kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
tr class="tabl">Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Шашлик.

Шашлик.

  У багатьох людей, не знайомих з історією, склалася уява, ніби шашлик - якесь особливе блюдо народів Кавказу, властиве лише ним. Це досконало невірно. Такий самий шашлик можна зустріти у багатьох народів світу. До речі, саме слово "шашлик" зовсім не кавказького походження воно є спотворенням кримськотатарського слова "дулі" - "вертів", "шишлик" - "щось на вертеліі". Шашлик був відомий і до XVIII століття, але називався "верчене" - м'ясо, що перевертається на вертелі. Шукати країну, де вперше з'явився шашлик безглуздо.
  Ще древні люди, навчившись добувати вогонь, куштували м'ясо, приготоване на вогнищі. Сотні століть опісля на шомполах від мушкетів і пищалей смажили за старих часів м'ясо мисливці і солдати. У Вірменії шашлик називають "хоровац", а в Азербайджані -"кебаб", у Туреччині - "шиш-кебаб". У країнах Середземномор'я кебаб є котлетною масою з великою кількістю м'яти, нанизану на дерев'яні палички і запечену у вугіллі. На Заході і в Америці "верчені" блюда перетворилися на "перевертаних", там готують м'ясо на решітках в жаровнях, що іменуються "барбекю".
  Зараз шашликом називають практично будь-яке м'ясо, приготоване на вугіллі. Адже шашлик - це не просто смажене м'ясо, це цілий ритуал зі своїми правилами і заборонами. Шашлик супроводиться лише свіжими томатами, приготованими на вугіллі овочами, зеленню, сиром, приправами, зеленою цибулею і сухим вином. Ніщо не повинне перебивати смак шашлику, потрібно насолоджуватися їм і лише ним, тому м'яса повинно бути багато, аби кожен мав можливість отримати масу задоволення.


Креветки в пряному соусі.

  Інгредієнти: Креветки тигрові - 16 шт, лайм - 1 шт, цукор коричневий - 1 ст. л, паста тамаринду - 1 ст. л, масло кунжутне - 1 ст. л, соус темний соєвий - 1 ст. л, часник - 1 зубчик, перець чилі - 1 шт, листя салату - 1 пучок.
  Приготування: Дрібно нарізаний часник і чилі змішати з пастою з тамаринду, кунжутним маслом, соєвим соусом, соком лайма і цукром в каструлі. Поставити на повільний вогонь і помішувати, поки весь цукор не розчиниться, потім дати остигнути. Очищені креветки, покласти в один шар в широкий, не металевий посуд, полити зверху маринадом і обваляти. Накрити і залишити в холодильнику маринуватися на ніч. Нанизати по 4 креветки на кожен шампур. Готувати на гарячому заздалегідь розігрітому грилі або мангалові (барбекю) над розжареним вугіллям без вогню 5-6 хв, перевернувши як мінімум раз, поки він не стане рожевим. Надіти на кожен шампур шматочок лайма і подавати з хрустким хлібом і зеленим салатним листям.


Креветки по-мексиканськи.

  Інгредієнти: Креветки королівські - 24 шт. кмин - 3 ст. л, фенхель - 3 ст. л, коріандр - 3 ст. л, перець чорний - 3 ст. л, перець каєнський - 3 ст. л, олія оливкова - 6 ст. л, манго - 1 шт. перець солодкий - 1 шт. цибуля - 1 шт. зелень петрушки - 1 пучок, сік апельсиновий - 2 ст. л.
  Приготування: Обсмажити насіння кмину, фенхеля, коріандру і горошки чорного перцю на сухій сковороді на середньому вогні, поки вони не почнуть поклацувати і ароматно пахнути. Перекласти в ступку разом з каєнським перцем і розмолоти в пудру. Креветки очистити від панцира, надіти на дерев'яні шампури, які були заздалегідь замочені в холодній воді. Потім натерти креветки приготованою приправою і скропити оливковою олією. Запікати на грилі або на барбекю 3-5 хв. з кожного боку. Зробити релиш, змішавши дрібно нарізаний м'якуш манго з дрібно порізаними: червоним солодким перцем, червоною цибулиною, зеленню свіжої петрушки, 2 ст. ложками апельсинового соку, 2 ст. ложками оливкової олії. Подавати з креветками.


Креветки в шинці.

  Інгредієнти: Креветки - 12 шт. олія оливкова - 100 мл, лимон - 1 шт. лайм - 1/2 шт. мед - 1 ст. л, шинка підкопчена - 100 гр. перець чорний - 5 гр.
  Приготування: Спочатку потрібно приготувати соус. Збити оливкову олію, терту лимонну цедру і сік, цедру 1 лимона, мед, разом зі свіжо меленим чорним перцем. Великі креветки очистити, загорнути кожну креветку в половину тонко нарізаного шматка шинки і нанизати на шампури. Запікати над розжареним вугіллям без вогню по 2-3 хв. з кожного боку або готувати на грилі по 1-2 хвилини з кожного боку. Подавати, скропивши соусом.


Креветки по-креольськи.

  Інгредієнти: Креветки - 0,5 кг, перець солодкий - 2 шт. цибуля ріпчаста - 1 шт. спеції для риби - 1 ст. л, кус-кус - 200 гр. сіль - за смаком, перець чорний мелений - за смаком.
  Приготування: Розігрійте духовку або гриль до середньої температури. У великій мисці перемішати очищені креветки, спеції для риби, сіль і перець. Нанизати креветки, цибулю ріпчасту, шматочки болгарського перцю на шампури або дерев'яні шпаги. Готувати креветки з овочами в духовій шафі або на грилі протягом 5-7 хвилин, поки креветки не стануть червоними. Під час запікання шампури потрібно перевернути як мінімум один раз для рівного обсмажування. Тим часом доведіть до кипіння 1 3/4 стакана води. Всипте кус-кус, закрийте кришкою і зніміть з вогню. Дайте постояти 5 хвилин. (За бажанням додайте нарізану зелень цибулі, часнику і чебрецю.) Додайте сіль і перець. Подавайте з шашликами.



Креветки в грилі.

  Інгредієнти: Креветки великі - 16 шт, олія оливкова - 125 гр, лимон - 1 шт, зелень петрушки - 5 гілочок, зелень селери - 5-6 гілочок, перець чорний горошком - за смаком, сіль - за смаком.
  Приготування: Зняти панцир з креветок, видалити нутрощі, голови і хвостовий плавник. Вимити в струмені холодної води і промокнути рушником. Оливкову олію змішати з соком лимона. Зелень петрушки і селери дрібно нарізати і опустити в приготовану суміш. Добре перемішати. У отриману суміш покласти креветки і витримати понад годину. Якщо креветки були заморожені, то збільшити час в два рази. Креветки надіти на дерев'яні шпаги, покласти на решітку розігрітого гриля і готувати 5-7 хвилин. Посолити перед закінченням процесу.


Креветки японські.

  Інгредієнти: Креветки - 500 гр, помідори черрі - 300 гр, олія оливкова 1 ст. л, соус терияки - 150 мл. л, вино біле сухе - 500 мл. л, імбир - 50 гр, часник - 2 зубчик.
  Приготування: Сирі креветки вимити, очистити від панцира, видалити голови і кишкову вену, ретельно обсушити. Помідори черрі вимити. Корінь імбиру очистити і натерти на дрібній терці. Часник очистити і подрібнити. Приготувати соус. Вино довести до кипіння, випаровувати протягом 3-4 хвилин. Додати готовий соус терияки, тертий імбир, подрібнений часник, готувати ще 3 хвилини, потім процідити. Додати цукор, перемішати і злегка охолодити. Перелити 2/3 соусу в миску, додати цедру лайма, креветки і залишити на 15 хвилин. Потім креветки нанизати на шпаги, чергуючи їх з помідорами черрі, скропити оливковою олією і обсмажити на грилі або решітці 3-4 хвилини.


1 2 3 4 5

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)