kyharka
 
 
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Соуси
  5. Закуски
  6. Салати
  7. Напитки
  8. Випічки
  9. Десерти
  10. Романтичні блюда
GISMETEO: Погода по г.Киев
Рейтинг@Mail.ru
Запіканка з картоплі. Запіканка рецепти. Приготування запіканки.

Запіканка.

  Повітряні запіканки, що готуються в духовій шафі, можна довести до досконалості. Прості в приготуванні, спокусливо піджарені і такі всілякі — вони смакують дорослим і дітям. Солодкі або пікантні овочі, м'ясо, рис, локшина, фрукти можуть перетворитися на повітряну запіканку або суфле. Запіканки удаються легко, з суфле ж турбот дещо більше: до столу його слід подавати накритим серветкою, оскільки будь-який рух повітря може негативно позначитися на зовнішньому вигляді. Представляємо Вашій увазі різноманіття вишуканих запіканок.

Картопляна запіканка з м'ясом.

  Інградієнти: М'ясний фарш (свинина + яловичина) - 500 г, картопля - 7-8 шт, цибуля ріпчаста - 1 шт, часник - 1-2 зубчики, зелень петрушки, кріп, вершкове масло - 50 г, рослинна олія для піджарки, мелений перець, сіль, для заливки молоко - 200 мл, яйця - 2-3 шт.
  Приготування: Картоплю вимийте, почистіть, ще раз промийте і наріжте соломкою. На розігрітій з рослинною олією сковороді обсмажте картоплю майже до готовності. Небагато посоліть і поперчіть. Цибулю почистіть і дрібно наріжте. Часник почистіть і дрібно наріжтею.На іншій сковороді розігрійте рослинну олію і обсмажте цибулю і часник ~3 хвилини. Додайте фарш і смажте, розминаючи ложкою і перемішуючи ~7-8 хвилин. Посоліть і поперчіть. На обсмажену картоплю викладіть обсмажений фарш і розрівняйте поверхню. Приготуваня заливки: Яйця розбийте в глибоку миску і злегка збийте віночком або вилкою. До яєць влийте молоко, посоліть і ще раз злегка збийте яєчно-молочну суміш. Залийте картоплю з фаршем яєчно-молочною сумішшю. Запіканку посипте нарізаною зеленню і розкладіть на поверхні шматочки вершкового масла. Сковороду накрийте кришкою, збавте вогонь до мінімального і готуйте ~20-25 хвилин, або доки омлетна маса добре не схопиться. Вимкніть вогонь і залиште запіканку ще на ~10 хвилин. Готову запіканку наріжте на порційні шматки і подавайте, посипавши свіжою зеленню.


Запіканка "Оригінальна".

  Інградієнти: Яйця - 4 шт, мука пшенична - 120 гр, молоко - 1 стакан, цибуля ріпчаста - 2 голівки, часник - 2 зубчики, масло рослинне - 3 ст. ложки, гриби варені - 350 гр, помідори - 2 шт, сир - 200 гр, жовтки яєчні - 2 шт, сир твердий тертий - 100 гр, шавлія - 3 гр, чебрець - 3 гр, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Яйця збийте з молоком, сілю, мукою і випечіть млинці. Цибулю і часник дрібно наріжте, обсмажте на маслі, додайте дрібно нарізані гриби, посоліть і поперчіть. Млинці, виклавши на них начинку, скрутіть рулетиками. Сир збийте з жовтками, нарізаною зеленню, посоліть, поперчіть. Млинцеві рулети укладіть в змащену маслом форму, змащуючи їх сирною масою. Зверху викладіть помідори, нарізані кружечками, посипте їх сиром і запікайте до готовності.


Запіканка з брокколі.

  Інградієнти: Локшина - 300 гр, брокколі - 300 гр, бринза - 200 гр, яйця - 3 шт, сметана - 3\4 стакана, сир твердий тертий - 200 гр, окіст копчено-варений - 250 гр, перець чорний мелений, сіль за смаком.
  Приготування: Локшину відваріть і відкиньте на друшляк. Брокколі розберіть на суцвіття, бланшируйте в підсоленій воді 5 хвилин, відкиньте на друшляк. Бринзу розімніть, з'єднайте із сметаною, яйцями, посоліть і поперчіть. Окіст наріжте тонкими скибочками. У форму, змащену маслом, покладіть локшину, брокколі і окіст, полийте яєчно-сметанною сумішшю і посипте тертим сиром. Запікайте 30 хвилин при 180 С. При подачі оформіть зеленню.


Запіканка з паприки і помідорів із сиром.

  Інградієнти: 500 г невеликих картоплин, сіль, 3 стручки паприки (зелений, червоний і жовтий), 250 г по можливості дрібних помідорів, 300 г ковбаси (нарізаної кружечками товщиною приблизно 1 см), шинки, 50 г вершкового масла, 3 яйця, 200 г вершків, 175 г сиру гауда, протертий мускатний горіх, червоний перець.
  Приготування: Картоплю помити, очистити і нарізувати тонкими кружками. Опустити нарізану картоплю в підсолену киплячу воду і бланширувати протягом 3 хвилин, потім відкинути на сито і дати стекти воді. Стручки перцю промити, розділити на вісім частин і вийняти серцевину. Помідори помити і дати їм підсохнути. Кожен помідор проколоти в двох-трьох місцях деревянною паличкою. Ковбасу, шинку нарізувати кубиками розміром примірно 1 см. Духовку нагрівати до 220°С. Форму з вогнетривкого матеріалу змастити вершковим маслом. Спочатку покласти в неї половину порції картоплі, потім шарами укласти половину приготованої порції паприки, шинку, ковбасу, помідори і картоплю, що залишились. Яйця разом з вершками і 125 г сиру гарненько збити, приправити мускатним горіхом, червоним перцем і сіллю і залити збитою масою вміст форми. Порцію паприки що залишилась покласти зверху, за принципом покрівельної черепиці. Потім посипати запіканку сиром що залишився, а залишки масла рівномірно розподілити дрібними пластівцями по всій поверхні. Накрити вміст форми алюмінієвою фольгою і поставити в духовку (середина, температура 200°С). Запікати 30-40 хвилин. Через 20 хвилин фольгу зняти. Подавати запіканку у формі, де вона готувалася.


Запіканка з опеньками і шинкою.

  Інградієнти: 250 г вареної шинки без жиру (нарізаної кружечками товщиною приблизно 1 см), 500 г опеньків, 2 середніх цибулини, 60 г вершкового масла, 2 часточки часнику, 1 пучок зелені (по сезону), сіль, мелений білий перець, тертий мускатний горіх, 3 яйця, 1 ч. ложка лимонного соку, 200 г вершків, 3 ст. ложки товчених сухарів.
  Приготування: Шинку нарізувати кубиками розміром 1 см. Опеньки протерти вологою серветкою і нарізувати смужками. Цибулини очистити і нарізувати дрібними кубиками. Половину вершкового масла розігріти на сковороді, покласти туди цибулю і тушкувати до прозорості на невеликому вогні. Додати гриби. Часточки часнику очистити і пропустити через прес. Все разом тушкувати до тих пір, поки з грибів не випарується вся волога. Зняти сковороду з вогню. Зелень вимити, злегка промокнути рушником і дрібно нарізати. Половину порції відкласти в сторону. Останню частину разом з шинкою змішати з грибами. Грибну суміш приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. Духовку нагрівати до 220°С. Відокремити яєчні жовтки від білків. Білки з соком лимону збити в густу масу. Жовтки збити з вершками, залити в грибну суміш і ще раз все перемішати. Потім додати збиті білки. Високу форму з вогнетривкого матеріалу злегка змастити маслом і посипати половиною товчених сухарів. Грибну масу викласти у форму, розрівняти і посипати товченими сухарями, що залишилися. Залишок масла розтопити і розбризкати по поверхні грибної маси. Випікати запіканку в духовці (температура 180°С) протягом 25 хвилин. Якщо її верх дуже підрум'яниться, то хвилини через 15 слід закрити форму пергаментним папером. Посипати зеленню, що залишилася, і подати на стіл.


Запіканка з капусти брокколі сиром.

  Інградієнти: 1 кг капусти брокколі, сіль, 80 г вершкового масла, 60 г муки, 375 мл молока, 200 г вершків, 4 яйця, 150 г натертого сиру гауда, мелений білий перець, натертий мускатний горіх, 40 г мелених лісових горіхів.
  Приготування: Капусту помити і відокремити качан від соцвітя. Качан почистити. Тонкі качани оставити цілими, а товсті розрізати уподовж навпіл і нарізувати кусочками довжиною приблизно 2 см. У великій каструлі закип'ятити 3 л підсоленої води і протягом 3 хвилин бланширувати в ній суцвіття і качани, потім злити воду, обдати капусту холодною водою, відкинути на сито і дати добре стекти воді. Після цього капусту розкласти на рушнику. Розтопити в каструлі 60 г сливочного масла, всипати муку. При постійному помішуванні, розгрівати до утворення бульбашок. Поступово малими порціями вливати молоко, потім вершки, не припиняючи добре перемішувати суміш вінечком. Проварювати на повільному вогні приблизно 20 хвилин при помішуванні. Зняти соус з плити. В яєць вітділити жовтки від білків. Жовтки, 100 г сиру і невелику кількість соусу злегка збити і змішати з основною масою соусу. Соус приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. Нагрівати духовку до 180°С. Білки з щіпкою солі збити в тугу масу і ввести в соус. Високу форму змастити маслом що залишилось і посипати половиною лісових горіхів. Половину отриманої маси виложити у форму, розподілити брокколі і все залити масою, що залишилася. Горіхи насипати, що залишились, зверху. Поставити форму в духовку (температура 160°С) і запікати протягом 1 години. Готовность обов'язково перевіряти деревянною паличкою.


Запіканка з молодого оселедця з цибулею.

  Інградієнти: 8 шт. філе оселедця (кожна приблизно 60 г), 3 стебла молодої цибулі-порей, 800 г картоплі однакового розміру, 85 г вершкового масла, мелений чорний перець, 250 г вершків, 3 ст. ложки товчених сухарів.
  Приготування: Філе оселедця обмити під струменем води і злегка промокнути сухою серветкою. Кістки видалити пинцетом. Нарізувати смужками шириною 3 см. З цибулі зрізати тверді зелені паростки. Стержень розрізати уподовж на дві половинки, відокремити акуратно один від одного і промити під струменем води. Дати стекти воді і нарізувати цибулю по діагоналі кільцями товщиною 1 см. Картоплю помити, очистити і нарізувати тонкими кружками. Форму для випічки добре змазати маслом. Останнє масло розтопити. Нагрівати духовку до 200°С. Підготовлені компоненти положити у форму шарами, починаючи з картоплі. При цьому кожен шар картоплі треба злегка зкропити розтопленим маслом, а кажен шар оселедця посипати перцем. Залишити трохи масла. Останій (верхній) шар має бути з картоплі. Вершки закип'ятити і варити хвилин п'ять при постійному помішуванні. Залити ними вміст форми, посипати товченими сухарями і побризкати маслом, що залишилося. Запікати в духовці (температура 180°С) приблизно 45 хвилин. Філе оселедця зазвичай продається в розсолі або в маслі. Оселедець в маслі і свіжий оселедець в травні або червні, як правило, настільки ніжний, що його треба лише злегка промити у воді. Оселедець же з розсолу слід вимочувати у воді щонайменше 30 хвилин. Він буде особливо смачний, якщо його покласти в молоко або в не дуже міцно заваренний холодний чай.


Лапшевник з сиром трьох сортів.

  Інградієнти: 1 стручок червоного перцю, 1 велика цибулина, 3 ст. ложки оливкового масла, 20 г вершкового масла, 250 г нарізаного яловичого м'яса, 1-2 часточки часнику, 1 невелика банка очищених томатів (400 г), 1 ч. ложка орегано, 1 ч. ложка чабреця, сіль, мелений білий перець, 400 г макаронів, 125 г натертого сиру моцарела, 125 г натертого сиру пармезан, 125 г натертого сиру эмменталь, 3 яйця, 100 г сметани, натертий мускатний горіх.
  Приготування: Із стручка червоного перцю видалити стебла. Стручок розрізати навпіл уподовж і вийняти зернятка, половинки промити і дрібно нарізати. Цибулину очистити і нарізувати дрібними кубиками. На сковорідці розігріти 2 столових ложки оливкового масла і вершкове масло. Покласти цибулю і на середньому вогні смажити до прозорості. Червоний перець і нарізане м'ясо покласти на сковороду з цибулею і смажити при постійному помішуванні до тих пір, поки м'ясо не стане розсипчастим. Очистити часник і пресом видавити в м'ясо Помідори грубо нарізувати, разом з соком додати в м'ясо і все перемішати. Все разом варити, періодично помішуючи, до тих пір, поки маса не стане густа. Потім приправити орегано, чабрецем, вершками і перцем. Одночасно закип'ятити 4 л підсоленої води. Опустити макарони і варити до готовності 12 хвилин. Відкинути на друшляк, промити в холодній воді і дати їй стекти. Додати сир моцарела. Духовку нагрівати до 200°С. Форму для випічки змастити оливковим маслом, що залишилося. Покласти макарони, потім по 100 г сиру пармезан і эмменталь, додати м'ясо з овочами і закрити шаром макаронів. Яйця перемішати із сметаною, приправити мускатним горіхом і отриманою сумішшю залити запіканку, зверху посипати сиром що залишився і поставити в духовку (температура 180°С) приблизно на 40 хвилин.


Пікантна рисова запіканка.

  Інградієнти: 375 мл молока, 150 г довгозернистого рису, 250 г дрібних шампіньйонів, 2 цибулини, 80 г вершкового масла, 1 банку помідорів (500 г), 1 ч. ложка сухої зелені, мелений чорний перець, 150 г сиру мортаделла, нарізаного не дуже тонко, 4 яйця, 125 г натертого сиру пармезан, 200 г замороженого горошку, 3 ст. ложки товчених сухарів.
  Приготування: Молоко закип'ятити. Опустити рис в кипляче молоко і тушкувати на слабкому вогні 20-25 хвилин, часто помішуючи. Шампіньйони очистити і нарізувати тонкими кружечками. Цибулину очистити і дрібно нарізати. Розтопити на сковороді половину вершкового масла. Покласти цибулю і підсмажити на середньому вогні до прозорості. Додати шампіньони і трохи прожарити разом з цибулею. Викласти помідори і все разом тушкувати на слабкому вогні 20 хвилин, а потім приправити сіллю, зеленню і перцем. Сир мортаделла нарізувати полосками довжиною приблизно 3 см. Рис зняти з плити. В яєць відокремити білки від жовтків. Жовтки збити віночком з 100 г сиру пармезан і змішати із замороженим горошком і сиром мортаделла; все це додати в рис і ще раз як слід розмішати. Духовку нагрівати до 200°С. Білки з щіпкою солі добре збити в тугу піну і ввести в рис. Високу форму для випічки змастити невеликою кількістю вершкового масла і посипати товченими сухарями. Викласти у форму 1/3 частина рису, залити половиною грибного соусу, знову покласти 1/3 частину рису і залити другою половиною порції грибного соусу. Зверху викласти рис, що залишився. Товчені сухарі перемішати з сиром, що залишився, і посипати сумішшю шар рису. Залишки масла розподілити маленькими кучками по всій поверхні запіканки. Запікати в духовці 180°С приблизно 30 хвилин.


Запіканка з цвітної капусти з шинкою.

  Інградієнти: Сіль, 100 г вареної шинки без жиру (нарізаної кружечками товщиною 1 см), 50 г вершкового масла, 1 ст. ложка панірувальних сухарів, 40 г муки, 1/4 л молока, 200 г вершків, 3 яйця, 100 г натертого сиру эмменталь, мелений білий перець, тертий мускатний горіх.
  Приготування: Цвітну капусту розділити на невеликі суцвіття і промити. Кочерижку очистити. Закип'ятити добре підсолену воду, опустити в неї суцвіття і кочан і бланширувати приблизно 5 хвилин. Потім відвар злити, облити капусту холодною водою і дати стекти залишкам води. Шинку нарізувати кубиками розміром 1 см. Форму для запіканки змастити вершковим маслом (1 чайна ложка) і посипати панірувальними сухарями. Останнє масло покласти в каструлю і розтопити. Виробити борошняну приправу, потушкувати з молоком і проварити протягом 5 хвилин при постійному помішуванні. Узяти 6 столових ложок із загальної кількості вершків. Відокремити яєчні білки від жовтків. Змішати жовтки з 50 г сиру, з вершками, що залишилися, і добре перемішати. Соус зняти з плити і змішати з яєчною сумішшю. Качани цвітної капусти збити міксером в пюреобразную масу, а потім змішати з соусом. Добавити за смаком сіль, перець і мускатный горіх. Духовку нагрівати до 200°С. Білки з додаванням щіпки солі добре збити в тугу піну і додати в соус. Потім форму почергово заповнити соусом, суцвіттям цвітної капусти і вареної шинки. Сир, що залишився, перемішати з 6 столовими ложками вершків і розподілити по всій поверхні запіканки. Поставити в духовку, нагріту до 180°С, і випікати приблизно 30 хвилин.


Суфле з сиру з шинкою.

  Інградієнти: 250 г сирокопченої або вареної шинки, 150 г сиру эмменталь, 75 г сиру грейерц, 100 г вершкового масла, 75 г муки, 1\2 л молока, 125 г вершків, сіль, мелений білий перець, тертий мускатний горіх, 4 яйця, 1\4 ч. ложки грубомеленого коріандра. Для обсипання: мука.
  Приготування: Шинку нарізувати маленькими кубиками. Сир натерти не дуже дрібно. Відкласти у бік 20 г вершкового масла. Останнє масло покласти в каструлю і розігріти до стану спінювання, висипати в нього муку і нагрівати при помішуванні до освітлення бульбашок. Повільно вливати в муку молоко при безперервному помішуванні. Все разом варити на повільному вогні протягом 20 хвилин. Періодично помішувати. Зняти соус з плити. Перемішати сир обох сортів і 2 столових ложки цієї суміші відкласти в окремий посуд. Останній сир і вершки додати в каструлю з соусом і вимішувати до тих пір, поки сир не розплавиться. Приправити вершками, перцем і мускатним горіхом. Духовку нагрівати до 200°С. В яєць відокремити білки від жовтків. Жовтки збити віночком з невеликою кількістю соусу, вилити в останній соус і ще раз все добре перемішати. Білки збити в тугу піну і додати в соус. Потім додати шинку і все перемішати. Відкладене убік масло розтопити і змастити ним високу форму для суфле, посипати мукою і заповнити приготованою массой. Запікати суфле в духовці (180°С) протягом 30 хвилин, потім перевірити міру готовності деревянною паличкою. Після того, як суфле буде готове, змішати відкладену частину сиру з коріандром і посипати зверху.


Суфле з шампіньйонів.

  Інградієнти: 500 г дрібних шампіньйонів, 1-2 ч. ложки лимонного соку, 2 цибулини-шалоту, 60 г вершкового масла, 200 г замороженого горошку, сіль, мелений білий перець, мелений мускатний горіх, 3 яйця, 50 г сметани, 75 г натертого сиру пармезан, 50 г натертого сиру эмменталь.
  Приготування: Шампіньйони почистити і з них 10 грибків відкласти убік. Останні гриби грубо нарізати і залити лимонним соком. Цибулю очистити і нарізувати кубиками. Розтопити в сковороді 50 г сливочного масла і на повільному вогні підсмажити цибулю до прозорості. Додати в сковороду нарізані шампіньйони і тушкувати при частому помішуванні до тих пір, поки з грибів не вийде вся волога. Поставити охолоджуватись. Довести до кипіння добре підсоленну воду і бланширувати в ній горох 1 хвилину, потім відкинути його на сито, облити холодною водою і дати воді стекти. Гриби обробити в міксері до пюреобразного стану і додати за смаком сіль, перець і мускатний горіх. Нагрівати духовку до 180°С. В яєць відокремити білки від жовтків. Білки збити віночком із сметаною, 50 г сиру пармезан і сиром эмменталь. З'єднати з пюре із шампіньйонів. Білки з щіпкою солі добре збити в тугу піну і ввести в отриману масу. Залишок масла розтопити. Змастити ним форму для суфле, після чого посипати сиром пармезан, що залишився. Заповнити форму на 1/3 суфлеобразною масою, положити на неї горошок, а потім - останню частину маси і розрівняти. Відкладені убік шампіньони нарізувати на дуже тонкі кружочки і розкласти по поверхні суфле за принципом покрівельної черепиці. Запікати в духовці (температура 160°С) приблизно 35 хвилин. Міру готовності визначати дерев'яною палочкою. Накрити кухонним рушником і подати на стіл.


Запіканка з млинчиків з сиром.

  Інградієнти: 6 яєць, 1\2 л молока, 125 г вершків, 250 г цукрової пудри, 2 пакетики ванільного цукру, сіль, 150 г пшеничної муки, 250 г сиру, 100 г м'якого вершкового масла, 1 ст. ложка порошку ванільного пудингу, 2 ч. ложки натертої лимонної цедри, 1 ст. ложка лимонного соку, 100 г родзинок без кісточок, 4 яєчних жовтка, 200 г сметани. Для смажіння млинчиків: топлене масло.
  Приготування: 3 яйця, 1\4 л молока, вершки, 50 г цукрової пудри, 1 пакетик ванільного цукру і 1 щіпку солі збити віночком. Муку просіювати і маленькими порціями підмішувати в яєчну суміш. Дати тісту постояти 10 хвилин. Протерти сир через сито. 80 г вершкового масла, 100 г цукрової пудри, порошок ванільного пудингу, 1\2 пакетика ванільного цукру, цедру і сік лимона збивати віночком міксера до пінообразного стану, поступово ложками додаючи сир. У сковороді діаметром 16 см злегка розігріти топлене масло і в нім випекти 12 тонких млинців. Млинчики мають бути лише злегка підрум'янені. Складати млинчики слід один на одного, щоб вони не остигнули, поки не випечуться останні. Духовку нагрівати до 180°С. Прямокуної форму з вогнетривкого матеріалу змастити маслом, що залишилося. Млинчики намазати сирним кремом, посипати родзинками, скачати трубочками і положити у форму. Запікати в духовці (температура 160°С) приблизно 15 хвилин. Яєчні жовтки перемішати із сметаною, 50 г цукрової пудри, що залишилися молоком і ванільним цукром. Полити цією сумішшю млинчики і запікати ще 15 хвилин. Готовий виріб посипати цукровою пудрою і відразу ж подавати на стіл.


Рисова запіканка з вишнями.

  Інградієнти: 1 лимон. 1/2 л молока, сіль, 150 г цукру, 2 пакетики ванільного цукру, 20 г вершкового масла, 100 г рису, 1 стакан кислої вишні (370 г), 2 терпких яблука, 4 яйця, кориця в порошку 100 г, стружки мигдаля, 1 ст. ложка меленого мигдаля, 2 апельсини, 2 ч. ложки харчового крохмалю цукрова пудра за смаком Для форми: вершкове масло товчені сухарі.
  Приготування: Лимон вимити гарячою водою, витерти, зрізати цедру і вичавити сік. Закип'ятити молоко з цедрою, 1 щіпкою солі, 50 г цукру і маслом. Всипати рис при постійнному помішуванні і варити на невеликому вогні приблизно 30 хвилин. Дати стекти соку з вишень і зібрати його. Яблука почистити, розрізати на 4 частини, вийняти серцевину, потім нарізувати кубиками і полити лимонним соком. В яєць відокремити жовтки від білків. Білки з щіпкою солі збивати в тугу піну, одночаснно всипаючи 75 г цукру. Рис зняти з плити, швидко добавити в нього жовтки і приправити корицею. Вмішати збитий білок і стружки мигдаля. Духовку нагрівати до 220°С. Високу форму змастити маслом і насипати в неї товчені сухарі. Шарами укласти рис, вишні, яблука. Верхній шар має бути з рису. Посипати меленим мигдалем і цукровим піском, що залишився. Запікати в духовці (температура 200°С) приблизно 35 хвилин. Закип'ятити вишневий сік. Вижати сік з апельсинів і процідити його через сито. У харчовий крохмаль влити трохи апельсинового соку, розмішати до кашоподібного стану, а потім вилити у вишневий сік і добре розмішати. Поставити на плиту і довести до кипіння, зняти з плити, додати апельсиновый сік що залишився і цукор. Запіканку посипати цукровою пудрою і подати до неї соус, що вийшов.


Запіканка з манної крупи.

  Інградієнти: 750 мл молока, 100 г цукру, 1 щіпка солі, 80 г вершкового масла, 100 г родзинок без кісточок, 50 г колених мигдалевих горіхів, 1 ч. ложка натертої цедри лимона, 6 нектаринов, 1 пакетик порошку ванільного соусу, 1 пакетик ванільного цукру, 125 г вершків, 2 яєчних жовтка, 50 г протертого мигдалю. Для змазування форми: вершкове масло.
  Приготування: Закип'ятити 1/2 л молока з 40 г цукру, вершками і половиною порції масла. Всипати манну крупу, помішуючи, і варити на слабкому вогні близько 20 хвилин. Духовку нагріти до 180°С. В яєць відокремити білки від жовтків. Білки добре збити в тугу піну. Родзинки помити і дати стекти воді. Каструлю із звареною манною крупою зняти з плити. Жовтки збити віночком і додати в манку. Додати збиті білки, потім покласти родзинки, мигдаль і цедру лимона і все перемішати. Нектарини вимити, висушити, розрізати кожен на дві частини і вийняти кісточки. Половинки розділити на 8 частин кожну. Високу форму для випічки змазати маслом і покласти в неї половину манної маси. Потім розподілити по всій поверхні половину всіх фруктів і закрити манною масою, що залишилася. Запіканку випікати в духовці (температура 160°С) приблизно 55 хвилин. 4 столових ложки молока змішати з порошком ванільного соусу, 20 г цукру і ванільним цукром. Решту молоко закип'ятити, влити в приготовану суміш і все перемішати. Вершки злегка збити з жовтками і додати туди ж. Після цього суміш знову довести до кипіння і зняти з вогню. Вийняти запіканку з духовки, а духовку нагрівати до 250°С (гранична температура). Масло, що залишилося, розтопити. Облити запіканку ванільним соусом і зверху викласти нектаринами за принципом луски. Посипати меленим мигдалем і цукром що залишився. Скропити розтопленим маслом і поставити в духовку на 5 хвилин (температура 220°С) для запікання верхнього шару.


1 2

| Головна | Про нас|

|Карта сайту |Звязок|

|На початок.|


© 2010-2014 Кухарка. Всі права захищені.