kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Майонез. Рецепт майонеза. Приготовление майонеза.

Соус майонез.

  Французи говорять, що з хорошим соусом можна з'їсти навіть капелюх. Ну, капелюх - не капелюх, але соуси дійсно займають в кулінарному мистецтві особливе місце. Соуси надають можливість приготовити самі різні за смаком і виглядом блюда з одних і тих же продуктів. Є таке поняття - «доведення до смаку», це один з найтонших моментів в кулінарії. Чим повільніше сприймається смак, тим повільніше проходить його відчуття, тобто довше зберігається смак. Тому, пробуючи те або інше блюдо, кулінар повинен враховувати ці властивості.
  Класифікувати соуси важко; заведено поділяти їх перш за все на гарячі і холодні, хоча і це умовність: багато соусів використовуються і в гарячому, і в холодному вигляді. До складу більшості соусів (особливо гарячих) входить пасерована мука, яка додає соусу потрібну консистенцію. Без муки приготовляються лише соуси на масляній основі. Майже у всі соуси входить який-небудь жир - тваринний або рослиний. Велику групу утворюють томатні соуси, для приготування яких використовується частіше всього томат-паста.
  І, звичайно, практично в будь-який соус обов'язково входять спеції і прянощі. Вони мало впливають на смак блюда, але додають йому особливий, неповторний аромат, який чи не найважливіше, ніж смак кулінарного виробу. Але при цьому, мабуть, жоден продукт не вимагає такого обережного дозування, як прянощі і спеції.


Соус майонез основний.

  Інгредієнти: Олія соняшникова 750 г, яйця жовтків 6 шт, гірчиця готова 25 г, оцет 3%-ний 150 г, цукор 20 г, сіль 15 г.
  Приготування: У сирі яєчні жовтки, ретельно відокремлені від білків, додати гірчицю, сіль і добре розмішати лопаткою. Потім при безперервному збиванні влити соняшникову олію спочатку по одній, а потім по 2-3 столових ложки. Олія повинна мати температуру 12-16°С. При такій температурі рослина олія краще емульгується, тобто розбивається на дрібні кульки, які розподіляются в яєчному жовтку, не з'єднуючись між собою. Кожну нову порцію олії вливати після того, як закінчилося емульгування попередньої порції. Коли вся олія буде проемульгована, виходить густий соус, який тримається добре на лопатці. У приготований соус влити оцет, додати цукор, добре розмішати; оцет можна замінити лимонною кислотою або лимонним соком; після додавання оцту соус стає рідший і біліший. Соус майонез основний використовується для виготовлення деяких холодних блюд, похідних соусів, заправок для салатів.


Соус майонез зі сметаною.

  Інгредієнти: Олія соняшникова 560 г, сметана 350 г, яйця жовтків 4 шт, гірчиця готова 25 г, цукор 15 г, перець мелений 1 г, сіль 10 г.
  Приготування: Приготувати соус майонез основний, як описано вище, потім додати до нього густу сметану, цукор, сіль, перець і добре перемішати. Якщо соус недостатньо кислий, то слід додати трохи розведеної лимонної кислоти. Соус майонез зі сметаною подається до холодних блюд з м'яса, риби, використовується для заправки салатів і тому подібне.


Соус майонез з білим соусом.

  Інгредієнти: Соус майонез 730 г, білий соус 250 г.
  Приготування: Приготувати соус майонез основний, потім з'єднати його з охолодженим білим соусом, приготованим на м'ясному бульйоні; готовий соус добре розмішати. Якщо соус недостатньо кислий, то слід додати небагато розведеної лимонної кислоти. Соус майонез з білим соусом подається до холодних блюд з м'яса, риби, використовується для заправки салатів.


Соус майонез з корнішонами.

  Інгредієнти: Соус майонез 730 г, соус «Південний» 40 г, корнішони 250 г.
  Приготування: Корнішони дрібно нарізати, покласти в приготовлений соус майонез, додати соус «Південний» і добре перемішати до здобуття однорідної маси. Корнішони можна повністю або частково замінити відповідною кількістю пікулів і каперсів. Цей соус готують також з майонезом на білому соусі або із сметаною. Соус майонез з корнішонами подається до холодних м'ясних і рибних блюд, а також до гарячих рибних блюд.



Соус майонез із зеленню.

  Інгредієнти: Олія соняшникове 750 г, яйця 6 шт, оцет 3%-ний 120 г, соус «Південний» 40 г, шпинат пюре 100 г, естрагон 35 г, зелень петрушки 15 г, кріп 10 г, гірчиця готова 20 г, цукор 15 г.
  Приготування: Шпинат, зелень петрушки, кріп і естрагон притушкувати в закритому посуді при сильному кипінні. Готову зелень охолодити, протерти через сито, з'єднати з соусом майонез, додати соус «Південний», цукор, гірчицю готову, сіль, після чого все це добре перемішати. Соус майонез із зеленню подається до холодних м'ясних і рибних блюд, а також до гарячих рибних блюд.


Соус майонез з томатом.

  Інгредієнти: Соус майонез 800 г, томат-пюре 100 г, олія соняшникова 10 г, цибуля ріпчаста 75 г, естрагон 10 г, зелень петрушки 30 г, соус «Південний» 40 г.
  Приготування: Томат-пюре прокип'ятити, охолодити, потім ретельно змішати з готовим соусом майонез, додати дрібно нарізану цибулю, заздалегідь спасеровані і охолоджені, подрібнені листки естрагону, зелені петрушки. Після цього влити соус «Південний» і ще раз добре перемішати. Соус майонез з томатом подається до смаженої, гарячої і відвареної холодної риби.


Соус майонез з солодким перцем.

  Інгредієнти: Соус майонез 650 г, томат-пюре 250 г, перець солодкий стручковий 125 г, соус «Південний» 25 г.
  Приготування: Томат-пюре прокип'ятити і, коли він остигне, добре перемішати з соусом майонез. Потім додати соус «Південний», солодкий стручковий перець, який перед додаванням потрібно промити в холодній воді, просушити на ситі, видалити насіння і дуже дрібно нарізати, додати сіль за смаком, ще раз обережно перемішати. Соус майонез з солодким перцем подається до холодних м'ясних і рибних блюд.


Соус майонез з желе

  Інгредієнти: Для першого способу: м'ясний, курячий або рибний бульйон 700 г, олія соняшникова 300 г, желатин 20-25 г, оцет 3%-ний 50 г. Для другого способу: соус майонез 300 г, желе-бульйон 700 г. Для третього способу: соус майонез 300 г, желе-бульйон 430 г, соус білий 250 г, оцет 3%-ний 50 г.
  Приготування: Перший спосіб. У гарячий м'ясний, курячий або рибний бульйон покласти желатин, заздалегідь розмочений в холодній воді. Коли желатин розчиниться, процідити бульйон. У охолоджений, але не застиглий бульйон додати соняшникову олію і збивати віничком до тих пір, поки не утвориться густа однорідна біла маса (25-30 хвилин). Якщо при збиванні маса дуже швидко зробиться густою, то її слід злегка підігріти, а потім знову збивати. Під час збивання в соус треба додавати оцет або лимонну кислоту. Процес збивання соусу майонез з желе має бути безперервним. Другий спосіб. У не застигле желе-бульйон (див. перший спосіб) додати соус майонез і ретельно збити віничком. Третій спосіб. Не застигле желе-бульйон змішати з охолодженим білим соусом, соусом майонез, оцтом і ретельно збити віничком. Соус майонез з желе використовується для заливки холодної риби, філе свійської і дикої птиці.


1

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)