kyharka
 
 
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Соуси
  5. Закуски
  6. Салати
  7. Напитки
  8. Випічки
  9. Десерти
  10. Романтичні блюда
GISMETEO: Погода по г.Киев
Рейтинг@Mail.ru
Торти. Рецепти тортів. Приготування тортів.

Торти.

Торт медовий «Шоколадний».

  Інградієнти: Для тіста: 150 г меду, 9 ст. ложок манної крупи, 100г цукрової пудри, 7 яєць, 40 г шоколаду, 3 ст. ложки теплої води, 1\2 чайної ложки соди гашеної уксусом. Для крему: 2 ст. ложки меду, 250 г масла сливочного, 2 яйця, 70 г цукрової пудри, 40 г шоколаду.
  Приготування: Шоколад разом з медом розтопити на парі, постійно помішуючи. Додати цукрову пудру, воду, жовтки і збити до появи піни. Окремо збити в стійку піну білки, додавати їх невеликими порціями в підготовленну масу разом з манною крупою і разпушувачем. Тісто, що вийшло, викласти в підготовлену для випічки форму і випікати в духовці на середньому вогні до готовності. Готову основу торта добре охолодити, розрізати горизонтально на пласти, змастити кожен пласт густим шоколадним кремом. Поверхню і бічні сторони торта також змастити кремом і покрити білою помадкою. Прикрасити торт кольоровим фруктовим желе. Приготування шоколадного крему: подріблений шоколад, 1 яйце, 1 жовток і цукрову пудру збивати в емальованому посуді на парі, поки шоколад повністю не розтопиться і суміш не загусне. Маса має бути доведена до кипіння, але не кипіти. Окремо змішати сливочне масло з медом, поступово додати їх в захололу шоколадну масу і добре збити.


Торт бісквітний «Момент».

  Інградієнти: Для тіста: 4 яйця, 150 г цукру, 75 г картофельного крохмалю, сік 1\2 лимона. Для фруктового крему: яблука солодкі, горіхи, сухарі.
  Приготування: Ретельно розтерти жовтки з цукром, додати крохмал, перемішати і обережно ввести збиті в густу піну білки яєць. Вилити тісто в змащену маслом глибоку сковороду або форму і випікати в помірно нагрітій духовці до готовності. Приготування крему: випекти в духовці солодкі яблука, протерти їх через сито і змішати з підсмаженими подрібненими горіхами. Якщо яблучне пюре рідкувате, можна згустити його меленими сухарями. Захололий корж покрити товстим шаром фруктового крему (можна спочатку злегка просочити його цукровим сиропом) і прикрасити збитою сметаною і горіхами.


Торт пісочний «Казки Сходу».

  Інградієнти: Для тіста: 500 г муки, 300 г масла вершкового, 200 г цукру, 5 жовтків, цедра 2 лимони, 1 порошок ванільного цукру. Для обробки торта: 500-600 г кураги, 1 стакан цукру.
  Приготування: У муку, що свіжопросіяну, покласти приготовану цукрову пудру (або цукор, якщо він дуже дрібний і білий), додати розм'якшене, але таке що не розтануло, вершкове масло, жовтки сирих яєць, лимонну цедру і ванільний цукор і швидко замісити тісто. Витримати готове тісто в холодильнику не менше години, потім добре охолоджене тісто розкласти у вигляді круглого або овального коржика на вспилене мукою деко, випекти в гарячій духовці і охолодити.Курагу перебрати, ретельно промити, залити водою, аби вона лише покривала її, засипати цукром і проварити до м'якості (стежити, аби ягоди не розварилися). Часточки кураги повинні вийти янтарними і прозорими. Сироп відцідити, курагу охолодити. Укласти часточки кураги на випечений пісочний коржик, покритий тонким шаром збитих вершків, в один ряд. Кожну часточку кураги заглазуровати відцідженим сиропом за допомогою кісточки. По краю торта з кондитерського мішечка або шприца нанести прикрасу із збитих вершків.


Торт "Полуничка заливна".

  Інградієнти: Пшеничне борошно 190 грам, маргарин 2 \ 3 пачки, вершкове масло 1 \ 2 пачки, згущене молоко 1 \ 3 банки, яйця 3 штуки, цукор 1 \ 2 склянки, нарізані волоські горіхи 2 \ 3 склянки, порошок-какао 1 столова ложка, цукор ванільний, полуничне желе 1 пакетик, шоколад 2 \ 3 плитки, полуниця 15-18 великих ягід.
  Приготування: Для приготування тіста прісного: маргарин охолоджений розітріть з 125 грамами борошна щоб утворилися крихти.Додайте 1 яєчний білок і добре замісить тісто. Охолоджуйте протягом 25 хвилин. Для бісквітного тіста: яйця що залишилися збийте з цукром до утворення стійкої піни. Перемішайте какао з 35 грамами борошна. Прісне тісто добре розкачайте в тонкий коржик, викладіть у форму змащену маргарином, посипте нарізаними горіхами, зверху розкладіть бісквітне тісто. Випікайте при 220 С до тих пір, поки бісквіт при натисканні не буде добре пружинити.Охолодіть до кімнатної температури. Приготування крему. Збийте масло зі згущеним молоком, ванільним цукром до однорідної консистенції. Приготуйте желе по рекомендаціях зазначених на упаковці. На випечене тісто нанесіть шар масляного крему раніше приготовленого, розкладіть по всьому коржу порізану на шматочки полуницю. В 4 рази залийте приготовленим желе, при цьому охолоджуйте кожен шар до застигнення. На добре застиглому коржі зробіть малюнок розтопленим шоколадом.Охолодіть.


Сирний торт з малиною.

  Інградієнти: Малина 250 грам, знежирений сир 750 грам, пшеничне борошно 250 грам, розпушувач для тіста 1 чайна ложка, масло вершкове масло 125 грам, цукор 1 стакан, яйце 5 штук, сметана 1 стакан, цукор ванільний 2 столових ложки, крохмаль 3-4 столових ложки, пудра цукрова 2 столових ложки, сіль за смаком.
  Приготування: Для приготування пісочного тіста в борошно додаєте розпушувач для тіста і змішайте, потім додайте масло, всипте 3 столових ложки цукру, 1 яйце і додайте сіль, замісіть тісто добре, скачайте в грудку, загорніть клубок у плівку і покладіть у холодильник для охолодження. Відокремте окремо білки від жовтків. Сир добре розмішайте зі сметаною, додайте ванільний цукор з крохмалем і жовтками. Білки взбиваючи підсипайте цівкою залишок цукру.Додайте в сирно-сметанну масу білки з малиною. Прогрійте духовку до 180 С. Тісто добре розкачайте на товщину 5 мм. У промазану маслом і застелену папером з пергаменту форму розкладіть тісто, зробивши бортики заввишки 3 см. Сирну масу розкладіть на пісочне тісто. Випікайте торт в духовці 30-35 хвилин при 190-205 С до золотистого кольору.Викладіть торт на блюдо, охолодіть і посипте цукровою пудрою.


Сирний торт з ківі.

  Інградієнти: Знежирений сир 500 грам, вершкове масло 100 грам, яйце 2 штуки, манна крупа 1 столова ложка, ківі 3 штуки, цукор 3 \ 4 склянки, очищений мигдаль 2 столові ложки, яблучне повидло 1 столова ложка, пудра цукрова 1 столова ложка.
  Приготування: Масло добре збийте з цукром, додайте 2 яйця, крупу манну та сир. Ківі очищене наріжте рівними кружечками. Дно рознімної форми застеліть папером з пергаменту для випікання і розкладіть половину сирної маси. Потім викладіть ківі половину норми і накрийте сирною масою що залишилася. Ківі що залишилися розподіліть зверху.Випікайте пиріг в розігрітій до 190 С духовці протягом 1 години. Бортики форми зніміть, пиріг охолодіть. Обсмажте нарізаний мигдаль. Повидло яблучне розігрійте, добре намажте ним пиріг, оформіть його боковини прожареним мигдалем. Перед подачею посипте красиво цукровою пудрою.


Торт вишневий з чорносливом і курагою.

  Інградієнти:Пшеничне борошно-4 склянки, жовток яєчний - 8 штук, пресовані дріжджі - 40 грам, маргарин або масло вершкове - 400 грам, молоко - 1 \ 2 склянки, курага - 300 грам, родзинки - 1 стакан, вишневе варення без сиропу - 300 грам, чорнослив - 300 грам, яйце - 1 штука, цукор - 80 грам.
  Приготування:Борошно просіяти і порубати з маргарином або маслом до отримання маси, що буде нагадувати хлібні крихти. До дріжджів розведених в теплому молоці, додайте жовтки, збийте добре, додайте всю цю суміш в тісто і добре замішайте його. Для начинки розпарте сухофрукти. Видаліть кісточки з чорносливу і кураги і наріжте їх соломкою, додайте варення і родзинки, перемішайте. Розділіть тісто на 5 рівних частин, тонко розкачайте і викладіть на добре змащений маслом лист, перемажте начинкою. Дайте йому настоятися 40 хвилин, після цього змастіть яйцем і посипте цукром.Випікайте в духовці.


Торт медяний «Вінні-Пух».

  Інградієнти: Для тіста: 3 склянки борошна, яйце - 2 штуки, 1 склянка цукрової пудри, 3 столові ложки олії, 2 чайні ложки соди, 3 столові ложки меду, сік і цедра 1-го великого лимона або 4 столові ложки оцту. Для крему: 500 грам сметани, 1 склянка цукрової пудри.
  Приготування: Яйця збити міксером з цукровою пудрою, додати масло вершкове розм'якшене, мед і постійно збиваючи, поставити цю масу на водяну баню і прогрівати. Посуд з масою зняти, борошно всипати і швидко добре замісити рідке тісто.Поділити тісто на 12 порцій, спекти коржі (на кожен корж викладаєте приблизно 1-1,5 столової ложки приготованого рідкого тіста). Приготування крему: густу, не кислу, добре охолоджену сметану збити міксером з цукром щоб цукор повністю розчинився. Підрум'янені і охолоджені коржі переслоіть кремом зі сметани, під верхній корж крему налити трохи більше крему і злегка стиснути, щоб утворилися по краях патьоки, які будуть прикрашати торт. Зверху торт також добре змастити кремом і посипати зверху крихтами які приготуєте з 1-го коржа. Поставите торт в холодильник, для того щоб крем пристигі і коржі дуже добре просочилися. За бажанням торт можна обсипати добре натертим шоколадом разом з крихтою.


Торт бісквіт «Пуншевий».

  Інградієнти: Для тіста: цукор 8 столових ложок, яйце - 8 штуки, борошно 8 столових ложок (без верху). Для глазурі: 1 білок, 130-150 грам цукрової пудри.
  Приготування: Збити міксером з білків яєць міцну стійку піну, додаючи цукор, борошно і жовтки і продовжувати добре збивати до утворення густої пінообразної однорідної маси. Деко на якому будемо пекти змастити маслом, посипати борошном, укласти підготовлене шаром тісто, добре розрівняти його по всій поверхні дека і випікати бісквітний пласт при температурі духовки 180-200 С до темного кольору. Приготування маси для промазування торта: обрізки бісквіта які з'явилися розкришити, всипати в не дуже глибокий посуд, влити трохи рому, соку лимона, густий сироп з цукру, додати повидло з абрикос або джем і дуже добре вимішати. Приготування глазурі: пудру з цукру двічі просіяти через густе сито. Збити білок з цією просіяною на ситі пудрою до отримання твердої блискучою піни. Якщо піна трохи рідкувата, додати ще трохи цукрової пудри, якщо трохи густа - кілька крапель процідженого соку лимона. Готовий бісквіт остудити до кімнатної температури, розрізати на два довгастих шматочки, змастити ці шматочки прослоєчною масою. Верх торта злегка змастити не дуже рідким повидлом і красиво заглазуровати приготовленою білою цукровою глазур'ю. Прикрасити торт заспиртованими ягодами вишні або цукатами. Торт добре охолодити.


Торт листковий «Весільний».

  Інградієнти: Для тіста: 2 склянки 30% сметани, 4 склянки борошна вищого сорту, щіпка солі. Для крему: 500 г масла вершкового, 2,5 склянки цукру- пудри, 4 яйця, 25 г коньяку, ванілін на смак.
  Приготування: Борошно змішати з сіллю і потроху всипати в сметану. Тісто дуже добре вимісити і покласти в морозильну камеру холодильника на 1 годину. Після охолодження розділити тісто на 15-16 рівних шматочків, розкачати кожен шматочок по можливості в рівний тонкий пласт і спекти при температурі 200 С до яскраво-коричневого кольору. Приготування крему: масло збити з цукровою пудрою, додаючи прянощі і (по одному) яйця. Вже остиглі пласти тіста дуже добре змастити кремом, складаючи їх один на інший, і злегка притискаючи руками. Краї торта добре вирівняти.Зверху рівномірно засипати крихтою, яку зробите з обрізків торта або подрібненого коржа. По краях торт обкласти по колу половинками зефіру покритим шоколадом або кольоровим цукровим зефіром. Коли торт печуть для весілля, коржі робляться різних форм а торт оформляється в 2-3 ярусу (відповідно кількість продуктів для торта збільшується). Верхня частина такого торта і «сходинки» кожного ярусу, обсипаються крихтою, оформляються прикрасами шоколаду з горіхами і посипаються ретельно просіяною через дрібне ситечко цукровою пудрою. Бічні частини ярусів також оформляються зефіром або безе-меренгою. Торт пісочний зі сметанним кремом.


| Головна | Про нас|

|Карта сайту |Звязок|

|На початок.|


© 2010-2014 Кухарка. Всі права захищені.