kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Гриби в сметаному соусі. Гриби під соусом. Як приготовити соус з грибами.

Соус із грибів.

  Французи говорять, що з хорошим соусом можна з'їсти навіть капелюх. Ну, капелюх - не капелюх, але соуси дійсно займають в кулінарному мистецтві особливе місце. Соуси надають можливість приготовити самі різні за смаком і виглядом блюда з одних і тих же продуктів. Є таке поняття - «доведення до смаку», це один з найтонших моментів в кулінарії. Чим повільніше сприймається смак, тим повільніше проходить його відчуття, тобто довше зберігається смак. Тому, пробуючи те або інше блюдо, кулінар повинен враховувати ці властивості.
  Класифікувати соуси важко; заведено поділяти їх перш за все на гарячі і холодні, хоча і це умовність: багато соусів використовуються і в гарячому, і в холодному вигляді. До складу більшості соусів (особливо гарячих) входить пасерована мука, яка додає соусу потрібну консистенцію. Без муки приготовляються лише соуси на масляній основі. Майже у всі соуси входить який-небудь жир - тваринний або рослинний. Велику групу утворюють томатні соуси, для приготування яких використовується частіше всього томат-паста.
  І, звичайно, практично в будь-який соус обов'язково входять спеції і прянощі. Вони мало впливають на смак блюда, але додають йому особливий, неповторний аромат, який чи не важливіше, ніж смак кулінарного виробу. Але при цьому, мабуть, жоден продукт не вимагає такого обережного дозування, як прянощі і спеції.


Соус з сушених грибів з помідорами та сметаною.

  Інгредієнти: 60 г цибулі, 40 г муки, 50 г грибів, 50 г вершкового масла, 140 г помідорів, 240 г сметани, 10 г цукру, сіль, перець чорний мелений.
  Приготування: Відварити гриби в невеликій кількості води (приблизно 0,4 л), процідити, нарізати кубиками. Цибулю нарізати кільцями і тушкувати в олії. Все з'єднати, посипати мукою, перемішати і злегка підрум'янити; гарячу суміш залити грибним бульйоном, покласти подрібнені свіжі помідори, посолити і варити 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Потім влити сметану, додати цукор, сіль, перець і через 5-7 хвилин зняти з вогню.


Соус з сушених грибів з помідорами.

  Інгредієнти: 80 г цибулі, по 40 г муки і грибів, 80 г вершкового масла, 100 г свіжих помідорів, 10 г цукру, 1 лавровий листок, перець, сіль.
  Приготування: Відварити гриби в невеликій кількості води, процідити відвар, гриби нарізати скибочками. Цибулю нашаткувати соломкою і тушкувати на вершковому маслі, додати муку, підрум'янити і з'єднати з грибами. Все залити грибним бульйоном, покласти подрібнені помідори, посолити і варити 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Потім додати цукор, чорний перець горошком, лавровий листок і через 5-7 хвилин зняти з вогню. Якщо соус дуже густий, влити ще трохи грибного бульйону і перемішати.


Соус з шампіньйонів з вином і вершками.

  Інгредієнти: 150 г шампіньйонів, 30 г цибулі, 25 г муки, 30 г вершкового масла, 75 г сухого виноградного вина (білого або червоного), 1 жовток, 125 г вершків, 1 чайна ложка оцту, перець чорний мелений, сіль.
  Приготування: Гриби варити в 0,25 л води протягом 4-5 хвилин, відвар процідити. Гриби нарізати скибочками, додати нашатковану соломкою цибулю, трохи грибного відвару, вершкове масло і тушкувати 20-25 хвилин. Потім всипати злегка підсмажену муку, влити грибний відвар, довести до кипіння; посолити, заправити оцтом, перцем, вином і через 3-5 хвилин зняти з вогню. Вершки розбовтати з сирим яєчним жовтком і влити в соус.



Соус зі свіжих грибів з вином.

  Інгредієнти: 250 г грибів, 1 цибулина, 4-5 столових ложок жиру, 2 столових ложки муки, 1 стакан білого сухого вина, 1/2 чайної ложки меленого чорного перцю, лимонний сік, сіль.
  Приготування: Дрібно нарізані гриби і цибулю обжарити на жирі, муку трохи обсмажити, розбавити вином. Все з'єднати, додати сіль, мелений чорний перець і варити при слабкому кипінні 8-10 хвилин. Під кінець варива заправити лимонним соком.


Цибульний соус з сушеними грибами.

  Інгредієнти: 25 г грибів, 300 г цибулі, 100 г муки, 100 г сметани, 60 г вершкового масла, 1 лавровий листок, сіль, перець чорний мелений.
  Приготування: Гриби відварити в 0,4 л води, процідити відвар, гриби нарізати брусками. Цибулю нашаткувати соломкою і під жарити в олії, з'єднати з грибами, посипати мукою і підсмажувати. Суміш покласти в грибний бульйон, довести до кипіння і варити на слабкому вогні 15-20 хв. Заправити сметаною, посолити, поперчити і додати лавровий листок. Подається соус до відвареної риби.


Соус зі свіжих грибів з часником.

  Інгредієнти: 150 г грибів, 60 г рослинної олії, 100 г часнику, 1 чайна ложка оцту, 1 лавровий листок, перець чорний мелений, сіль.
  Приготування: Дрібно нарізати часник і стовкти, добавити небагато солі, викласти в миску і добре розмішати з рослиною олією. Гриби відварити в 0,4 л підсоленої води, процідити відвар, гриби нарізати брусками і з'єднати їх з часником. Суміш залити грибним відваром, заправити оцтом або лимонним соком, покласти перець, лавровий листок, сіль і перемішати. Подається до холодних м'ясних і овочевих блюд.


Холодний грибний соус.

  Інгредієнти: 700 г варених грибів, 4 цибулини, 2 яблука (краще кислих), 2 стакани сметани, зелень петрушки або селери, кріп, сіль, оцет, гірчиця за смаком.
  Приготування: Відварені гриби (свіжі або сушені), цибулю, яблука дрібно нашаткувати і змішати зі сметаною, в яку додати сіль, цукор, оцет, гірчицю. Всипати подрібнену зелень і кріп. Подається до холодних закусок, відвареної картоплі, кашам.


Грибний соус кисло-солодкий.

  Інгредієнти: 800 г грибного основного соусу, 50 г чорносливу, 20 г родзинок, 15 г цукру, 100 г томату-пюре, 10 г 9%-ного оцту.
  Приготування: Родзинки перебрати і добре промити, чорнослив звільнити від кісточок, то і друге покласти в грибний соус; додати цукор, пасерований томат-пюре, оцет і кип'ятити 10-15 хвилин. (Оцет додавати не обов'язково.) Соус подається до котлет, крокетів з картоплі, круп'яним блюдам.


1 2 3

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)