, повільно повертаючи і періодично поливаючи розтопленим вершковим маслом. Готове блюдо гарнірувати відвареним рисом з потрухами індички і родзинками, а також салатом.


Курча з грудинкою і овочами смажене на решітці.

  Інгредієнти: 360 г курчати, 40 г вершкового масла, 100 г пшеничного хліба, 30 г свинячої копченої грудинки, 100 г помідорів, 100 г кабачків без насіння або баклажанів, сіль, зелень.
  Приготування: Підготовлене сире курча розрізати на порційні шматки. Надрізати суглоби на ніжках і крильцях, злегка відбити, надавши шматкам плоскішу форму, посолити, поперчити, змастити маслом і смажити на решітці над вугіллям без диму і вогню. За декілька хвилин до готовності змастити курча розтопленим вершковим маслом, за панірувати в крихтах білого хліба і знову смажити на решітці до утворення піджареної скориночки. При подачі на блюдо викласти грінки з білого хліба, обсмажені з маслом, на них – порції курчати, довкола покласти підсмажені скибочки свинячої грудинки, часточки помідорів і скибочки підсмажених кабачків або баклажанів, полити маслом і прикрасити зеленню.


Куріпка, жарена на решітці, з шампіньйонами.

  Інгредієнти: 1 куріпка, 1-2 столових ложки вершкового масла, 80 г шампіньйонів, 0,5 лимона, сіль, перець, зелень, 80 г коричневого м'ясного бульйону.
  Приготування: Розрізати уподовж спинку куріпки, надрізати суглоби ніжок і крилець, грудну кість, злегка розплющити, посипати сіллю, перцем, змастити розтопленим вершковим маслом і смажити на змащеній жиром решітці. При подачі на стіл куріпку покласти на блюдо, обкласти підсмаженими на решітці головками шампіньйонів. Довкола куріпки налити міцний м'ясний бульйон, змішаний з лимонним соком, і прикрасити зеленню.


Курчата фаршировані, жарені на вертелі.

  Інгредієнти: 1 курча, 10 г топленого масла або жиру птиці, 100 г сиру сулугуни, 30 г граната.
  Приготування: Сир сулугуни дрібно нарізати, змішати із зернятками граната, нафарширувати цією сумішшю курчат, після чого зашити їх шпагатом і смажити на вертелі над вугіллям, періодично поливаючи жиром.


Курчата на вертелі.

  Інгредієнти: 1 курча, 1 столова ложка вершкового масла, 75 г соусу ткемалі.
  Приготування: Курча заправити, змастити вершковим маслом, насадити на вертел обсмажити над деревним вугіллям. Соус ткемалі подавати окремо.


Перепілки в сухарях, смажені на решітці.

  Інгредієнти: 2 перепілки, 10 г вершкового масла, 20 г білого хліба, 100 г шампіньйонів, перець, зелень.
  Приготування: Підготувати перепелів, розрізати їх уподовж з боку спини і видалити всі кісточки. Тушки посипати сіллю, перцем, змочити в розтопленому вершковому маслі, за панірувати в хлібних крихтах і смажити на змащеній жиром решітці над розжареним вугіллям. При подачі на стіл перепелів гарнірувати головками варених шампіньйонів, підігрітих в олії. Прикрасити зеленню.


Креветки на барбекю.

  Інгредієнти: Креветки очищені - 150 гр, йогурт - 150 гр, лимон - 1/2 шт, масло соняшникове - 1 ст. л, спеції тандури - 2 ст. л.
  Приготування: Змішати йогурт або сметану з соком половинки лимона, соняшниковою олією і спеціями тандури. Додати креветки і обваляти в маринаді. Залишити на півгодини. Нанизати замариновані креветки на дерев'яні шпажки, заздалегідь замочені у воді на 20 хвилин. Готувати на барбекю по 3 хвилини з кожного боку, поки креветки не стануть рожевими. Подавати відразу ж з часточками лимона.


1 2 3 4 5

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)