kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Солянка збірна. Приготовлення мясної солянки.

Солянка.

  Солянка – суп особливий. По-перше, вона може служити першим блюдом на обідньому столі. А по-друге, це мабуть єдиний суп, який можна подати і в свято як гаряче блюдо. Особливістю солянки є те, що готують її зазвичай з солоними огірками, які додають їй гостроту і пікантність, квашеною або свіжою капустою. Часто додають в солянку оливки і скибочки лимонів, каперси і зелень, а заправляють її, як правило, сметаною. Готують солянки м'ясні і рибні, з птицею і овочами. Картопля, мабуть, єдиний овоч, який додають в солянку украй рідко. Ковбаса і ковбасні вироби (сосиски, сардельки), шинка або грудинка – ось звичайні компоненти, які майже завжди додають в солянку. Солянка, приготована в товстостінному посуді (гусятниці, казанчику), набагато смачніша, ніж та, яку готують в звичайній каструлі. У товстостінному посуді блюдо настоюється, що підвищує його смакові якості. А з солянкою, приготованою в глиняних горщиках, порівнятися не може ніщо.


Солянка м'ясна.

  Інгредієнти: Інгредієнти 700 г яловичини, 6-10 видів різних м'ясних делікатесів загальною вагою біля 1 кг, 150 г моркви, 150 г цибулі, 200 г солоних або маринованих огірків, 5 ст. л. томатної пасти, 3 ст. л. каперсів, чорний перець, 3-4 лаврових листки, рослина олія, лимон, зелень, оливки за смаком.
  Приготування: Яловичину залийте водою, варіть 1.5 години (на середньому вогні, під кришкою, накип знімайте). Потім м'ясо вийміть, остудіть, поріжте невеликими шматочками. Цибулю дрібно наріжте. Моркву натріть на середній терці. Огірки поріжте кубиками або соломкою. М'ясні делікатеси (я використовувала сервелат, окіст, балик, карбонад, шийку, шинку, сосиски) наріжте соломкою або кубиками. Делікатеси злегка обсмажте на рослинній олії. На рослинній олії обсмажте цибулю. Додайте моркву, трохи обсмаживши. Додайте огірки, смажити 2-3 хвилини. Додайте томатну пасту, тушкуйте 5-7 хвилин, на невеликому вогні. Якщо томатна паста дуже густа, можна додати трохи води. У киплячий бульйон додайте делікатеси, яловичину. Варіть 5-7 хвилин. Потім додайте каперси, обсмажені цибулю, моркву, огірки. Додайте 0.5 стакана огіркового розсолу або розсіл з-під оливок. Варіть ще 5-7 хвилин. Після цього додайте лавровий листок, перець, зелень. Якщо необхідно, посоліть. Дайте настоятись під кришкою 15-20 хвилин, заберіть лавровий листок. Розлийте по тарілках, в кожну тарілку покладіть кружок лимона і цілі або порізані оливки.


Солянка овочева з грибами.

  Інгредієнти: Гриби білі сушені 100 г, морква 1 шт., 1-2 цибулини, огірки солені 2-3 шт., горошок зелений 2 ст. л., 2-3 картоплини, томат-паста 2 ч. л., оливки 10-12 шт., масло вершкове 1 ч. л., лимон, зелень, сіль, сметана -1 ст. л.
  Приготування: Промиті сушені гриби замочити в холодній воді на 3-4 години потім зварити до готовності, остудити, нарізати дрібними кубиками і обсмажити на вершковому маслі з додаванням томат-пасти. Солоні огірки очистити від шкірки і насіння, нарізати, відварити в невеликій кількості води. У киплячий грибний бульйон покласти підготовлені гриби, нарізану кубиками картоплю і варити майже до готовності картоплі, після чого додати солоні огірки, обсмажену цибулю, моркву, зелений горошок. Приправити сіллю. Варити протягом 5-10 хвилин. При подачі покласти в тарілку з солянкою оливки, скибочку лимона, сметану і дрібно нарізану зелень петрушки або кропу.



Солянка грибна пісна.

  Інгредієнти: Гриби сушені 10 г, гриби свіжі 50 г, гриби мариновані (опеньки) 10 г, огірки солоні 1-2 шт., цибулина, оливки (без кісточок) 5-6 шт., каперси 20 г, оливки 3-4 шт., томат-пюре 1-2 шт., масло вершкове. 1 ст.л., сметана 2 ст. л., лимон, лавровий листок, перець чорний горошком, зелень, сіль.
  Приготування: Сушені гриби відварити, нарізати соломкою. Нарізані соломкою свіжі гриби покласти в киплячий відвар з сушених грибів і варити близько 15 хв. Цибулю нашаткувати, спассировати на олії, змішати з томатом-пюре і нарізаними кубиками солоними огірками. Мариновані опеньки, солоні рижики або грузді ошпарити і нарізати соломкою. Підготовлені продукти покласти в киплячий бульйон і варити 10-15 хв, потім додати відварені сушені гриби, чорний перець, лавровий листок, посолити і дати закипіти. В кінці варива додати оливки, каперси, сметану і варити ще 5 хв. У тарілку покласти скибочку очищеного лимона і зелень.


Солянка грибна з квашеною капустою.

  Інгредієнти: 1,5 л води, 6-8 сухих білих грибів, 2 стакани солоних грибів, 12 оливок, 2 стакани дрібно нарізаної капусти, 1,5 стакана квашеної капусти, 1 морква, 1 петрушка, 2 ст. ложки кропу, 0,5 стакана сметани, 1 селера, 2 цибулини, 2 ст. ложки вершкового масла, 2 помідори, 3 лаврових листки, 10 горошин чорного перцю, 0,5 лимона або 0,5 стакана кислого квасу.
  Приготування: Підготувати грибний бульйон: відварити сухі гриби, вийняти їх, коли розм'якнуть, нарізати соломкою, знов покласти варити, добавивши моркву, петрушку, селеру, нарізані соломкою. Свіжу і квашену капусту стушкувати разом з помідорами і цибулею на олії до м'якості. Солоні гриби ошпарити, нарізати дрібними кусочками. Все з'єднати, додати прянощі і варити 15 хв. на помірному вогні. Готову солянку Заправити сметаною і соком лимона.


1 2

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)