kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Соус до мяса рецепт. Мясо в винному соусі. Мясо в кисло солодкому соусі.

Соус до м'яса.

  Французи говорять, що з хорошим соусом можна з'їсти навіть капелюх. Ну, капелюх - не капелюх, але соуси дійсно займають в кулінарному мистецтві особливе місце. Соуси надають можливість приготовити самі різні за смаком і виглядом блюда з одних і тих же продуктів. Є таке поняття - «доведення до смаку», це один з найтонших моментів в кулінарії. Чим повільніше сприймається смак, тим повільніше проходить його відчуття, тобто довше зберігається смак. Тому, пробуючи те або інше блюдо, кулінар повинен враховувати ці властивості.
  Класифікувати соуси важко, заведено поділяти їх перш за все на гарячі і холодні, хоча і це умовність, багато соусів використовуються і в гарячому, і в холодному вигляді. До складу більшості соусів (особливо гарячих) входить пасерована мука, яка додає соусу потрібну консистенцію. Без муки приготовляються лише соуси на масляній основі. Майже у всі соуси входить який-небудь жир-тваринний або рослинний. Велику групу утворюють томатні соуси, для приготування яких використовується частіше всього томат-паста.
  І, звичайно, практично в будь-який соус обов'язково входять спеції і прянощі. Вони мало впливають на смак блюда, але додають йому особливий, неповторний аромат, який чи не важливіше, ніж смак кулінарного виробу. Але при цьому, мабуть, жоден продукт не вимагає такого обережного дозування, як прянощі і спеції.


Густий яєчний соус.

  Інгредієнти: 2 яйця, 50 г твердого сухого сиру, трохи меленої паприки.
  Приготування: Сир натерти, збити з яйцями і добавити в трохи охолоджений яєчний соус. Довести до кипіння, але не варити. Якщо ви збираєтесь запекти м'ясо в цьому соусі, прогрівати його не треба. Соус підходить до блюд з субпродуктів, птиці, виробам з фаршу.


Червоний соус.

  Інгредієнти: Густий яєчний соус, 1 головка ріпчастої цибулі, 3-4 столових ложки томату-пюре, 1 чайна ложка цукру, червоний або чорний мелений перець, прянощі, 1/4 чайної ложки порошку барбарису.
  Приготування: Цибулю дрібно нашаткувати або натерти на терці і затушкувати в маргарині разом з томатом-пюре, після чого додати до соусу. Приправити перцем і прянощами. Подається до відвареного м'яса диких тварин і дичини.


Соус яєчний з оцтом і перцем.

  Інгредієнти: 800 г вершкового масла, 12 яєчних жовтків, 160 г 3%-ного оцту, 150 мл води, 10 г солі, 2 горошини перцю.
  Приготування: Перець горошком подрібнити, покласти в посуд, залити оцтом і уварити на 1/3 об'єму. Потім додати холодну воду, сирі яєчні жовтки і безперервно помішуючи віничком, проварити. Коли суміш загусне, влити тонким струменем розтоплене вершкове масло (не припиняючи розмішувати), посолити і процідити. Соус подається до смаженої риби, м'яса, нирок.


Холодний пряний соус.

  Інгредієнти: 1 столова ложка вершкового масла, 2 столових ложки муки, 1- 1,5 стакана бульйону, сіль, перець, 1 яєчний жовток, 3-4 столових ложки рослинної олії, 1 столова ложка лимонного соку, 1 чайна ложка цукру, 2 столових ложки нарізаної зелені або томатного пюре, прянощі.
  Приготування: Масло розігріти і підрум'янити в нім муку; додати бульйон і варити 8-10 хвилин, дати охолонути. Холодний соус змішати з яєчним жовтком, рослиною олією і приправами. Заправити лимонним соком. Соус подається до птиці, кролятини або козлятини.



Соус сметанний з хріном.

  Інгредієнти: 150 г хрону, 350 г сметани, 1 чайна ложка цукру, 1 чайна ложка солі.
  Приготування: Очищений і вимитий корінець хрону натерти на терці і змішати зі сметаною, вершками і цукром (за смаком). Подавати до холодних м'ясних і рибних блюд, холодцю.


Соус з кислого молока з хріном.

  Приготування: Натерти на дрібній терці 1/2 стакана хрону. Додати замочену у воді і добре віджату скибочку сухого білого хліба без скориночки, 1 яблуко, очищене і подрібнене на терці, 1 чайну ложку цукру, сіль за смаком, 1-2 ложки оцту і 3-4 столових ложки кислого молока. Добре розтерти. Подавати до смаженої свинини, холодних м'ясних блюд, ковбаси, овочів.


Хрін з оцтом.

  Інгредієнти: 300 г хрону, 250 г 9%-ного оцту, 2-2,5 стакани води, 2 чайних ложки цукру, 2 чайних ложки солі.
  Приготування: 1) Корінь хрону очистити, промити, натерти на терці, покласти в банку, залити окропом, банку закрити. Коли хрін остигне, додати оцет, цукор, сіль, все перемішати. Замість оцту можна використати лимонний сік. Цей соус підійде і до холодних, і до гарячих блюд.
  2) Корінець хрону очистити, вимити, натерти на терці і покласти в чашку. Залити оцтом так, щоб весь хрін був покритий. Додати сіль і цукор за смаком. Подається до холодної і заливної риби, холодцю, шинки, солонини.


Холодний соус з гірчицею або хроном.

  Інгредієнти: 2 столові ложки вершкового масла, 2 столових ложки муки, 1 головка ріпчастої цибулі, 1-1,5 стакана бульйону, сіль, перець, 1/2 стакана сметани, 1 чайна ложка гірчиці або 1 столова ложка тертого хрону, трохи цукру, лимонний сік або сухе вино.
  Приготування: Масло розтопити і обсмажити в нім муку з тертою цибулею. Влити бульйон і варити 8-10 хвилин, посолити, поперчити. Дати соусу охолонути, потім додати сметану, гірчицю або хрін, цукор, за бажання лимонний сік або вино. Соус подається до свинини, баранини та яловичини.


Соус «хрін з буряком».

  Інгредієнти: 350 г хрону, 150 г буряка, 80 г рослинної олії, 700 г 3%-ного оцту, 20 г солі, 10 г цукру.
  Приготування: Хрін очистити, промити і натерти на терці, покласти в посуд, додати сіль, цукор, рослину олію і ретельно розтерти дерев'яною лопаткою. Потім розвести суміш оцтом і добавити сирий буряк, натертий на дрібній терці. Соус подається до холодцю, холодних овочів, солонини, смаженої свинини.


Соус вінегрет.

  Інгредієнти: 1 варене яйце, 2 столових ложки рослинної олії, 2-3 столових ложки оцту, 1/2 столової ложки каперсів, 1/2 свіжого огірка, 1/2 головки цибулі, 1/2 столової ложки зелені петрушки і естрагону, 1/2 чайної ложки цукру.
  Приготування: Яєчні жовтків протерти крізь сито і разом з сіллю, перцем і маслом стерти у фарфоровому або фаянсовому посуді в густу масу, потім розвести оцтом і добавити дрібно нарізані яєчні білки, цибулю, каперси, зелень петрушки, естрагон і огірки. Все змішати. Соус подається до холодної риби, свинини, гарячих відварених свинячих і телячих ніжок.


Соус яєчний з гірчицею.

  Інгредієнти: 500 г яєць, зварених круто, 300 г рослинної олії, 200 г столової гірчиці.
  Приготування: Яєчний жовток протерти через сито, а білок подрібнити, після чого обидва компоненти з'єднати з рослиною олією і столовою гірчицею, добре перемішати. Повинен вийти густий соус, який рекомендується подавати до холодного м'яса, солонини, свинячої грудинки.


Соус з оцту і прянощів.

  Інгредієнти: 150 г кип'яченої охолодженої води, 20 г солі, 30 г цукру, 100 г 5%-ного винного оцту, 50 г столової гірчиці, 50 г дрібно нарізаної петрушки, 100 г дрібно нарізаної цибулі, 100 г дрібно нарізаних маринованих огірків, 200 г яєць, зварених круто, 200 г рослинної олії.
  Приготування: В охолодженій воді розчинити сіль і цукор, додати оцет, столову ложку гірчиці, петрушку, цибулю і огірки. Постійно помішуючи, влити рослину олію. Змішати соус з дрібно нарізаними яйцями. Цей соус подають до холодних блюд з яловичини і дичини, а також до овочевих салатів.


Сирний соус.

  Інгредієнти: 100 г сиру, 1/2-3/4 стакана молока або бульйону, 2-3 столових ложки рослинної олії, сіль, гірчиця, перець, оцет або лимонний сік, прянощі.
  Приготування: Сир розтерти до утворення однорідної маси, додати приправи, молоко або бульйон, рослину олію і добре збити. Якщо сир жирний або якщо соус подають до жирного м'яса, рослину олію додавати не треба, але молока або бульйону слід узяти трохи більше. Соус подають до свинини, баранини, гусака, качки.


Соус з желе.

  Інгредієнти: 700 г м'ясного, курячого або рибного бульйону, 300 г рослинної олії, 20-25 г желатину, 50 г 3%-ного оцту або лимонної кислоти.
  Приготування: Желатин розмочити в холодній воді і додати в гарячий бульйон. Коли желатин розчиниться, бульйон процідити. У охолоджений (але не застиглий) бульйон добавити рослину олію і збивати віничком 20-25 хвилин, поки не утвориться густа однорідна біла маса. Якщо маса буде дуже швидко густіти, то її треба злегка підігріти і знову збивати. Під час збивання в соус додавати оцет або лимонну кислоту.


Соус з желе і майонезом.

  Інгредієнти: 300 г майонезу, 700 г бульйону з желе.
  Приготування: В охолоджений, але не застиглий желе-бульйон додати майонез і ретельно збити віником.


1 2 3 4 5

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)