ЮШКА. Рецепт приготування грибної юшки. Рибна юшка.
kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Юшка.

Юшка.


Дієтична юшка з фрикадельками.

  Інгредієнти: Філе білої риби - 100 гр, вода - 2 стакани, білок яєчний - 1 шт, молоко - 1 ст. ложка, мука пшенична - 1 ст. ложка, картопля - 1 шт, крупа манна - 1 ч. ложка, сіль.
  Приготування: Залийте філе риби гарячою водою і варіть до готовності. М'якуш вареної риби подрібнить в кухонному комбайні або пропустіть через м'ясорубку. У рибну масу додайте яєчний білок, молоко і муку. Сформуйте фрикадельки. Приготовлений рибний бульйон доведіть до кипіння. Покладіть в нього нарізану кубиками картоплю, посоліть і варіть 5-7 хвилин. Всипте манну крупу, постійно помішуючи бульйон. Знову доведіть до кипіння, покладіть фрикадельки і варіть суп 10-15 хвилин до готовності.


Юшка з білим вином по-Венгерськи.

  Інгредієнти: Філе риби - 200 гр., біле вино сухе - 1\4 стакана, цибуля ріпчаста - 1 головка, морква - 1 шт, корінь петрушки - 1 шт, солодкий перець зелений - 1 шт, помідори - 2 шт, вода - 4 стакани, перець червоний мелений, сіль.
  Приготування: Філе риби наріжте великими шматками, посоліть, залийте вином і залишіть на 20 хвилин. Моркву, корінь петрушки, солодкий перець і помідори наріжте скибочками, цибулю - півкільцями, залийте гарячою водою, посоліть, поперчіть і варіть 15-20 хвилин. У відвар з овочами покладіть рибу разом з вином і варіть суп ще 10 хвилин.


Юшка розсіл Новорогожська.

  Інгредієнти: Бульйон рибний - 1,2 л, горбуша варена - 300 гр, картопля - 2 шт, цибуля ріпчаста - 1 головка, морква - 2 шт, крупа перлова - 1 стакан, огірки солоні - 2 шт, лавровий лист - 1 шт, сіль за смаком.
  Приготування: Картоплю наріжте скибочками, моркву - часточками, цибулю - півкільцями. Цибулю і моркву змішайте і спасеруйте на олії. Огірки наріжте соломкою, приваріть в невеликій кількості води 15 хвилин. Рибу наріжте шматочками. Перлову крупу залийте холодною водою, варіть 15 хвилин. Потім відвар злийте, знову залийте водою і варіть до готовності. Бульйон доведіть до кипіння, покладіть картоплю, варіть 10 хвилин. Додайте пасеровані овочі, огірки, крупу і лавровий лист. При подачі в тарілки покладіть по шматочку риби, залийте її супом і посипте різаною зеленню.


Юшка з фрикадельками з тріски.

  Інгредієнти: Вода - 4 стакани, риба дрібна (окунь, йорж) - 400 гр, картопля - 2 шт, морква - 2 шт, спаржа - 100 гр, рослина олія - 1 ст. ложка, перець чорний мелений, сіль. Для фрикадельок: філе тріски - 200 гр, цибуля ріпчаста - 1 головка, рис варений - 1\2 стакана, вершки густі - 3 ст. ложки, білок яєчний - 1 шт, вершкове масло - 3 ст. ложки, базилік нарізаний - 1 ст. ложка, мускатний горіх мелений - на кінчику ножа, перець чорний мелений, сіль.
  Приготування: Дрібну рибу почистіть, випотрошіть, видаліть зябра. Підготовлені тушки залийте холодною водою, варіть 20 хвилин. Бульйон процідіть. Спаржу наріжте шматочками, моркву - соломкою, картоплю - брусками. Для фрикадельок цибулю дрібно наріжте, спасеруйте на олії 5 хвилин. Філе тріски пропустіть через м'ясорубку. До подрібненої риби додайте половину вареного рису, вершки, яєчний білок і ще раз пропустіть через м'ясорубку. Додайте рис, що залишився, цибулю, подрібнену зелень, мускатний горіх, сіль, перець, перемішайте і сформуйте фрикадельки. Моркву спасеруйте на олії. У киплячий бульйон покладіть картоплю, спаржу, варіть 10 хвилин при слабкому кипінні. Покладіть спасеровану моркву, фрикадельки і варіть ще 5-7 хвилин. Подавайте юшку, оформивши зеленню.



Пікантна юшка.

  Інгредієнти: Риба прісновода - 500 гр, корінь хрону - 100 гр, черемша нарізана - 5 гр, корінь імбиру нарізаний - 5 гр, соєвий соус - 1 ст. ложка, крохмаль кукурудзяний - 1 ст. ложка, олія рослина - 2 ст. ложки, масло кунжутне - 1 ч. ложка, оцет 3%-й - 1\2 ч. ложки, перець чорний мелений - за смаком, сіль - за смаком, зелень.
  Приготування: Рибу обробіть на філе, промийте і наріжте скибочками. Добавте сіль і розведений невеликою кількістю води крохмаль. Перемішайте та обжарте на рослинній олії до утворення золотистої скориночки. Воду 1 л доведіть до кипіння, покладіть обсмажену рибу, нарізаний тонкою соломкою хрін, черемшу, імбир і варіть при закритій кришці на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Бульйон процідіть, знову покладіть в нього шматочки риби, добавте соєвий соус, оцет, сіль, перець і ще раз доведіть до кипіння. Перед подачею збризніть кунжутним маслом і посипте нарізаною зеленню.


Юшка по-староруськи.

  Інгредієнти:1,5 кг різної дрібної риби, 1 велика риба, різне коріння.
  Приготування: Найсмачніша юшка виходить не з однієї якоїсь риби, а з риби декількох видів (йоржі, карасі, піскарі, окуні та і тому подібне). Рибу і коріння заливають холодною водою, солять і варять на слабкому вогні. Проціджують, відтягують ікрою (або, як виражаються кухарі, «відтягнути» бульйон, тобто зробити його абсолютно прозорим, треба за годину перед подачею розмішати в нім 1-2 свіжих сирих яйця, збитих з холодною водою (або 100 г паюсної ікри, стовченої з невеликою кількістю холодної води), опустити в бульйон, дати скипіти 1-2 рази, відставити, дати бульйону остигнути, зняти з нього весь жир, процідити через купонну серветку або марлю, складену вчетверо, перелити в чисту каструлю і підігріти), і додають яку-небудь велику рибу, варять її до готовності, розрізають на порційні шматки, розкладають по тарілках і заливають юшкою. До юшки можна додати трохи мадери, портвейну або легке біле вино за смаком. Подають з пісним пирогом або грінками та шматочками лимона.


Юшка з линів по-староруськи.

  Інгредієнти: 900 г линів, 900 г дрібної риби, 1 бутилка столового білого вина, 1 ст. л. муки, 5 шампіньйонів, по 1 шт. різного коріння, прянощі.
  Приготування: Приготувати юшку з дрібної риби (див. рецепт юшка по-староруськи). Лина очистити, нарізати на порційні шматки та покласти в приготовану юшку, яку треба розбавити 1 бутилкою столового білого вина, приправити мукою, додати прянощів за смаком, нарізаних шампіньйонів, приварених в невеликій кількості того ж бульйону, нарізане відварене коріння і, коли лин буде готовий, подавати.


Юшка осетрова з річковими раками по-староруськи.

  Інгредієнти: 900 г свіжої осетрової голови, 600 г свіжої осетрини, 50 г раків, 300 г філе свіжого судака, 1/2 французької булки, 3 цибулини, 2 ст. л. вершкового масла, по 1 шт. різного коріння, сіль.
  Приготування: Осетрову голову, осетрину поміщають в каструлю, заливають холодною водою і варять до готовності риби, яку виймають, а голову варять до тих пір, поки хрящі не зробляться м'якими. Окремо в солоній воді варять рака, клішні та шийки очищають для приготування кнелі, а голови фарширують таким фаршем: філе судака пропускаю через м'ясорубку з обсмаженою, нарізаною цибулею і хлібом, вимоченим в отриманому бульйоні. Додати сіль і перець за смаком. За півгодини до готовності опустити в бульйон фаршировані ракові голови, хрящі з осетрової голови, трохи каперсів і оливок, декілька цілих раків, додати вершкове масло, покип'ятити на слабкому вогні. За 10 хв. до подачі на стіл покласти нарізані скибочки вареної осетрини та кнель з рака. Приготування кнелі: м'ясо рака з клішень і шийки пропускають через м'ясорубку з розмоченим у вершках хлібом. Ложкою кладуть кнель на змазаний маслом сотейник, заливають киплячим бульйоном, наливаючи його так, щоб не попасти на кнель, і ставлять на плиту, не доводячи до кипіння. Через 3-5 хв. кнель обережно перевертають, і ще через 5 хв. витягують, опускають в тарілку з бульйоном і подають.


Юшка щуча по-Єврейськи.

  Інгредієнти: 1 велика щука (вагою 1 кг), 4 цибулини, 1 яйце, 1/2 лимона, прянощі, по 1 шт. різного коріння.
  Приготування: Приготувати бульйон зі свіжої голови, хвоста і кісток щуки з корінням, процідити. Обережно відокремити м'ясо від щуки, аби не зіпсувати шкірку, пропустити його через м'ясорубку разом з цибулею, додати нарізану зелень петрушки та кропу, перець, сіль, сире яйце і 2 ст. л. бульйону. Все розтерти та начинити щуку, зашити її або обв'язати нитками, відварити в тому ж бульйоні. З фаршу, що залишився, формують фрикадельки та також опускають в бульйон. Коли риба буде готова, її розрізають упоперек на порційні шматки та розкладають по тарілках, заливають бульйоном і додають шматочок лимона і нарізану зелень.


Юшка рядова (з річкової риби).

  Інгредієнти: 1,5 кг риби, 1,75 л. води, 2 цибулини, 0,5 моркви, 1 петрушка (корінь і зелень), 1 корінь пастернаку, 2 картоплини, 1 ст. л. кропу, 3 лаврових листки, 8 горошин чорного перцю, 1 ст. л. естрагону, 2 ч, л. солі.
  Приготування: У підсолений окріп покласти картоплини, розрізані на четвертинки, голови і хвости риби, дрібно нарізану цибулю, нарізанні соломкою моркву і петрушку і варити на слабкому вогні 20 хв, потім зняти піну, за бажання - процідити, потім покласти лавровий листок, перець, прокип'ятити ще 5 хв, підсилити вогонь і опустити в готовий бульйон вичищену і розрізану на великі шматки (шириною 4-5 см) рибу, варити її на помірному вогні 15-17 хв, не даючи сильно кипіти. В кінці, якщо треба, досолити, засипати зеленню петрушки, кропу і естрагону, зняти з вогню, закрити кришкою і дати настояти протягом 7-8 хв.


Юшка рядова (з морської риби)

  Інгредієнти: 1,5 кг риби або 1,25 кг філе (приблизно по 0,5 кг тріски, палтуса, морського окуня), 1,75 л води, 2 цибулини, 0,5 моркви, 3 картоплини, 4 лаврових листки, 10-12 горошин чорного перцю, 1 цибулина, 1 петрушка, 2 ст. ложки кропу, 4-5 тичинок шафрану, 2 ч. ложки солі, 4 скибочки (кружечка) лимона.
  Приготування: У підсолений окріп покласти нарізану кубиками картоплю, соломкою нарізану моркву і петрушку, дрібно нарізану цибулю, прокип'ятити 10-15 хв. на помірному вогні до напів готовності картоплі, потім закласти всі прянощі, окрім кропу і частини порея, а через 3 хв. - нарізану великими шматками рибу і продовжувати варити ще 8 хв. на помірному вогні. При необхідності досолити. За хвилину до готовності засипати кріп, цибулю. Дати настоятись, покласти лимон.


Юшка ракова.

  Інгредієнти: У рибну частину цієї юшки входить 2 частини м'яса рака і 1 частина м'яса риби, краще всього щуки або іншої прісноводої риби.
  Приготування: З цієї суміші зробити тільне з додаванням цибулі, чорного перцю і 1 ст. ложки пшеничної муки (на 1 кг риби). Юшку варити з дрібної свіжої річкової риби, яку після розварювання вийняти, після чого бульйон процідити і опустити в нього тільне, яким заздалегідь наповнити ракові панцирі. Закладка овочів і прянощів та ж, що для рядової юшки, за винятком кропу, якого треба узяти удвічі більше.


1

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)