kyharka
 
 
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Соуси
  5. Закуски
  6. Салати
  7. Напитки
  8. Випічки
  9. Десерти
  10. Романтичні блюда
GISMETEO: Погода по г.Киев
Рейтинг@Mail.ru
Вино в домашніх умовах. Вино з винограду. Як зробити домашнє вино.

Вино.

Вино з червоної горобини.

  Інградієнти: Ягоди горобини, цукор, вода, дріжджова закваска.
  Приготування: Зрілі підморожені ягоди горобини відокремити від плодоніжок, обдати окропом, прогріти 20 хвилин, злити воду і знову залити окропом, ще раз злити воду і ягоди подрібнити. Спресувати, жом залити гарячою водою (70-80 °С) на 5-6 годин і знову спресувати (колькість доданої води враховується при приготовлені сусла). Соки змішати. Для приготування столового вина на кожен літр соку береться 2,5 л води і 500 г цукру, для десертного вина - 1 л води і 1 кг цукру, для лікерного вина - 1/2 стакана води і 0,8 кг цукру. У сусло ввести дріжджову закваску. Горобина використовується в основному для приготування купажних вин.


Вино з калини.

  Інградієнти: Ягоди калини, цукор, вода.
  Приготування: Ягоди калини відокремити від плодоніжок, подрібнити, додати воду і цукор і поставити бродити на 3-4 дні, після чого процідити сік і додати оставшу воду і частину цукру. Цукор слід додавати порціонно на 4-й, 7-й і 10-й день бродіння. Загальна кількість води, що додається, і цукру для приготування різних вин вказана нижче: на 1 л соку для столового вина - 1,7 л води і 300 г цукру; для десертного вина - 0,5 л води і 350 г цукру; для лікерного вина - 150 мл води і 400 г цукру. Вино готується за звичайною технологією, але краще з калини приготувати наливку.


Абрикосове (Персикове) вино.

  Інградієнти: 5 кг абрикос (персиків) без кісточок, 5 л води, 3 кг цукру, 20-30 г мускатного горіха, 1 л білого вина (столового яблучного або виноградного).
  Приготування: Стиглі абрикоси (персики) відокремити від кісточок, розрізати на частини, залити гарячою водою, для аромату додати мускатний горіх і біле вино, ввести цукровий сироп і поставити в тепле місце для бродіння. Далі готувати за звичайною технологією.


Вино з тутової ягоди (шовковиці).

  Інградієнти: Тутові ягоди, 5 г кориці, цукор, вода, біле міцне вино.
  Приготування: Ягоди слід зібрати в суху погоду, коли їх колір набуває чорного відтінку, залишити на 24 години і віджати сік. Потім додати рівну кількість води і по 5 г кориці і 150 г цукру на кожен літр разбавленного соку, поставити на 5-6 днів для бродіння, профільтрувати, додати на кожних 10 л отриманого вина 1 л білого міцного вина і відстоювати 2 тижні. Після чого зняти з осаду, додати цукор за смаком, розлити по пляшках і закупорити.


Червоне солодке вино.

  Інградієнти: 2,5 л журавлинного виноматеріалу, 5 л яблучного виноматеріалу, 2 л чорничного виноматеріалу, 1 кг цукру.
  Приготування: Купажируються виноматеріали після освітлення і зняття з осаду, після чого вони відстоюються два тижні, вторично знімаються з осаду, розливаються по пляшках і закупорюються. Виходячи з наявних культур, кожен винороб може підбирати купаж. Узявши по 100 г різних виноматеріалів, приготуйте купажі і готуйте вино в потрібній кількості.


1 2

| Головна | Про нас|

|Карта сайту |Звязок|

|На початок.|


© 2010-2014 Кухарка. Всі права захищені.