< Перші страви. Щі. Щі із свіжої капусти.
kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Перші страви. Щі. Щі із свіжої капусти.

Щі.


Щі зелені з яйцем, холодні.

  Інгредієнти: Щавель - 75 гр, шпинат - 75 гр, картопля відварена - 1 шт, цибуля зелена нарізана - 2 ст. ложки, огірки - 1 шт, зелень кропу - 3 гілочки, яйце варене - 1 шт, сметана - 2 ст. ложки, цукор - 2 ч, ложки, сіль.
  Приготування: Картоплю і огірки наріжте кубиками. Щавель і шпинат наріжте смужками і приваріть окремо до готовності, охолодіть, протріть через сито, перемішайте з 1 стаканом холодної кип'яченої води, додайте картоплю, огірки, цибулю, цукор, сіль. При подачі додайте сметану, половину яйця, посипте подрібненим кропом.


Щі ледачі.

  Інгредієнти: Вода - 3 л, гриби сухі - 2 ст. ложки, картопля - 5 шт, цибуля ріпчаста – 1 головка, корінь петрушки - 1 шт, морква - 1 шт, томатна паста - 2 ст. ложки, олія рослина - 6 ст. ложок, мука пшенична - 2 ст. ложки, зелень, сіль, лавровий листок, капуста білокачанна свіжа - 1\2 качана.
  Приготування: Гриби промийте і замочіть в холодній воді на 3 години. Набряклі гриби знову промийте, а воду, в якій вони замочувалися, процідить і варить їх в ній же без солі до готовності. Капусту наріжте квадратиками, картоплю - великими кубиками, залийте грибним бульйоном, додайте нашатковані соломкою корінь петрушки і моркви і варіть до напів готовності. Томат-пасту обсмажте на олії з цибулею, нарізаними кубиками петрушки і моркви, і мукою і помішуйте і, остудіть і розведіть холодним грибним бульйоном, в суп додайте обсмажену цибулю. Додайте нашатковані, обсмажені в олії гриби і варіть ще 10 хвилин. Заправте сіллю, лавровим листком. Перед подачею посипте зеленню.


Щі рахманні.

  Інгредієнти: Капуста білокачанна - 250 гр, гриби білі - 4-6 шт, картопля - 2 шт, цибуля ріпчаста - 1 головка, морква - 1\2 шт, помідор - 1 шт, корінь петрушки - 1 шт, томат-пюре - 1,5 ст. ложки, олія рослина - 1 ст. ложка, бульйон м'ясний - 3 стакани, сметана - 1\4 стакана, м'якуш яловичини вареної - 100 гр, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Капусту наріжте кубиками, гриби - скибочками, моркву, петрушку і картоплю - брусками. Помідор обдайте окропом, зніміть шкірку і наріжте часточками. У киплячий бульйон покладіть капусту, через 5-7 хвилин додайте картоплю і варіть її до напів готовності. Потім додайте спасеровані на олії томат-пюре, нарізану цибулю, моркву і петрушку. За 5 хвилин до готовності додайте відварені гриби, помідор. Готові щі заправте сіллю, перцем. Подавайте зі сметаною і шматочками м'яса, посипаними подрібненою зеленню.


Щі з опеньками.

  Інгредієнти: Опеньки сушені - 30 гр, капуста квашена - 400 гр, цибуля - 1 шт, морковка - 1 шт, рослина олія - 2 ст. ложки, бульйон грибний - 1 л, мука - 1 ч. ложка, сіль, лавровий листок, перець чорний горошком за смаком, сметана - 2 ст. ложки, зелень петрушки нарізана - 2 ст. ложки.
  Приготування: Гриби залийте холодною водою і залиште для набрякання, потім відваріть в цій же воді, заздалегідь процідивши її. Відкиньте гриби на друшляк, наріжте соломкою. Бульйон процідіть. Капусту злегка обсмажте на частині масла, додайте трохи бульйону і притушкуйте 30-40 хвилин. Цибулю і моркву наріжте соломкою і обсмажте на олії, що залишилась. У киплячий бульйон покладіть цибулю, моркву, капусту, гриби і варить 15 хвилин, потім додайте підсушену муку, розведену частиною бульйону, спеції і варіть ще 7 хвилин. Дайте щі настоятись, після чого подавайте зі сметаною, посипавши зеленню.



Щі ледачі з грибами.

  Інгредієнти: Вода - 3 л, капуста білокачанна - 1\2 качана, гриби сушені - 2 ст. ложки, картопля - 5 шт, цибуля ріпчаста - 1 головка, корінь петрушки - 1 шт, морква - 1 шт, паста томатна - 1 ст. ложка, рослина олія - 6 ст. ложок, мука пшенична - 2 ст. ложки, лавровий листок - 1 шт, перець чорний горошком - 5 шт, сіль.
  Приготування: Гриби замочіть в холодній воді на 3 години, потім промийте. Настій процідіть, зваріть в нім гриби. Потім нашаткуйте їх соломкою, обсмажте на частині масла, відвар охолодіть. Капусту наріжте шашками, картоплю - великими кубиками. Покладіть овочі в киплячу воду, додайте нашатковане соломкою коріння і варіть до напів готовності. Томат розведіть невеликою кількістю води, обсмажте на олії з нарізаною кубиками цибулею, додайте при помішуванні муку, прогрійте, суміш охолодіть і розведіть грибним відваром. Додайте в щі гриби, перець горошком, варіть 10 хвилин, потім додайте томатну суміш, лавровий листок, посоліть і варіть ще 5 хвилин. При подачі посипте щі нарізаною зеленню. Окремо подайте сметану.


Щі з грибами.

  Інгредієнти: Капуста квашена - 100 гр, цибуля ріпчаста - 2 головки, олія рослина - 3 ст. ложки, картопля - 3 шт, опеньки - 100 гр, томатна паста - 2 ст. ложки, бульйон м'ясний - 3 стакани, перець чорний мелений - за смаком, сіль - за смаком.
  Приготування: Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на олії, в кінці смажіння додайте гриби. Квашену капусту тушкуйте з додаванням томатної пасти до напів готовності. Картоплю наріжте брусками. Бульйон доведіть до кипіння, додайте картоплю, варіть 10 хвилин, додайте тушковану капусту, гриби і обсмажену цибулю і варіть до готовності. За 5 хвилин до готовності додайте спеції. Перед подачею посипте щі нарізаною зеленню.


Щі по-Уральськи.

  Інгредієнти: Капуста квашена - 500 гр, рослина олія - 1 ст. ложка, морква - 100 гр, цибуля - 100 гр, часник - 2 зубчики, крупа (рис, пшоно, вівсяна) - 40 гр, томат-пюре - 100 гр, бульйон м'ясний - 1,6 л, сметана - 80 гр.
  Приготування: Капусту злегка прогрійте з частиною масла, додайте томат-пюре, бульйон і тушкуйте 30-40 хвилин. У киплячий бульйон всипте перебрану і промиту крупу. Доведіть до кипіння. Додайте тушковану капусту, спасеровану цибулю і моркву, варіть до готовності. Готові щі можна заправити розтертим з сіллю часником. При подачі покладіть сметану і посипте нарізаною зеленню.


Щі валаамскі.

  Інгредієнти: Капуста білокачанна - 1 кг, цибуля ріпчаста - 150 гр, лавровий листок - 1 шт, корінь петрушки - 1 шт або 3-4 стебла, перець чорний - 3-4 горошини, гриби свіжі - 500 гр, мука пшенична - 1 ст. ложка, сметана - 2 ст. ложки, олія рослина - 80 гр, зелень.
  Приготування: Дрібно нашатковані шампіньйони зваріть, вийміть з бульйону і злегка підсмажте на олії. Капусту нашаткуйте і разом з нарізаною цибулею, лавровим листком, перцем і петрушкою, положіть в грибний бульйон, варіть протягом 10-15 хвилин. Коли капуста стане м'якою, але збереже хрусткі властивості, додайте підсушену до світло-коричневого кольору муку, зелень, гриби і сметану. Прогрійте щі ще в протягом 5 хвилин.


Щі добові.

  Інгредієнти: Капуста квашена - 700 гр, яловичина (грудинка) - 440 гр, кістки свино копченостей - 100 гр, вода - 1,8 л, морква - 100 гр, цибуля ріпчаста - 90 гр, томат-пюре - 100 гр, масло топлене - 60 гр, мука пшенична - 20 гр, корінь петрушки - 30 гр, часник - 3-4 зубчики, сметана - 90 гр, зелень - 100 гр, сіль, перець горошком, лавровий листок.
  Приготування: Готують м'ясний бульйон, проціджують, а м'ясо розрізають на шматочки. Капусту віджимають від розсолу, дрібно нарізують, додають половину норми томату, масло і прогрівають при помішуванні. Потім кладуть кістки, заливають частиною бульйону і тушкують 3-4 години під кришкою при слабкому кипінні. Капуста при цьому повинна придбати коричневий відтінок, кашоподібну консистенцію і солодкуватий смак. Кістки видаляють. Дрібно нарізану моркву і цибулю пасерують, в кінці додають томат, що залишився і прогрівають ще 5-7 хвилин. Муку підсушують до жовтуватого відтінку, злегка охолоджують і розводять теплим бульйоном. У глиняні горщики розкладають тушковану капусту, спасеровані овочі дрібно нарізану петрушку і розведене борошняне пасерування і заливають бульйоном, закривають кришкою і ставлять на 30 хвилин в нагріту до 170 °C духовку. Потім в щі додають спеції, шматочки м'яса, нарізаний часник і прогрівають ще 15 хвилин. При подачі в тарілку кладуть шматочок м'яса, наливають щі, заправляють сметаною і посипають нарізаною зеленню. Щі можна готувати і в звичайній каструлі на плиті.


Щі зелені з морською капустою.

  Інгредієнти: Морська капуста маринована - 500 гр, свинина - 400 гр м'якуші, картопля - 3 бульби, щавель - 300 гр, цибуля ріпчаста - 2 головки, олія рослина - 2 ст. ложки, бульйон кістковий - 1,5 л, перець чорний мелений - 1\4 ч. ложки, сіль, сметана - 4 ч. ложки, яйце варене - 2 шт. Для бульйону: кістки - 400 гр, морква - 15 гр, цибуля ріпчаста - 15 гр, вода - 1,25 л, корінь петрушки - 10 гр.
  Приготування: Приготуйте кістковий бульйон: Для бульйону використовують всі кістки, окрім ребрових і лопатки. Кістки розрубують на частини розміром 5-6 см, в трубчастих розрубують голівки. Підготовлені кістки заливають холодною водою, швидко доводять до кипіння, потім зменшують нагрів і варять при слабкому кипінні, періодично знімаючи жир і піну. Бульйон з яловичих кісток варять 4 години, зі свинячих і баранячих - 2-3 години. Для поліпшення смаку і аромату за 30 хвилин до закінчення варива додають моркву, цибулю, петрушку. Готуємо щі: Свинину промийте, видаліть плівки і сухожилля, наріжте кубиками, злегка обсмажте в частині розжареного масла. Цибулю нашаткуйте соломкою, спасеруйте в олії, що залишилася. Щавель переберіть, видаліть грубі черешки, промийте, наріжте соломкою. Злийте маринад з морської капусти. Щавель і капусту приваріть в 2 столових ложках бульйону 3-5 хвилин. Змішайте свинину, цибулю, щавель і капусту, тушкуйте 10 хвилин. Картоплю наріжте скибочками. У киплячий бульйон покладіть картоплю, доведіть до кипіння, зніміть піну, варіть 10-15 хвилин при слабкому кипінні. Додайте тушковані продукти, сіль, перець і варіть до готовності м'яса. При подачі покладіть сметану і половинки варених яєць.


1 2

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)