kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Вареники з картоплею і сиром.

Вареники.

   Готувати їх нескладно, хоча в кожного є якісь свої маленькі секрети, хитрощі, від яких і залежить смак і своєрідність цього блюда. Тісто для вареників готують без дріжджове. Проте для того, щоб вареники були по-справжньому смачні, потрібно дотримуватись правила приготування їх і варива. Тісто для вареників готується зазвичай з пшеничної муки (але не зрідка і з суміші пшеничної навпіл з гречаною), яєць, води і солі. При цьому воду треба брати як можна холоднішу, оскільки це сприяє меншому висиханню тіста при виготовленні вареників і підвищує його склеюванні властивості. Мука повинна бути як можна тоншого помелу. На 3 стакани пшеничної муки треба брати від 0,5 до 0,75 стакана води, 2 яйця і 0,5 чайної ложки солі. Тісто замішувати середньої густини, аби зручніше було розкочувати його в пласт завтовшки 1-1,5 міліметра (для вареників з вишнями або черешнями воно має бути удвічі товще). Пласт ріжуть на квадрати розміром 5x5 сантиметрами (з них отримують трикутні вареники, складаючи протилежні кути квадрата) або вирізують тонким стаканом круги (з них ліплять на півкруглі Вареники). Начинку для вареників укладати точно в центрі кожного квадратика або кружка тіста, причому не більше 1 чайної ложки, щоб вареники не переповнювалися і тісто не дуже натягалося. Місця з'єднання (шов) треба старатися, робити не товще товщини вареників, інакше вони погано проварюються, будуть товсті і несмачні. Підготовлені вареники варять у великій кількості підсоленої киплячої води, інакше їм буде «тісно», і вони погано зваряться. Воду підсолюють з розрахунку 1 чайна ложка солі на 3 стакани води. Через 8-10 хвилин (залежно від начинки) готові вареники повинні спливти на поверхню, після чого їх вибирають шумівкою, перекладають в каструлю, поливають розігрітим вершковим маслом, щоб вони не злипались. При подачі на стіл вареники, крім того, обливають сметаною, за винятком вареників з вишнями, маком, яблуками і сливами, котрі подають або в особливому сиропі, або в меду. Подають вареники дуже гарячими, хоча вареники з фруктами або в солодких сиропах багато люблять в холодному вигляді.


Вареники з квашеною капустою.

  Інгредієнти: 500 г муки, 250 мл води, 1 яйце, сіль.
  Приготування: 200 г квашеної капусти, 150 г цибулі, 60 г рослинної олії, сіль, перець за смаком. Квашену капусту приварити в невеликій кількості води до м'якості, відкинути на друшляк, остудити. Підсмажити на рослинній олії дрібно нарізану цибулю, викласти в сковороду капусту, ретельно перемішати, злегка обсмажити, додавши за смаком сіль і перець. Подаючи до столу, полити гарячим маслом з обсмаженою ріпчастою цибулею.


Вареники з грибами.

  Інгредієнти: 500 г муки, 250 мл води, 2 яйця, сіль, 200 г сушених грибів, 200 г цибулі, 15 г маргарину, 1-2 яйця, 45 г топленого масла (маргарину), сіль і перець за смаком.
  Приготування: Вимити в гарячій воді сушені гриби, відварити до м'якості, дрібно нарізати. У сковороді з маслом обсмажити цибулю і гриби, додати сіль, перець, остудити, додати нарізані зварені круто яйця, перемішати. З муки, яєць і води замісити тісто, розкотити в пласт завтовшки 0,5 см, викласти на нього начинку невеликими купками, накрити іншим пластом тіста і вирізувати вареники формою або різцем. Краї ретельно защипнути. Варити в киплячій підсоленій воді 10-12 хв. Подавати до столу политими гарячим маслом або сметаною.


Вареники з квасолею і грибами.

  Інгредієнти: 200 г квасолі, 2-3 ст. ложки топленого сала, 2 цибулини, 100 г сушених грибів, червоний мелений перець, сіль.
  Приготування: Заздалегідь замочену квасолю відварити, протерти через сито або пропустити через м'ясорубку, додати дрібно нарізану, підсмажену на салі цибулю, тонко нарізані відварені гриби, перець і сіль. Все добре перемішати. Подаючи до столу, полити гарячим маслом з обсмаженою ріпчастою цибулею.


Вареники з картоплею і грибами.

  Інгредієнти: 500 г картоплі, 50 г сушених грибів, 2-3 цибулини, 6 ст. ложок рослинної олії.
  Приготування: Очищену картоплю зварити, в гарячому вигляді розім'яти або пропустити через м'ясорубку, додати дрібно нарізану підсмажену цибулю, варені, дрібно нарізані і злегка обсмажені в рослинній олії гриби.



Вареники з картоплею.

  Інгредієнти: 280 г муки, 1/2 стакана молока, 1-2 яйця, 10 г цукру, 20 г масла, 5 г солі 700 г картоплі, 2 цибулини, 20 г масла, сіль, перець.
  Приготування: Картоплю очистити, зварити, натерти, додати сіль, смажену цибулю і перемішати. Подавати з маслом і сметаною.


Вареники литовські.

  Інгредієнти: Картопля, свиний шпик, цибуля, яйця, сіль, перець.
  Приготування: Тісто для цих вареників приготувати, як для пельменів, зварити картоплю, обсушити і протерти або пропустити через м'ясорубку. Свинячого шпика нарізати кубиками і смажити разом з нарізаною цибулею, змішати з протертою картоплею, покласти сирі яйця, сіль і перець. Тісто розкотити завтовшки 1,5-2 міліметри довгою смужкою, на край тіста чайною ложкою розкласти фарш на відстані 2-3 сантиметри. Тісто з фаршем загорнути так, щоб закрити фарш, потім тісто обжати довкола фаршу і вирізувати металевою виїмкою. Варити вареники перед подачею в киплячій підсоленій воді, полити маслом. Сметану подавати окремо. Вареники укласти на металеву сковороду, залити сметаною, посипати сиром і запікати в жарильній шафі.


Вареники з картоплею і сиром.

  Інгредієнти: 500 г картоплі, 500 г сиру, 50 г сметани, сіль, перець.
  Приготування: Відварити очищену картоплю, підсушити, протерти з сиром і заправити сметаною, сіллю і перцем. заправити цибулею, підсмаженою на рослинній олії, або полити сметаною.


Вареники з сиром (Аджарський рецепт).

  Інгредієнти: 3-4 стакани муки, 1 жовток, 1 стакан води, сіль, 250-300 г сулугуни або іншого сиру, 50 г вершкового масла, 1 ч. л. сушеного чаберу, сіль.
  Приготування: Сир розім'яти або натерти, додати розтоплене масло, чабер, сіль і добре перемішати. Тісто тонко розкотити, вирізувати кружки діаметром 4 см, покласти на кожен по 1 столовій ложці начинки, краї кружків защипати. Опустити вареники в підсолений окріп і варити 10-15 хв. Подати политим розтопленим маслом.


Вареники ледачі відварені.

  Інгредієнти: 800 г сиру, 115 г муки, 1-2 яйця, 60 г цукру, 8 г солі, вершкове масло, сметана.
  Приготування: У протертий сир покласти яйця, сіль, цукор, муку, все ретельно перемішати до здобуття однорідної маси, скачати ковбаски і нарізати їх на шматочки, кожен обваляти в муці і опустити в киплячу підсолену воду. Ледачі вареники варити так само, як і звичайні. Подавати гарячими з маслом або зі сметаною.


Вареники з сиром.

  Інгредієнти: 300 г муки, 1/2 стакана молока, 1-2 яйця, 10 г цукру, 20 г масла, 5 г солі, 500 г сиру, 50 г цукру, 1 яйце, сіль.
  Приготування: Муку просіяну, насипати на стіл, зробити в ній воронку, влити туди молоко, додати яйця, сіль, цукор, масло і замісити круте тісто. Сир протерти, додати сіль, цукор, яйце і все добре перемішати. З цим фаршем зробити вареники, які відварювати в підсоленій воді 5-10 хв. Подавати з маслом і сметаною або фруктовим сиропом.


Вареники з сиром (Словацький рецепт).

  Інгредієнти: 500 г муки питлівки, 2 яйця, 150 мл води, сіль, 100 г цукрової пудри, 400 г сиру, 1 жовток.
  Приготування: З питлівки, яєць, холодної води і солі замісити тісто, яке розкатати на посипану мукою дошці. З розкоченого тіста, вирізувати стаканом круглі кружки діаметром приблизно 6 см, на середину покласти змішаний з цукром і жовтком сир. Кружки з'єднати, заліпивши краї, і зварити в киплячій воді. Готові вареники посипати цукровою пудрою, меленою корицею і полити розігрітим маслом.


Вареники - сумочки (Словацький рецепт).

  Інгредієнти: 1 кг картоплі, 1 жовток, сіль, 50 г манної крупи, 250 г питлівки, 400 г бринзи, 1 жовток, перець, кріп, 50 г копченого сала, сіль.
  Приготування: Відварену в шкірці і очищену картоплю пропустити через м'ясорубку, додати жовток, сіль, манну крупу, питлівку і замісити тісто. Дошку посипати мукою, розкотити тісто і нарізати його квадратиками 5x5. На середину кожного квадратика покласти начинку з бринзи, жовток, сіль, перець, кріп, нарізане на дрібні шматочки і підсмажене сало ретельно перемішати. Після цього з'єднати протилежні кінці так, щоб вареник мав вигляд трикутника (сумочки). Покласти вареники в киплячу воду, зварити. Подавати на стіл политі розігрітим маслом і сметаною.


Вареники з яблуками.

  Інгредієнти: Яблука - 1 кг, цукор - 0, 75 стакана.
  Приготування: Дуже стиглі, м'які яблука очистити від шкірки, насіннячок і серцевини, нарізати соломкою, пересипати цукром і корицею, розмішати, дати постояти 15 хвилин, після чого начинити ними вареники. При подачі на стіл полити вареники медом.


Вареники з вишнями 1.

  Інгредієнти: 600 г вишень, 50 г цукру.
  Приготування: Від вишні відокремити кісточки, додати цукор (200 г) і перемішати. У муку додати воду, яйце, сіль, цукор і замісити круте тісто. Після того, як тісто постоїть 20 хвилин, розкотити його в тонкий пласт (2-3 міліметра) і розрізати на невеликі квадрати. У середину кожного квадрата класти декілька вишень, краї тіста змастити збитим яйцем, з'єднати двома протилежними краями (кутами) і завертати. Вареники поставити на годину в холодильник, потім варити їх в киплячій підсоленій воді до тих пір, поки не спливуть. Подавати до столу зі сметаною.


Вареники з вишнями 2.

  Інгредієнти: 500 г муки, 2 яйця, 250 мл води, сіль, 3 стакани вишень, 750 г сметани, 100 г цукру, 1 чайна ложка кориці.
  Приготування: З вишень вийняти кісточки, пересипати ягоди цукром. Замісити круте тісто з муки, яєць і підсоленої води. Тонко розкотити. Викласти начинку купками, накрити іншим шаром тіста, обжати його довкола ягід і вирізувати Вареники формою або різцем, защипнувши там, де тісто слабо прилягає. Варити в киплячій підсоленій воді в широкій каструлі. Коли вареники спливуть, прокип'ятити їх 1-2 хв. і відкинути на друшляк. Подавати, поливши сметаною з цукром і корицею або вишневим соком.


1 2 3

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)