kyharka
Двери. Окна
 

Дуже красиве відео і музика для віддиху і піднятя настрою..
 
Рецепти страв. Рецепти смачних страв. Приготування страв.
  1. Перші страви
  2. Другі страви
  3. Блюда в горшочках
  4. Блюда з духовки
  5. Блюда в мультиварці
  6. Соуси
  7. Закуски
  8. Салати
  9. Напитки
  10. Випічки
  11. Десерти
  12. Закрутки на зиму
  13. Романтичні блюда

Очень красивая музыка и видео.
Девочка лето. Band ODESSA
Дуже красиве відео і музика.

GISMETEO: Ïîãîäà ïî ã.Êèåâ
Ðåéòèíã@Mail.ru
Желе рецепт.

Желе.


Желе «Пташине молоко».

  Інгредієнти: 40 гр. желатину, 150 гр. води, 10 яєць, 1 стакан цукру, 300 гр. вершкового масла, 1 стакан молока, 1 ст. ложка муки.
  Приготування: Желатин розвести у воді та дати йому настоятись 30 хв. Жовтки розтерти з цукром. Влити молоко, додати муку та на водяній бані довести до кипіння, постійно помішуючи. Масу остудити до кімнатної температури, добавити вершкове масло. Збити. Желатин підігріти. Збити 10 білків в круту піну. У збиті білки швидко влити желатин. Змішати жовтковий крем зі збитими білками. Поставити все в холодильник до повного замерзання. Потім бажано ще раз добре збити, щоб крем був рихлим.


Желе молочне з шоколадом.

  Інгредієнти: 750 гр. молока, 150 гр. шоколаду, 100 гр. цукрового піску, 30 гр. желатину, ванілін за смаком.
  Приготування: Замочити желатин в холодній кип'яченій воді (у співвідношенні 1:8) та залишити для набрякання на 30-40 хвилин. Шоколад натерти на грубій тертці та розчинити разом з цукром в гарячому молоці, додати ванільний цукор, добавити розчинений желатин, довести до кипіння, розлити у форми та охолодити. Перед подачею форму з желе опустити на 1-3 секунди в гарячу воду, дуже швидко обтерти сухою серветкою (рушником), накрити тарілкою. Перевернути тарілку разом з формою та, злегка струсивши її, зняти форму. Желе можна полити сиропом або прикрасити збитими сливками. Для приготування листкового желе послідовно залити у форму шоколадне, молочне або фруктове желе. При цьому не можна допускати повного застигання попереднього шару (лише до драглистої консистенції), тоді шари не перемішуватимуться та желе не розшарується при перекладувані на блюдо.


Желе обліпихове.

  Інгредієнти: 1 л. соку обліпихи, 1 кг цукру, 10-12 гр. желатину.
  Приготування: До натурального соку обліпихи додати цукор та желатин, заздалегідь замочений у воді на 6 годин. Суміш варити близько 30 хвилин до 1/3 первинного об'єму (готовність визначається як при вариві варення), злегка остудити та розлити у форми.


Вітамінне желе.

  Інгредієнти: Ягоди (малини) - 320 г, желатин - 15 г, сік апельсиновий - 100 мл, сік гранатовий - 6 ст. ложок, цедра – 1\2 лимона, цукровий пісок - 3 ст. ложки.
  Приготування: Замочити желатин в 100 г соку апельсинового, 160 г ягід розім'яти в пюре (можна використовувати будь-які м'які ягоди). Гранат пом'яти з усіх боків, щоб він став м'яким, проколоти в одному місці, видавити сік, поставити в холодильник до повного застигання. Перед подачею форму з желе поміщають по самі вінця в гарячу воду на декілька секунд, потім желе викладають в центр тарілки. Довкола желе укладають ягоди що залишились. Желе можна подавати у вазах.



Десерт «Полунична мрія».

  Інгредієнти: Бісквіт: яйця - 3 шт, мука - 60 г, цукровий пісок - 60 г, джем (малиновий або полуничний) - 80-100 г. Начинка: желатин - 6 г, сік яблучний - 50 мл, цукровий пісок-2 ст. ложки, цукровий ванілін -1/2 пакетика, білок яйця - 1 шт, полуниця -75 г, вершки - 95 мл, жовток яєчний - 2 шт, сік лимона - 2.5 ст. ложки. Соус полуничний: ягоди полуниці свіжі - 150 г, цукровий пісок - 50г.
  Приготування: Готуємо бісквітний рулет. Для цього яйця змішуємо із цукровим піском, збиваємо до пишної білої піни, додаємо просіяну муку, швидко перемішуємо до однорідної маси та відразу виливаємо на деко, застелене пекарським папером. Випікаємо при температурі 200 °C до золотистого кольору. Остуджуємо бісквіт, перевертаємо його папером вгору на чистий папір. Знімаємо із бісквіта папір, намазуємо його тонким шаром джему, звертаємо із двох сторін в тугі рулетики, посередині робимо розріз. Виходить два рулети. Далі рулетики необхідно нарізувати по вертикалі завтовшки 5 мм. Вазу викладаємо плівкою, потім перекладаємо в неї рулет кільцями.
Приготування начинки: Желатин замочити в яблучному соку. Жовтки збити із цукровим піском і ванільним цукром. Набряклий желатин розтопити (нагрівати до розчинення крупинок) і влити в збиті жовтки. Збити жовток в стійку піну. Збити вершки в стійку піну. і з'єднати вершки із білком і додати в жовток. Ягідки полуниці помити, очистити від чашолистків. Пишну начинку покласти у вазу, викладену бісквітним рулетом. У центр маси помістити ягідку полуниці, поставити в холодильник до повного застигання. Захололу масу вийняти із форми за допомогою плівки, положити на тарілочку. Ягоди, що залишилися посипати цукровою пудрою і збити міксером до здобуття однорідної маси. Полити ягідним соусом.


Шоколадна казка.

  Інгредієнти: Шоколад - 200 г, желатин -18 г, коньяк - 3 ст. ложки, цукровий пісок - 1 ст. ложка, вершки (38%) - 300 мл, яйця - 2 шт, жовток - 2 шт, сік апельсина – 150 мл.
  Приготування: Яйця з'єднати із жовтком, добавити цукровий пісок і збити отриману масу. Желатин замочити в апельсиновому соку на 25-35 хв. Розтопити на вогні до повного розчинення. Розтопити шоколад на «водяній бані» (помістивши його в мисочку, вставлену в каструльку із гарячою водою). У збиті яйця влити теплий желатин, шоколад, коньяк, вершки, все перемішати. Вилити у вази або лоток, поставити в холодильник до повного охолодження. Якщо десерт подається на тарілці, приготувати місткість із гарячою водою. Ложку опустити у воду, далі слід вирізати із мусу «човник», викласти на тарілку, обсипану цукровою пудрою та какао. Блюдо можна прикрасити вершками та тертим шоколадом.


Десерт желе «Веселка».

  Інгредієнти: Ківі - 3 шт, полуниця – 150 г, персик - 100 г, желатин - 15 г, яйце - 3 шт, цукровий пісок -100 г, вершки - 280 мл, сік 1/2 лимона, вино біле - 3 ст. ложки.
  Приготування: Всі ягоди та фрукти поділити на дві рівні частини. Одну частину порізати на кубики. Замочити желатин на 30-40 хв. Збити яєчний жовток. Вершки збити. Набряклий желатин розтопити та влити в збитий жовток. Білки збити, і з'єднати із жовтком, цедрою, соком лимона, шматочками ягід. Все осторожно перемішати та укласти у форми. Поставити в холодильник. Із ягід, що залишилися, зробити пюре (з кожного виду ягід своє пюре). Застиглий десерт із формою опустити на 2-3 сек. в гарячу воду, вийняти із форми, укласти в центр тарілки. Довкола, почергово помістити пюре (жовте, зелене, червоне). Можна покласти цілі ягідки.


Десерт желе «Забава».

  Інгредієнти: Сир вершковий - 125 г (1 баночка), вершки – 100 мл, йогурт молочний - 125 г, мед - 1 ст. ложка, цедра лимона - за смаком, желатин - 12 г, сік із 2-х апельсинів, ягоди (малина, ожина полуниця) - 100 г.
  Приготування: Замочити желатин в соку апельсина на 30-40 хв. Сир м'який з'єднати із йогуртом вершковим, цедрою, медом і перемішати. Вершки збити і з'єднати сирну масу із вершками, влити розтоплений желатин, далі перемішати до здобуття однорідної маси. Масу покласти на блюдо і поставити охолоджуватись до повного застигання. Готовий десерт прикрасити ягодами.


Десерт желе «Солодка хмарка».

  Інгредієнти: Білок - 100 г, желатин -12 г, сік – 100 мл, цукровий пісок - 200 г, сік 1\2 лимона, ягоди малини - 100 р.
  Приготування: Білки яйця збити до утворення піни. Не припиняючи збивання, всипати в три приймання цукровий пісок. Желатин замочити в соку лимона на 30-40 хв. Із ягід малини зробити пюре і додати сік лимона. Желатин розтопити на вогні (але не кип'ятити), влити у збитий білок, далі додати ягідне пюре (мішати 30 секунд). Готову масу викласти у вазу і поставити в холодильник на 15-20 хв. Подати на стіл, прикрасивши збитими вершками і ягодами малини.


Малинове желе.

  Інгредієнти: Малина свіжа (або свіжоморожена) - 150 г, цукор - 70 г, желатин - 9 г, сік 1\2 лимона, сік яблучний - 150 мл, лікер - 1 ст. ложка.
  Приготування: Ягоди укласти в чашки. Желатин залити холодним яблучним соком, коли набубнявіє, поставити на плиту і довести до повного розчинення, всипати цукор, нагрівати доти поки цукор не розійдеться. Зняти із вогню, влити сік лимона, коли желе трохи остигне, можна додати лікер. Желе остудити до кімнатної температури, розлити в чашечки із ягодами, поставити в холодильник до повного застигання желе. Перед подачею чашки поміщають на декілька секунд в каструлю із гарячою водою (до краю чашки), потім перевертають на підготовлену тарілку. Желе можна залити і у фужери, які подаватимуться відразу на стіл.


Апельсинове желе.

  Інгредієнти: Апельсини великі - 3 шт, сік апельсина – 160 мл, цукор - 1 ст. ложка, желатин – 10 г. Прикраса: листочки м'яти, ягоди малини та суниці, збиті вершки.
  Приготування: Желатин залити холодним апельсиновим соком, залишити набрякати. Розтопити желатин в соку до повного розчинення. Апельсини очистити від шкірки, розділити на часточки, звільнити від кісточок, якщо вони є, укласти у формочки. Залити теплим соком із желатином, поставити в холод до повного застигання. Готове желе вийняти із форми та опустити в гарячу воду кожну форму із желе потім перевернути. Укласти желе на блюдо. Прикрасити вершками, ягодами, листками м'яти.


Желе із вишень.

  Інгредієнти: 20 г вишень, 14 г цукру, 3 г желатину, 1 г кислоти лимонної.
  Приготування: Вишні перебрати, промити, розім'яти та віджати із них сік. Масу, що залишилася, покласти в посуд, засипати цукром, а потім залити гарячою водою і нагрівати до кипіння. Готовий сироп процідити, ввести в нього желатин і при безперервному помішуванні знов нагрівати до кипіння. Після того, як сироп закипить, нагрівання припинити, і з'єднати сироп із вишневим соком, додати лимонну кислоту, профільтрувати та охолодити.


Желе із журавлини або смородини.

  Інгредієнти: 14 г журавлини або смородини, 14 г цукру, 3 г желатину, 1 г кислоти лимонної.
  Приготування: Ягоди перебрати, промити, а потім протерти або віджати на екстракторі, отриманий сік поставити у фарфоровому або фаянсовому посуді на холод. Масу, що залишилася, залити гарячою водою і варити протягом 10 хв. Приготований відвар процідити, розчинити в нім цукор, знов нагріти до кипіння, видалити із поверхні сиропу піну, ввести в нього підготовлений желатин і ретельно розмішати до повного його розчинення. Потім цукрово-желатиновий сироп з'єднати із ягідним соком, профільтрувати, розлити у форми та охолодити. У желе зі смородини для поліпшення смаку можна додати невелику кількість лимонної кислоти.


Желе із консервованих персиків.

  Інгредієнти: 50 г персиків консервованих, 40 г сиропу від персиків, 5 г цукру, 3 г желатину, 1 г кислоти лимонної.
  Приготування: Персики нарізувати тонкими часточками. Сироп від консервованих персиків розвести водою, додати в нього цукор, після чого нагрівати до кипіння, і з'єднати із желатином, ввести лимонну кислоту, після чого профільтрувати. Підготовлену суміш розлити у форми шаром 1-1,5 см, дати застигнути. Зверху на желе красиво розмістити часточки персиків, залити їх таким же шаром суміші та, після того, як другий шар желе захолоне, заповнити форми сумішшю доверху, після чого добре охолодити. Для поліпшення смакових якостей в желе можна додати невелику кількість рожевого мускату або портвейну (приблизно 15 г на порцію). Це желе можна приготувати із будь-яких консервованих фруктів.


Желе із лимонів.

  Інгредієнти: 8 г лимонного соку, 14 г цукру, 3 г желатину, 1 г кислоти лимонної.
  Приготування: Лимон очистити від шкірки (шкірку зрізати тонким шаром), Отриману цедру нашаткувати та добавити в гарячий цукровий сироп, одночасно із желатином. Після цього при безперервному помішуванні сироп нагріти до кипіння, а потім нагрівання припинити, віджати в сироп лимонний сік, додати лимонну кислоту, профільтрувати та охолодити сироп.


Желе із малини або суниці.

  Інгредієнти: 17 г малини або суниці, 14 г цукру, 3 г желатину, 1 г кислоти лимонної.
  Приготування: Малину або садову суницю перебрати та промити у воді. Одночасно приготувати цукрово-желатиновий сироп, занурити в нього приготовлені ягоди, довести до кипіння, зняти із плити, а потім настояти сироп протягом 12-15 хвилин. Готову суміш профільтрувати. Для покращення смаку в суміш перед охолодженням можна додати лимонну кислоту.


1

Двери. Окна

© Copyright © 2017 by kyharka.com.ua

Всі права захищені.

Дозволяється републікація матеріалів сайту в інтернеті з обовязковим вказуванням ссилки на сайт kyharka.com.ua
і із ссилкою на автора (вказуванням автора цього сайту.)