kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Сливовий соус з грибами. Рецепт соуса з грибами. Білі гриби.

Соус із грибів.

  Французи говорять, що з хорошим соусом можна з'їсти навіть капелюх. Ну, капелюх - не капелюх, але соуси дійсно займають в кулінарному мистецтві особливе місце. Соуси надають можливість приготовити самі різні за смаком і виглядом блюда з одних і тих же продуктів. Є таке поняття - «доведення до смаку», це один з найтонших моментів в кулінарії. Чим повільніше сприймається смак, тим повільніше проходить його відчуття, тобто довше зберігається смак. Тому, пробуючи те або інше блюдо, кулінар повинен враховувати ці властивості.
  Класифікувати соуси важко; заведено поділяти їх перш за все на гарячі і холодні, хоча і це умовність: багато соусів використовуються і в гарячому, і в холодному вигляді. До складу більшості соусів (особливо гарячих) входить пасерована мука, яка додає соусу потрібну консистенцію. Без муки приготовляються лише соуси на масляній основі. Майже у всі соуси входить який-небудь жир - тваринний або рослинний. Велику групу утворюють томатні соуси, для приготування яких використовується частіше всього томат-паста.
  І, звичайно, практично в будь-який соус обов'язково входять спеції і прянощі. Вони мало впливають на смак блюда, але додають йому особливий, неповторний аромат, який чи не важливіше, ніж смак кулінарного виробу. Але при цьому, мабуть, жоден продукт не вимагає такого обережного дозування, як прянощі і спеції.


Соус з шампіньйонами та помідорами.

  Інгредієнти: 650 г червоного основного соусу, 30 г масла вершкового, 60 г маргарину вершкового, 100 г помідорів свіжих, 300 г цибулі ріпчастої.
  Приготування: Дрібно нашатковану цибулю спасерувати на вершковому маргарині. Свіжі очищені шампіньйони промити в холодній воді, нашаткувати, обсмажити на вершковому маргарині, після чого додати в спасеровану цибулю. Потім в суміш покласти нарізані часточками помідори, влити біле вино і тушкувати в посуді, із закритою кришкою, протягом 15 хвилин. Підготовлені продукти з'єднати з червоним основним соусом і кип'ятити 5-10 хвилин. У готовий соус додати сіль, нарізану зелень петрушки, листки естрагону, перемішати і заправити вершковим маслом. Подається до антрекота, філе, тушкованого м'яса, битків з м'яса, а також до блюд з баранини, телятини і свійської птиці.


Соус з трюфелями.

  Інгредієнти: 750 г червоного соусу, 100 г вина (мадера), 100 г трюфелів, 100 г відвару від трюфелів, 100 г бульйону (фюме).
  Приготування: У готовий червоний соус додати сильно концентрований бульйон (фюме), влити відвар з трюфелів і, помішуючи, кип'ятити на слабкому вогні протягом 10-12 хвилин. У цю суміш влити кип’ячену мадеру, покласти дрібно нарізані трюфелі і розмішати. Подається до фаршированих котлет зі свійської птиці і дичини і котлет по-київськи, паштетів, філе і тому подібне.


Соус зі свіжими грибами.

  Інгредієнти: 800 г червоного основного соусу, 200 г грибів білих або шампіньйонів, 150 г цибулі ріпчастої, 50 г сильно концентрованого бульйону, 70 г масла вершкового, 2 г часнику, 1 г лимонної кислоти.
  Приготування: Цибулю і гриби нарізати і окремо спасерувати на вершковому маслі. Спасеровану цибулю і гриби з'єднати з червоним соусом, додати сильно концентрований бульйон (фюме) і варити при слабому кипінні 15-20 хвилин. Заправити соус вершками, лимонною кислотою або лимонним соком, вершковим маслом, додати дрібно нарізаний часник і розмішати. Подається до м'ясних, рибних і овочевих блюд.


Соус грибний - білий.

  Інгредієнти: 200 г грибів, 2 ст ложки рослинної олії, 2 головки цибулі, 1 ст ложка муки, 0.5 стакана грибного відвару, сіль, перець.
  Приготування: Гриби (свіжі або заздалегідь відварені сушені) дуже дрібно нарізати, обсмажити в рослинній олії з дрібно нарізаною цибулею. Окремо на сухій сковороді добре підрум'янити муку, розвести її грибним відваром до консистенції рідкої сметани. Додати в соус, що вийшов, обсмажені гриби разом з цибулею і маслом, в якому вони смажилися, перемішати, посолити, поперчити і прогріти до кипіння. Можна розкласти по поверхні соусу невеликі шматочки масла і підрум'янити його в сильно нагрітій духовці. Соус використовувати за смаком або як закуску.



Соус грибний з жовтками та сметаною.

  Інгредієнти: 200-250 г грибів, 2-3 крутих жовтки, 200 г сметани, лимонний сік, овочевий відвар, сіль і палений цукор.
  Приготування: Протушкувати в рослинній олії або вершковому маслі свіжі дрібно нарізані гриби. Розвести овочевим відваром, за смаком посолити, небагато проварити і додати лимонний сік. Розтерти жовтки зі сметаною і все змішати з грибним соусом. Можна додати трохи паленого цукру для кольору. Використовувати для будь-яких закусок.


Соус зі сморчків з мізками.

  Інгредієнти: 200 г сморчків, 3 ч. л. солі, 1 кг. мозку бичачого, 10 зерен червоного перцю, 1 лавровий листок, 1 ст. л. оцту, 2 ст. л. муки, 50 г. вершкового масла, 3 ст. молока, 2 1/2 ст. л. солі, 1 мускатний горіх, 1/4 ч. л. меленого чорного перцю, 1 пучок зелені кропу.
  Приготування: Зібрані рано навесні сморчки розрізати на 4 частини кожен, вимочити у воді 15 хвилин, опустити в 1 л киплячої води з 2 ст. л. солі, варити 30 хвилин до м'якості. Промити під краном, нашаткувати. Намочити бичачий (воловий) мозок у воді, зняти плівку, змити кров, прокип'ятити 10 хвилин у 2,5 стаканах води з 10 зернами червоного перцю, лавровим листком, оцтом, 1 чайною ложкою солі. Нарізати шматочками. Потім зробити борошняну піджарку з 2 ст. л. муки і 50 г масла. Розвести 3 стаканами цілісного молока, прокип'ятити, опустити сморчки, закип'ятити, покласти 1/2 чайної ложки солі, мускатного горіха, 1/4 ч. л. меленого чорного перцю, подрібнений кріп, мізки, ще раз закип'ятити.


Соус з шампіньйонів з вином і вершками.

  Інгредієнти: 200 г шампіньйонів, 1 лимон, 2-3 ст. л. грибного для м'яса бульйону, 100 г. вершкового масла, 1/2 ст. л. муки, 1/2 чарки білого вина, 1/2 ст. вершків, 2 яйця, 1/2 ч. л. солі, 1/2 ч. л. цукру.
  Приготування: Нарізати кружечками шампіньйони та покласти їх в каструльку на вершкове масло, вичавити сік з лимона, підлити 2-3 ложки грибного для м'яса бульйону, тушкувати до м'якості. У іншій каструльці закип'ятити 50 г масла з 1/2 ст. л. муки, влити грибний соус, 1/2 чарки білого вина (за бажанням, або 1/2 стакана вершків), закип'ятити і висипати шампіньйони. Зняти з вогню, злити в каструльку рідину, додати 2 жовтки, по 1/2 ч. л. солі і цукру, перемішати, нагрівати до 70-75 °C.


Соус цибульний з грибами.

  Інгредієнти: 500 г цибулі-саджанця, 200 г грибів, рослина олія або жир.
  Приготування: Окремо очистити і промити цибулю, гриби і припустити до м'якості в олії.


Соус цибульний з шампіньйонами і салом.

  Інгредієнти: 1 ст. ложка розтопленого масла, 200 г сала, 2 цибулини, 1-2 стакани подрібнених шампіньйонів, 1 стакан червоного сухого вина, бульйон, сіль, перець, мускатний горіх.
  Приготування: Покласти в каструлю масло, дрібно нарізане сало (краще копчене) і цибулини, шампіньйони. Влити трохи бульйону і стакан вина, додати за смаком сіль, перець і мускатний горіх. Варити соус на слабкому вогні близько години.


Соус мисливський.

  Інгредієнти: 500 г грибів, 100 г вершкового масла, 1 цибулина, 200 г білого вина, 250 г томатного соусу, 250 г м'ясного соку, зелень петрушки.
  Приготування: Підготовлені гриби різних сортів дрібно нарізати, спасерувати в олії, додати дрібно нарізану цибулю, вино і червоний соус, приготований за смаком. Варити до згущування, додаючи помалу м'ясний сік, що залишився при смажінні птиці або дичини, і за бажанням протерти всю масу крізь сито. Готовий соус посипати нарізаною зеленню петрушки. Використовувати до блюд з м'яса або птиці.


Соус з цвітною капустою і грибами.

  Інгредієнти: М'ясний сік, рослина олія, качан цвітної капусти, 1/2 кольрабі, по 1/2 кореня селери, моркви і петрушки, свіжі гриби, мука, бульйон або окріп, сік лимона, товчений чорний перець за смаком У м'ясний сік, що залишився при обсмажуванні м'яса, влити трохи рослинної олії. Додати розібрану цвітну капусту, нарізану скибочками кольрабі, нарізане кружечками коріння селери, моркви і петрушки, нарізані скибочками свіжі гриби.
  Приготування: Закрити каструлю кришкою і тушкувати на слабкому вогні до м'якості овочів і майже повного випаровування соку. Потім додати трохи муки і все обсмажити. Добре розмішуючи, розвести соус бульйоном або окропом, додати сік лимона і товчений чорний перець за смаком. Соус не має бути густим. За бажанням його можна протерти крізь друшляк. Використовувати соус до блюд з рису з м'ясом або до голубців з м'ясною або рибною начинкою.


Соус грибний з цибулею і томатом.

  Інгредієнти: 500 г свіжих або 50 г сушених грибів, 150 г цибулі, 1/2 чайної ложки муки, 75-100 г томату-пасти, 50 г масла, 1 столова ложка сметани, сіль за смаком.
  Приготування: Свіжі гриби відварити і дрібно нарізати; дрібно нашаткувати цибулю, підсмажити її в олії, додати томат-пасту, гриби і, помішуючи, смажити на слабкому вогні 8-10 хвилин. Опустити суміш в гарячий грибний відвар, дати скипіти, покласти муку, змішану з топленим маслом або рослиною олією, і проварити соус на слабкому вогні 10-12 хвилин, посолити і заправити сметаною. Так само готується соус з відварених сушених грибів. Подається до картопляних і рисових котлет.


Соус з сушених грибів для картопляних котлет.

  Інгредієнти: 100 г сушених грибів, 2 столові ложки муки, 2 цибулини, 4 столових ложки масла, сіль за смаком.
  Приготування: Муку підрум'янити на олії, залити гарячим грибним відваром і кип'ятити на слабкому вогні 15-20 хвилин. Підсмажити дрібно нашатковану цибулю, додати нашинкованні варені гриби, все злегка обсмажити і перекласти у відвар з мукою, посолити і прокип'ятити.


Соус лимонний з маринованими грибами і каперсами

  Інгредієнти: 1 яйце, 30 г вершків, 30 г грибів, 25 г лимона, 10 г каперсів, сіль.
  Приготування: Яйце добре збити, влити вершки, додати лимонну цедру. Посуд поставити на водяну баню і збивати соус до загустіння, потім заправити лимонним соком і посолити. Гриби нашаткувати, відварити разом з каперсами, відкинути на сито і з'єднати з останніми компонентами.


Соус зі свіжих шампіньйонів з лимонним соком.

  Інгредієнти: 200 г шампіньйонів, 50 г цибулі, 50 г муки, 20 г масла, 125 г сметани, 1 лимон, 5 г зелені петрушки, 1 лавровий листок, сіль, перець.
  Приготування: Гриби нарізати скибочками, цибулю - соломкою, покласти в каструлю, додати вершкове масло, трохи води (приблизно 0,3 л) і тушкувати на слабкому вогні до готовності. Потім всипати муку, добре перемішати, довести все до кипіння. Влити сметану, посолити, покласти мелений чорний перець, лавровий листок і через 5-7 хвилин зняти з вогню. Заправити соус лимонним соком і дрібно нарізаною зеленню.


1 2 3

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)