kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Соус тартар рецепти. Соєвий томатний соуси. Маринад специї.

Соус з інших країн.

  Французи говорять, що з хорошим соусом можна з'їсти навіть капелюх. Ну, капелюх - не капелюх, але соуси дійсно займають в кулінарному мистецтві особливе місце. Соуси надають можливість приготовити самі різні за смаком і виглядом блюда з одних і тих же продуктів. Є таке поняття - «доведення до смаку», це один з найтонших моментів в кулінарії. Чим повільніше сприймається смак, тим повільніше проходить його відчуття, тобто довше зберігається смак. Тому, пробуючи те або інше блюдо, кулінар повинен враховувати ці властивості.
  Класифікувати соуси важко; заведено поділяти їх перш за все на гарячі і холодні, хоча і це умовність: багато соусів використовуються і в гарячому, і в холодному вигляді. До складу більшості соусів (особливо гарячих) входить пасерована мука, яка додає соусу потрібну консистенцію. Без муки приготовляються лише соуси на масляній основі. Майже у всі соуси входить який-небудь жир - тваринний або рослинний. Велику групу утворюють томатні соуси, для приготування яких використовується частіше всього томат-паста.
  І, звичайно, практично в будь-який соус обов'язково входять спеції і прянощі. Вони мало впливають на смак блюда, але додають йому особливий, неповторний аромат, який чи не важливіше, ніж смак кулінарного виробу. Але при цьому, мабуть, жоден продукт не вимагає такого обережного дозування, як прянощі і спеції.


Соус бешамель з грибами.

  Приготування: Декілька свіжих грибів дрібно нарізати та відварити в підсоленій воді. Приготований соус бешамель розвести грибним відваром. Додати гриби; заправити соус чорним перцем і варити на слабкому вогні 8-10 хвилин. Знявши з вогню за бажанням додати 1-2 жовтки і 1 чайну ложку молока.


Нормандський соус.

  Інгредієнти: З яйця, 3-4 столових ложки вершкового масла, 2 столових ложки (без верху) муки, чорний перець, сіль, винна кислота (за смаком), м'ясний бульйон.
  Приготування: Стушкувати муку з маслом, розвести м'ясним бульйоном до потрібної густини і варити 5-6 хвилин. заправити 1 яєчним жовтком, перцем, винною кислотою; посолити. 2 яйця зварити круто, дрібно нарізати і додати в соус. Подається до відвареного м'яса, птиці.


Фондю «Франш-конте».

  Інгредієнти: 100 г сухого білого вина, 1 часточка часнику, 5 яєць, 250 г сиру, 50 г вершкового масла, сіль і перець за смаком.
  Приготування: Часник стовкти, зварити в вині і остудити. Сирі яйця розмішати з натертим на дрібній терці сиром, розігрітим вершковим маслом, перцем; влити виварене вино; посолити. Соус підігрівати на слабкому вогні, поки він не загусне. Подавати до столу в глиняній мисці; до фондю «Франш-конте» подається до грінок з білого хліба.


Китайський кисло-солодкий соус.

  Інгредієнти: 1 чайна ложка рослинної олії, 1 чайна ложка меленого коріандру (2 столових ложки дрібно нарізаних пікулів), 1/2 чайної ложки імбиру в порошку (1 столова ложка дрібно нарізаного імбиру), 2 чайних ложки оцту, 2 чайних ложки цукрового піску, 1 чайна ложка томатного соусу, 2 чайних ложки кукурудзяного крохмалю, 2 чайних ложки коньяку.
  Приготування: Рослину олію розігріти і обжарити в ній коріандр і імбир протягом 5 хвилин. Крохмаль змішати з оцтом цукром, томатним соусом, влити коньяк. Все добре перемішати, щоб получилась паста; при необхідності можна додати трохи води. Цю пасту вилити в обсмажені прянощі і варити 5 хвилин до загустіння.



Пікантний соус китайський.

  Інгредієнти: 3 стручки зеленого перцю, 1 стручок червоного перцю, 100 г цибулі, 300 г солоних огірків, 100 г моркви, 300 г цвітної капусти, 50 г кореня селери, 50 г 5%-ного оцту, 50 г томатного соусу, 1 стакан води, 50 г свинячого жиру.
  Приготування: Стручковий перець, цибулю, огірки, моркву, селеру і цвітну капусту дрібно нарізати і обсмажити все разом на свиному жирі. Коли овочі будуть майже готові, влити воду, томатний соус і все добре протушкувати під кришкою. Соус подається до свинини.


Соус «Шанхай».

  Інгредієнти: 120 г майонезу, 500 г йогурту, 4 столові ложки білого вина, 4 столових ложки гірчиці.
  Приготування: Всі компоненти добре перемішати і залити цією сумішшю м'ясо курки, шампіньйони і ананаси, викласти на листя зеленого салату.


Східний соус з перцю.

  Інгредієнти: 500 г стручків солодкого перцю, 3-4 цибулі, 2 часточки часнику, 2 столові ложки рослинної олії, 1 чайна ложка цукру, 1 столова ложка оцту, сіль, перець за смаком.
  Приготування: Стручки перцю почистити від насіння, вимити і пропустити через м'ясорубку разом з цибулею і часником, потім тушкувати на невеликому вогні 15 хвилин, додавши рослину олію. Покласти в соус спеції і все ретельно перемішати. Цей соус дуже підходить до смаженого м'яса, особливо до баранини. Крім того, його можна подавати з білим хлібом.


Чатні з помідорів - індійський соус.

  Інгредієнти: 6 помідорів середньої величини, 1/3-1/2 маленького лимона, 1/2 невеликої цибулини, імбир на кінчику ножа, перець червоний, сіль, цукор.
  Приготування: Помідори запекти в гарячій духовці. Коли полопає шкірка, помідори перевернути і через 5 хвилин вийняти з духовки. Видалити шкірку і добре змішати з цедрою натертого лимона і натертою цибулею. Додати спеції і збити суміш до здобуття однорідної маси. Якщо соус вийшов дуже рідким, поставити на вогонь і уварити до потрібної густини. Соус чатні подавати до розсипчастого рису.


Індійський холодний соус барта зі свіжих огірків (ісламський).

  Інгредієнти: 1 великий огірок, 1 цибулина середньої величини, 1 часточка часнику, 1/2 чайної ложки меленого імбиру, 1 стручок солодкого зеленого перцю, 3 столових ложки рослинної олії, сік 1 лимона, сіль, перець за смаком.
  Приготування: Огірок очистити від шкірки, нарізати і відварити в підсоленій воді, після чого відкинути на сито і дати стекти воді. Цибулю, часник, стручок перцю і огірок можна нарізати, змішати з рослиною олією і приправити спеціями. Цей соус подають до сухого розсипчастого рису або рису з кокосовими горіхами.


Японський соус.

  Інгредієнти: 3-4 столові ложки десертного вина, трохи маринованого імбиру, 3 столові ложки соєвого соусу, 3/4 стакана води, 1 редька середньої величини.
  Приготування: Імбир дрібно нарізати і відварити в невеликій кількості води; додати вино і соєвий соус, зняти з вогню, охолодити і змішати з редькою, натертою на грубій терці. (Редьку до цього розкласти по невеликим порційним мискам.) Цей соус в Японії подають з національним блюдом «темпура» (з риби та овочів).


Мексиканський соус для фаршированого перцю.

  Інгредієнти: 1 маленька цибулина, 1 часточка часнику, 1 столова ложка рослинної олії, 200 г томату-пюре, 200 г м'ясного бульйону, 1/2 чайних ложки чорного меленого перцю, 1/2 чайної ложки майорану, сіль.
  Приготування: Цибулю і часник дрібно нарізати, обсмажити в невеликій кількості рослинної олії, додати томат-пюре, тушкувати 10 хвилин і протерти крізь сито. Потім додати м'ясний бульйон. Знову поставити на вогонь, дати закипіти, додати перець і сухий тертий майоран і посолити. Фаршировані стручки перцю покласти в киплячий соус і варити їх на маленькому вогні протягом 5 хвилин. Стручки перцю можуть бути приготовані напередодні. В цьому випадку їх слід вкласти в теплий соус перед подачею на стіл.


Соус сацибелі (грузинський).

  Інгредієнти: 1/2 стакана ядер волоських горіхів, 2 цибулі, 1/2 стакана винного оцту, 10 зубчиків часнику, перець червоний мелений на кінчику ножа, 1/2 стакана м'ясного бульйону, 15 г зелені кінзи і м'яти, 1/2 чайної ложки солі.
  Приготування: Ядра волоських горіхів просушити в духовці, видалити оболонку, стовкти в ступці. Додати винний оцет, м'ясний бульйон, нарізану цибулю, тертий часник, сіль, червоний мелений перець, дрібно нарізану зелень м'яти та кінзи. Все добре перемішати. Подається до овочів, курки.


Соус сациві (грузинський).

  Інгредієнти: 1/2 стакана ядер волоських горіхів, 3 головки цибулі, 10 часточок часнику, 2 столових ложки вершкового масла, 1 столова ложка пшеничної муки, 2 столових ложки винного оцту, 1,5 стакана рибного, курячого або качиного бульйону (в залежності від того, для чого готується соус), 1 яйце (жовток), кориця і гвоздика на кінчику ножа, перець червоний мелений на кінчику ножа, 2 лаврових листки, 1 чайна ложка солі, 2 г настойки шафрану, 15 г свіжої зелені петрушки і кінзи, щіпочка сушеної зелені.
  Приготування: Цибулю дрібно нарізати і стушкувати на вершковому маслі; додати борошняне пасерування, розвести бульйоном, варити 3 хвилини, потім додати розтертий часник і зняти з вогню. Ядра волоських горіхів пропустити через м'ясорубку або з товкти, додати сушену і дрібно нарізану свіжу зелень, мелений червоний перець, яєчні жовтки, настойку шафрану. Винний оцет закип'ятити зі спеціями і залити їм суміш. Все разом прогріти, не доводячи до кипіння, при постійному помішуванні.


Соус естонський зі шпиком.

  Інгредієнти: 900 мл води або бульйону, 190 г шпика, 80 г цибулі, 70 г муки пшеничної, 100 г сметани.
  Приготування: Шпика нарізати кубиками і піджарити, засипати муку і помішуючи, продовжувати смажити. Потім додати піджарену дрібно нарізану цибулю. Все з'єднати з киплячою рідиною і кип'ятити, заправивши сметаною і сіллю. Подавати до відвареної картоплі.


Соус молочний естонський.

  Інгредієнти: 250 г шпика, 2,5 стакана молока, 2 цибулини, 2 столових ложки муки, 3 столових ложки вершків, сіль.
  Приготування: Шпика нарізати дрібними кубиками та смажити на сковороді 3-4 хвилини, посипати дрібно нарізаною цибулею і мукою і смажити ще 5 хвилин. Влити молоко, помішуючи, щоб не утворилося грудок, і прогрівати, поки мука не загусне. У кінці додати прогріті вершки і добре перемішати. Соус подається до смаженої салаки.


1 2 3

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)