kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Вареники з грибами.

Вареники.

   Готувати їх нескладно, хоча в кожного є якісь свої маленькі секрети, хитрощі, від яких і залежить смак і своєрідність цього блюда. Тісто для вареників готують без дріжджове. Проте для того, щоб вареники були по-справжньому смачні, потрібно дотримувати правила приготування їх і варива. Тісто для вареників готується зазвичай з пшеничної муки (але не зрідка і з суміші пшеничної навпіл з гречаною), яєць, води і солі. При цьому воду треба брати як можна холоднішу, оскільки це сприяє меншому висиханню тіста при виготовленні вареників і підвищує його склеюванні властивості. Мука повинна бути як можна тоншого помелу. На 3 стакани пшеничної муки треба брати від 0,5 до 0,75 стакана води, 2 яйця і 0,5 чайної ложки солі. Тісто замішувати середньої густини, аби зручніше було розкочувати його в пласт завтовшки 1-1,5 міліметра (для вареників з вишнями або черешнями воно має бути удвічі товще). Пласт ріжуть на квадрати розміром 5x5 сантиметрами (з них отримують трикутні вареники, складаючи протилежні кути квадрата) або вирізують тонким стаканом круги (з них ліплять на півкруглі Вареники). Начинку для вареників укладати точно в центрі кожного квадратика або кружка тіста, причому не більше 1 чайної ложки, щоб вареник не переповнювалися і тісто не дуже натягалося. Місця з'єднання (шов) треба старатися, робити не товще товщини вареників, інакше вони погано проварюються, будуть товсті і несмачні. Підготовлені вареники варять у великій кількості підсоленої киплячої води, інакше їм буде «тісно», і вони погано зваряться. Воду підсолюють з розрахунку 1 чайна ложка солі на 3 стакани води. Через 8-10 хвилин (залежно від начинки) готові вареники повинні спливти на поверхню, після чого їх вибирають шумівкою, перекладають в каструлю, поливають розігрітим вершковим маслом, щоб вони не злипались. При подачі на стіл вареники, крім того, обливають сметаною, за винятком вареників з вишнями, маком, яблуками і сливами, котрі подають або в особливому сиропі, або в меду. Подають вареники дуже гарячими, хоча вареники з фруктами або в солодких сиропах багато люблять в холодному вигляді.


Вареники з черешнею.

  Інгредієнти: 500 г черешні, 0, 5 стакана цукру, 3 ст. л. картопляної муки, 200 г сметани, 200 г черешні, 1 стакан цукру, 1 стакан води.
  Приготування: Черешню очистити від кісточок, пересипати цукром, картопляною мукою і покласти в друшляк, аби стікав сік. Замісити тісто з води, яйця, муки, масла і солі. Добре помісивши тісто на дошці, накрити гарячою каструлею і дати йому постояти приблизно 10 хвилин. Потім розрізати на 3 частини, розкотити кожну в ковбаску товщиною в палець, розрізати на шматочки такої ж товщини в з кожного кусочка сформувати на дошці, посипаною мукою, тонкі коржики. Положити на кожну по 3-4 черешні, склеїти вареники, вилкою притискувати краї так, щоб вони вийшли надрізаними, як бахрома. Зварити вареники в підсоленому окропі, процідити, покласти на блюдо і залити черешневим соком. Подавати холодними зі сметаною. Очищену черешню розтовкти в ступці, перемішати з водою і добре віджати через полотняний мішечок. У віджатий сік додати цукор і прокип'ятити суміш.


Вареники зі сливами.

  Інгредієнти: 250 г муки, 1 яйце, шматочок масла величиною з волоський горіх, сіль, 500 г. сливи, цукор, мелені сухарі.
  Приготування: Муку просіяти на дошку, зробити посередині поглиблення, відбити туди яйце, покласти масло, сіль і влити декілька столових ложок води. Все це змішувати ножем, забираючи помалу муку з країв. Потім замісити руками м'яке тісто, яке не повинне прилипати до рук. Розкотити тісто в тонкий пласт, нарізати на квадрати. На кожен квадрат покласти по сливі без кісточок, трохи цукру і сухарів. Змочити краї водою і зліпити вареники, потім відварити їх в киплячій підсоленій воді. Подавати гарячими, посипавши цукром.


Вареники з чорносливом.

  Інгредієнти: 2 стакани муки, 3-4 ст. ложки води, 1 чайна ложка солі, 500 г чорносливу, цукор, кора кориці.
  Приготування: Замісити круте тісто, тонко розкотити його; трохи відступивши від краю, розкласти рівномірними порціями начинку: пюре з чорносливу, відвареного у воді з цукром і шматочком кориці і протертої крізь сито. Накрити іншим краєм тіста і нарізати виїмкою. Вареники зварити в підсоленій киплячій воді. У пюре, що залишилося, вилити відвар від чорносливу і полити їм готові вареники.


Вареники з чорницею.

  Інгредієнти: 3 стакани муки, 1/2 стакана підсоленої води, 500 г чорничного варення (або 600 г чорниці, 200 г цукру).
  Приготування: Приготувати круте тісто, тонко розкотити, нарізати стаканом кружки, покласти по чайній ложці варення, защипати і зварити в підсоленому окропі. Готові вареники полити сиропом від варення. Замість варення для начинки можна використовувати свіжу чорницю, змішану з цукром, і подати такі вареники зі сметаною.



Вареники з журавлиною.

  Інгредієнти: 250 г журавлини, 1/2 стакана цукру.
  Приготування: Журавлину перебрати, покласти в друшляк, опустити його в каструлю з киплячою водою на 3-5 хв, дати воді стекти і змішати журавлину з цукром. Подавати вареники зі сметаною.


Вареники з полуницею.

  Інгредієнти: 1 стакан полуниці, 1/4 стакана цукру.
  Приготування: Полуницю перебрати, видалити хвостики, покласти в друшляк, опустити його в каструлю з киплячою водою на 3-5 хв, дати воді стекти і змішати з цукром. Подавати вареники зі сметаною.


Вареники з брусницею і яблуками.

  Інгредієнти: 500 г картоплі, 500 г сиру, 50 г сметани, сіль, перець.
  Приготування: Відварити очищену картоплю, підсушити, протерти з сиром і заправити сметаною, сіллю і перцем, заправити цибулею, підсмаженою на рослинній олії, або полити сметаною.


Вареники по-венгерськи.

  Інгредієнти: 600 г муки, 4 яйця, сіль, 500 г сливового варення.
  Приготування: Замісити тісто з муки на яйцях з додаванням води, розкотити дуже тонко на 2 однакових пласти. На один пласт через кожних 5 см класти по 1/2 ст, ложки густого сливового варення, а тісто між варенням змащувати яєчним білком. Пласт з варенням накрити другим пластом і з'єднати їх, злегка притиснути змащені білком місця. Потім розрізати тісто зубчастою тісторізкою на квадратики, аби усередині виявилася начинка. Роз'єднати вареники, що вийшли, дати їм підсохнути і зварити в підсоленому крутому окропі. Готові вареники вийняти шумівкою, обдати холодною водою і дати воді стекти. Терті сухарі обсмажити в жирі, кожен вареник окремо обваляти в цих сухарях і подати, посипавши цукровою пудрою.


Вареники з повидлом (Чеський рецепт).

  Інгредієнти: 2 1/2 стакана муки, 1 яйце, 100 г вершкового масла, 1/2 стакана води, сіль, сливове або яблучне повидло, панірувальні сухарі, масло, цукор.
  Приготування: Зі всіх складових замісити негусте тісто і дати йому постояти 30 хв. Потім тісто розкотити, розрізати на квадрати і на кожен покласти по 1 чайній ложці повидла. Куточки зліпити, аби вийшли трикутники. Зварити вареники в злегка підсоленій воді (5 хв. ), вийняти шумівкою і посипати підрум'яненими на олії сухарями, скропити маслом і посипати цукром.


Вареники з маком.

  Інгредієнти: 1 1/2 стакана маку, 1/2 стакана цукру, 1 чайна ложка зацукрованого меду (або 2 чайних ложки повидла).
  Приготування: Мак залити окропом, добре промити, потім ще раз залити окропом і дати постояти 15 хв. Злити воду і обсушити мак рушником (це зробити обов'язково!), аби в нім не залишилося води. Розтерти мак в ступці, змішати з цукром і медом (повидлом) і ретельно розмішати. Вареники з маком негайно після виготовлення кожного опускають в підсолений окріп, аби тісто не розповзлося.


1 2 3

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)