kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
СОЛЯНКА. Рецепт приготування солянки. Мясна солянка.

Солянка.

  Солянка – суп особливий. По-перше, вона може служити першим блюдом на обідньому столі. А по-друге, це мабуть єдиний суп, який можна подати і в свято як гаряче блюдо. Особливістю солянки є те, що готують її зазвичай з солоними огірками, які додають їй гостроту і пікантність, з квашеною або свіжою капустою. Часто додають в солянку оливки і скибочки лимонів, каперси і зелень, а заправляють її, як правило, сметаною. Готують солянки м'ясні і рибні, з птицею і овочами. Картопля, мабуть, єдиний овоч, який додають в солянку украй рідко. Ковбаса і ковбасні вироби (сосиски, сардельки), шинка або грудинка – ось звичайні компоненти, які майже завжди додають в солянку. Солянка, приготована в товстостінному посуді (гусятниці, казанчику), набагато смачніша, ніж та, яку готують в звичайній каструлі. У товстостінному посуді блюдо настоюється, що підвищує його смакові якості. А з солянкою, приготованою в глиняних горщиках, порівнятися не може ніщо.


Солянка м'ясна.

  Інгредієнти: Бульйон - 1,6 л, кістки - 300 гр, яловичина - 250 гр, нирки яловичі - 140 гр, окіст або шинка - 100 гр, сосиски або сардельки - 90 гр, цибуля ріпчаста - 200 гр, томат-пюре, масло вершкове - 40 гр, огірки солоні - 200 гр, оливки - 40 гр, каперси - 80 гр, оливки - 80 гр, лимон, сметана - 160 гр, спеції - за смаком, зелень різана.
  Приготування: Зваріть м'ясний бульйон. Процідіть. М'ясо охолодіть в частині бульйону. Нирки почистіть від плівки, розріжте уподовж і залийте холодною водою, вимочіть протягом 3-4 години, періодично міняючи воду. Промийте і залийте холодною водою. Варіть 1-1,5 години до готовності при слабкому кипінні. Очищену цибулю наріжте півкільцями, пасеруйте під кришкою на олії до розм'якшення. Додайте томат і пасеруйте, поки масло не забарвиться і не відокремиться від томату. Огірки очистіть від шкірки і насіння, наріжте скибочками, додайте бульйон і приваріть 10 хвилин. Оливки очистіть від кісточок. Каперси відділіть від розсолу. Варені яловичину і нирки, шинку, сосиски наріжте тонкими скибочками. У каструлю кладіть м'ясний набір, пасеровану цибулю і томат, приварені огірки, оливки, каперси, лавровий листок, перець, сіль і залийте бульйоном. Варіть 10 хвилин при слабкому вогні. Настоюйте 15 хвилин. При подачі розлийте в тарілки, додайте оливки, сметану. Зверху покладіть кружечок лимону і посипте зеленню.


Солянка домашня з рибою і кальмарами.

  Інгредієнти: Філе риби - 200 гр, кальмари - 150 гр, картопля - 3-4 шт, цибуля ріпчаста - 1 головка, огірки солоні - 2 шт, олія рослина - 4 ст. ложки, томатна паста - 2 ст. ложки, бульйон рибний - 4 стакани, лимон - 1\4 шт, перець чорний мелений, сіль за смаком. Для бульйону: відходи рибні харчові (голови, кістки, шкіра, плавники) - 1 кг, корінь петрушки - 1\2 шт, цибуля ріпчаста - 1\2 головки, вода - 5 стаканів, сіль - за смаком.
  Приготування: Готуємо бульйон на 1 л. Для приготування бульйону великі голови і хребетні кістки розрубуємо на частини. Підготовлені харчові відходи заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знімаємо піну, що утворюється на поверхні бульйону, додаємо корінь петрушки і цибулю і варимо 40-50 хвилин при слабкому кипінні. Готовий бульйон проціджуємо. Готуємо солянку: Огірки нарізуємо соломкою і приварюємо. Цибулю дрібно нарізуємо і спасеруємо на частині масла. Томатну пасту спасеруємо на олії, що залишилась. Бульйон доводимо до кипіння, кладемо нарізану соломкою картоплю, після закипання - приварені огірки, пасеровану цибулю і томатну пасту, нарізану скибочками рибу, і варимо до готовності. В кінці варива додаємо нарізані соломкою кальмари, сіль, перець і варимо з моменту закипання 3-4 хвилини. При подачі кладемо в солянку кружечок лимона і дрібно нарізану зелень.


Солянка з грибами.

  Інгредієнти: Гриби мариновані - 300 гр, гриби солоні - 2 шт, огірки солоні - 2 шт, цибуля ріпчаста - 1 головка, оливки без кісточок - 30 гр, каперси - 30 гр, томат-пюре - 2 ст, ложки, олія рослина - 2 ст. ложки, лимон - 1\2 шт, вода - 1 стакан, перець чорний горошком - 5 шт, лавровий листок - 1 шт, сіль - за смаком.
  Приготування: Гриби нарізуємо скибочками. Нашатковану цибулю обсмажуємо на рослинній олії, в кінці смажіння додаємо томат-пюре. Огірки нарізуємо скибочками, з'єднуємо з грибами і цибулею, заливаємо гарячою водою, додаємо каперси, лавровий листок, перець, сіль і варимо при слабкому кипінні 10-15 хвилин. При подачі в кожну тарілку кладемо скибочку лимона, декілька оливок і посипаємо нарізаною зеленню.


Солянка рибна з грибами.

  Інгредієнти: Окунь морський - 500 гр. філе, цибуля ріпчаста - 3 головки, масло топлене - 3 ст. ложки, помідори - 2 шт, огірки солоні - 2 шт, гриби мариновані або гриби солоні - 150 гр, сливи мариновані - 4 шт, каперси - 2 ст. ложки, оливки - 2 ст. ложки, лавровий листок, перець чорний - 5-6 горошин, бульйон - 1,5 л, зелень кропу нарізана - 1 ст. ложка, лимон - 4 скибочки, сіль.
  Приготування: Огірки очистіть, тонко нашаткуйте, спасеруйте з 2 столовими ложками розігрітого масла. Помідори обшпарте, зніміть шкірку, наріжте часточками, видаліть насіння, обсмажте з 2 столовими ложками масла. Філе морського окуня наріжте шматочками, обсмажте з 1 столовою ложкою масла. Гриби відокремте від розсолу, промийте, наріжте тонкими скибочками, обсмажте в олії, що залишилася. Оливки і сливи вийміть з розсолу. Сливи розділіть навпіл, видаліть кісточки. У киплячий бульйон покладіть огірки, гриби, цибулю, помідори, варіть 10 хвилин. Додайте каперси, рибу, лавровий листок, перець, сіль, варіть ще 10 хвилин. Зніміть з вогню, дайте настоятись 15 хвилин. При подачі додайте оливки, сливи. Зверху покладіть скибочки лимона, посипте зеленню.



Солянка з копченою куркою.

  Інгредієнти: Курка копчена - 1\2 шт, сосиски - 4 шт, сардельки - 2 шт, ковбаса копчена - 200 гр, огірки солоні - 2 шт, морква - 1 шт, цибуля ріпчаста - 1 шт, томат-пюре - 2 ст, ложки, рослина олія - 3 ст. ложки, оливки без кісточок - 12 шт, лимон - 1 шт, каперси - 4 ст. ложки, сметана - 4 ст. ложки.
  Приготування: Цибулю і моркву наріжте соломкою і спасеруйте на олії з томатним пюре. Огірки наріжте у вигляді ромбів і обсмажте без масла до випару вологи. М'ясні інгредієнти, окрім курки, наріжте скибочками. Лимон наріжте скибочками. Курку наріжте шматками, залийте 3 літрами води і варіть 20 хвилин. У бульйон з куркою додайте м'ясні інгредієнти, підготовлені овочі, оливки і варіть 15 хвилин. В кінці варива посоліть, поперчіть. При подачі в тарілки розкладіть оливки, по скибочці лимона, каперси, сметану, налийте солянку і посипте її зеленню.


Солянка рибна з креветками.

  Інгредієнти: Філе риби - 350 гр, креветки варені очищені - 150 гр, цибуля ріпчаста - 1 головка, корінь петрушки - 1 шт, огірки солоні - 2 шт, томатна паста - 2 ст. ложки, масло вершкове - 2 ст. ложки, оливки - по 1 ст. ложці, бульйон рибний - 4 стакани, лимон - 1\4 шт, сметана - 4 ст. ложки, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Рибне філе наріжте скибочками і приваріть до готовності. Цибулю і корінь петрушки наріжте соломкою і обсмажте на олії з томатною пастою. Огірки наріжте соломкою і приваріть. У киплячий бульйон покладіть підготовлені овочі, оливки без кісточок і приваріть до готовності. Посоліть, поперчіть. Перед подачею в кожну тарілку покладіть рибу, креветки, оливки, налийте солянку, додайте сметану, зверху - скибочку лимона і посипте нарізаною зеленню.


Солянка з птиці.

  Інгредієнти: Курка - 350 гр, огірки солоні середньої величини - 4 шт, оливки без кісточок - 4 ст. ложки, цибуля ріпчаста - 2 середніх головки, каперси - 1 ст. ложка, томат-пюре - 3 ст. ложки, масло вершкове - 2 ст. ложки, лимон - 4 скибочки, сметана - 4 ст. ложки, сіль, перець, лавровий листок, зелень.
  Приготування: Зваріть курку до готовності, охолодіть в частині бульйону, зніміть шкіру. Наріжте м'якуш тонкими скибочками. Очищену цибулю наріжте півкільцями і спасеруйте на олії до розм'якшення. Додайте томат-пюре і пасеруйте, поки масло не забарвиться і не відокремиться від томату. Огірки очистіть від шкірки і насіння, наріжте скибочками і приваріть з додаванням бульйону протягом 10 хвилин. У киплячий бульйон 1,8 л покладіть нарізаний м'якуш курки, спасеровану цибулю, і томат-пюре, приварені огірки, оливки, каперси, сіль, спеції. Приваріть протягом 10 хвилин при слабкому кипінні. Настійте протягом 15 хвилин. Подавайте із сметаною і скибочкою лимона, посипте 1 столовою ложкою нарізаної зелені.


Грибна солянка з груздями.

  Інгредієнти: Грузді - 400 гр, цибуля - 2 шт, огірок солоний - 1 шт, корінь петрушки - 1\2 шт, помідори - 2 шт, вершкове масло - 1 ст. ложка, бульйон грибний - 1 л, оливки - 2 ст. ложки, лимон - 4 скибочки, сіль, лавровий листок, перець чорний горошком за смаком, сметана - 1 ст. ложка, зелень петрушки нарізана - 1 ст. ложка.
  Приготування: Очищений від шкірки і насіння огірок наріжте скибочками і приваріть в невеликій кількості бульйону 10 хвилин. Гриби, цибулю і петрушку наріжте соломкою, обсмажте на олії, потім покладіть в киплячий бульйон і варіть 10 хвилин. Додайте огірок, нарізані тонкими скибочками помідори, оливки, спеції і варіть ще 5-7 хвилин. Подавайте солянку зі скибочкою лимона, очищеного від цедри, додавши сметану і зелень.


Солянка Уральська.

  Інгредієнти: Яловичина - 250 гр. м'якуші, свинина - 250 гр. м'якуші, картопля - 3 шт, огірки солоні - 3 шт, цибуля ріпчаста - 2 головки, томат-пюре - 4 ст. ложки, масло вершкове - 3 ст. ложки, лимон - 2 шт, цибуля зелена - 40 гр, сметана - 4 ст. ложки, вода - 2 л, перець чорний горошком, лавровий листок, сіль.
  Приготування: Яловичину залийте холодною водою і доведіть до кипіння, варіть 30 хвилин на слабкому вогні, потім покладіть свинину і продовжуйте варити до готовності. Готове м'ясо охолодіть, наріжте соломкою і розкладіть по горщиках, залийте гарячим бульйоном. Огірки наріжте соломкою, цибулю - півкільцями, додайте томат-пюре і все це обсмажте на олії. Потім розкладіть порівну в горщики з м'ясом і бульйоном, покладіть картоплю, очищену і нарізану кубиками, сіль, перець горошком, лавровий листок і поставте в розігріту до 160 °C духовку на 20-25 хвилин. Подавайте солянку в горщиках, зверху покладіть скибочку лимона, заправте сметаною і оформіть зеленню.


Солянка рибна.

  Інгредієнти: Горбуша копчена - 2 філе, бульйон рибний - 1,5 л, огірки солоні - 2 шт, цибуля ріпчаста - 4 головки, томат-пюре - 2 ст. ложки, масло вершкове - 2 ст. ложки, каперси з розсолом - 3 ст. ложки, оливки - 16 шт, перець чорний - 8-10 горошин, лавровий листок - 2 шт, лимон - 1\2 шт, сметана - 3 ст. ложки, зелень петрушки - 1 пучок.
  Приготування: Філе горбуші наріжте по 2-3 шматочки на порцію. Цибулю наріжте соломкою, обсмажте на олії, додайте томатне пюре і смажте при помішуванні ще 10 хвилин. Огірки очистіть від шкірки і насіння, наріжте скибочками і приваріть в бульйоні. У киплячий бульйон покладіть цибулю, огірки, каперси з розсолом і варіть при слабкому кипінні 20 хвилин. За 10 хвилин до готовності додайте шматочки горбуші, перець і лавровий листок. Солянку заправте сметаною, покладіть кружечки лимона, оливки, посипте зеленню петрушки.


Солянка рибна з кислими яблуками.

  Інгредієнти: Капуста квашена 4 ст, яблука кислі (краще Антонівка) 2-3 шт, масло вершкове 4 ст. л, цибуля ріпчаста 1 шт, риба смажена (щука, судак, сиг, осетрина, лососина, короп, сазан, голавль) 600 г, зелень петрушки, кропу, лавровий листок, сіль, перець.
  Приготування: Цибулю дрібно порізати і стушкувати на олії. Покласти 4 стакани кислої вимоченої капусти в сотейник. Яблука розрізати, видалити насінну коробочку і подрібнити. Кладуть ряд капусти з яблуками, ряд смаженої риби, пасеровану цибулю. Тушкують в сотейнику капусту, яблука, смажену рибу, цибулю з маслом. Посипають зеленню, перцем, лавровим листком. Подаючи до столу, солянку прикрашають маринованими грибами, оливками, солоним кизилом, солоними огірками. Вони обливаються соусом з риби і злегка підрум'янюються в духовці. Блюдо посипають товченими сухарями.


Солянка з тріски (окуня або зубатки) на сковороді.

  Інгредієнти: Тріска 1 кг, капуста 1 кг, огірки солоні 5 шт, сухарі мелені (або сир тертий) 1 ст. л., цибуля ріпчаста 3 шт., масло вершкове. 100 р.
  Приготування: Очищену цибулю нарізати півкільцями або у вигляді соломки, спассировати, додати томат-пюре і знову спассировати. Каперси віджати від розсолу. Всі ці продукти змішати і прогріти (окрім риби) з додаванням 1/2 стакана бульйону або томатного соусу. На порціонну сковороду, змащену жиром, покласти шар гарячої готової тушеної капусти, на неї - шматочки привареної риби, потім перемішанні овочі і знову шар тушкованої капусти. Поверхню вирівняти, посипати меленими сухарями або тертим сиром, скропити маслом і запекти протягом 15-20 хвилин в духовці. Подати солянку в сковороді, прикрасити оливками, маринованою вишнею, брусницею, виноградом, корнішонами, кружечками лимона і зеленню.


Солянка з кальмарами.

  Інгредієнти: Кальмари 300 г, 1 цибулина, огірки солоні 2 шт., томат-паста 1 ст. л., олія рослина. 3 ст. л., часник 2-3 зубчики, перець чорний мелений, зелень петрушки або кропу, сіль.
  Приготування: Очищені і помиті кальмари злегка відбити, нарізати дрібними шматочками і обсмажити в олії. Обсмажити подрібнену цибулю і разом з кальмарами скласти в каструлю, додати томат-пасту, очищені і нарізані скибочками солоні огірки, дрібно нарізаний часник, сіль, перець, воду. Варити під кришкою 30-40 хв. Перед подачею на стіл посипати солянку нарізаною зеленню петрушкою або кропом.


Солянка матроська з перловою крупою і кальмарами.

  Інгредієнти: Філе рибне (хеку, тріски, мерлузи, окуня і ін.) 200 г, кальмари варені 100 г, 2 цибулини, корінь петрушки 1 шт., перець солодкий стручковий 1 шт., масло вершкове. 1 ст. л., томат-пюре 1 ст. л., огірки солоні 2-3 шт., каперси 20-30 г, крупа перлова 2 ст. л., оливки (без кісточок) 7 шт., перець горошком, сіль, зелень.
  Приготування: Цибулю, петрушку, солодкий стручковий перець дрібно нарізати, спассировати з жиром і томатом-пюре на слабкому вогні до м'якості. Солоні огірки очистити від шкірки і насіння, нарізати соломкою, додати бульйон і відварити до готовності. Кальмари очистити, зварити, охолодити, нарізати соломкою. Філе риби нарізати на порційні шматочки по 35-40 г. Перлову крупу залити окропом, розпарити на слабкому вогні протягом 2 годин, потім відцідити, покласти в киплячу воду або рибний бульйон і варити близько 20 хв. Додати пассированні овочі, каперси і варити до готовності крупи, після чого додати підготовлені огірки, рибу, лавровий листок, перець горошком, сіль і варити до готовності риби. При подачі в тарілку з солянкою покласти нарізані кальмари, кружечок лимона, зелень.


Солянка з креветками.

  Інгредієнти: Креветки 100 г, 2 цибулини, огірки солоні 2-3 шт., каперси 10 г, оливки 7 шт., томат-паста 2 ч. л., масло топлене 1 ст. л., сметана 1 ст. л., лимон, лавровий листок, перець чорний горошком, сіль.
  Приготування: Цибулю нарізати півкільцями, злегка обсмажити на олії, додати томат-пасту і довести до готовності. Креветки відварити, відокремити від панцира, нарізати на шматочки. У киплячий бульйон, отриманий після варива креветок, покласти смажену цибулю, очищені і нарізані невеликими шматочками огірки, каперси, сіль, лавровий листок, чорний перець горошком і варити протягом 5-10 хвилин. В кінці заправити солянку сметаною і довести до кипіння. При подачі в тарілку з солянкою покласти шматочки варених креветок, оливки, ломтик лимона і дрібно нарізану зелень петрушки.


1 2

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)